Archeologie

De Sfinx van Beloetsjistan: is dit een uit de rotsen gehakt architectonisch wonder?

Help ons door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Makran in het Pakistaanse gedeelte van Beloetsjistan bevindt zich een opmerkelijke structuur die erg doet denken aan de Sfinx van Gizeh.

Volgens journalisten is de Sfinx van Beloetsjistan niets meer dan een natuurlijke formatie, hoewel er in het gebied nog geen archeologisch onderzoek is verricht.

“Als we de eigenschappen van deze structuur onderzoeken, is het moeilijk om aan te nemen dat dit object is ontstaan door natuurlijke krachten,” schrijft onderzoeker en schrijver Bibhu Dev Misra.

Hoofddeksel

“Het bouwwerk lijkt op een gigantisch uit de rotsen gehakt architectonisch complex,” voegt hij toe.

Hij wijst op de duidelijk te onderscheiden kaaklijn en gezichtskenmerken zoals ogen, neus en mond.

De sfinx lijkt ook te zijn voorzien van een hoofddeksel dat doet denken aan de nemes die door farao’s in het oude Egypte werd gedragen.

Hindoetempel

Ook zijn de voorpoten goed te onderscheiden, aldus de onderzoeker. “Het is moeilijk te begrijpen hoe de natuur verantwoordelijk kan zijn voor zo’n standbeeld.”

In de buurt van de Sfinx van Beloetsjistan bevindt zich nog een ander bouwwerk, dat vanaf een afstand lijkt op een hindoetempel, stelt hij.

In India werden volgens hem vaak sfinxen in de buurt van dergelijke tempels geplaatst, als bewakers van de heiligdommen.

Schatkist

“De Sfinx van Beloetsjistan lijkt de tempelachtige structuur te bewaken,” schrijft hij.

“De kustlijn van Makran in Beloetsjistan is ongetwijfeld een schatkist vol archeologische wonderen,” besluit hij.

Foto: Jacopo Werther Wikimedia Commons

[Graham Hancock]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
P. Puk
P. Puk
4 jaren geleden

Wat een gel*l; dit noemen ze nou erosie!

Richard
Richard
4 jaren geleden

Zulke rotsen komen op meerdere plekken op Aarde voor. Denk bijvoorbeeld aan Marcawasi, Peru. Daar is een structuur te vinden die exact op het gezicht van Mars lijkt. Over het hoe en waarom blijft natuurlijk speculeren zolang de Groten op Aarde de geheimen voor zich zelf houden. Wij mogen onze ware geschiedenis niet kennen.

Mike
Mike
4 jaren geleden

“Lady of Mali” is ook een mooi voorbeeld van het betere hak- en breekwerk uit de oudheid.

Maarten V
Maarten V
4 jaren geleden

Het kan ook gewoon een ordinaire rotsformatie zijn die een beetje op een sfinx lijkt.
Zoals we in wolken vaak ook schaapjes of andere dingen zien. En af en toe iemand op geroosterd brood een gezicht van Jezus ziet. Of zoals sommigen een silhouet van de maagd Maria zien op een aangeslagen raam. Of het gezicht van Mars of het op een Marsmannetje lijkende steen op Mars…

Ons neuronennetwerk is een fantastisch en geniaal biologisch instrument, maar niet altijd accuraat. Zowel bewust als onbewust maken we verbanden en vergelijkingen die in sommige gevallen niet waarheidsgetrouw is maar louter te wijten is aan gezichtsbedrog en de gemoedstoestand van het moment en dat ene vleugje verbeelding.

~ STEL dat het echt een sfinx is? ~

Bwa. Ik denk het niet.
Oei. Wat is mijn inlevingsvermogen saai… maar oké. Het heeft veel weg van een sfinx. Was er ook geen sfinx te zien op een van de foto’s op Mars te zien? 😉 😀 Ach…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x