Buitenaards

Buitenaardse interventie tijdens meteorietinslag Rusland?

Help door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Russische wetenschappers hebben brokstukken van de meteoriet teruggevonden die vrijdag boven de regio Tsjeljabinsk uiteenspatte. Als gevolg van de schokgolf in het Oeralgebied raakten meer dan duizend mensen gewond.

Na de inslag deden verschillende theorieën op internet de ronde. Is het mogelijk dat een buitenaardse ingreep een nog veel grotere ramp heeft voorkomen?

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Russische nationalist Vladimir Zhirinovski zei dat er geen meteoriet was neergekomen, maar dat het een Amerikaans wapen was. Zijn opmerking werd door het Russische ministerie van Noodsituaties afgedaan als onzin. Een priester sprak van ‘een daad van God’.

Wetenschappelijke mysteries

Wetenschappers hebben een vijftigtal kleine fragmenten gevonden bij het Tsjebarkoel-meer. Daar kwam een deel van de meteoriet vermoedelijk neer. De brokstukken zijn opgestuurd naar Jekaterinenburg. Volgens expeditieleider Viktor Grochovskij behoort de meteoriet tot de klasse van chondrieten. De brokstukken bestaan voor 10 procent uit ijzer. Het grootste fragment ligt waarschijnlijk nog in het meer.

De meteoriet die boven het Oeralgebied ontplofte blijkt volgens NASA veel groter en zwaarder te zijn geweest dan werd gedacht. De ruimtesteen was naar schatting 17 meter groot en woog zo’n 10.000 ton. “Met een vuurbal van deze grootte zou je verwachten dat een groot aantal meteorieten de oppervlakte raakt, en in dit geval gaat het om zeer grote meteorieten,” lichtte NASA-wetenschapper Paul Chodas toe.

Ook kwam op het moment van de ontploffing veel meer energie vrij dan aanvankelijk werd gedacht. Vrijdag werd de explosie nog op 30 kiloton TNT geschat. NASA heeft de kracht nu bijgesteld naar 100 tot 500 kiloton.

Afgelopen weekend onderzocht de Russische overheid de wetenschappelijke mysteries rond de ontploffing. Dit was de grootste ruimtesteen sinds 1908 die op aarde neerkwam. Toen ontplofte een grote meteoriet boven Siberië. In een gebied van 2000 vierkante kilometer vielen bomen om. Er werden nooit brokstukken van de meteoriet gevonden.

Buitenaards apparaat

Verschillende wetenschappelijke studies wijzen op een buitenaardse interventie ten tijde van de Toengoeska-explosie. Persbureau MINA en de wetenschappelijke nieuwssite PhysOrg meldden dat onderdelen van een buitenaards apparaat waren aangetroffen. In 1998 besteedde Turner Network Television in een aflevering van The Secret KGB UFO Files aandacht aan de aangetroffen wrakstukken.

Kan het zijn dat buitenaardsen opnieuw hebben ingegrepen om de mensheid voor een grote ramp te behoeden? Kan deze mogelijke interventie verklaren waarom de meteoriet boven het Oeralgebied ontplofte en zich niet grotendeels in de grond boorde?

Diverse Nederlandse media hebben Niburu benaderd met de vraag of hier sprake kan zijn geweest van een buitenaardse interventie. Op internet wordt druk gespeculeerd over beelden die zijn uitgezonden door Russia Today. Wanneer wordt ingezoomd op de meteoriet zou te zien zijn hoe een object de ruimtesteen van achteren raakt.

“Het is heel goed mogelijk dat buitenaardsen de mensheid afgelopen vrijdag hebben behoed voor een nog grotere ramp,” zei Niburu-voorman Anton Teuben. “Het zou een mooie opsteker zijn voor de mensen, zodat ze kunnen zien dat ze worden beschermd.”

Tijdens een uitzending van Larry King Live op CNN werd duidelijk hoe buitenaardse beschavingen op aarde kunnen ingrijpen. In de uitzending vertelt Dr. Bob Jacobs, die jarenlang werkzaam was voor de Amerikaanse luchtmacht, dat hij filmde hoe een onbekend vliegend object lichtstralen afvuurde op een Atlas-raket met een dummy-kernkop. Zijn beeldmateriaal werd later in beslag genomen door twee CIA-agenten.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ruud
Ruud
11 jaren geleden

Is het nou zo moeilijk te accepteren dat wat er vrijdag gebeurde ook gewoon ‘puur natuur’ kan zijn? Dat die steen de dampkring inkwam en door de druk en hitte uit elkaar klapte? Zonder hulp van wie dan ook?

Thomas
Thomas
11 jaren geleden

In dit filmpje zie je een object de meteoor raken en verder vliegen: http://youtu.be/WaQIPBqoQ-Q

ro44bin
ro44bin
11 jaren geleden

Zoals ik eerder gecomment heb ergens vandaag, hier een filmpje met analyse : http://www.liveleak.com/view?i=fe7_1361092044 Je ziet duidelijk iets door de meteoriet heen vliegen waardoor het uiteen spat. Hoop dat jullie dit alsnog oppakken zodat meerderen dit kunnen zien.

Peter II
Peter II
11 jaren geleden

Zoals ik gisteren in een ander deel hierover, ook al eerder meldde, helpen ‘de wachters’ ons meer, dan wij beseffen. Dit alles uit Liefde voor onze planeet en alles wat er op leeft.

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x