BinnenlandCorona

Enige reden dat corona op A-lijst is geplaatst, is om maatregelen te kunnen nemen: ‘Aap komt uit de mouw’

Help door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen woensdag confronteerde Tweede Kamerlid Wybren van Haga zorgminister Hugo de Jonge met zijn uitspraak dat corona op de A-lijst is gezet om zware maatregelen te kunnen treffen. “De minister geeft dus aan dat de classificatie in de A-groep dus gedaan is om de instrumenten te kunnen gebruiken die nodig waren voor het bestrijden van de ziekte en dus niet op basis van de besmettelijkheid of de ernst van de ziekte,” zei Van Haga. “Klopt die bewering?”

Het antwoord van De Jonge was opmerkelijk: “Kijk, de wet beschrijft eigenlijk de mogelijkheden om te komen tot een A-ziekte. Namelijk, daar moet een noodzaak bestaan om een aantal maatregelen te treffen, waaronder de isolatiemaatregelen, waaronder de meldingsplicht, dat type maatregelen. En die noodzaak leid je natuurlijk wel degelijk af uit de besmettelijkheid of uit de potentiële besmettelijkheid en uit de potentiële ziektelast die daaruit voortvloeit.”

Het heeft niets te maken met de ernst van de ziekte

“Alleen besmettelijkheid is onvoldoende. Verkoudheid bijvoorbeeld, kan behoorlijk besmettelijk zijn, maar is geen reden om stevige maatregelen te nemen, dus alleen besmettelijkheid is het natuurlijk niet. Het gaat over de ziektelasten. Je mag veronderstellen van een bepaalde ziekte… en daarmee dus ook de noodzaak tot het nemen van maatregelen. In de wet zelf staat eigenlijk met name: als het noodzakelijk wordt geacht een aantal maatregelen te moeten treffen […] dan zul je daar een A-ziekte van moeten maken, dus per categorisering,” vervolgde De Jonge.

Van Haga reageert op social media: “De aap komt uit de mouw. De enige reden dat corona op de A-lijst is geplaatst, is om maatregelen te kunnen nemen zoals de lockdown, 1,5 meter, de avondklok en de quarantaineplicht. Het heeft niets te maken met de ernst van de ziekte.”

4.9 81 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
1 jaar geleden

ziek van geest zijn is gelukkig niet besmettelijk maar wel aanwezig dat vraagt pas om maatregelen.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Dit komt voor mij niet als een verrassing. Sterker nog, het is volstrekt logisch. Nog sterker, dit was reeds ruim voor de verkiezingen bekend in maart j.l. en toch heeft de massa massaal op de partijen gestemd die ervoor hebben gezorgd dat cojona op lijst A wordt geplaatst, definitief, nog vele malen sterker, zij hebben daar niet eens over gedebatteerd. Er was geen hond aanwezig behalve de PVV, FvD en BBB en Groep van Haga en een paar andere personen.
Dus de wil van de massa is uitgevoerd en de massa wil maar al te graag opgesloten zitten. De horeca is om 2400 al weer dicht. De festivals gaan niet door. Trouwens beide clubs collaboreren toch al door mee te werken aan totalitaire controle d.m.v. testapp of hoe het heten mag.

Ertje
Ertje
1 jaar geleden

Ik heb het al vaker gezegd: die de Jonge kan goed lullen! En heel veel mensen geloven hem!

Anna
Anna
1 jaar geleden

Nou dat is toch al langer duidelijk.
Hoort niet in A lijst.
Alleen om gedragsverandering
Bah !!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

104
0
We lezen graag je reactie!x