Homepagina » Buitenland » Britse corona-adviseur heeft belang van 6 ton in fabrikant coronavaccins
britse
Foto: British Government Open Government Licence v3.0

Britse corona-adviseur heeft belang van 6 ton in fabrikant coronavaccins

Ook in Groot-Brittannië klinkt steeds dezelfde mantra: ‘We zijn pas beschermd tegen corona als er een vaccin is’. De Britse premier Boris Johnson kondigde deze week strengere regels aan nadat de belangrijkste wetenschappelijk adviseur van het kabinet, Sir Patrick Vallance, had gewaarschuwd voor 50.000 nieuwe coronabesmettingen per dag als er geen extra maatregelen zouden worden genomen. Diezelfde Vallance blijkt voor 600.000 pond (656.000 euro) aan aandelen te hebben in een farmareus die coronavaccins ontwikkelt voor de Britse overheid, onthult de Daily Telegraph.

Volgens de overheid is er geen sprake van belangenverstrengeling.

Vallance, voorzitter van een panel dat de overheid adviseert over vaccins, heeft 43.111 aandelen GlaxoSmithKline (GSK) die zes ton waard zijn. Hij kreeg de aandelen toen hij topman van de farmaceut was.

Tussen 2012 en maart 2018, toen hij de belangrijkste wetenschappelijk adviseur van de Britse overheid werd, heeft hij meer dan 5 miljoen pond verdiend aan de aandelen, aldus de krant. Toen hij het bedrijf verliet, had hij 404.201 aandelen GSK, die nu zo’n 6,1 miljoen pond waard zouden zijn.

Belangenconflict

In juli dit jaar sloten GSK en Sanofi, een andere farmareus, een deal met de Britse overheid voor 60 miljoen coronavaccins. Eerder deze week zei Vallance tijdens een persconferentie dat het eerste effectieve coronavaccin mogelijk eind dit jaar beschikbaar zal zijn. Hij voegde toe dat een doorbraak zich waarschijnlijk pas in de eerste zes maanden van 2021 zal voordoen.

Een parlementslid en oud-minister die anoniem wilde blijven zei dat Sir Patrick transparant had moeten zijn. “Het beleid van de overheid is erop gericht om corona de kop in te drukken tot we een vaccin hebben,” zei de politicus.

“Dat maakt het waarschijnlijker dat de overheid prioriteit geeft aan een vaccin en nu blijkt hij aandelen te hebben in één van de belangrijkste bedrijven die het ontwikkelen. Dat is een mogelijk belangenconflict.”

Zeg maar gerust een enorm belangenconflict. De geschiedenis herhaalt zich.

[Telegraph]
5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

Alle criminelen worden opgepakt !!
VLUCHTEN KAN NIET MEER!!

Jan
Jan
Reactie op  Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

Zijn dat de mensen die weigeren zich te laten vaccineren?

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
Reactie op  Jan
7 maanden geleden

De ECHTE criminelen zoals drugs dealers, humantraffic, en figuren zoals deze “”Britse corona-adviseur heeft belang van 6 ton in fabrikant coronavaccins” America is bezig in de hele wereld met Crime-fighting satellites. Heel veel mensen zijn gearresteerd.

Rob
Rob
Reactie op  Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

Zou mooi zijn als dat waar is. Maar die satelieten kunnen ook gebruikt worden tegen de bevolking. Het zou dan prettig zijn als je link naar een website bij zou voegen waarin we kunnen lezen wat jij zegt.

Blackpeat
Blackpeat
Reactie op  Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

Uiteraard hoop ik van harte dat je gelijk krijgt, maar het roept wel de vraag op wie dat dan gaat doen?

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
Reactie op  Blackpeat
7 maanden geleden

Crime-fighting satellites !! Heel veel zijn opgepakt, zoals humantraffic, drugs dealers, bankiers etc.

Jan
Jan
Reactie op  Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

Dat zijn de sergeants van het kwaad (zij zitten onderaan in de piramide). De top blijft ongemoeid

exegese
exegese
Reactie op  Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

@Joyce Ramgatie, als dit al niet kan, dan zou Bill Gates als topman van de WHO en tot over zijn oren in de vaccin-handel toch al lang en breed in de bajes moeten zitten. De man wil de hele wereld vaccineren en daar flink aan verdienen, dat lijkt me evident !

Ron Swart
Ron Swart
7 maanden geleden

Men leze: ‘2010 Annual Report Rockefeller Foundation’ en ‘Silent Weapons for Quiet Wars’ . Het laatste document is gebruikt tijdens de Bilderberg-conferentie in het Oostenrijkse Baden in 1979. Trix van Amsberg (ons niet-gekozen staatshoofd tussen 1980 en 2013 = 33 jaar) was daarbij aanwezig.

jenne
jenne
Reactie op  Ron Swart
7 maanden geleden

Ja mijnheer Ron Swart het is al lang in de pen, Rockefeller heeft de in zijn tijd bestaande natuurlijke gezondheids zorg laten uitroeien, en vervangen met zijn Pharmaseuthise industrie gebouwd op aardolie producten, en dit is nog steeds zo, ze heten verschillend, maar ze zijn van één eigenaar, via de aandelen dan, voor de rest pinuts handlangers, alles is te koop voor geld en macht en dit is al heel oud, het is daarom dat Socrates de giftbeker moest drinken, groet !

Teun
Teun
7 maanden geleden

Volgens de MSM gaat België in maart 2021 beginnen met het vaccineren van een aantal mensen. Wellicht dat ze eerst de ouderen laten vaccineren, vervolgens het zorgpersoneel etc. Het stond mij bij dat België het vaccin verplicht gaat stellen

trackback
Britse corona-adviseur heeft belang van 6 ton in fabrikant coronavaccins | E.J. Bron
7 maanden geleden

[…] Lees verder>>> […]

jenne
jenne
7 maanden geleden

Dit is geen belangen verstrengeling maar crimineel, mensen de dood in jagen voor hun shit vaccin, wat millioenen op moet gaan leveren, tja en die crazy Johnson is geen haar beter, verkoopt zijn moeder voor geld ! zit altijd krap, zuipt heeft wijven en kinderen waar hij voor moet betalen, U begrijpt hij is overal voor in !

Alex
Alex
7 maanden geleden

Petition, back to normal. (Dutch)

https://nederlandterugnaarnormaal.nl/

Rob
Rob
Reactie op  Alex
7 maanden geleden

Met alle respect hoor, maar weet jij hoeveel petities er de afgelopen jaren al zijn langs gekomen? En hoeveel daarvan er iets hebben opgeleverd? Het antwoord op de tweede vraag is simpel: nul. Pas maar op. Straks gebruiken ze het tegen je als je een hoop van die dingen hebt ondertekend. Dan sta je te boek als een gevaar voor de NWO agenda en wordt je opgepakt omdat ze tegenwoordig alle data opslaan.

trackback
Ook Britse corona-adviseur heeft belang van 6 ton in fabrikant coronavaccins | JDreport.com
7 maanden geleden

[…] Lees verder bij de bron: Ninefornews […]

Monique
Monique
7 maanden geleden

En de geschiedenis blijft zich herhalen totdat alle ratten van de aarde verdwenen zijn.

x

Check Also

arts

Arts verdiept zich in coronavaccins en schrikt: ‘Word alsjeblieft wakker. Ze willen ons veranderen’

Coronavaccins bevatten de code van het spike-eiwit ...

vaccin

Land dat vaccinatieklassement aanvoert kampt met hoge besmettingsgolf: ‘Werken die vaccins wel?’

Op de Seychellen, die meer mensen hebben ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x