Homepagina » Financieel » Hoe Goldman Sachs de Europese belastingbetaler 800 miljoen euro afhandig maakte
Hoe Goldman Sachs de Europese belastingbetaler 800 miljoen euro afhandig maakte

Hoe Goldman Sachs de Europese belastingbetaler 800 miljoen euro afhandig maakte

Vorig jaar leed de Banco Espirito Santo (BES), destijds de op één na grootste bank van Portugal, een verlies van 3,5 miljard euro. Oprichter van de bank Ricardo Salgado gaf zijn eigen bankenimperium een noodlening van een miljard en boekte dat geld gelijk over naar de Kaaimaneilanden, zo bleek uit de jaarrekening van het moederbedrijf van de bank in Luxemburg.

De bank stortte vervolgens in en kreeg noodsteun van de Europese belastingbetaler. De Portugese overheid stak in totaal 6,4 miljard euro in de bank. Goldman Sachs heeft knap van dit debacle weten te profiteren. Deze Amerikaanse bankiersclub werd ook nog eens schadeloos gesteld door de Europese belastingbetaler.

Door de overboeking naar de Kaaimaneilanden zat er plotseling een gat van een miljard in de zieke bank. Goldman Sachs huurde een Portugese oud-minister in om te lobbyen, waarna de zakenbank een lening gaf en invloed kreeg in Portugal en daarmee het bankwezen.

Eigen gewin

Er werd afgesproken dat de vordering van Goldman Sachs naar het gezonde deel van de bank zou gaan als BES in het geval van een faillissement wordt opgedeeld. En zo geschiedde. “Waarom zouden de spelers van de Verleiders en mensen achter het Burgerforum Ons Geld hier nou eens aandacht aan moeten besteden, in plaats van een theoretische discussie te voeren over het banksysteem dat door de Rothschild-familie gekaapt zou zijn? Omdat dit de manier is waarop bankiers de samenleving te grazen nemen voor eigen gewin, en niet via één of ander complot,” schrijft Arno Wellens van de website 925.nl.

Onzichtbaar

“Eigenlijk heeft er in heel 2014 een vordering van Goldman op elke Europeaan gerust van in totaal 835 miljoen euro,” gaat hij verder. “Dat bedrag was alleen onzichtbaar, omdat de Portugese centrale bank het nooit heeft geregistreerd. Laat nu diezelfde centrale bank hebben besloten dat dit soort constructies legaal zijn. Het barst in de EU van de vage schulden waarvan slechts enkele insiders weten dat ze bestaan. Dat is het echte probleem. Onze banken en overheden zijn dus veel zieker dan we denken.”

Eerder werd Griekenland al leeggezogen door Goldman Sachs.

[925]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Leuk he, die agenda 21/NWO. Natuurlijk worden die niet gestraft, het hoort bij de planning(overnames). Alle gemeentes in Nederland zitten tot hun nek in de schulden. Zou ook wel in de rest van Europa zo zijn. Hoe anders kun je macht overhevelen naar de EU? Hoe anders kun je 1 wereldregering/geloof en leider op gaan zetten? Voordat dit klaar is maken wij nog wel eerst een oorlog mee. En die overblijven smeken om nooit meer. NWO is dan een feit.
  Als je een beetje onderzoek doet, dan zie al bepaalde organisaties/bedrijven bezig met overnames. Global bedrijven. Zoals UPC/Ziggo vallen onder globalfree. Of media valt onder globalswitch. Camelot/greenprojekten enz. Als je nu nog zegt dat dit complottheorie is, dan heb je echt zand in je ogen.

  2 likes
  • Zand in je ogen,je bedoeld geen ogen,en super stom bent!
   Er ligt zoveel ware info in het internet dat je er niet om heen kunt.
   Maaaaaar veeeeel mensen zijn te lui om dit te gaan onderzoeken,en JANKEN strak het harts als ze afgevoerd worden waar ze niet graag zitten.
   Ja ja dat zijn de schijters van nu en daar hebben we het dan tenslotten aan te danken,omdat ze te gefocest zijn op dat klote geld,en geloven dat de regering er voor ons bestwil is,rrrrrrrrrr heeeeeel veeeeeel van zulke mensen om me heen.

   1 likes
  • Elise, je kent Agenda 999 nog niet. Daar bibbert agenda 21/NWO wel van hoor 🙂

   Verder lig ik geregeld op een zonnig strand dus heb wel eens zand in de ogen ja, maar bij gaat het er ook weer uit als ik dan in de zee zwem.

   1 likes
   • Leg mij even uit wat agenda 999 dan is? Of speel je er de draak mee? Als dat zo is, dan heb jij geen contact met andere mensen, die steeds verder in de problemen komen en het zelf maar moeten uitzoeken. Een beetje mens maakt zich ook zorgen om andere mensen. Als je verantwoordelijkheidsgevoel negeert, omdat je het zelf ook niet meer ziet zitten, dan is dat ook al een probleem. Steeds meer mensen hebben dubieuze gevoelens. En de enige oplossing is dat we het samen gaan doen. Dus begrip en erkennen dat er veel aan de hand is. En ja, ik heb ook last van deze gevoelens, omdat je aan het overleven bent en weinig vooruitgang boekt. Wil je iets doen, dan mag het weer niet of je moet toestemming vragen als een klein kind.(overheid) Of je hebt je energie voor jezelf of gezin/familie nodig. Zorg is onbetaalbaar. Het hele systeem deugt niet meer. Balans zoeken wordt steeds moeilijker. Keuzevrijheid neemt af. En als jij dat niet serieus neemt, dan kun je beter je mond houden, want je kwetst er andere mensen mee.

    0 likes
    • De mens is zelf verantwoordelijk voor z’n leven. En je zult moeten leren leven in een globaliserende wereld. Als jij dat wilt doen met angst en paniek, be my guest. Een groot deel van de realiteit maak je zelf door je eigen houding en zicht op de externe wereld.

     http://www.leanlooney.nl/2011/09/gekwetst-worden-kan-een-leerzame-ervaring-zijn.html

     0 likes
     • Het probleem met dit systeem is dat er zoveel kwartjes op prominente posities rondlopen die feitelijk dubbeltjes zijn en dat er stuivers aan de kant staan die een gulden blijken te zijn.

      0 likes
     • Sterker nog: als je niet bang bent, kunnen de globalisten je gewoon niet raken.
      Je trekt dát aan, waar je je op concentreert.
      Ik volg de plannen van de Iluminati ook wel, maar dan van een afstand.
      Vind het gewoon interessant, maar het raakt me niet.
      Heb er dus ook geen last van in mijn dagelijkse leven.

      0 likes
   • krijg je der gelijk weer zout voor in de plaats 🙂

    0 likes
 2. Griekenland werd door Goldman Sachs de EU binnengerommeld en binnengelogen en dit land heeft nadien noodgedwongen honderden miljarden ‘geleend’ van andere EU landen die min of meer werden gedwongen c.q. gechanteerd om Griekenland te ondersteunen en binnen de EU te houden. Dit alles lijkt één groot, ziek spel.

  Al deze miljarden blijken tot op heden niet voldoende en verkeert het land wonderbaarlijk nog steeds in grote financiële problemen, de vraag is hoeveel miljarden zijn er nodig om dit lieg land binnen de EU te kunnen houden, maar de vraag is vooral waar zijn alle honderden miljarden gebleven die reeds in het land zijn gepompt en waarschijnlijk nooit daar zijn terechtgekomen waarvoor het nodig was. Er zijn in de verloop van jaren vele miljarden overgemaakt naar Engeland en Zwitserland, waar kwamen al deze miljarden vandaan? Was het niet toevallig het geld wat Griekenland als noodsteun heeft gekregen? Is van Griekenland, die tot op heden vast en zeker nog steeds wordt geadviseerd door Goldman Sachs, een bewust noodlijdend land gemaakt waarmee tot op heden miljarden kunnen worden binnengehaald en weggesluisd?

  1 likes
  • …in de verloop van jaren = in de loop van jaren.

   Is het niet vreemd dat de Italiaanse ECB president een oud Goldman Sachs medewerker is die zogenaamd zijn handen in onschuld wast en doet alsof hij van niets wist omtrent het smerige spel met de Grieken. Als hij schoonmaker was geweest bij GS dan zou dit misschien kunnen, maar een man van dit kaliber had moeten weten hoe Griekenland het zo ver heeft kunnen brengen. En verder is het en blijft het ook nog eens heel wrang dat de ECB waarschijnlijk door Goldman Sachs wordt geregeerd middels deze ECB bankpresident. Ze kunnen allemaal wel stellen dat de ECB een monetair neutraal of onafhankelijk beleid voert en de EU met meer dan 1000 miljard bijgedrukt papier nog verder weten te slope….steunen, maar iedereen weet toch dat eenmaal een Goldman Sachs medewerker is altijd Goldman Sachs! medewerker.

   0 likes
 3. stel je eens voor.
  je bent net vader geworden. je kust je lieve vrouw die je voor het eerst mama mag noemen op haar voorhoofd waarna je eindelijk je pasgeboren kindje in je armen mag houden, ze opent haar oogjes net ze kijkt je lief aan. je kan niet geloven hoe trots jij bent dat jij dit voor elkaar hebt gekregen. glimlachend geniet je van het mooiste gezichtje wat je ooit hebt gezien. klop klop. ineens gaat je aandacht uit naar een deur die met een vaart opengaat.
  een wel geklede man en twee agenten stappen de kamer binnen. de mannen lopen jou richting op en negeren je vrouw die aan de heren vraagt wat er aan de hand is. Ook jij snapt de bedoeling van de situatie niet. “euh…” was bij het zien van die uniformen het enige relevante wat je kon bedenken .
  “Wat is dat daar eigenlijk?” zei de man in het nette pak terwijl hij naar het raam wees. je kijkt langs de arm van de man naar buiten en op het zelfde moment grist de man in pak je pasgeboren kindje uit je handen. “Onderpand” hoor je ineens. weet niet wat je overkomt wat doet die gek nou?
  voordat je brein doorheeft wat er allemaal afspeelt reageert je vaderlijk instinct direct en je reikt uit naar de man die zo gewelddadig alles waar jij op deze wereld bent gekomen uit jou handen grijpt alsof het een zak aardappelen is. je kan die man wel wurgen, maar voordat je überhaupt twee stappen hebt gelopen krijg je een tazer in je nek geduwd een gaat het licht uit.

  Je wordt wakker en je komt tot de ontdekking dat alleen jij nog in de kamer van het ziekenhuis bent.

  ik heb geen kinderen maar dit is absoluut het verhaal wat voor iedereen op een of andere manier van toepassing is. ALLEMAAL zullen wij kwijtraken wat wij liefhebben zolang wij met de handen in een blijven

  we zijn bang om alles kwijt te raken maar als je nu niet opstaat en vecht heb je straks nog minder als dat je nu hebt. NU is het moment om op te staan en er wat aan te doen.
  zo’n ziekelijke realiteit leven wij in en wij staan het allemaal toe. WIJ, HET VOLK zijn de enige die wat aan dit gespuis kan doen. Voorbeeldje Marijn Dekkers is CEO van BAYER hij is een Nederlander

  we moeten onze handen vuil maken voor een schone toekomst

  IEDEREEN die ons VERMOORD heeft een ADRES

  0 likes
 4. Dit systeem is echt onvoorstelbaar ziek.
  En ik kan er van alles over denken en er veel woorden aan verspillen.
  Maar daar heb ik geen zin meer in.
  Want dit is onvoorstelbaar ziek.
  En ik ben nu een beetje misselijk.

  0 likes
 5. Ik heb geen schuld bij goldman sachs,of de rest van de wereld.
  Ik ben in nederland geboren en getogen,maar zonder 20.000€ schuld en ben geen europeaan.
  Ik ben tegen europa en heb ooit nee gestemd tegen de europese grondwet die later als verdrag door de strotten werd gedrukt.
  Ik werk mezelf het schompes voor nagenoeg niks in deze nepdemocratie waar stemmen toch geen zin heeft,dus accepteer ik slecht geregelde dingen niet door ze niet te erkennen en niet na te volgen.
  Veel meer dan burgelijk ongehoorzaam zijn kunnen we niet,maar als steeds meer mensen dit doen ( en dat gebeurd ) krijg het meer en meer effect.

  0 likes
 6. 800 miljoen maar? Schijntje met wat je al betaald hebt en wat je allemaal nog gaat betalen.

  Wil je iets minimaals doen? Kijk deze video en stuur hem door, het geeft de kern weer van de verstrengeling van bankwezen met de overheid en belastingdienst. Het verhaal van JevWeazle is al heel lang realiteit, alleen heeft de overheid nog lang geen tazers nodig om je te laten betalen en is alles wat jij ‘bezit’ niet meer dan een onderpand, en onderwijl betaal je ook daar belasting over.

  Kijk en stuur door:
  https://www.youtube.com/watch?v=iFDe5kUUyT0

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

woordvoerder

Woordvoerder Amerikaanse Gezondheidsministerie: ‘Soros is het echte virus!’ (en Rothschilds ‘hunkeren naar macht’)

Afgelopen week benoemde president Trump zijn voormalige ...

Rothschild betrokken bij complot rond omstreden miljardair. Steenrijke bankiersfamilie laat ware aard zien

Rothschild betrokken bij complot rond omstreden miljardair. Steenrijke bankiersfamilie laat ware aard zien

Rothschild & Co. is aangeklaagd in de ...