Het Complot

Ex-FBI’er: “Terreurgroep IS opgezet en gefinancierd door Amerika”

Help mee door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De soennitische terreurgroep IS (Islamitische Staat) is opgezet en gefinancierd door de Verenigde Staten. Dat zegt voormalig vertaler van de FBI en oprichter van de National Security Whistleblowers Coalition (NSWBC) Sibel Edmonds.

Volgens haar is de terreurgroep niet zomaar ontstaan, maar bewust gecreëerd door de Amerikaanse media en de propagandamachine achter de media. “Vandaag of morgen krijgen we weer een naam van een andere groep waar we nog nooit van hebben gehoord. Een groep die opeens een bedreiging vormt,” zei Edmonds. “Ik ken de Amerikaanse media, de westerse media. Zo spelen ze het spelletje keer op keer.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Edmonds spreekt van een marketingtactiek. “Soms moet je van merknaam veranderen om succesvol te blijven. De merknaam IS wordt door de VS, de NAVO en andere grote westerse landen gebruikt als marketingstrategie om terrorisme te linken aan de islam.”

Ex-FBI'er: "Terreurgroep IS opgezet en gefinancierd door Amerika"Edmonds wijst erop dat de Amerikaanse inlichtingendiensten in de jaren tachtig de moedjahedien in Afghanistan financierden. Deze moedjahedien, die eerst werden onthaald als vrijheidsstrijders, gingen later op in Al Qaida. Op dezelfde manier steunden ze diverse andere islamitische terreurgroepen in de Kaukasus en Centraal-Azië. Er is geen sprake van een nieuw fenomeen, maar van rebranding, aldus Edmonds. “Zodat de oorlogsindustrie kan blijven draaien.”

Olie

De Iraakse Koerden kregen in tegenstelling tot de Koerden die in Syrië wonen veel hulp van de VS. Volgens Edmonds speelt de oliefactor mogelijk een rol. De Iraakse Koerden wonen in een gebied dat rijk is aan olie.

Onlangs verklaarde de Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius dat zijn land, en zijn EU-partners, overwegen wapens aan de Iraakse Koerden te leveren om te vechten tegen IS. “Ik denk niet dat minister Fabius hetzelfde enthousiasme aan de dag zou leggen als Koerdistan geen olieproducerende exportregio was,” schreef Freeyad Ibrahim.

“Ik ben er ook van overtuigd dat als de Syrische Koerden net zo rijk waren als de Iraakse Koerden, Frankrijk en zijn EU-partners hen al lang hadden voorzien van wapens,” ging hij verder. “Zij hadden die dringender nodig.”

Tentakels

Edmonds onthulde zes maanden voordat Syrië het nieuws haalde dat Syrische rebellen door NAVO-troepen werden getraind in Turkije. De rebellen werden op een Amerikaanse legerbasis in het zuiden van Turkije getraind om vervolgens weer teruggestuurd te worden. “Het was toen al duidelijk dat ze iets van plan waren,” zei ze. Edmonds noemt Turkije, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten ‘tentakels’ van de VS.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Dat doen ze om de oorlogsindustrie in stand te houden.

moslim
moslim
9 jaren geleden

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=mM6KKBtIX9U

kijk dit aub

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=AsoQw9EPVhg

en dit ook aub dan weet je dat dajjal de new world order is video 2 zie in bijna elke kerk 1 oog over heel de werld

ferrimassi
ferrimassi
9 jaren geleden

Islam + westerse hebzucht = dood en verderf.. En als het format niet meer dreigt te werken zijn we hier aan de beurt. Dit is feitelijk gewoon GLADIO 2.0. Men is ook wel bereid heel Europa en haar bevolking op te offeren voor de oorlogsmachine. Mensen die dit wegwuiven onder het mom van het is toch maar in het middenoosten snappen niet dat het vroeg of laat ook hier gebeurd.

Gnaues
Gnaues
9 jaren geleden

Ik heb hier nog een fles champagne staan… Die gaat open als de laatste moslim europa heeft verlaten… Het liefst met de voeten vooruit… Gisteren canada (leuk he.. Politiek correct zijn) morgen hopelijk zweden…

Back to top button
47
0
We lezen graag je reactie!x