BuitenlandCorona

Britse corona-adviseur heeft belang van 6 ton in fabrikant coronavaccins

Help door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ook in Groot-Brittannië klinkt steeds dezelfde mantra: ‘We zijn pas beschermd tegen corona als er een vaccin is’. De Britse premier Boris Johnson kondigde deze week strengere regels aan nadat de belangrijkste wetenschappelijk adviseur van het kabinet, Sir Patrick Vallance, had gewaarschuwd voor 50.000 nieuwe coronabesmettingen per dag als er geen extra maatregelen zouden worden genomen. Diezelfde Vallance blijkt voor 600.000 pond (656.000 euro) aan aandelen te hebben in een farmareus die coronavaccins ontwikkelt voor de Britse overheid, onthult de Daily Telegraph.

Volgens de overheid is er geen sprake van belangenverstrengeling.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Vallance, voorzitter van een panel dat de overheid adviseert over vaccins, heeft 43.111 aandelen GlaxoSmithKline (GSK) die zes ton waard zijn. Hij kreeg de aandelen toen hij topman van de farmaceut was.

Tussen 2012 en maart 2018, toen hij de belangrijkste wetenschappelijk adviseur van de Britse overheid werd, heeft hij meer dan 5 miljoen pond verdiend aan de aandelen, aldus de krant. Toen hij het bedrijf verliet, had hij 404.201 aandelen GSK, die nu zo’n 6,1 miljoen pond waard zouden zijn.

Belangenconflict

In juli dit jaar sloten GSK en Sanofi, een andere farmareus, een deal met de Britse overheid voor 60 miljoen coronavaccins. Eerder deze week zei Vallance tijdens een persconferentie dat het eerste effectieve coronavaccin mogelijk eind dit jaar beschikbaar zal zijn. Hij voegde toe dat een doorbraak zich waarschijnlijk pas in de eerste zes maanden van 2021 zal voordoen.

Een parlementslid en oud-minister die anoniem wilde blijven zei dat Sir Patrick transparant had moeten zijn. “Het beleid van de overheid is erop gericht om corona de kop in te drukken tot we een vaccin hebben,” zei de politicus.

“Dat maakt het waarschijnlijker dat de overheid prioriteit geeft aan een vaccin en nu blijkt hij aandelen te hebben in één van de belangrijkste bedrijven die het ontwikkelen. Dat is een mogelijk belangenconflict.”

Zeg maar gerust een enorm belangenconflict. De geschiedenis herhaalt zich.

[Telegraph]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Alle criminelen worden opgepakt !!
VLUCHTEN KAN NIET MEER!!

Ron Swart
Ron Swart
3 jaren geleden

Men leze: ‘2010 Annual Report Rockefeller Foundation’ en ‘Silent Weapons for Quiet Wars’ . Het laatste document is gebruikt tijdens de Bilderberg-conferentie in het Oostenrijkse Baden in 1979. Trix van Amsberg (ons niet-gekozen staatshoofd tussen 1980 en 2013 = 33 jaar) was daarbij aanwezig.

Teun
Teun
3 jaren geleden

Volgens de MSM gaat België in maart 2021 beginnen met het vaccineren van een aantal mensen. Wellicht dat ze eerst de ouderen laten vaccineren, vervolgens het zorgpersoneel etc. Het stond mij bij dat België het vaccin verplicht gaat stellen

trackback
Britse corona-adviseur heeft belang van 6 ton in fabrikant coronavaccins | E.J. Bron
3 jaren geleden

[…] Lees verder>>> […]

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x