Homepagina » Buitenland » Labour-lid: “Islamitische Staat wordt aangestuurd door Israëlische Mossad”
Labour-lid: "Islamitische Staat wordt aangestuurd door Israëlische Mossad"

Labour-lid: “Islamitische Staat wordt aangestuurd door Israëlische Mossad”

Een lid van de Britse Labourpartij heeft gezegd dat de Mossad, de veiligheidsdienst van Israël, achter terreurorganisatie IS zit. Bob Campbell uit Middlesborough schreef een dag na de aanslagen in Brussel: “IS wordt aangestuurd door Israël.” Dat melden Britse media.

Een dag later plaatste Campbell een plaatje waarop stond dat de terreurgroep Israël niet aanvalt ‘omdat de hond niet in zijn eigen staart bijt’. “IS is de enige terreurgroep die ruim 3000 kilometer aflegt om Parijs aan te vallen, maar geen 80 kilometer kan reizen om Israël aan te vallen,” aldus het bericht.

Labour-lid: "Islamitische Staat wordt aangestuurd door Israël"

De Britse Sunday Times meldde dat Campbell was geschorst nadat parlementslid Tom Blenkinsop de berichten had gelezen en een onderzoek had ingesteld.

Campbell ontkent tegenover The Independent dat hij geschorst is. “Ik plaats veel pro-Israëlische berichten, maar ik plaats ook anti-zionistische berichten,” legde hij uit.

Hij schreef in zijn berichten dat België is aangevallen omdat het land de Palestijnen steunt en dat Frankrijk is aangevallen omdat dat land Palestina erkent als onafhankelijke staat.

Labour-lid: "Islamitische Staat wordt aangestuurd door Israël"

Labour-lid Vicki Kirby werd eerder al geschorst omdat ze tweets plaatste waarin ze zich afvroeg waarom de terreurorganisatie Israël niet aanvalt. Labour-burgemeester van Bradford Khadim Hussain werd vorige week om soortgelijke redenen ontslagen.

Raadslid Beinazir Lasharie uit Londen werd afgelopen jaar geschorst nadat ze Israël had beschuldigd van het financieren van Islamitische Staat.

De Britse schaduwminister voor Financiën John McDonnell vindt dat antisemitische leden van de Labourpartij levenslang moeten worden geschorst. Bij de Labourpartij was niemand beschikbaar voor commentaar.

Gisteren werd bekend dat Otto Skorzeny, een Oostenrijkse officier van de Waffen-SS, in opdracht van de Mossad gemoord heeft. Als agent van de Israëlische geheime dienst zou hij in 1962 voor de verdwijning van de Duitse raketdeskundige Heinz Krug verantwoordelijk zijn geweest. Dat meldt de Israëlische krant Haaretz.

[Independent, Haaretz]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Bovendien was Amerika ook al niet in staat om I.S. in Syrië ook maar één strobreed in de weg te leggen, als je zulk soort totale onzin voor zoete koek slikt ben je wel erg makkelijk voor de gek te houden. Totdat Poetin ze in een paar maanden tijd decimeert en voor een groot deel op de vlucht jaagt. Ook dat spreekt boekdelen, een wereldmacht als Amerika is niet in staat om I.S. in toom te houden omdat ze het zelf mede gefaciliteerd en betaald hebben. Dat mag nu onderhand wel duidelijk zijn.

  35 likes
 2. De kilometervergelijking gaat mank, want een Arabier die net uit Syrie komt, wandelde kort geleden nog probleemloos Europa in, maar dat is in Israel natuurlijk andere koek. Wat niet wegneemt dat het er alle schijn van heeft dat Israel inderdaad ISIS steunt, net als Saoedie-Arabie, de Golfstaten, Turkije en de VS (tot vrij recent in elk geval). Bijna de hele wereld heeft de Palestijnse staat erkend. Er is Israel alles aan gelegen om te voorkomen dat belangrijke westerse landen ook Palestina erkennen. Frankrijk is zo’n belangrijk land en bovendien lid van de VN Veilighaadsraad, wat essentieel is in deze. Frankrijk zit heel dicht bij erkenning van Palestina en ook Belgie zet zich daar de laatste tijd voor in. Als de bevolkingen van die landen nou eens een goede dosis angst voor Arabieren ingepompt krijgen? Bovendien wil Israel heel graag dat Europese Joden naar Israel emigreren, om de bevolking te laten groeien. En laat de grootste Joodse gemeenschap na Israel zelf en de VS nou wonen in… Frankrijk. Als die nou eens zo bang worden dat ze niet in Europa willen blijven wonen? Enfin, bij dit soort aanslagen moet je altijd kijken naar wie er voordeel van hebben en Israel behoort daar zeker toe.

  20 likes
  • Het is niet zo gek om te zeggen dat het wel zeer opvallend is dat Israhell niet wordt aangevallen. En daar hoeft men inderdaad geen kilometers bij te betrekken. Als een Arabier naar Palestina wil, dan doet hij dat op een of andere manier wel, of hij verschaft de middelen. Denk je dat die wapens en raketten daar vanzelf komen?

   Voor de rest heb je een zeer scherpe analyse neergezet, dank daarvoor.

   3 likes
 3. Politiek de eeuwige vijand van vrede, geloof en traditie.
  U leeft nog in Babylon, de god Justitia is aan de macht ook wel Themis, Maät

  Wat zeggen de heilige schriften?

  Gij zult geen andere goden voor Mijn aangezicht hebben.

  3 likes
 4. v/d Steur heeft ook geen absolute zekerheid c.q. benul wat onze geheime dienst beraamt. zo’n terrorist (policor retoriek: ‘vrijheidsstrijder’) wordt door dictator Erdogan uitgewezen, duikt een paar dagen onder in ons land (laatste instructies ontvangen, thee drinken?) en NIET NAVO headquarter, zelfs niet zetel EU treffen – nee, alleen onschuldige vliegtuigpassagiers, en dak en gevel van de vertrekhal in takt laten.
  Op z’n minst opmerkelijk. Profielen daders meteen al bekend, oude bekenden zelfs. En meteen op alle zenders te zien, incl. beelden zgn. van beveiligingscamera’s. Heel raar. Ook dat iedereen die onzin zomaar voor zoete koek slikt.
  Direct de hele dag, de tsunami van de leugenmedia – zonder spoor van forensische bewijzen – het hele verhaal al paraat . . . .
  Wel heel veel vliegrampen en ‘dingetjes’ op luchthavens – lijntes worden gevonden richting de Levant alsmede Schiphol. Vaak worden zulke sporen niet onderzocht, afgekapt.
  Ogen open houden.

  tenslotte, nog een primeur; (ook) een overheidsleugen die is doorgeprikt, 2 jaar hetze tegen de verkeerde daders: Unnoticed sensation: Only Ukraine could bring down MH17 https://dninews.com/article/unnoticed-sensation-only-ukraine-could-bring-down-mh17

  1 likes
 5. Vreemd verhaal, het is al vaker gezegd dat Turkije er achter zit. Dat Israël niet wordt aangevallen tot nu toe zegt niets,er zijn meer landen in midden oosten die niet worden aangevallen, maar dat zegt niets over een deelname. er zijn groepen die belang hebben om dit soort verhalen te verkondigen.

  0 likes
 6. Wat zeuren we nu met zijn allen. Lekker over de lijken van het Midden-Oosten goedkope benzine in je Heilige Koe.(drie maanden na dit bericht alhier) Er wordt nu nog minder betaald voor de olie dan ooit tevoren. Ook een manier om de Arabische wereld aan de bedelstaf te brengen. Als een land totaal in wanorde verkeert, kun je alles stelen, zonder dat je een strobreed in de weg wordt gelegd. Duitsland is na WWI EN II volledig leeggeroofd, door m.n. Frankrijk. Die roofden in 1925 nog machines weg uit het Ruhrgebied. Overigens wordt nu de Deutsche Bank van zijn centjes beroofd en verkeert VW in zwaar weer. Wie zouden dat nou toch allemaal doen? .Ik weet waar het merendeel van die rovers wonen.De wereld verandert, nu de mensen nog.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

artsen

Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

Er is onlangs een einde gemaakt aan ...

europese commissie

Lees en huiver: Europese Commissie kwam vlak voor coronacrisis met dit stappenplan voor vaccinatie

In september vorig jaar, kort voor het ...