Homepagina » Het Complot » Ex-FBI’er: “Terreurgroep IS opgezet en gefinancierd door Amerika”
Ex-FBI'er: "Terreurgroep IS opgezet en gefinancierd door Amerika"

Ex-FBI’er: “Terreurgroep IS opgezet en gefinancierd door Amerika”

De soennitische terreurgroep IS (Islamitische Staat) is opgezet en gefinancierd door de Verenigde Staten. Dat zegt voormalig vertaler van de FBI en oprichter van de National Security Whistleblowers Coalition (NSWBC) Sibel Edmonds.

Volgens haar is de terreurgroep niet zomaar ontstaan, maar bewust gecreëerd door de Amerikaanse media en de propagandamachine achter de media. “Vandaag of morgen krijgen we weer een naam van een andere groep waar we nog nooit van hebben gehoord. Een groep die opeens een bedreiging vormt,” zei Edmonds. “Ik ken de Amerikaanse media, de westerse media. Zo spelen ze het spelletje keer op keer.”

Edmonds spreekt van een marketingtactiek. “Soms moet je van merknaam veranderen om succesvol te blijven. De merknaam IS wordt door de VS, de NAVO en andere grote westerse landen gebruikt als marketingstrategie om terrorisme te linken aan de islam.”

Ex-FBI'er: "Terreurgroep IS opgezet en gefinancierd door Amerika"Edmonds wijst erop dat de Amerikaanse inlichtingendiensten in de jaren tachtig de moedjahedien in Afghanistan financierden. Deze moedjahedien, die eerst werden onthaald als vrijheidsstrijders, gingen later op in Al Qaida. Op dezelfde manier steunden ze diverse andere islamitische terreurgroepen in de Kaukasus en Centraal-Azië. Er is geen sprake van een nieuw fenomeen, maar van rebranding, aldus Edmonds. “Zodat de oorlogsindustrie kan blijven draaien.”

Olie

De Iraakse Koerden kregen in tegenstelling tot de Koerden die in Syrië wonen veel hulp van de VS. Volgens Edmonds speelt de oliefactor mogelijk een rol. De Iraakse Koerden wonen in een gebied dat rijk is aan olie.

Onlangs verklaarde de Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius dat zijn land, en zijn EU-partners, overwegen wapens aan de Iraakse Koerden te leveren om te vechten tegen IS. “Ik denk niet dat minister Fabius hetzelfde enthousiasme aan de dag zou leggen als Koerdistan geen olieproducerende exportregio was,” schreef Freeyad Ibrahim.

“Ik ben er ook van overtuigd dat als de Syrische Koerden net zo rijk waren als de Iraakse Koerden, Frankrijk en zijn EU-partners hen al lang hadden voorzien van wapens,” ging hij verder. “Zij hadden die dringender nodig.”

Tentakels

Edmonds onthulde zes maanden voordat Syrië het nieuws haalde dat Syrische rebellen door NAVO-troepen werden getraind in Turkije. De rebellen werden op een Amerikaanse legerbasis in het zuiden van Turkije getraind om vervolgens weer teruggestuurd te worden. “Het was toen al duidelijk dat ze iets van plan waren,” zei ze. Edmonds noemt Turkije, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten ‘tentakels’ van de VS.

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kalki schreef:

  Dat doen ze om de oorlogsindustrie in stand te houden.

 • moslim schreef:

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=mM6KKBtIX9U

  kijk dit aub

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=AsoQw9EPVhg

  en dit ook aub dan weet je dat dajjal de new world order is video 2 zie in bijna elke kerk 1 oog over heel de werld

  • ferrimassi schreef:

   Islam is onderdeel van het probleem, niet de oplossing.

   • Zamunda schreef:

    Religie in het algemeen is een onderdeel van het probleem, behalve als er 1 religie zou zijn waar iedereen deel van zou uit maken. Gezien dat nooit zal gebeuren (er zullen altijd atheisten zijn), is de wereld beter af zonder de polarisatie die de grote 3 religies met zich meebrengen.

    En aan moslim, iemand in het filmpje verkondigt dat je door de islam onder de oppervlakte duikt en duidelijker de wereld ziet. Dat kan best waar zijn, maar probeer eens NIET onderdeel te zijn van een religieuze stroming en dus voor jezelf na gaan denken en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen daden. Dan zul je zien dat je nog dieper onder de oppervlakte duikt.

    Waarom? Omdat je tot de conclusie komt dat de grote 3 een verzinsel zijn, uit hetzelfde hout gesneden. Als je niet vanuit een bepaalde optiek de wereld bekijkt maar alle mensen als mensen ziet en niet als delen van stromingen die tegen jou zijn, dan zul je zien dat wij mensen tegen elkaar worden opgezet juist door de verschillen die worden benadrukt, terwijl de meesten van ons juist dichterbij elkaar willen komen.

    Er is geen bewijs dat er een God is, wees volledig eerlijk tegen jezelf en zie dat wij zonder het geloof in een God ook 1 kunnen worden en elkaar niet naar het leven gaan staan.

    Justice for all.

    • ferrimassi schreef:

     Klopt, het christendom was tot op een zeker punt in onze geschiedenis ook een probleem. Gelukkig nu niet meer zozeer. Vandaag de dag is het probleem islam en islamisering. Vrouwen rechten, homo rechten en de rechten van andere religieuze minderheden zijn op hun retour. De islam reformeert en integreert niet. En laat zich daardoor perfect lenen als voertuig voor terrorisme en de ontmanteling van onze rechten, privacy en identiteit. Het word tijd dat ook deze religie zijn plek toegewezen krijgt. En dat is dus niet in het onderwijs, rechtspraak en het publieke leven. Onze politici spelen met een explosief waarvan ze niet weten hoe het detoneert.

     • Zamunda schreef:

      Islam loopt idd achter op het christendom qua modernisering, in ieder geval qua fundamentalische interpretaties van de leer.
      Ik het het idee dat juist dit wordt uitvergroot door het westen en het resultaat is nog meer polarisatie.

      Naar mijn idee hebben we een groter probleem dan de islam ooit zal worden, een corrupte groep die de wetten kan ontduiken dmv lobbyen en veel geld. Mijn idee is dat deze groep er voor zichzelf is en niet voor de mensen, maar zij maken ons leven en onze toekomst. Laten we proberen daar vanaf te komen en daarna aan de verschillen tussen de fundamentalisten en de rest van de mensen gaan werken.

     • m.b schreef:

      Religie is niet het probleem, wat de mensen er mee doen. Als iedereen nu eerst eens innerlijk vrede zou vinden, hoef je anderen niet lastig te vallen.

    • Stefan schreef:

     Goed antwoord. Als we nou een gaan beginnen met het herkennen van waarde in iedere religie.

     Wellicht kunnen we ze dan daarna met elkaar verbinden.

     Zoek overeenkomsten. Er zijn bovendien ook heel bewuste moslims.

   • pastos schreef:

    Islam is de oplossing voor alles. De probleem is Amerika hun zijn gevaar voor de wereld. Amerika heeft als enige land atoombommen gebruikt in de tweede wereldoorlog tegen japan. SCHANDALIG
    dat zijn de echte terroristen.

  • bert s schreef:

   Leuke clipjes, zeker waar. Probleem bij mij is dat ik het hiernamaals niet als een zekerheid kan zien. Verder zie ik de islam en het christendom als één. Het zijn beide religies en verschillen alleen in de kleine details.
   Verder vindt ik niet de religie het probleem maar de mens is het probleem. Als alle religieuze mensen elkaars geloof konden accepteren, ongeacht welk geloof, dan is er toch niets aan de hand.
   We zijn allemaal mensen en geven notabeen ook nog licht, zoek je eigen licht en laat het licht van een ander met rust.

   • ferrimassi schreef:

    “Verder zie ik de islam en het christendom als één”

    Dan zal ik me toch iets meer verdiepen in de twee. Er zijn erg veel verschillen tussen de twee. De 1 is mono de ander polytheïstisch. Dat kan je geen detail noemen. Het christendom roept bijvoorbeeld ook niet op tot totale onderwerping van de wereld en ongelovigen. De gouden regel is afwezig in islam. De koran en hadith dwingen een bepaalde staatsinrichting af. Ook dat vind je niet in het christendom. Zo zijn er nog tal van verschillen. Jou mening is die van een cultureel relativist en getuigd van weinig feitenkennis. Dit soort ongeinformeerde relativatie gaat ons in de toekomst nog een rare nasmaak bezorgen.

    • Hans schreef:

     Dan zou ik als ik jouw was, meer verdiepen in de christendom. En dan vooral het oude testament. Die als je leest, 10 keer zo gewelddadiger is als de Islam. Wel eens gehoord wat de christenen hebben gedaan tijdens de kruistochten? Miljoenen mensen afgeslacht omdat ze geen christen waren? In tussentijd hebben ze de bijbel al honderden keren veranderd, conclusie: 70 verschillende bijbels. Tuurlijk ziet het er nu beter uit, niet dat ik de duizenden spel fouten mee tel in de bijbel. Islam daarentegen zijn hetzelfde woorden sinds 1400 jaar geleden. Terroristische acties geef ik de schuld aan de VS, die hebben al het oorlog in de midden oosten gefinancierd.

     • Jef schreef:

      Hans als je maar een beetje verschillende religies zou bestudeert hebben had je gemerkt dat het christanisme , moslim en judaisme en vele aftakkingen daarvan 1 en het zelfde geloof zijn.
      gewoon uitgebuit door verschillende personen , meestal mannen gek niet? alleen maar mannen.
      dat je je vasthoudt aan een tekst van 1400 jaar geleden en geen verandering aanvaard maakt je heel kortzinnig en verouderd.
      en voor de moslims is jezus een profeet als een ander , er zijn verschillende profeten in iedere religie. En het moslim geloof is een aftakking van het judaisme net zoals het chritianisme.
      Van mij mag je geloven wat je wil maar dring je religie niet op aan anderen. In het christianisme heb je ook fanatieke takken ; Jehovas getuigen , ze nemen de bijbel letterlijk op zoals anderen de coran , ze feesten nooit wat verboden is , als hun kind op sterven ligt gaan ze het in bepaalde omstandigheden laten sterven omdat het in de bijbel staat , alle ongelovigen worden afgeduwd, en vele dingen in de bijbel zijn niet werkelijk gebeurt , vervormd door vertaling, net zoals in alle religies. en het oude testament heeft NIETS met het christianisme te maken maar is Judaisme en een mengeling van oudere religies en is dus gescheiden van de andere religies bij de geboorte van jezus , de basis van vele religies. Zo zijn ook nooit de joden in Egypte geweest als slaven , en is de aarde nooit ondergelopen met water om al de slechterikken te doden , het was wel een mega grote overstroming zo groot als Frankrijk ( in de regio van de dode zee)
      daar komt al dat zout vandaan en zo kunne we dagen door gaan met iedere religie verhaaltjes uitleggen.

    • sam schreef:

     Wat een schijnvertoning is dit jij hebt totaal geen kennis ik hoor het al ik heb beide boeken gelezen jij duidelijk niet

    • vievie schreef:

     Het christendom is geen polytheistische godsdienst. De heilige drie-eenheid staat symbool voor 3 kenmerken verenigd in 1 en dezelfde God. De heilige qoran roept niet op tot onderwerping van de wereld. Er word zeer duidelijk gezegd dat je alleen jihab (tegen een ander) mag voeren als die ander je het recht op bidden en/of de toegang tot de moskee ontzegt. De religies polariseren niet. Reacties zoals de jouwe wel.

    • wilcop schreef:

     Dan ben je zeker van na 1970 geboren? in de 30/40/50 en 60er jaren moest van de pastoor biechten als je gevloekt had wan er was een duivel in je geslopen, en de katholieken kerk maakte uit wanneer er weer een kindje moest worden geboren, over de kindermishandelingen en sexueel misbruik nog maar te zwijgen!. Trouwen als katholiek met een niet gelovige was nog in 1950 taboe, alleen via het achterdeurtje maar dan moest de ander wel katholiek worden…. Ik heb , wat van een geloof dan ook altijd een dictatuur van het ergste soort gevonden!.

  • Realiteitje schreef:

   Met Ons Samen Leven Is Moeilijk

 • ferrimassi schreef:

  Islam + westerse hebzucht = dood en verderf.. En als het format niet meer dreigt te werken zijn we hier aan de beurt. Dit is feitelijk gewoon GLADIO 2.0. Men is ook wel bereid heel Europa en haar bevolking op te offeren voor de oorlogsmachine. Mensen die dit wegwuiven onder het mom van het is toch maar in het middenoosten snappen niet dat het vroeg of laat ook hier gebeurd.

 • Gnaues schreef:

  Ik heb hier nog een fles champagne staan… Die gaat open als de laatste moslim europa heeft verlaten… Het liefst met de voeten vooruit… Gisteren canada (leuk he.. Politiek correct zijn) morgen hopelijk zweden…

  • bert s schreef:

   Ik heb hier nog een fles champagne staan… Die gaat open als de laatste Gnaues type europa heeft verlaten…
   Het liefst lopend met de staart tussen de benen…Gisteren Gnaues (leuk he, sociaal correct) morgen hopelijk de andere Gnaues types.

 • bert s schreef:

  Geef de mens angst, verdeeldheid en een vijand en de weg is gelegd voor een totalitaire wereldstaat. Uit het as van de chaos, die op korte termijn over de wereld zich zal verspreiden, herrijst een fenix en zijn naam is NWO. Zij zullen zich voor doen als de redders van de mensheid, terwijl zij zelf de chaos hebben gecreëerd.
  Dit gaat nog lukken ook aangezien 98% van de wereldbevolking blind, doof en stom is.

  • Aardebewoner schreef:

   Wat u schetst is het uiteindelijke plan. Een soort nieuwe wereldorde dictatuur. Vrijwel zeker zwaar gebaseerd op het klimaatsprookje (dat klimaatsprookje dat de mens verantwoordelijk is voor het weer (klimaat) hier op aarde). HELEMAAL FOUT want CO2 draagt bij aan snellere plantengroei en draagt bij aan meer opbrengsten door snellere plantengroei. Als er al iets is van klimaatverandering is komt dat door de verandering van de zonneactiviteit

 • peterhs schreef:

  Ik roep ook al een tijdje. De domheid en de ongelooflijk neppe Hollandse nuchterheid en tolerantie zal spoedig verdwijnen. Er komt heel binnenkort een moment dat de bevolking het niet meer pikt.
  Ik ben er nog altijd van overtuigd dat ons land half ten onder zal gaan aan een burgeroorlog.
  Door de vele diversiteit aan normen en waarden, die de Nederlandse normen/waarden/cultuur compleet aan het verwoesten is. De mensen pikken hier teveel, maar er komt een tijd… berg je dan maar… wapen jezelf dan maar want als de boel ontploft bij ons, gaat ie goed los.

 • emka schreef:

  Waarom kunnen jullie niet gewoon accepteren, dat de islam NIET de religie van de vrede is?
  Waarom zou het niet kunnen, dat een club malloten met geweren en granaten van plan is om ons “ongelovigen” om zeep te helpen? De westerse (lees, niet-moslim extremist) mens is decadent. Wij kunnen ons niet voorstellen dat er gasten zijn die je kop er af hakken, je stenigen en kruisigen als je het niet met hun eens bent. Maar toch is het zo! 15 jaar geleden al beelden gezien van kleuters/klein kinderen met AK-47’s die kei hard gedrilled worden om de ‘ongelovigen’ te doden. Die mannetjes zijn nu volwassen (qua leeftijd dan!) en kunnen eindelijk in de praktijk brengen wat ze als kind geleerd hebben.
  Accepteer gewoon dat die moslim-fundi’s zo zijn zoals ze zijn, namelijk beesten!
  En ja, ik weet dat bv de moedjahedin destijds (toen de Rus in Afghanistan zat) getrained en bewapend zijn door de USA/GB. Dus dat het een beetje de schuld van ons zelf is, maar dat geeft nog geen reden ertoe om nu te roepen dat ISIS verzonnen is. Die gasten willen ons kapot hebben, face it!

  • Dr. Why schreef:

   ah, toch ene die wakker is 🙂

  • ferrimassi schreef:

   @emka,

   Ik vrees dat maar weinig nederlanders en politici daadwerkelijk de koran en hadith gelezen hebben. En de kijk op de geschiedenis word ernstig verstoord door politieke correctheid. Islam is intolerant altijd zo geweest. Westerse beschaving en islam is als water en vuur. Zijn niet te verenigen.

  • Huisheks schreef:

   Hwas in de de duistere middeleeuwen al zo ( kruistochten) en nu………. zoveel eeuwen later is er nog niets veranderd. De mens is nog steeds hebzuchtig, corrupt en bloeddorstig. En wie dit niet ziet is horende doof en ziende blind. De Kerken (religies) en politiek spannen al eeuwen samen. HOUDT JIJ ZE DOM; HOUD IK ZE ARM. Blijft een zich herhalend verschijnsel.

  • bert s schreef:

   Je zou zeggen dat dit een correct verhaal is. Maar je vergeet erbij te vertellen dat de Amerikanen met hun drones al circa 4000 burger slachtoffers heeft gemaakt. Onschuldigen gedood voor..wat??
   Ik wil absoluut niet de akties van isis goed praten maar wij westerlingen moeten eens serieus in de spiegel kijken. Of je nu iemand onthoofd of iemand een bom op zijn hoofd gooit, beide acties overleef je niet.
   Waarom de formulering westerlingen, wij steunen de gecreëerde strijd van de US tegen het terrorisme.

  • Samantha schreef:

   Zij vertegenwoordigen de islam niet!! Verdiep zelf in de islam en volg de media niet!! Je kunt dan zelf een conclusie trekken of islam wel of niet geweldadig is!!!

  • stupid people schreef:

   Lmfao! So stupid jullie mensen!

 • Haiku schreef:

  Het maakt niet uit welke religie iemand heeft of het land waar men woont…. mensen zijn varkens ten tijde van oorlog.

  Iedereen wijst nu naar de Islam, maar laten we wel wezen, de 2 historisch bekendste oorlogen..WW1 en WW2 waren allebei WESTERS. Zolang men snakt naar heerserij en macht zal er oorlog zijn en dat heeft niks maar dan ook niks te maken met afkomst wel met AFGUNST!

  • ferrimassi schreef:

   De wereld bestond al voor de 20ste eeuw hoor..

   http://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_conquests

  • ibrahim schreef:

   “Het maakt niet uit welke religie iemand heeft of het land waar men woont…. mensen zijn varkens ten tijde van oorlog.

   Iedereen wijst nu naar de Islam, maar laten we wel wezen, de 2 historisch bekendste oorlogen..WW1 en WW2 waren allebei WESTERS. Zolang men snakt naar heerserij en macht zal er oorlog zijn en dat heeft niks maar dan ook niks te maken met afkomst wel met AFGUNST! ”

   Helemaal mee eens. Drie maal scheepsrecht?

   • ferrimassi schreef:

    De ottomanen deden ook gezellig mee hoor. In 1 en 2. In de derde zullen ze beslist ook wel een rol spelen.

    • Ibrahim schreef:

     De ottomanen zijn in het WO I het doelwit geweest en niet de aanstichters van de oorlog. Hier vergis je je toch in. Deze rijk was te invloedrijk en moest een koppie kleiner gemaakt worden. Neem een beetje moeite om Laurens of Arabia te onderzoeken, (niet de film) maar de persoon in het echt. Dan kom je tot een heel ander conclusie als wat je hier klakkeloos staat te verkondigen.

 • Gary schreef:

  Wanneer komen de gematigde moslims eens in actie tegen IS? Nou? Volgens mij nooit omdat IS het WARE gezicht van de Islam is en dus heel veel moslims het eens zijn met de doelen en daden van deze psychopaten.
  Altijd maar de schuld op Amerika en Israel schuiven is nou eenmaal gemakkelijker dan de hand in eigen haatdragend boezem steken, want het is nou eenmaal hard en onacceptabel om de waarheid in te zien.
  Er is geen enkel geloof wat zo door de mand is gevallen dan de Islam, want de wereld word langzaam aan wakker en laat zich niet meer de ls lezen door een doctrine uit vervlogen tijden.

  • zan schreef:

   gematigde moslims of gematigde wie dan ook komen niet in actie want ze zijn… gematigd.

   • days of our lives schreef:

    “Gematigd”, gerelateerd aan welke vorm van ideologie/religie dan ook die geweld goedkeurt, is een hol begrip zonder betekenis.

    Zolang de potentie van een religie dodelijk is, heb je maar één niet-gematigde gelovige nodig is om te laten zien waar een religie toe kan leiden. Alles wat IS doet, is volledig in overeenstemming met de islam. Dat een grote meerderheid dit nooit zou willen, is totaal irrelevant.

    Als puntje bij paaltje komt, zal de gematigde moslim IS niet afkeuren, want IS handelt keurig binnen de ruime kaders van de islam. Een gematigde moslim die het aandurft om IS af te keuren staat gelijk aan een afvallige en heeft binnen deze religie niet langer het recht om te leven en zal moeten sterven, conform de voorschriften van de Koran.

    • bibi schreef:

     Wil je dat stukje uit de koran er even bij zetten dan? Want jij weet totaal niet waar je het over hebt. Jij weet zoveel over de Islam dat je nog nooit de Koran gelezen hebt. Als je praat kom dan met feiten en niet met jou eigen gedachtes. Maar vergeet dat stukje niet te plaatsen he waar jij het net over had…

 • Spiegel schreef:

  Wanneer komen de vrome Christenen eens in actie tegen de pedofiele kerkelijke voorgangers. Zogenaamde kindliefende pastoren en priesters? Waarschijnlijk nooit want dat is de ware aard van het Christendom en dus zijn heel veel Christen het eens met de doelen en daden van deze psychopaten. Altijd maar de schuld op de Islam schuiven want het is nou eenmaal hard en onacceptabel om in te zien dat in het nieuwe testament de vrouwen het niet eens is toegestaan in de kerk te praten. In het oude testament is pedofilie normaal. De talmud is galzwart vol haat tegen de goyim. Jij dus. Of neem nou de pedofiele joodse besnijdenisrituelen waarbij de “godvrezende” rabbi de net besneden babypenis in de mond neemt en daarop zuigt.

  Voordat je voortaan zulke uitlatingen doet wees er dan zeker van dat jouw straatje schoon is.

  Zoek en gij zult vinden. Down the rabbit hole. Or take the blue pill. It’s your choice in the end.

  • Jef schreef:

   daar gaat het weer al de andere zijn slecht en wij niet……
   je mag de ongelovige bedriegen bestelen en doden oeps dat staat net in de oran
   al de religie hebben slechte kanten
   en het oude testament is niet christen maar joods.

 • Nathalie schreef:

  Is dit een grap?
  Waarom krijgt Amerika overal de schuld van? Wacht maar tot de pleuris uitbreekt… En Amerika is onze enige hoop… Dan gaan jullie knielen.

  Sukkels.

 • Max schreef:

  Wat een onzin!…IS gefinancierd door Saudi Arabie….

 • x

  Check Also

  fbi

  FBI-agent die e-mails Hillary Clinton ontdekte moest computer wissen

  FBI-agent John Robertson, de man die e-mails ...

  trump

  Trump: ‘Wij doen niet meer mee aan die eindeloze oorlogen’

  President Trump werd enkele dagen geleden weer ...

  >