Homepagina » Straling » Gent bant wifi uit kleuterscholen en crèches
Gent bant wifi uit kleuterscholen en crèches

Gent bant wifi uit kleuterscholen en crèches

De stad Gent bant wifi uit crèches en kleuterscholen. “Voor zulke jonge kinderen heeft draadloos internet geen enkel nut,” zei Elke Decruynaere (Groen), bevoegd voor Onderwijs, Opvoeding en Jeugd. “Op basisscholen kan draadloos internet wel, maar als het geen verschil maakt leggen we UTP-kabels.”

Decruynaere wil dat elk kind toegang heeft tot internet op school, maar wil tegelijkertijd voorzichtig zijn. Zeker bij jonge kinderen wordt aangeraden hen niet voortdurend bloot te stellen aan sterke straling. Dat wil het stadsbestuur dan ook garanderen in alle klassen. Het aantal scholen met wifi in de stad is vrij beperkt.

Uit een rapport van de Vlaamse overheid en contacten met wetenschappers blijkt dat we voorzichtig moeten omgaan met de blootstelling aan straling die wordt veroorzaakt door draadloos internet of wifi, aldus Decruynaere.

Op alle plaatsen waar kinderen tussen 0 en 3 jaar verblijven zijn wifi-routers uit den boze, zo staat te lezen in haar nieuwe beleidsplan. Dat houdt in dat in kinderdagverblijven en kleuterscholen geen draadloos netwerk aan mag staan.

Waar het geen verschil maakt worden UTP-kabels gebruikt in plaats van draadloze netwerken. Scholen waar veel met tablets wordt gewerkt kunnen wel beschikken over wifi, benadrukt Decruynaere. Er zijn ook scholen waar de leerlingen nog geen toegang hebben tot internet. Het stadsbestuur wil daar verandering in brengen, maar dan wel met oog voor de risico’s.

Volgens Mart Verlaek van het departement Leefmilieu, Natuur en Energie is er geen reden om aan te nemen dat wifi schadelijk zou zijn. In 2010 bleek uit onderzoek van de Universiteit Wageningen echter dat de straling van draadloos internet een negatief effect heeft op planten en bomen.

De straling van draadloos internet zorgde tijdens het onderzoek voor het afsterven van blad en het achterblijven van groei bij bomen en gewassen.

[HLN]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Henk001 schreef:

  “In 2010 bleek uit onderzoek van de Universiteit Wageningen echter dat de straling van draadloos internet een negatief effect heeft op planten en bomen.”
  Dat was een slecht uitgevoerd onderzoek. Kort samengevat: planten en bomen in stedelijke gebieden vertoonden allerlei negatieve verschijnselen en dat werd toegeschreven aan de wifistraling. Een simpele check of je die verschijnselen ook ziet bij bomen op het platteland in de buurt van een wifiantenne is niet gedaan. Net zo min als het uitsluiten van andere oorzaken. Onder andere om die reden heeft TNO (dat af en toe was geraadpleegd) zich van dit onderzoek gedistantieerd. Het is ook niet helemaal toevallig dat dit “onderzoek” nooit in een peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift heeft gestaan, alleen in het hobbyblad Tuin en Landschap

  1 likes
 • Goed idee om dat spul te verbieden, echter wat te doen als de buurman WIFI aan heeft staan? Die dingen stralen 300 meter in het rond dus dat schiet ook niet op…

  1 likes
 • Wijnand schreef:

  Het moest overal verboden worden 🙂

  0 likes
 • Paco schreef:

  Uiteraard is het heel goed als jonge kinderen niet in contact komen met het grote boze internet, maar wifi-straling? Ik wil bewijzen zien. Wifi zit, althans bij mij thuis, op 2.4 GHz, net als draadloze DECT telefoons, maar daar hoor toch je ook niemand over?

  0 likes
 • nexus schreef:

  hoe ga je dat doen je moet minstens 35km uit de wifi zone zijn en overal buiten is wifi
  stads wifi winkels masten

  het eenige dat je er tegen kan doen is je muur behangen met koper en dat zie ik ze niet doen

  0 likes
  • tom schreef:

   hallo, als je kijkt op de website van menon vindt je testellen die de gevaarlijke straling kan neutraliseren en internet verbinding versneller maakt door dat de gevaarlijke straling eruit wordt gefilterd. is de oplossing voor het probleem.

   0 likes
 • Chris schreef:

  Gent (mijn stad) wordt bestuurd door een bende hypocrieten!

  Aan de ene kant dit, maar aan de andere kant worden er massaal aanplakborden verspreidt met aanmaningen tot pokeren, jackpotten of roulette…

  0 likes
 • eNdEmiOn schreef:

  Ja ik was ook al van plan om weer een kabel te trekken. Dan kan wifi iig ‘s avonds/’s nachts uit if not longer zonder dat bepaalde apparaten daar “last” van hebben.

  Na de documentaire Take Back Your Power te hebben gezien. En dan vooral dat stukje vd invloed van straling op bloed mag het wel wat minder dacht ik zo hoewel wifi een stuk zwakker is dan de straling die hierin aan bod komt met de bloedtest, is het toch ook bekend dat wifi een best sterke RF bron is en zo ook al de nodige uitwerkingen heeft op mensen.
  http://vimeo.com/ondemand/takebackyourpower/85134063

  0 likes
 • hader schreef:

  Iedereen maakt zich druk over Wifi in je eigen omgeving. Maak je meer druk om al die xG masten. Hun bereik is velen malen groter dan ieder Wifi modem wat je thuis hebt staan. Men is ook bezig met draadloze energie. Leuk allemaal en gemakkelijk, maar wat zijn de effecten op een mens? Ik heb nog nooit een serieus echt onderzoek ernaar gezien. De een zegt ja, de andere nee. Wat is de waarheid? De belangen van de maatschappijen zijn enorm. Stel dat ze Wifi/xG straling gevaarlijk vinden, en dat morgen dat allemaal verboden wordt? Besef eens de impact hiervan op onze moderne maatschappij….. Geen Wifi, geen smartphone etc.

  0 likes
 • jan schreef:

  het moet niet gekker worden dadelijk worden we allemaal nog aan the matrix gepopeld ook zijn we dan klaar nee even serieus nu wi-fi gevaarlijk ???? alles kan gevaarlijk zijn als we er niet verantwoord mee omgaan dus we moeten niet doorslaan in onze veiligheid dat hadden we netzo goed nog in een grot kunnen leven met enkel een beren vel als kleding en ook dat is niet veilig

  0 likes
 • steez schreef:

  Onze zuiderburen blijken toch ns vele malen wakkerder en slimmer ten opzichte van ons in dit oogpunt.

  Maare domme vraag..waarom nemen mensen niet gewoon kabel? Wat is er mis om gewoon op een vaste plek te internetten en bellen, of moet je dat nu ook echt op de wc kunnen doen..

  0 likes
  • eNdEmiOn schreef:

   Hoe lang zal het nog duren voordat apparaten helemaal niet meer via een kabel te voorzien zijn van een internet verbinding? Daar gaat het wel naar toe, een tablet daar zit al geen lan connector “meer” op (tussen “” omdat het er nooit echt op heeft gezeten).

   0 likes
 • gerard schreef:

  misschien een domme vraag maar zouden de geheime diensten onze gedachten soms ook kunnen lezen via een wi-fi golf of ons onderbewust ermee kunnen beïnvloeden ik vind het maar griezelig

  0 likes
  • eNdEmiOn schreef:

   Lijkt me toch dat je om gedachten uit te kunnen lezen een serieus complexe interface nodig hebt. Dat gaat echt niet zomaar lukken via een paar radio golfjes. Je zenden ook helemaal geen RF op de frequenties van wifi uit dus hoe ze überhaupt iets terug moeten ontvangen?

   Beïnvloeden kun je heeel breed zien. Maar zoiets van ik stuur “zus” patroon aan wifi golfjes en dat heeft dan “zo” specifieke uitwerking nee dat gaat zeker niet lukken. Bij invloed moet je hooguit denken aan effecten als fysieke ongemakken (hoofdpijn bv) die daarmee ook je gedachtegang niet positief beïnvloed.

   0 likes
 • Joop Wassenburg schreef:

  Voor mij toch een overtuigend bewijs dat Belgen toch slimmer zijn als Nederlanders !!!!

  0 likes
 • x

  Check Also

  scholieren

  Doodeng: lespakket bereidt Nederlandse scholieren voor op chip in lijf

  In september vorig jaar kregen scholieren van ...

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  >