Financieel

Hoe Goldman Sachs de Europese belastingbetaler 800 miljoen euro afhandig maakte

Help anderen door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vorig jaar leed de Banco Espirito Santo (BES), destijds de op één na grootste bank van Portugal, een verlies van 3,5 miljard euro. Oprichter van de bank Ricardo Salgado gaf zijn eigen bankenimperium een noodlening van een miljard en boekte dat geld gelijk over naar de Kaaimaneilanden, zo bleek uit de jaarrekening van het moederbedrijf van de bank in Luxemburg.

De bank stortte vervolgens in en kreeg noodsteun van de Europese belastingbetaler. De Portugese overheid stak in totaal 6,4 miljard euro in de bank. Goldman Sachs heeft knap van dit debacle weten te profiteren. Deze Amerikaanse bankiersclub werd ook nog eens schadeloos gesteld door de Europese belastingbetaler.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Door de overboeking naar de Kaaimaneilanden zat er plotseling een gat van een miljard in de zieke bank. Goldman Sachs huurde een Portugese oud-minister in om te lobbyen, waarna de zakenbank een lening gaf en invloed kreeg in Portugal en daarmee het bankwezen.

Eigen gewin

Er werd afgesproken dat de vordering van Goldman Sachs naar het gezonde deel van de bank zou gaan als BES in het geval van een faillissement wordt opgedeeld. En zo geschiedde. “Waarom zouden de spelers van de Verleiders en mensen achter het Burgerforum Ons Geld hier nou eens aandacht aan moeten besteden, in plaats van een theoretische discussie te voeren over het banksysteem dat door de Rothschild-familie gekaapt zou zijn? Omdat dit de manier is waarop bankiers de samenleving te grazen nemen voor eigen gewin, en niet via één of ander complot,” schrijft Arno Wellens van de website 925.nl.

Onzichtbaar

“Eigenlijk heeft er in heel 2014 een vordering van Goldman op elke Europeaan gerust van in totaal 835 miljoen euro,” gaat hij verder. “Dat bedrag was alleen onzichtbaar, omdat de Portugese centrale bank het nooit heeft geregistreerd. Laat nu diezelfde centrale bank hebben besloten dat dit soort constructies legaal zijn. Het barst in de EU van de vage schulden waarvan slechts enkele insiders weten dat ze bestaan. Dat is het echte probleem. Onze banken en overheden zijn dus veel zieker dan we denken.”

Eerder werd Griekenland al leeggezogen door Goldman Sachs.

[925]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise49
Elise49
9 jaren geleden

Leuk he, die agenda 21/NWO. Natuurlijk worden die niet gestraft, het hoort bij de planning(overnames). Alle gemeentes in Nederland zitten tot hun nek in de schulden. Zou ook wel in de rest van Europa zo zijn. Hoe anders kun je macht overhevelen naar de EU? Hoe anders kun je 1 wereldregering/geloof en leider op gaan zetten? Voordat dit klaar is maken wij nog wel eerst een oorlog mee. En die overblijven smeken om nooit meer. NWO is dan een feit.
Als je een beetje onderzoek doet, dan zie al bepaalde organisaties/bedrijven bezig met overnames. Global bedrijven. Zoals UPC/Ziggo vallen onder globalfree. Of media valt onder globalswitch. Camelot/greenprojekten enz. Als je nu nog zegt dat dit complottheorie is, dan heb je echt zand in je ogen.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en andere nieuws-items, verzameld door Arie Goedhart
9 jaren geleden
weg met ons
weg met ons
9 jaren geleden

Griekenland werd door Goldman Sachs de EU binnengerommeld en binnengelogen en dit land heeft nadien noodgedwongen honderden miljarden ‘geleend’ van andere EU landen die min of meer werden gedwongen c.q. gechanteerd om Griekenland te ondersteunen en binnen de EU te houden. Dit alles lijkt één groot, ziek spel.

Al deze miljarden blijken tot op heden niet voldoende en verkeert het land wonderbaarlijk nog steeds in grote financiële problemen, de vraag is hoeveel miljarden zijn er nodig om dit lieg land binnen de EU te kunnen houden, maar de vraag is vooral waar zijn alle honderden miljarden gebleven die reeds in het land zijn gepompt en waarschijnlijk nooit daar zijn terechtgekomen waarvoor het nodig was. Er zijn in de verloop van jaren vele miljarden overgemaakt naar Engeland en Zwitserland, waar kwamen al deze miljarden vandaan? Was het niet toevallig het geld wat Griekenland als noodsteun heeft gekregen? Is van Griekenland, die tot op heden vast en zeker nog steeds wordt geadviseerd door Goldman Sachs, een bewust noodlijdend land gemaakt waarmee tot op heden miljarden kunnen worden binnengehaald en weggesluisd?

JevWeazle
JevWeazle
9 jaren geleden

stel je eens voor.
je bent net vader geworden. je kust je lieve vrouw die je voor het eerst mama mag noemen op haar voorhoofd waarna je eindelijk je pasgeboren kindje in je armen mag houden, ze opent haar oogjes net ze kijkt je lief aan. je kan niet geloven hoe trots jij bent dat jij dit voor elkaar hebt gekregen. glimlachend geniet je van het mooiste gezichtje wat je ooit hebt gezien. klop klop. ineens gaat je aandacht uit naar een deur die met een vaart opengaat.
een wel geklede man en twee agenten stappen de kamer binnen. de mannen lopen jou richting op en negeren je vrouw die aan de heren vraagt wat er aan de hand is. Ook jij snapt de bedoeling van de situatie niet. “euh…” was bij het zien van die uniformen het enige relevante wat je kon bedenken .
“Wat is dat daar eigenlijk?” zei de man in het nette pak terwijl hij naar het raam wees. je kijkt langs de arm van de man naar buiten en op het zelfde moment grist de man in pak je pasgeboren kindje uit je handen. “Onderpand” hoor je ineens. weet niet wat je overkomt wat doet die gek nou?
voordat je brein doorheeft wat er allemaal afspeelt reageert je vaderlijk instinct direct en je reikt uit naar de man die zo gewelddadig alles waar jij op deze wereld bent gekomen uit jou handen grijpt alsof het een zak aardappelen is. je kan die man wel wurgen, maar voordat je überhaupt twee stappen hebt gelopen krijg je een tazer in je nek geduwd een gaat het licht uit.

Je wordt wakker en je komt tot de ontdekking dat alleen jij nog in de kamer van het ziekenhuis bent.

ik heb geen kinderen maar dit is absoluut het verhaal wat voor iedereen op een of andere manier van toepassing is. ALLEMAAL zullen wij kwijtraken wat wij liefhebben zolang wij met de handen in een blijven

we zijn bang om alles kwijt te raken maar als je nu niet opstaat en vecht heb je straks nog minder als dat je nu hebt. NU is het moment om op te staan en er wat aan te doen.
zo’n ziekelijke realiteit leven wij in en wij staan het allemaal toe. WIJ, HET VOLK zijn de enige die wat aan dit gespuis kan doen. Voorbeeldje Marijn Dekkers is CEO van BAYER hij is een Nederlander

we moeten onze handen vuil maken voor een schone toekomst

IEDEREEN die ons VERMOORD heeft een ADRES

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x