BinnenlandCorona

Enige reden dat corona op A-lijst is geplaatst, is om maatregelen te kunnen nemen: ‘Aap komt uit de mouw’

Help door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen woensdag confronteerde Tweede Kamerlid Wybren van Haga zorgminister Hugo de Jonge met zijn uitspraak dat corona op de A-lijst is gezet om zware maatregelen te kunnen treffen. “De minister geeft dus aan dat de classificatie in de A-groep dus gedaan is om de instrumenten te kunnen gebruiken die nodig waren voor het bestrijden van de ziekte en dus niet op basis van de besmettelijkheid of de ernst van de ziekte,” zei Van Haga. “Klopt die bewering?”

Het antwoord van De Jonge was opmerkelijk: “Kijk, de wet beschrijft eigenlijk de mogelijkheden om te komen tot een A-ziekte. Namelijk, daar moet een noodzaak bestaan om een aantal maatregelen te treffen, waaronder de isolatiemaatregelen, waaronder de meldingsplicht, dat type maatregelen. En die noodzaak leid je natuurlijk wel degelijk af uit de besmettelijkheid of uit de potentiële besmettelijkheid en uit de potentiële ziektelast die daaruit voortvloeit.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Het heeft niets te maken met de ernst van de ziekte

“Alleen besmettelijkheid is onvoldoende. Verkoudheid bijvoorbeeld, kan behoorlijk besmettelijk zijn, maar is geen reden om stevige maatregelen te nemen, dus alleen besmettelijkheid is het natuurlijk niet. Het gaat over de ziektelasten. Je mag veronderstellen van een bepaalde ziekte… en daarmee dus ook de noodzaak tot het nemen van maatregelen. In de wet zelf staat eigenlijk met name: als het noodzakelijk wordt geacht een aantal maatregelen te moeten treffen […] dan zul je daar een A-ziekte van moeten maken, dus per categorisering,” vervolgde De Jonge.

Van Haga reageert op social media: “De aap komt uit de mouw. De enige reden dat corona op de A-lijst is geplaatst, is om maatregelen te kunnen nemen zoals de lockdown, 1,5 meter, de avondklok en de quarantaineplicht. Het heeft niets te maken met de ernst van de ziekte.”

4.9 81 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
3 jaren geleden

ziek van geest zijn is gelukkig niet besmettelijk maar wel aanwezig dat vraagt pas om maatregelen.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Dit komt voor mij niet als een verrassing. Sterker nog, het is volstrekt logisch. Nog sterker, dit was reeds ruim voor de verkiezingen bekend in maart j.l. en toch heeft de massa massaal op de partijen gestemd die ervoor hebben gezorgd dat cojona op lijst A wordt geplaatst, definitief, nog vele malen sterker, zij hebben daar niet eens over gedebatteerd. Er was geen hond aanwezig behalve de PVV, FvD en BBB en Groep van Haga en een paar andere personen.
Dus de wil van de massa is uitgevoerd en de massa wil maar al te graag opgesloten zitten. De horeca is om 2400 al weer dicht. De festivals gaan niet door. Trouwens beide clubs collaboreren toch al door mee te werken aan totalitaire controle d.m.v. testapp of hoe het heten mag.

Ertje
Ertje
3 jaren geleden

Ik heb het al vaker gezegd: die de Jonge kan goed lullen! En heel veel mensen geloven hem!

Anna
Anna
3 jaren geleden

Nou dat is toch al langer duidelijk.
Hoort niet in A lijst.
Alleen om gedragsverandering
Bah !!

Back to top button
104
0
We lezen graag je reactie!x