Homepagina » Buitenland » Britse corona-adviseur heeft belang van 6 ton in fabrikant coronavaccins
britse
Foto: British Government Open Government Licence v3.0

Britse corona-adviseur heeft belang van 6 ton in fabrikant coronavaccins

Ook in Groot-Brittannië klinkt steeds dezelfde mantra: ‘We zijn pas beschermd tegen corona als er een vaccin is’. De Britse premier Boris Johnson kondigde deze week strengere regels aan nadat de belangrijkste wetenschappelijk adviseur van het kabinet, Sir Patrick Vallance, had gewaarschuwd voor 50.000 nieuwe coronabesmettingen per dag als er geen extra maatregelen zouden worden genomen. Diezelfde Vallance blijkt voor 600.000 pond (656.000 euro) aan aandelen te hebben in een farmareus die coronavaccins ontwikkelt voor de Britse overheid, onthult de Daily Telegraph.

Volgens de overheid is er geen sprake van belangenverstrengeling.

Vallance, voorzitter van een panel dat de overheid adviseert over vaccins, heeft 43.111 aandelen GlaxoSmithKline (GSK) die zes ton waard zijn. Hij kreeg de aandelen toen hij topman van de farmaceut was.

Tussen 2012 en maart 2018, toen hij de belangrijkste wetenschappelijk adviseur van de Britse overheid werd, heeft hij meer dan 5 miljoen pond verdiend aan de aandelen, aldus de krant. Toen hij het bedrijf verliet, had hij 404.201 aandelen GSK, die nu zo’n 6,1 miljoen pond waard zouden zijn.

Belangenconflict

In juli dit jaar sloten GSK en Sanofi, een andere farmareus, een deal met de Britse overheid voor 60 miljoen coronavaccins. Eerder deze week zei Vallance tijdens een persconferentie dat het eerste effectieve coronavaccin mogelijk eind dit jaar beschikbaar zal zijn. Hij voegde toe dat een doorbraak zich waarschijnlijk pas in de eerste zes maanden van 2021 zal voordoen.

Een parlementslid en oud-minister die anoniem wilde blijven zei dat Sir Patrick transparant had moeten zijn. “Het beleid van de overheid is erop gericht om corona de kop in te drukken tot we een vaccin hebben,” zei de politicus.

“Dat maakt het waarschijnlijker dat de overheid prioriteit geeft aan een vaccin en nu blijkt hij aandelen te hebben in één van de belangrijkste bedrijven die het ontwikkelen. Dat is een mogelijk belangenconflict.”

Zeg maar gerust een enorm belangenconflict. De geschiedenis herhaalt zich.

[Telegraph]
5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Alle criminelen worden opgepakt !!
VLUCHTEN KAN NIET MEER!!

Ron Swart
Ron Swart
1 jaar geleden

Men leze: ‘2010 Annual Report Rockefeller Foundation’ en ‘Silent Weapons for Quiet Wars’ . Het laatste document is gebruikt tijdens de Bilderberg-conferentie in het Oostenrijkse Baden in 1979. Trix van Amsberg (ons niet-gekozen staatshoofd tussen 1980 en 2013 = 33 jaar) was daarbij aanwezig.

Teun
Teun
1 jaar geleden

Volgens de MSM gaat België in maart 2021 beginnen met het vaccineren van een aantal mensen. Wellicht dat ze eerst de ouderen laten vaccineren, vervolgens het zorgpersoneel etc. Het stond mij bij dat België het vaccin verplicht gaat stellen

trackback
Britse corona-adviseur heeft belang van 6 ton in fabrikant coronavaccins | E.J. Bron
1 jaar geleden

[…] Lees verder>>> […]

x

Check Also

huizen

De tehuizen waar het eerst gevaccineerd is, hebben weer volop uitbraken: ‘Wie zet deze boeven af?’

Steeds meer verpleeghuizen kampen met coronagevallen. De ...

journalist

Journalist: ‘Als er deze winter weer lockdowns komen, kun je toch wel stellen dat die vaccins niet de oplossing zijn’

Er is op grote schaal gevaccineerd, maar ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x