Het Complot

Ex-FBI’er: “Terreurgroep IS opgezet en gefinancierd door Amerika”

Help ons door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De soennitische terreurgroep IS (Islamitische Staat) is opgezet en gefinancierd door de Verenigde Staten. Dat zegt voormalig vertaler van de FBI en oprichter van de National Security Whistleblowers Coalition (NSWBC) Sibel Edmonds.

Volgens haar is de terreurgroep niet zomaar ontstaan, maar bewust gecreëerd door de Amerikaanse media en de propagandamachine achter de media. “Vandaag of morgen krijgen we weer een naam van een andere groep waar we nog nooit van hebben gehoord. Een groep die opeens een bedreiging vormt,” zei Edmonds. “Ik ken de Amerikaanse media, de westerse media. Zo spelen ze het spelletje keer op keer.”

Edmonds spreekt van een marketingtactiek. “Soms moet je van merknaam veranderen om succesvol te blijven. De merknaam IS wordt door de VS, de NAVO en andere grote westerse landen gebruikt als marketingstrategie om terrorisme te linken aan de islam.”

Ex-FBI'er: "Terreurgroep IS opgezet en gefinancierd door Amerika"Edmonds wijst erop dat de Amerikaanse inlichtingendiensten in de jaren tachtig de moedjahedien in Afghanistan financierden. Deze moedjahedien, die eerst werden onthaald als vrijheidsstrijders, gingen later op in Al Qaida. Op dezelfde manier steunden ze diverse andere islamitische terreurgroepen in de Kaukasus en Centraal-Azië. Er is geen sprake van een nieuw fenomeen, maar van rebranding, aldus Edmonds. “Zodat de oorlogsindustrie kan blijven draaien.”

Olie

De Iraakse Koerden kregen in tegenstelling tot de Koerden die in Syrië wonen veel hulp van de VS. Volgens Edmonds speelt de oliefactor mogelijk een rol. De Iraakse Koerden wonen in een gebied dat rijk is aan olie.

Onlangs verklaarde de Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius dat zijn land, en zijn EU-partners, overwegen wapens aan de Iraakse Koerden te leveren om te vechten tegen IS. “Ik denk niet dat minister Fabius hetzelfde enthousiasme aan de dag zou leggen als Koerdistan geen olieproducerende exportregio was,” schreef Freeyad Ibrahim.

“Ik ben er ook van overtuigd dat als de Syrische Koerden net zo rijk waren als de Iraakse Koerden, Frankrijk en zijn EU-partners hen al lang hadden voorzien van wapens,” ging hij verder. “Zij hadden die dringender nodig.”

Tentakels

Edmonds onthulde zes maanden voordat Syrië het nieuws haalde dat Syrische rebellen door NAVO-troepen werden getraind in Turkije. De rebellen werden op een Amerikaanse legerbasis in het zuiden van Turkije getraind om vervolgens weer teruggestuurd te worden. “Het was toen al duidelijk dat ze iets van plan waren,” zei ze. Edmonds noemt Turkije, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten ‘tentakels’ van de VS.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Dat doen ze om de oorlogsindustrie in stand te houden.

moslim
moslim
7 jaren geleden

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=mM6KKBtIX9U

kijk dit aub

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=AsoQw9EPVhg

en dit ook aub dan weet je dat dajjal de new world order is video 2 zie in bijna elke kerk 1 oog over heel de werld

ferrimassi
ferrimassi
7 jaren geleden

Islam + westerse hebzucht = dood en verderf.. En als het format niet meer dreigt te werken zijn we hier aan de beurt. Dit is feitelijk gewoon GLADIO 2.0. Men is ook wel bereid heel Europa en haar bevolking op te offeren voor de oorlogsmachine. Mensen die dit wegwuiven onder het mom van het is toch maar in het middenoosten snappen niet dat het vroeg of laat ook hier gebeurd.

Gnaues
Gnaues
7 jaren geleden

Ik heb hier nog een fles champagne staan… Die gaat open als de laatste moslim europa heeft verlaten… Het liefst met de voeten vooruit… Gisteren canada (leuk he.. Politiek correct zijn) morgen hopelijk zweden…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

47
0
We lezen graag je reactie!x