Homepagina » Binnenland » Ook artsen kritisch over coronapas: ‘Het lijkt allang niet meer om gezondheid te gaan, maar om controle’
arts
Foto: © Nicolas DUPREY/ CD 78 CC BY-ND 2.0

Ook artsen kritisch over coronapas: ‘Het lijkt allang niet meer om gezondheid te gaan, maar om controle’

Volgende week wordt de coronapas in Nederland verplicht. Daarmee wil het demissionaire kabinet de vaccinatiegraad omhoog krijgen. De pas moet worden getoond in onder meer de horeca, bioscoop en het theater. Er is veel kritiek op de aangekondigde maatregel, ook vanuit medische hoek.

“We zijn in de afgelopen 12 maanden precies één maand in niveau ‘waakzaam’ geweest als je ziekenhuisindicatoren bekijkt,” zegt huisarts Bart ten Hove. “Het ‘tijdelijke’ coronapaspoort wordt op deze manier onmogelijk ooit af te schaffen. Voor zover mij bekend is er geen enkel bewijs dat de invoering van deze pas effect heeft op de ziekenhuisbezetting.”

Natuurlijke immuniteit is superieur

Ten Hove stelt dat gevaccineerden nog steeds besmettelijk zijn, dat natuurlijke immuniteit superieur is en zero covid niet haalbaar is. “Dus als we het in de ziekenhuizen nog steeds niet aankunnen, zit de oplossing niet in het uitsluiten van een deel van de samenleving, maar in structurele verbetering in de zorg. Een probleem dat al voor de coronacrisis speelde,” zegt hij.

De huisarts werd begin dit jaar gecensureerd toen hij op LinkedIn een bericht plaatste over het gezwabber van het kabinetsbeleid. “Blijkbaar mag je van LinkedIn niet vertellen hoe de zaken zijn gegaan tot nu toe,” zei hij toen.

Gevaccineerden kunnen ook gewoon ziek worden

“Als het vaccin zo goed is, waarom dan angst voor de ongevaccineerden?” vraagt Ernestine Stipkovits, kno-arts in het Antonius Ziekenhuis in Sneek. “Als het om gezondheid gaat, waarom dan geen toegang met aangetoonde antistoffen?”

De arts zegt dat gevaccineerden ook gewoon ziek kunnen worden en kunnen blijven besmetten. “Jongeren kunnen het beste gewoon natuurlijke immuniteit krijgen. De beste training voor je immuunsysteem,” aldus Stipkovits.

150.000 euro boete

Ze vraagt zich verder af waarom vroegbehandeling ter preventie van ziekenhuisopname verboden is op straffe van 150.000 euro boete, voor middelen die op de essentiële lijst van de WHO staan en al 40 jaar aan miljoenen mensen zijn voorgeschreven.

De kno-arts vraagt zich ook af waarom transparantie over de voor- en nadelen van vaccinatie per leeftijdsgroep ontbreekt. “Het lijkt allang niet meer om gezondheid te gaan, maar om controle,” benadrukt Stipkovits.

4.9 83 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
71 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joo
Joo
1 maand geleden

Sinds wanneer wordt men beboet bij het geven van levensreddende informatie? Dat is juist de taak van artsen!

Ingeborg
Ingeborg
1 maand geleden

het gaat inderdaad niet meer om gezondheid. Compleet doorgeslagen dit.

Joris
Joris
1 maand geleden

Het verzet is ook internationaal en niet van een perscootje in Nederland ontstaan:

april 2021
https://www.dewereldmorgen.be/community/naomi-wolf-over-het-corona-passport-dit-is-de-ernstigste-boodschap-die-ik-ooit-gegeven-heb/

Geen schaap
Geen schaap
1 maand geleden

Zo, en dat zeggen ze nu pas ?
Dat zei ik ruim 1 jaar geleden al.

x

Check Also

belgi

In België is de meerderheid van de nieuwe ziekenhuispatiënten met corona gevaccineerd

We hadden de voorbije week 614 nieuwe ...

europarlementariër

4 Europarlementariërs geven persconferentie, maar de media zwijgen: ‘Wij zullen vechten voor jullie rechten’

Europarlementariërs hebben de handen ineengeslagen tegen verplichte ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

71
0
We lezen graag je reactie!x