Buitenaards

Buitenaardsen mogelijk dichterbij dan we ooit dachten

Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Buitenaardsen hoeven niet zulke grote afstanden te overbruggen als mensen lange tijd hebben gedacht. De Keplertelescoop laat zien dat miljarden aardachtige planeten veel dichterbij staan dan men ooit voor mogelijk hield.

De dichtstbijzijnde bewoonbare planeet staat op ongeveer 13 lichtjaar van de zon, zo liet sterrenkundige Courtney Dressing weten.

Dat is astronomisch gezien ‘vlak naast de deur’. Het team van Dressing bestudeerde een groot aantal rode dwergen in ons sterrenstelsel. Wetenschappers schatten dat rond 6 procent van de 75 miljard rode dwergen in de Melkweg bewoonbare planeten draaien. Dat zijn pakweg 4,5 miljard potentiële aardes.

Zoektocht

Eerst werd gedacht dat aardachtige planeten niet bestonden, of dat ze zo zeldzaam waren dat we de dichtstbijzijnde niet met een telescoop zouden kunnen vinden, aldus David Charbonneau.

Charbonneau is coauteur van de studie (pdf) die is gedaan door het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics. Hij erkent dat het publiek erg geïnteresseerd is in de zoektocht naar buitenaardse intelligentie.

“De belangrijkste vraag in de wetenschap is of we alleen zijn,” zei hij. “De aankondiging die we nu hebben gedaan brengt het antwoord op die vraag een heel stuk dichterbij.”

Biosignaturen

Maar hoe kunnen we een planeet die op de aarde lijkt en zich op een steenworp afstand bevindt zien met onze huidige technologie? Volgens Dressing zullen toekomstige missies de atmosfeer van nabijgelegen bewoonbare planeten kunnen onderzoeken.

“Die missies kunnen zoeken naar biosignaturen zoals zuurstof en mogelijk leiden tot de eerste officiële aankondiging van leven op een andere wereld,” besloot Charbonneau.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dreamfall
Dreamfall
9 jaren geleden

We worden klaargestoomd voor disclosure… gaat nu wel erg snel.

Mooi zo.

Wasbeertjuh
Wasbeertjuh
9 jaren geleden

“No one would have believed in the last years of the nineteenth century that this world was being watched keenly and closely by intelligences greater than man’s and yet as mortal as his own; that as men busied themselves about their various concerns they were scrutinised and studied, perhaps almost as narrowly as a man with a microscope might scrutinise the transient creatures that swarm and multiply in a drop of water.”
― H.G. Wells, The War of the Worlds

Wasbeertjuh
Wasbeertjuh
9 jaren geleden

[quote name=”Dreamfall”]We worden klaargestoomd voor disclosure… gaat nu wel erg snel.

Mooi zo.[/quote]
Niet. Wie zegt dat ze allemaal goedaardig zijn?

Bert
Bert
9 jaren geleden

Hoe zouden ze eruit zien? Als ‘greys’, of wellicht als arische ‘nordics’ met blond haar en blauwe ogen, of uiteindelijk toch iets dat niet de weerschijn is van de menselijke fantasie, maar meer realistisch echt ‘out of this world’ is.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

41
0
We lezen graag je reactie!x