Buitenland

Argentijnen verzetten zich fel tegen komst Monsanto

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het stadje Malvinas Argentinas in Argentinië bouwt de Amerikaanse chemiereus Monsanto één van zijn grootste fabrieken voor genetisch gemodificeerd maïs.

De inwoners van het stadje zijn fel tegen de komst van Monsanto. De fabriek zou in maart volgend jaar open moeten gaan, maar de werkzaamheden zijn stilgelegd.

Lokale bewoners houden de bouwplaats sinds september bezet en daarnaast hebben ze bij de rechtbank verschillende klachten ingediend. De aannemer probeerde afgelopen week de blokkade te doorbreken. Daarbij vielen 20 gewonden. Uiteindelijk kwam zelfs het leger er aan te pas.

Verboden

In Malvinas Argentinas wonen veel mensen met ademhalingsproblemen of allergieën. Ze krijgen daar last van op het moment dat omliggende weilanden met het onkruidverdelgingsmiddel Roundup worden besproeid. Steeds meer baby’s komen misvormd ter wereld en ook worden er meer kankergevallen gemeld.

De maïszaden die in de toekomstige fabriek verwerkt gaan worden zullen onder meer clothianidine bevatten, een neonicotinoïde die in de Europese Unie verboden is.

In Argentinië worden bijna 22 miljoen hectare transgene gewassen besproeid. De weilanden bevinden zich in 12 provincies. In de directe omgeving van de velden wonen 12 miljoen mensen.

Paradijs

Ondanks de schrijnende gevallen bestaan er geen officiële cijfers om te controleren of er een verband is met de herbicide. In het land zijn ook geen strenge controles op de aanwezigheid van landbouwgif in het bloed en in waterreservoirs. Om die reden zijn landen als Argentinië en Brazilië een paradijs voor Monsanto.

Bij goedkeuring van het telen van genetisch gemodificeerde gewassen baseren de autoriteiten zich vaak alleen op de gegevens die Monsanto zelf verstrekt. De bouw van de fabriek is goedgekeurd zonder dat een onafhankelijke commissie zich eerst over het plan heeft gebogen.

Bron: Ipsnews.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kengai
kengai
9 jaren geleden

Heel goed en ik hoop dat het een domino effect zal hebben en dat iedereen zich gaat verzetten tegen deze planeet verdelger.

Equinox
Equinox
9 jaren geleden

Wel als dit in de media word aangehaald en niet in word geparkeerd.

Als mensen geen idee hebben zullen ze er ook niet tegen protesteren

Jippiiiiiiiii!
Jippiiiiiiiii!
9 jaren geleden

Fantastisch van de Argentinië!! achteruit met die monster monsanto!!

magda
magda
8 jaren geleden

Dit word vaker in de media naar buiten gebracht voorlopig gaat het maar door want het word versterkt door de cabal.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x