Binnenland

BPOC2020 last presentatie 80 gewetensbezwaarde agenten af wegens doodsbedreigingen

Help ons door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vandaag zouden 80 gewetensbezwaarde agenten naar buiten treden. In de afgelopen maanden hebben zij verklaringen afgelegd bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020, wat heeft geresulteerd in een politierapport dat gisteren is gepresenteerd in de Blue Tiger Studio.

Woensdag heeft de BPOC2020 meerdere doodsbedreigingen ontvangen. De personen achter de bedreigingen wisten waar de commissieleden wonen, in welke auto zij rijden en waar de agenten naar buiten zouden treden.

De BPOC2020 heeft met grote tegenzin en in overleg met de agenten moeten besluiten de presentatie te annuleren, laat zij weten in een persbericht. Ook het online zetten van de beelden is geen alternatief, omdat ook dit raakt aan hun veiligheid.

Het zoeken naar de waarheid is in Nederland niet zonder gevaar

De advocaat van de commissie gaat minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid aanschrijven. Indien de minister niet reageert, wordt er een aanklacht tegen hem ingediend wegens onbehoorlijk bestuur.

Het politierapport wordt volgende week aangeboden aan het Internationaal Strafhof, dat ook op de hoogte zal worden gebracht van bovenstaande ervaringen. “Naar mening van de commissie heeft de overheid een klimaat gecreëerd waarin grote tegenstellingen zijn ontstaan, met als gevolg de bedreigingen die ons ten deel zijn gevallen,” stelt de BPOC2020. “Het stellen van vragen en het zoeken naar de waarheid is in Nederland niet zonder gevaar en wordt op deze wijze beloond.”

Politierapport: 6 conclusies

De conclusies van het politierapport zijn als volgt: er heeft een verharding plaatsgevonden in het beleid van de politie; er wordt buitenproportioneel geweld gebruikt tegen burgers; agenten en dan met name ME’ers gebruiken drugs; er is binnen de politieorganisatie sinds het begin van de coronacrisis in toenemende mate sprake van dehumanisering, seksisme en racisme; er heerst een cultuur van wantrouwen; en het ziekteverzuim is sterk toegenomen.

“Concluderend stelt de commissie vast dat er sprake is van structurele problemen binnen de politieorganisatie met betrekking tot geweld tegen burgers en de cultuur binnen het politiekorps. Het betreft hier geen incidenten. Er is sprake van een onderliggend probleem en als commissie roepen wij de politieorganisatie maar ook de minister van Justitie en Veiligheid dan ook op om dit probleem allereerst te erkennen en daarna nader te onderzoeken.”

Overheid geeft YouTube opdracht kanaal van BPOC2020 te verwijderen

Afgelopen maand verwijderde YouTube het kanaal van de BPOC2020 in opdracht van de overheid. De commissie dreigde met een kort geding, waarna het account weer werd hersteld. YouTube liet weten: “Je account was opgeschort van overheidswege. We hebben je account opnieuw bekeken en vastgesteld dat deze de servicevoorwaarden niet schendt. We hebben de opschorting van je account daarom opgeheven.”

4.8 102 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Burak
Burak
1 jaar geleden

Jammer heel jammer keek hier zo naar uit was veel verstandiger geweest als zei het niet zo van de daken af gingen schreeuwen maar mensen op de hoogte liet houden via email je weet toch dat er zulke zieke mensen rond lopen die alles doen voor Rutte en Hugo

Marjon
Marjon
1 jaar geleden

Ik hoop dat de mensen die hun bedreigd hebben trots op zichzelf zijn. Weet dat de waarheid altijd boven water komt, vroeg of laat. Deze mensen doen fantastisch werk dat eigenlijk werk van de overheid is. Maar ja, die zijn drukker met andere zaken dan waarvoor ze in de overheid zitten. Het land en volk dienen, waarschijnlijk zijn ze dat vergeten. Op een enkeling na.

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

Ja, zo lust ik er nog wel een paar.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

REPRESSIEF BELEID…

Hahaha…die Elite-Parasieten zijn ZWAAR in Paniek…de Politie hier in Utrecht krijgt van mij een 9+ ze hebben hier tenminste naar het Volk geluisterd & altijd een gereserveerde opstelling gehad ten aanzien van alle Autocratische Dictatoriale Maatregelen die hun van bovenaf werden opgelegd…Ze hebben min of meer hun Middelvinger opgestoken naar hun Korpschefs & dat door & door Corrupte Parasitaire Totalitaire Dystopische Establishment in Den Haag….

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

100
0
We lezen graag je reactie!x