Homepagina » Straling » Gent bant wifi uit kleuterscholen en crèches
Gent bant wifi uit kleuterscholen en crèches

Gent bant wifi uit kleuterscholen en crèches

De stad Gent bant wifi uit crèches en kleuterscholen. “Voor zulke jonge kinderen heeft draadloos internet geen enkel nut,” zei Elke Decruynaere (Groen), bevoegd voor Onderwijs, Opvoeding en Jeugd. “Op basisscholen kan draadloos internet wel, maar als het geen verschil maakt leggen we UTP-kabels.”

Decruynaere wil dat elk kind toegang heeft tot internet op school, maar wil tegelijkertijd voorzichtig zijn. Zeker bij jonge kinderen wordt aangeraden hen niet voortdurend bloot te stellen aan sterke straling. Dat wil het stadsbestuur dan ook garanderen in alle klassen. Het aantal scholen met wifi in de stad is vrij beperkt.

Uit een rapport van de Vlaamse overheid en contacten met wetenschappers blijkt dat we voorzichtig moeten omgaan met de blootstelling aan straling die wordt veroorzaakt door draadloos internet of wifi, aldus Decruynaere.

Op alle plaatsen waar kinderen tussen 0 en 3 jaar verblijven zijn wifi-routers uit den boze, zo staat te lezen in haar nieuwe beleidsplan. Dat houdt in dat in kinderdagverblijven en kleuterscholen geen draadloos netwerk aan mag staan.

Waar het geen verschil maakt worden UTP-kabels gebruikt in plaats van draadloze netwerken. Scholen waar veel met tablets wordt gewerkt kunnen wel beschikken over wifi, benadrukt Decruynaere. Er zijn ook scholen waar de leerlingen nog geen toegang hebben tot internet. Het stadsbestuur wil daar verandering in brengen, maar dan wel met oog voor de risico’s.

Volgens Mart Verlaek van het departement Leefmilieu, Natuur en Energie is er geen reden om aan te nemen dat wifi schadelijk zou zijn. In 2010 bleek uit onderzoek van de Universiteit Wageningen echter dat de straling van draadloos internet een negatief effect heeft op planten en bomen.

De straling van draadloos internet zorgde tijdens het onderzoek voor het afsterven van blad en het achterblijven van groei bij bomen en gewassen.

[HLN]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wijnand
Wijnand
7 jaren geleden

Het moest overal verboden worden 🙂

Paco
Paco
7 jaren geleden

Uiteraard is het heel goed als jonge kinderen niet in contact komen met het grote boze internet, maar wifi-straling? Ik wil bewijzen zien. Wifi zit, althans bij mij thuis, op 2.4 GHz, net als draadloze DECT telefoons, maar daar hoor toch je ook niemand over?

nexus
nexus
7 jaren geleden

hoe ga je dat doen je moet minstens 35km uit de wifi zone zijn en overal buiten is wifi
stads wifi winkels masten

het eenige dat je er tegen kan doen is je muur behangen met koper en dat zie ik ze niet doen

Henk001
Henk001
7 jaren geleden

“In 2010 bleek uit onderzoek van de Universiteit Wageningen echter dat de straling van draadloos internet een negatief effect heeft op planten en bomen.”
Dat was een slecht uitgevoerd onderzoek. Kort samengevat: planten en bomen in stedelijke gebieden vertoonden allerlei negatieve verschijnselen en dat werd toegeschreven aan de wifistraling. Een simpele check of je die verschijnselen ook ziet bij bomen op het platteland in de buurt van een wifiantenne is niet gedaan. Net zo min als het uitsluiten van andere oorzaken. Onder andere om die reden heeft TNO (dat af en toe was geraadpleegd) zich van dit onderzoek gedistantieerd. Het is ook niet helemaal toevallig dat dit “onderzoek” nooit in een peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift heeft gestaan, alleen in het hobbyblad Tuin en Landschap

x

Check Also

arts

Arts klaagt over ‘verbod’ op corona-autopsies: ‘Dit is een heel groot probleem’

Gisteren waren er bijna 200 nieuwe coronapatiënten ...

slob

Minister Slob wil kinderen testen op school: ‘Complete waanzin!’

Minister Arie Slob van Onderwijs wil dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x