Buitenland

VIDEO: “Nucleaire ontploffing in Jemen”

Help door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Verschillende nieuwssites melden dat in Jemen een nucleaire ontploffing is geweest. Het zou gaan om een neutronenbom, een waterstofbom die zo is gemaakt dat een groot deel van de energie van de explosie vrijkomt in de vorm van neutronenstraling, terwijl de hoeveelheid radioactiviteit die vrijkomt gering is.

Op 22 januari dit jaar stapten de president, de premier en het gehele kabinet van Jemen op onder druk van de Houthi-rebellen. De rebellen grepen de macht, maar werden vervolgens door een internationale coalitie onder leiding van Saudi-Arabië bestreden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In de Arabische en Russische media wordt gemeld dat de nucleaire aanval zou zijn uitgevoerd door Israël. Eerder deze maand werden twee F-16’s neergeschoten boven Jemen. Toen de wrakken werden onderzocht, bleek het te gaan om types die nooit zijn geleverd aan een Arabisch land. De enige koper van het type in de regio is Israël, zo meldde een Amerikaans militair tijdschrift.

Volgens Veterans Today waren de toestellen pas geleden in een Saudisch jasje gestoken. De straaljagers werden bestuurd door Arabisch sprekende piloten van de Israëlische luchtmacht, aldus het blad.

Eén van de F-16’s is neergeschoten met een Russisch Buk-raketsysteem. Jemen beschikt over veel moderne Russische wapens, waaronder MiG-29’s en geavanceerde luchtafweersystemen. Uit een foto-analyse van de neergeschoten F-16 in Jemen blijkt dat het waarschijnlijk gaat om één van de ruim 50 Amerikaanse F-16A toestellen die door de regering Clinton aan Israël zijn gegeven of een voormalig NAVO-toestel uit Italië of Portugal. De enige andere mogelijkheid is dat ze in het geheim rechtstreeks door de VS zijn geleverd, voegde Veterans Today toe.

De luchtaanvallen op Jemen hebben wereldwijd geleid tot een storm aan protest. De Amerikaanse president Obama beloofde de rijke Arabische oliestaten eerder deze maand te steunen tegen aanvallen van buitenaf. Hij wil indien nodig het leger inzetten om de landen te verdedigen.

[Sputniknews, Pravda, Almanar]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Oeboema
Oeboema
8 jaren geleden

Wat een speculatie.

Waarom zou Israel zich bemoeien met dit conflict? Ze hebben geen motief. Ze hebben wel wat beters te doen. Waaroim zou Israël zulk zwaar verouderd materieel inzetten in zo’n gevaarlijke missie? De luchtmacht van Saoedi-Arabië is sterk genoeg om het klusje in zijn eentje te klaren. Saoedi-Arabië en de andere Arabische landen laten het wel uit hun hoofd om Israël toe te staan mee te doen.

Dan het zogenaamde bewijs. Sputnik baseert zich op een artikel in Veterans Today. Twee punten van kritiek:
1. Het is niet zo eenvoudig om aan een verbrand toestel te zien om welk type het gaat.
2. De conclusies zijn voorbarig. Het artikel merkt zelf op:
“So this is probably one of the 50 surplus US F-16 A models given to Israel during the Clinton administration or it is a recently surplus ex-NATO aircraft either from Italy or Portugal. The only other option is that they were directly supplied from the US covertly. We need a serial no. or tail number to confirm which production block they came from.”

Vergeet een ding niet. Er zijn partijen die het goed uitkomt dat dit gericht de wereld in komt. In Yemen woedt een sectarische strijd tussen Moslims onderling. Shiieten tegen Sunni’s. Dit gerucht leidt mooi de aandacht af.

jenne
jenne
8 jaren geleden

Met dit systeem is ook 9/11 gebeurd, hoe dit kwaad aan te pakken, denk er om het is tegen de hele mensheid gekeerd, niet echt goed om te generaliseren, maar je hebt zo van die gedachtes, die je dan maar beter niet uit kunt spreken.

Enkidoe
Enkidoe
8 jaren geleden

De liveearthquak website laat niets zien in die regio mbt aardbevingen veroorzaakt door een explosie. In die regio is het erg rustig.

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x