Buitenland

Boze reacties nadat Oekraïne fraude ontdekt bij eigen leger: ‘Wat doen we daar in godsnaam?’

Help anderen door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

De Oekraïense geheime dienst zegt dat het een fraudezaak heeft ontdekt bij het eigen leger. Ambtenaren van het ministerie van Defensie hebben samen met een wapenleverancier voor tientallen miljoenen euro’s verduisterd.

Het ministerie sloot in augustus 2022 een contract voor de levering van 100.000 mortiergranaten, maar het leger zag niet één granaat daarvan terug. De bestelling was wel vooraf al betaald.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens de geheime dienst werd het geld doorgesluisd naar rekeningen in het buitenland. Eén van de verdachten kon bij de grens worden opgepakt.

Dat kan niet waar zijn

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) zag het bericht voorbijkomen bij NU.nl en zegt sarcastisch: “Corruptie in Oekraïne? Nee, dat kan niet waar zijn! Dit is vast ‘Russische propaganda’ van de ‘Poetin-apologeten’ bij NU.nl!”

“Dit is toch geen nieuws? Hoelang moeten we dit herhalen? Oekraïne is een corrupt land! Hoe gaat dit NAVO-avontuurtje aflopen?” vraagt Arash Mashadi (BVNL) zich hardop af.

Slechts het topje van de ijsberg

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons benadrukt: “Ons belastinggeld. Oekraïne is geen EU-land. Oekraïne is nota bene niet eens een NAVO-land. Wat doen we daar in godsnaam?”

Opiniemaker Ab Flipse wijst erop dat dit slechts het topje van de ijsberg is. “De corruptie in de Oekraïne is en blijft onvoorstelbaar groot! Een groot deel van ons belastinggeld verdwijnt daar in hele diepe zakken…”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 148 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jesaja
Jesaja
2 maanden geleden

Wat we daar zoeken?
In het geval van regering, parlement en ambtenarij, geldt voor Nederland: soort zoekt soort!
Wij zijn een klein land waar de corruptie en volksverraad vanaf druipt!

Annette
Annette
2 maanden geleden

Hahaha, het is om je te bescheuren van het lachen, als het verdikkeme niet ook ONS belastinggeld is, wat rechtstreeks in het afvoerputje (lees Oekraïense criminelen) is gegaan.

Niet dat ik daar ook maar één moment verbaasd over ben, hoor!

Zoals wij al JAREN weten, is Oekraïne een door en door corrupt land. NIET door de eigen inwoners, maar door diegenen, die de macht sinds 2014 (was dat dit het moment dat die opstand op het Maidan Plein was met die grote schreeuwerd van een Hans van Balen?).

Daarmee wil ik zeker niet zeggen, dat Oekraïne het ENIGE corrupte land is. Daar zijn er inmiddels tientallen van.

Grote verbazing en woede over het inpikken van geld door gasten uit het eigen leger.

Waarom zouden zij daar in vredesnaam verbaasd over zijn? Zij doen precies hetzelfde als de zogenaamde Grote Leider, die lapzwans van een Zelensky.

Zelensky bezit inmiddels een aantal huizen (en dan bedoel ik niet eenvoudige eengezinswoningen, maar eerder halve kastelen) plus de nodige jachten en weet ik veel wat nog meer).

Het spreekwoord zegt: Goed voorbeeld doet goed volgen. En dat hebben ze dan ook gedaan.

Met ALLES wat er de afgelopen tijd (en nog steeds) gebeurt aan corruptie en zakkenvullen, hoef je je hier ook niet meer over te verbazen. Of je überhaupt boos over te maken.

Het is zonde van de tijd en leidt alleen maar af van wat er, onzichtbaar voor een groot deel, achter de schermen gebeurt.

De GROOTSTE criminelen kunnen nog steeds hun liederlijke gang gaan.

Pas als DAT definitief wordt aangepakt, zal de wereld een betere plaats worden.

Henk
Henk
2 maanden geleden

Ollonkreng zit daar écht wel bovenop hoor! Ons belasting geld komt heus wel goed terecht.

Toch?

Piet
Piet
2 maanden geleden

Het smerige corrupte Oekriland, Dat was het al voor de usa proxy oorlog en dat zal niks veranderen. Weg met die moordenaars daar en ook weg met het hypocriete westen, dat als usa marionet de orders van de yankees uitvoert. Walgelijk!

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x