Homepagina » Mens en Dier » Breatharianism: Mensen onderzocht die beweren niet te hoeven eten
Breatharianism: Mensen onderzocht die beweren niet te hoeven eten

Breatharianism: Mensen onderzocht die beweren niet te hoeven eten

De aanhangers van ‘breatharianism’ beweren dat eten, en misschien zelfs drinken, niet nodig zijn om het lichaam te onderhouden. Men zou zich uitsluitend kunnen voeden met prana (levenskracht), terwijl sommigen ook beweren dat zonlicht voldoende is.

De fakir Prahlad Jani beweerde dat hij decennialang zonder voedsel had geleefd. Hij werd in 2003 in Ahmedabad in India 10 dagen lang door artsen geobserveerd. Hij kreeg dagelijks alleen een beetje water om zijn mond te spoelen.

Tijdens de observatieperiode scheidde hij geen urine of ontlasting uit. Volgens artsen leek er zich in zijn blaas wel urine te vormen, die weer werd geabsorbeerd. Jani beweerde dat een godin hem in stand hield door middel van nectar, dat naar binnen sijpelde door een opening in zijn verhemelte.

Hij werd tussen 22 april en 6 mei 2010 opnieuw getest, dit maal door 35 onderzoekers van onder andere het Indiase Defence Institute of Physiology & Allied Sciences (DIPAS). Zij zagen hoe Jani twee weken lang niets at of dronk.

Volgens sceptici wist Jani op bepaalde momenten aan het ziekenhuispersoneel en videocamera’s te ontsnappen. Het personeel achtte dat onmogelijk omdat hij 24 uur per dag in de gaten werd gehouden. ABC News meldde destijds dat de onderzoeksgroep erg onder de indruk was.

Michael Werner

Ook de Zwitserse dokter Michael Werner beweert dat hij niet hoeft te eten. Hij zegt al sinds 1 januari 2001 niets meer te hebben gegeten. Hij werd in oktober 2004 bestudeerd in een ziekenhuis in Zwitserland.

Werner claimt in de leer te zijn gegaan bij de Jasmuheen, een vrouw uit Australië die beweerde dat ze maandenlang op niets anders dan een kop thee kan leven. In 1999 mocht ze haar methode onder strenge controle van het Australische programma 60 Minutes demonstreren en een week lang niet eten.

Het experiment mislukte, volgens Jasmuheen omdat zij de eerste dag van het onderzoek in een hotelkamer aan een drukke weg verbleef en door stress en milieuverontreiniging.

Vasten

Op de derde dag werd de test om die reden verlegd naar een bergachtig gebied waar ze volop frisse lucht kon inademen. Toen Jasmuheen vier dagen had gevast, deed het Australisch Medisch Genootschap een beroep op haar om het onderzoek af te breken.

Volgens een arts sprak de vrouw langzaam en was ze sterk uitgedroogd. Het onderzoek werd stopgezet.

Kennelijk komt er dus meer bij kijken. Misschien kan de wetenschap uitkomst bieden. Hoogleraar Mark Mattson van de Johns Hopkins University gaf recentelijk een TED-lezing over vasten. Door te vasten ontstaan nieuwe stamcellen, wordt DNA gerepareerd en gaat het lichaam de strijd aan met kanker, Parkinson en Alzheimer, zo blijkt uit onderzoek.

Bekijk zijn lezing hieronder:

[Collective-evolution]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
B2 en Vlugge Japie
B2 en Vlugge Japie
4 jaren geleden

Koekoek!!!!!!!!!
Als dit zou werken dan hadden dieren zich geëvalueerd en niet meer hoeven eten

frans
frans
Reactie op  B2 en Vlugge Japie
4 jaren geleden

Dit is in de verre toekomst gewoon mogelijk. De aarde heeft altijd voorlopers gehad. Heeft niets met evolueren van dieren te maken zoals hier boven wordt beschreven.
Het laten groeien van planten vraagt zeer veel kracht uit de etherwereld. (heeft niets van doen met de radio/tv-ether)
Etherkracht verzorgt de vitaliteit in planten om te groeien, (het best ontwikkeld in biologisch/dynamisch verbouwd voedsel), en die mensen nodig hebben om van te leven.
In drie rijstkorrels zit genoeg vitaliteit om 24 uur op te leven. Je ziet hierdoor hoe oneindig veel geestelijke kracht in genade aan de aarde wordt geschonken om haar levend te houden zolang als nodig is.
Als in de verre toekomst de aarde tot lijk wordt zal de mens zich ontwikkeld hebben om in staat te zijn rechtstreeks uit en van de ether, die dan vergeestelijkt is, te putten.

Johan Peter Teunissen
Johan Peter Teunissen
Reactie op  B2 en Vlugge Japie
4 jaren geleden

Van vogelsoorten als koekoeks durf ik t niet te zeggen, gezien de moorddadige mentaliteit van die soort naar andere vogels toe. Moord en doodslag is nu net niet die energie die een levend wezen doet afstemmen op die prana voeding… Het thema vindt je overigens wel terug in de boeken van de schrijver Richard Bach, en waar t om vogels gaat is “Jonathan Livingston Seagull’ het mooie voorbeeld van een vogelziel(deel) dat individueel gaat beseffen dat er meer moet zijn dan vreten, vrijen, vechten en voortplanten in z’n gevleugeld bestaan…
Maar in antwoord op je vragen koekoek:
Er zijn tal van individuele dieren bekend die net als mensen zich verfijnt hebben en nu grotendeels of helemaal van pranavoeding leven.
Ook is het van wilde dieren, bv de tijgers die door boeddhisten gered en beschermd zijn, bekend dat die dieren moeiteloos even vegetarisch (en dus geweldloos) gezond zijn gaan verder leven. Zonder enig gebrek, integendeel.
Vanuit het besef dat de diersoort opkijkt naar de (hogere)mensensoort, en net als kleine kinderen dat doen ten opzichte van volwassenen de uitsraling en voorbeelden van die mensen gaan immiteren,
net zo zijn dieren in jouw evolutie op het spoor gebracht van roven en moorden en andere levende wezens opvreten, in plaats van een voordien (en nog steeds) beschikbare gezondere en geweldloze voedingsbron te benutten. Prana voeding. Al dan niet aangevuld met ‘lekkere hapjes’ die de andere levende wezens ook dienen, zoals de lekkere besjes eten van een plant en meteen de zaden daarvan informeren en verspreiden in ruil voor dat eetplezier.
In de evolutie is de mens niet immer zo zichzelf vergeten als dat wij nu zijn…. en tot norm zijn gaan verheffen.
Dank je voor je koekoek.
Hartegroet, Peter van Holland.

Axmann
Axmann
4 jaren geleden

Alleen malloten houden zich hiermee bezig. Wat willen ze bewijzen? Dat ze talloze dagen zonder eten&drinken kunnen? So what? Wat voor toegevoegde waarde heeft een dergelijke onzinnige exercitie? Iets dergelijks breekt je lichaam immers alleen maar af.

Johan Peter Teunissen
Johan Peter Teunissen
Reactie op  Axmann
4 jaren geleden

Yes axmann, je kent het muziek nummer toch wel met de tekst:
“And we really cannot survive, unless, we got a little crazy” (share).

Is vanuit de werkelijkheidszin de manier van leven en denken die wij nu ‘normaal’ vinden niet toe aan revisie? Een beetje mallotigheid zal dan veel ruimte geven.
Maar je hebt een punt hoor.
Toen ik tijdens het liften in Belgie de bestuurder enthousiast vertelde over mijn pranatarier ervaringen en over Jasmuheen die al jarenlang geen ‘normaal voedsel’ meer at, twijfelde die bourgondische man niet aan de mogelijjkheid. Zijn hele punt was evenwel ontnuchterend: “Waarom zou een mens dat willen ?!??”

Toch kan ik je uit eigen ervaring zeggen dat het heel erg plezierig is om te weten, om door en door te beseffen, dat ik voor mijn gezondheid en vitaliteit al dat ‘gewone voedsel’ niet nodig heb.
De keuze blijft voor mij bestaan om ‘gewoon wat mee te eten en mee te genieten’ van de bourgondische (zei het TAO-proof) hap. Doch sinds Jasmuheen mijn mind hielp resetten, heb ik een keuze gekregen die ik voordien niet had:
Ik kan nu kiezen om mij regelrecht te voeden met prana, en zonder last of hongergevoel of deficienties lekker makkelijk en gezond door te leven. Of ik zet dat prana voeden even uit en voed mij met het indirecte prana via planten en andere vegahapjes.
Ik kan ook beiden tegelijk doen, maar dan zit ik erg gauw vol of wordt ik beslist dubbeldik.

Het is niet alleen het gemak dat ik ervaar dat ik geen voedsel mee mee hoef te slepen op reis, of zelfs in mijn gedachten ten aanzien van de dagvulling of weekplanning.
Het is ook de vrijheid dat ik geen geld meer nodig heb om voedsel mee te hoeven kopen. Immers, prana is gratis en overal beschikbaar.
Een moestuin hoef ik ook niet te onderhouden voor mijn voedsel, of het moest zijn voor het plezier en de andere levende wezens die ik daarmee kan dienen.
En geen geld nodig hebben voor voedsel, en geen werk in een moestuin te hoeven steken, betekent ook veel minder verplichte dagelijkse bezigheden om in mijn voortbestaan te voorzien.
Kortom: Ik ervaar een enorme (vast en zeker natuurlijke!) vrijheid in mijn bestaan, sinds ik te kiezen heb Axman.

Het gaat m.i. dus niet om of het wel of niet mallotig is, het gaat wel om vrijheid van keuze.
En als je maar één optie of één overtuiging hebt…. ach, dan heb je ook maar één keuze.
En dat is eigenlijk dus geen keuze.

Gelukkig heeft de mens wel een vrije keuze meegekregen van de schepper. En prana biedt die goddelijke keuze.
Dank en succes, je toegenegen, Peter.

Marjolein
Marjolein
4 jaren geleden

Wat een onzin! En zo’n onderzoek van twee weken zegt ook niets. Het geeft pas een goed beeld als iemand minstens twee maanden gecontroleerd en 24 uur per dag in de gaten gehouden wordt. Als hij dan nog fit is zonder ook maar iets gegeten of gedronken te hebben zou ik het kunnen geloven.

Johan Peter Teunissen
Johan Peter Teunissen
Reactie op  Marjolein
4 jaren geleden

Hallo Marjolein,

Je hebt groot gelijk om zelf te onderzoeken of iets werkelijk is of onwaar. Wat let je?
Zelf ben ik Jasmuheen gan opzoeken. Dat kun jij ook doen.
Zelf ben ik haar gaan leren kennen. Kun JIj ook doen.
Zelf ben ik eigen ervaringen gaan opdoen met haar tips en tops. heel erg aan te raden.
Zelf ben ik ook vele dagenlang aaneengesloten met haar gaan optrekken. Die kans ontneemt zij oprecht geinteresseerde bescheiden medemensen beslist niet, dus wat let jou?
En uiteindelijk ben ik gaan beseffen dat dit geen onzin is, doch dat mijn oude (met de beste bedoelingen door mijn artsen ouders aangeleerde) ideeen de on~zin waren.
Het leven is veel leuker en eerlijker dan ik dacht!
Ja, ook ik denk wel eens als ik die populaire survival films op de TV zie voorbij komen, waar “Naked and afraid” people dan die paar te vangen wilde dieren bang en dood maken om hun eigen lichaam mee te voeden:
“Jasmuheen, hoe zou dat zijn als jij daar eens met dat programma zou meedoen. Hoe relaxed en schadeloos loop jij door de natuur als pranatarier!”
Doch inmiddels weet ik lieve Marjolein dat geen populair TV programma die film zou willen maken, laat staan uitzenden. En na twintig jaren Jasmuheen te kennen begrijp ik inmiddels ook waarom Jasmuheen zelf niet langer geinteresseerd is om iets te bewijzen, of daaraan mee te doen…
Jasmuheen heeft haar tips en tops achtergelaten voor oprecht geinteresseerden in haar boeken zoals “The food of gods, divine nutricion” en “the prana program” en “pranic nourishment”.
En ben je slim en wijs, dan bezoek je haar ergens tijdens haar tours voor meer eigen ervaring en afstemming op haar werk en taak. Of nog beter: Doe een zgn “Dark Room Retreat” met haar mee, en schrijf daar dan over op deze site…

Maak het goed Marjolein, keep your mind loving & open, dat zal de evolutie van de mensheid zeer dienen.
Hartegroet, Peter

Johan Peter Teunissen
Johan Peter Teunissen
4 jaren geleden

Tja, vasten is iets heel anders dan breatharian zijn. Vasten is even niet(s) eten, van prana leven is wel eten, doch je efficienter voeden, zonder omwegen namelijk regelrecht uit het energieveld waaruit alles ontstaat.
Onderzoek naar vasten kan dus geen inzicht geven naar het voeden vanuit prana.
Wat je wel kunt doen is zelf leren en ervaren hoe dit werkt voor jou.
Jasmuheen heeft velen geleerd hoe dit kan, inclusief mijzelf.
Het verhaal over het experiment dat jasmuheen zelf deed wordt nooit van haar kant belicht in de media, immer de versie van ‘de onderzoekers’. Die onderzoekers wensten helemaal geen bevestiging van dit fenomeen te moeten constateren. Van hun kant werd alles tegengewerkt en toen dat niet lukte gestopt ‘zogenaamd om gezondheidsredenen’.
Maar vooral: Verdiep je er zelf in, want dit afstemmen op de universele bron die jou ook kan voeden kun je louter als zelfverantwoordelijk individu doen, nooit kun je iemand anders dat laten doen voor je, noch kun je die ander of het innerlijke proces daarbij nodig begrijpen middels anderen.
Om deze reden spreken de meeste pranatariers ook niet over hun ontwaakte vermogen zich (ook) op deze andere manier te kunnen voeden, naar keuze.
Vrede en alle goeds, Peter.

Theo
Theo
Reactie op  Johan Peter Teunissen
4 jaren geleden

prachtig Peter,
Ikzelf heb de ervaring gehad dat dat ook kan, zelfs 3 mensen in mijn omgeving die ik persoonlijk ken hebben dit minimaal 3 maanden gedaan, en niet om het ego, maar alleen om het hogere zelf de kans te geven in te dalen. Daarom is in de oudheid ook beschreven dat meesters bijvoorbeeld 40 dagen vastten. Dit was om dezelfde reden. De weg daar naar toe is wel een van bewustwording en meditatie, ook moet je lichaam daar klaar voor gemaakt worden, en dat gaat niet in een weekendje workshops:-) Alleen als je het ten diepste begrijpt zal het lukken.

Veel licht en liefde, Theo

Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Ik kan beamen dat vasten om de zoveel tijd een heilzame werking heeft.
Als je door Prana met minder eten kunt doorkomen, dan is dat erg handig voor in magere tijden. Maar helemaal zonder eten, daar word je volgens mij fragiel van. Handelingen verrichten kost energie en maakt aanspraak op bepaalde voedingstoffen. Je lichaam kan misschien bij grote vaardigheid en zuinigheid op termijn bepaalde stoffen recyclen, maar dan ben je wel relatief fragiel in al die tijd als je helemaal geen voedingstoffen van buitenaf krijgt.

jason mork
jason mork
4 jaren geleden

Het vergt heel veel spirituele kracht, maar het is wel degelijk mogelijk te leven met nagenoeg geen eten of drinken. In mijn spirituele tocht ervaar ik regelmatig eetloze tijden. In eerste instantie was ik verbaasd dat mijn lichaam niet veranderde en ik niet afviel. Maar je wordt idd gevoed door energie in de vorm van licht!!
Niets raars aan als je in je spirituele kracht staat. Loskomen van het EGO geeft je de mogelijkheid. En diegene die hierboven alleen maar verder komen dan onzin, niet mogelijk of malloten… Gij zijt nog lang niet zover!

Berenbotje
Berenbotje
4 jaren geleden

Als je op een of ander manier je brein voor de gek kunt houden, bijv. door te denken dat je net een lekkere appel gegeten hebt of een lekkere portie bamie, wie weet, misschien maakt het lichaam onder dit placebo-effect de benodigde stoffen aan.

Johan Peter Teunissen
Johan Peter Teunissen
Reactie op  Berenbotje
4 jaren geleden

Hallo Berenbotje,

Je bent warm!
Het komt inderdaad neer op de mind.
Anders dan jij stelt echter, het is nu jouw mind die jou voor de gek houdt dat jij behoort te eten zoals de cultuur en reclames jou dat voorschrijven.
En is je cultuur erg primitief, dan zal die zelfs voorschrijven dat je ‘dode dieren vlees’ nodig hebt om gezond te kunnen leven. Is die minder primitief, dan zullen je cultuurgenoten zeggen dat je ook wel vegetarisch kunt bestaan.
Een nog meer gecultiveerde omgeving zal het met je eens zijn dat ook veganisten gezond in leven kunnen blijven, dus dat de prana~omweg via dieren exploiteren helemaal niet meer nodig is.
En nog verfijndere medemensen zullen je gaan adviseren om slechts zaden, vruchten, noten end te consumeren, opdat je geen enkele plant schaadt.
Je komt dan ook de boomvrucht eters tegen op je weg…
En vervolgens: De pranatariers.
Blijkt ineens dat ál die lekkere appels en bamie helemaal niet nodig zijn. Want dat het placebo effect ook werkt…. omdat placebo wel eens beter kan aansluiten op de kracht van de denkgeest (mind) dan al het ruwe of fijne junkfood !?!

Nu is het echter zaak om echt goed te weten hoe het werkt. Hoe die mind werkt.
Want inderdaad is het ook mijn ervaring met dit pranatarier gebeuren dat het slechts gaat om het opgeven van (valse) overtuigingen, en de ruimte die dat geeft in mijn denkgeest te laten vullen met wat waar en werkelijk is.
Het is een mindtraining.
Ook met zogenaamde ‘ziektes’ ja. En dus ook met zgn ‘medicijnen’.
Zodra ik/jij/wij gaan begrijpen (of op zn minst verantwoordelijk gaan hanteren) die kracht van de mind en onze eigen geest (atma), dan is ziekte net zoals dus honger hebben gewoon een keuze geworden.
En dan kun je dus ook gezond~zijn kiezen !

Leer te onderscheiden Bbotje, en je hebt te kiezen. Suc6, Peter

Berenbotje
Berenbotje
4 jaren geleden

Vershillende getuigen hebben getuigd dat ze – nadat ze de mediterende monnik Shri Ram Krishna Paramhans per ongeluk hadden aangeraakt – 3 nachten lang net zo helder zagen als overdag. Alleen al een aanraking met hem transfereerde zoveel van zijn energie naar hen dat ze hierdoor dus geen verschil meer merkten tuusen dag en nacht. Het geeft ook aan dat duisternis slechts een fysieke verschijnsel is, geen spirituele verschijnsel.

Axmann
Axmann
4 jaren geleden

Misschien een idee voor mensen met een extreem kleine beurs.

Johan Peter Teunissen
Johan Peter Teunissen
Reactie op  Axmann
4 jaren geleden

Axman,

Dat is inderdaad een kado, zoals ik beschreef net aan ook jou. Je hoeft niet meer met geld bezig omdat het jezelf voeden ook op deze door de natuur gegeven manier kan gebeuren.

Voor Jasmuheen was deze ontdekking indertijd een reden om wild enthousiast de Verenigde Naties te benaderen met haar weten. Zij verlangde de vele arme mensen deze kennis en vaardigheden te verstrekken opdat zij vooreerst vrij werden van hogersnood en van armoede.
Ook ikzelf zag niet alleen voor mijzelf die mogelijkheden opdagen. Beiden kwamen wij hetzelfde tegen als in deze email reakties op dit artikel gesignaleerd: Boze miskennende respons van ‘gewone mensen’.

De VN heeft feitelijk helemaal niet het doel om medemensen autonoom, gezond, gevoed en vrij te maken; integendeel. De VN verlangt haar agenda 21 uit te rollen die alle mensen juist in steden en in overheids afhankelijkheid opsluit.
En wanneer ik in mijn omgeving, van spirituele antroposofen tot uitgehongerde voedselbank klanten dit idee of voorbeeld naar voren breng, dan wil niemand dat horen omdat het veel te dicht bij de kern van de levenszaak komt…
Deze pranatarier mogelijkheid gooit echt alle macht en economie overhoop Axmann!

In de boeken van Vladimir Megre over de uitzonderlijke vrouw Anastasia wordt ook geschreven over dit fenomeen.
Anastasia verklapt aan de mensheid dit door de elite (priesters) meest geheim gehouden stukje weten:
“De mens kan zich voeden met de rijkelijk aanwezige stoffen in de natuurlijke lucht”.
Vast voedsel is ook bij haar niet meer nodig: de etherische olieen die de planten geuren dragen, de stuifmeelkorrels en al het overige biologisch dynamische in de door de natuur gezuiverde lucht, zij zijn in te ademen en voorzien in alle lichamelijke behoeften van een gezond lichaam.
Is prana voeding dan ook verbonden met goede lucht? Lukte het daarom Jasmuheen ziet goed om in een betonnen kamertje aan een stinkende snelweg haar vermogens te demonstreren?
We zijn warm wanneer we dit spoor volgen in ons onderzoek. Al gaat dat nog verder, het kwantum veld in…

Hoe het ook zei Axman, er is meer mogelijk dan onze huidige wetenschappers nu beweren dat er kan. Laten we spiritualiteit en wetenschap met elkaar gaan verbinden om de ware antwoorden te vinden.
Ciao, Peter

Kalki
Kalki
4 jaren geleden

Al zou maar 51% van de mensheid op prana gaan leven, dan zouden we bovendien een betere wereld kreeeren.

x

Check Also

zuckerberg

Facebook-baas Zuckerberg uit zorgen over bijwerkingen coronavaccins in gelekte video

Er is een filmpje opgedoken waarin Facebook-baas ...

de jonge

Waarom houdt De Jonge zich bezig met het genetisch aanpassen van baby’s?

Je zou zeggen dat coronaminister Hugo de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

23
0
We lezen graag je reactie!x