Homepagina » Buitenland » VIDEO: “Nucleaire ontploffing in Jemen”
VIDEO: "Nucleaire ontploffing in Jemen"

VIDEO: “Nucleaire ontploffing in Jemen”

Verschillende nieuwssites melden dat in Jemen een nucleaire ontploffing is geweest. Het zou gaan om een neutronenbom, een waterstofbom die zo is gemaakt dat een groot deel van de energie van de explosie vrijkomt in de vorm van neutronenstraling, terwijl de hoeveelheid radioactiviteit die vrijkomt gering is.

Op 22 januari dit jaar stapten de president, de premier en het gehele kabinet van Jemen op onder druk van de Houthi-rebellen. De rebellen grepen de macht, maar werden vervolgens door een internationale coalitie onder leiding van Saudi-Arabië bestreden.

In de Arabische en Russische media wordt gemeld dat de nucleaire aanval zou zijn uitgevoerd door Israël. Eerder deze maand werden twee F-16’s neergeschoten boven Jemen. Toen de wrakken werden onderzocht, bleek het te gaan om types die nooit zijn geleverd aan een Arabisch land. De enige koper van het type in de regio is Israël, zo meldde een Amerikaans militair tijdschrift.

Volgens Veterans Today waren de toestellen pas geleden in een Saudisch jasje gestoken. De straaljagers werden bestuurd door Arabisch sprekende piloten van de Israëlische luchtmacht, aldus het blad.

Eén van de F-16’s is neergeschoten met een Russisch Buk-raketsysteem. Jemen beschikt over veel moderne Russische wapens, waaronder MiG-29’s en geavanceerde luchtafweersystemen. Uit een foto-analyse van de neergeschoten F-16 in Jemen blijkt dat het waarschijnlijk gaat om één van de ruim 50 Amerikaanse F-16A toestellen die door de regering Clinton aan Israël zijn gegeven of een voormalig NAVO-toestel uit Italië of Portugal. De enige andere mogelijkheid is dat ze in het geheim rechtstreeks door de VS zijn geleverd, voegde Veterans Today toe.

De luchtaanvallen op Jemen hebben wereldwijd geleid tot een storm aan protest. De Amerikaanse president Obama beloofde de rijke Arabische oliestaten eerder deze maand te steunen tegen aanvallen van buitenaf. Hij wil indien nodig het leger inzetten om de landen te verdedigen.

[Sputniknews, Pravda, Almanar]


Vind je dit belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

41 reacties

 1. Wat een speculatie.

  Waarom zou Israel zich bemoeien met dit conflict? Ze hebben geen motief. Ze hebben wel wat beters te doen. Waaroim zou Israël zulk zwaar verouderd materieel inzetten in zo’n gevaarlijke missie? De luchtmacht van Saoedi-Arabië is sterk genoeg om het klusje in zijn eentje te klaren. Saoedi-Arabië en de andere Arabische landen laten het wel uit hun hoofd om Israël toe te staan mee te doen.

  Dan het zogenaamde bewijs. Sputnik baseert zich op een artikel in Veterans Today. Twee punten van kritiek:
  1. Het is niet zo eenvoudig om aan een verbrand toestel te zien om welk type het gaat.
  2. De conclusies zijn voorbarig. Het artikel merkt zelf op:
  “So this is probably one of the 50 surplus US F-16 A models given to Israel during the Clinton administration or it is a recently surplus ex-NATO aircraft either from Italy or Portugal. The only other option is that they were directly supplied from the US covertly. We need a serial no. or tail number to confirm which production block they came from.”

  Vergeet een ding niet. Er zijn partijen die het goed uitkomt dat dit gericht de wereld in komt. In Yemen woedt een sectarische strijd tussen Moslims onderling. Shiieten tegen Sunni’s. Dit gerucht leidt mooi de aandacht af.

  27 likes
  • Wat een gekunstelde manipulerende réactie, waarom zou Israel zich er mee bemoeien.
   De hele wereld staat in brand van voor tot achter, en juist ja door de USA-CIA-Israel-Mossad constructies.
   The USA is in hun handen, Londen, Oekraïne, Israel, en dan alle west Europese landen in handen van de Crypto Joden.
   Elke expert heeft genoeg aan een uitgebrand skelet van een vliegtuig om vast te stellen om welke type het gaat.
   Israel heeft de grootste Atoom bommen arsenaal van het midden oosten.
   En dit is niet de eerste keer dat deze bom gebruikt is, ook op het millitaire vliegveld bij Bagdad is hij gebruikt, in de Iraq oorlog.
   Als Israel in gevaar is zijn ze tot alles instaat, kijk naar de FIFA en Blatter.
   We mogen god op onze blote knieen danken dat Putin er is, daar zijn ze nog een beetje bang voor deze terroristen van de menselijkheid.

   36 likes
   • Je reactie is te schandelijk om serieus te nemen.

    Je hanteert een cirkelredenering. Zo van “Natuurlijk bemoeit Israël zich ermee want Joden zijn niet te vertrouwen en ze trekken overal aan de touwtjes.” Heb je zelf niet door hoe idioot, vooringenomen en antisemitisch die redenering is?

    Begrijp me niet verkeerd, het zijn geen lieverdjes daar in Israël. En de bezetting van de Palestijnse gebieden is ronduit verwerpelijk.

    Verder is mijn betoog volkomen rationeel. Er is geen bewijs van een nucleaire explosie, er is geen bewijs van Israëlische betrokkenheid. En er is geen enkele reden voor Israël om zich met dat conflict te bemoeien. Het artikel stinkt. En jij en de mensen die je bericht hebben geliked, zouden er goed aan doen zich eens goed te wassen.

    12 likes
    • Heb een mening over Israël, en voor je ‘t weet.. wordt de antisemitisme-kaart uit de stal gehaald.

     Vrijheid van meningsuiting? Absoluut, voor de volle 100%. Behalve als het over de holocaust gaat, dan mag je geen mening hebben, geen kritiek, en vooral geen vragen. En zo kennen we nog wel even doorgaan met zulke voorbeelden. Dus of ‘ze’ daar nou een vinger in de pap hebben, ja. Hier ook overigens.

     5 likes
    • Even nog deze dan, het internet zit van boven tot onder vol, met robot figuren als U, of je op een site in the USA reageerd, of Frankrijk Duitsland UK, het antwoord is het zelfde, je bent anti semiet, racist, of iets dergelijks.
     Ja ik ben iemand van de generatie die weet dat Anne Frank een meisje is wat bijna dagelijks door de media wordt verkracht, een slachtoffer, van dit semietisme.
     Ik ben van de Nederlanders, die bloemetjes leggen bij Hannie Schaft, die wordt weggezet als terroriste, maar goed ik hou het kort,
     U mag me benoemen zoals het U uit komt, ik heb mijn werkelijke waarheid, en U een andere, we zullen zien !

     3 likes
    • Heb je misschien voorkeur voor een kabalistic zeepje, man lees en informeer je zelf.

     1 likes
   • Ga maar eens een tijdje in Moskou wonen, ik gun het je van harte :D. Ooit wel eens daar geweest? Denk het niet wat dan zou je die onzin niet opschrijven en dag geldt ook voor die “likers” die niet verder komen als het scherm van de computer waar ze de hele dag achter hangen.

    2 likes
   • eindelijk iemand die iets zinnigs heeft te melden de rest is allemaal mediaslaaf de leugen regeert alleen hebben ze dat niet in de gaten
    brood en spelen dat is hun ding

    0 likes
  • Dit is weer het werk van de zionisten.

   7 likes
 2. Dit is zeer zeker geen detonatie van een neutronen bom . Check youtube maar is wat voor effect zo’n bon heeft.
  Beetje dom om dit zo te plaatsen als zijnde de waarheid.

  18 likes
 3. Gewoon een ontploffing in een munitie depot. Een ontploffing op basis van een nucleair wapen zouden deze mensen niet hebben overleefd. Die ontploffingen zijn vele malen groter en vernietigender.

  18 likes
  • Een Neutronen bom is zeer plaatselijk dood alle levende wezens, maar verstoord geen constructies, en heel weinig residuen.

   7 likes
   • Hangt af van de zwaarte van de bom. Er bestaan neutronenbommen van enkele kilotonnen. Maar ook zo zwaar als 100 kiloton. Dat is – als ik me niet vergis – ongeveer twee zo zwaar als de bommen op Nagasaki en Hiroshima.

    1 likes
    • we hebben het hier wel over de zogenaamde “kapitalistische bom” En zoals Jenne aanhaalt dat u ook direct het woord anti Semitisch hanteert de typische Zionistische onzin op deze aardkloot.

     1 likes
 4. Als je je nu echt wil focussen op nucleair en midden-oosten moet je IS en Pakistan eens in de gaten houden. Daar zou wel eens wat meer gaan gebeuren dan dat we lief hebben.

  4 likes
  • Er is geen gezond mens dat uberhaupt wil focussen op nucleair. Graag minder minder minder. Schande dat mensen dit -kunnen- doen, ongeacht jood moslim christen of wat dan ook.

   En als je denkt dat daar een munitiedepot de lucht ingaat, los van al dan niet nucleair, mag je echt nog een paar beginners cursusjes begrijpend kijken doen voor je nog eens ergens reageert.

   6 likes
 5. Ach Israël krijgt op een propaganda manier altijd de schuld. Het wordt tijd dat ze ook een gewoon echte verhalen brengen.

  10 likes
 6. Wederom een te snelle speculatie over wie verantwoordelijk is.
  En ook ik zie geen kernbom, neutronen bom of welk ander nucleaire ontploffing what so ever.
  Gewoon een flinke explosie van iets wat geraakt is door een kleine raket en een ketting reactie heeft veroorzaakt met wat het geraakt heeft. Mijn speculatie zou zijn dat ze een munitie depot geraakt hebben.

  Alle so called “experts”hier..ga alsjeblieft een cursus bloemschikken volgen ipv heisa lopen maken om niets.

  Ik bedoel er niet mee dat ik oorlog in het algemeen goed keur, ver van dat, maar ga het niet opblazen met stiekeme kernwapen aanvallen of iets dergelijks.

  En een geheime undercover F-16 uit Israël… Elk toestel dat uit die richting komt, krijgt niet eens de kans om Jemen te bereiken. Dat is al onderschept door de Arabische landen voordat het de Golf bereikt heeft. Come on!!!! Nogmaals…ga cursus bloemschikken doen!!!

  10 likes
 7. Alfred E. Neuman

  Geen nucleaire ontploffing te zien in dit filmpje, wel een flinke ontploffing overigens.
  Een nucleaire explosie geeft een verblindende felwitte flits, deze flits is geel en niet echt heel fel, daarnaast heeft een kleine nucleaire bom van enkel kilotons (bv de Little Boy welke op Hiroshima viel) vele malen meer destructieve kracht dan deze explosie.

  7 likes
 8. Met dit systeem is ook 9/11 gebeurd, hoe dit kwaad aan te pakken, denk er om het is tegen de hele mensheid gekeerd, niet echt goed om te generaliseren, maar je hebt zo van die gedachtes, die je dan maar beter niet uit kunt spreken.

  6 likes
 9. Dat was een pittig bommetje ..en inderdaad het lijkt ( aan de spikkels op het scherm te zien) een overspettering van elektronen op het scherm ..
  Hetzelfde is te zien van de soho satelliet/camera beelden van de zon waar bij de camera’s ook overspetterd raken door de proton deeltjes.

  https://youtu.be/OUaa-88-2og

  5 likes
 10. Alfred E. Neuman

  Volgens mij kwam ik ditzelfde filmpje laatst ook al ergens tegen met de vermelding dat het om een munitieopslag of wapendepot zou gaan.

  5 likes
 11. De liveearthquak website laat niets zien in die regio mbt aardbevingen veroorzaakt door een explosie. In die regio is het erg rustig.

  4 likes
 12. Lijkt mij een munitiedepot

  3 likes
 13. je kunt het je maar moeilijk voorstellen, maar wat als het allemaal nep is?

  The Nuclear Bomb Hoax – TV Fakery and PSYOP
  https://www.youtube.com/watch?v=j7jVHzYzYw0

  2 likes
 14. Van Naerdinclant

  Eenieder met ook maar een basaal begrip van kernfysica ziet dat dit geen atoomwapen is! Ten eerste had de filmer het niet overleefd en ten tweede de sensor van zijn camera het niet, als de rest van de electronica het al gehaald had!
  En het verhaal hierboven dat die vonken door straling op de sensor zouden komen, is helemaal te dom voor woorden! Dan zou je ze over het hele beeldvlak moeten zien, niet alleen om de wolk.
  Kortom: atoombom, my ass! Gewoon conventioneel knalwerk

  2 likes
 15. https://www.youtube.com/watch?v=ejznRxW2E0g

  SAM COHEN – What is in the name –

  Zie je hoe de explosie eruit ziet? In Jemen was geen neutron bom maar dat word wel gebruikt om kijkcijfers kunstmatig omhoog te krijgen.

  1 likes
 16. Waarschijnlijk geen neutronenbom maar we zijn gewaarschuwd. Paddenstoelwolken zijn overigens ook in de Syrië-oorlog te zien. Gewoon zeer heftige ontploffingen.

  Minder geweten is dat zich Chinese atoomwapens, gemonteerd op raketten, op Iraanse bodem bevinden. Deze wapens worden volledig door Chinese militairen beheerd.
  We zijn gewaarschuwd. De oorlogen in het Midden-Oosten zijn zodanig onoplosbaar dat een nucleaire holocaust een reële mogelijkheid is.

  1 likes
 17. @ Oeboema, het ondenkbare, kan toch waar zijn ?
  Natuurlijk geef ik hier mijn conclusie die gebaseerd is op aannames, net als die van U neem ik aan.
  Waar mensen toe in staat zijn, voorbeeld op zijn terug tocht door Frankrijk, moorde de Panzer divisie Das Reich een een Frans dorpje uit Glane sur ….., in de Quersy, daar worden de Duitsers jaar en dag mee om de oren geslagen.
  Tijdens de Frans-Algerijnse vrijheids oorlog, hebben de Fransen tussen de 600 a 800
  Algerijnse nederzettingen inclusief bewoners plat gebrand met Napalm bommen, komt steeds meer aan de oppervlakte.
  Nou weet ik het één wist het andere niet uit, maar toch er blijft toch niet veel van je vertrouwen over in wie dan ook.
  Woon 35 jaar in dit land, maar het zal nooit mijn vaderland worden, er is een soort tegen zin,
  René Descartez zij het, uit je intuïtie komt je waarheid voort, je gevoel.
  Mensen die hun soldaten, zo als Israel mensen door snipers laten doden, ook vrouwen en kinderen, gooien ook een atoom bom, als zij denken dat dit moet.
  Hoop dat U me begrijpt, de metamorfose van een mens, van mens tot beest, duurt no geen seconde, ingezet door wat je ogen registreren en je gevoel je ingeeft.

  1 likes
 18. Tja, het ziet er niet uit als een kernexplosie.

  1 likes
 19. Van Naerdinclant

  Eenieder met ook maar een basaal begrip van kernfysica ziet dat dit geen atoomwapen is! Ten eerste had de filmer het niet overleefd en ten tweede de sensor van zijn camera het niet, als de rest van de electronica het al gehaald had!
  En het verhaal hierboven dat die vonken door straling op de sensor zouden komen, is helemaal te dom voor woorden! Dan zou je ze over het hele beeldvlak moeten zien, niet alleen om de wolk.
  Kortom: atoombom, my ass! Gewoon conventioneel knalwerk

  1 likes
 20. En die Arabieren daar lachend roepen om Allah.
  Dat ze nog steeds niet doorhebben dat hun Allah helemaal niets doet.
  Zeker niet hun helpen.
  Al vele jaren moorden de Soenieten en de Shiïeten elkaar in Allah’s naam uit en zijn niet te beroerd om met een bomgordel om elkaars moskeen en gelovigen te verwoesten. Allemaal in Allah’s naam.
  By the way Israel laat zich niet met een Buk uit de lucht schieten en zeker niet 2 keer.

  0 likes
 21. Duidelijke uitleg op ; Global research.ca , mogelijk neutronen bom !

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

artsen

Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

Er is onlangs een einde gemaakt aan ...

trump

Trump: ‘Wat ik weet over aliens en Roswell? Het is heel interessant’

Donald Trump jr. vroeg zijn vader in ...