Buitenaards

Buitenaardsen mogelijk dichterbij dan we ooit dachten

Help door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Buitenaardsen hoeven niet zulke grote afstanden te overbruggen als mensen lange tijd hebben gedacht. De Keplertelescoop laat zien dat miljarden aardachtige planeten veel dichterbij staan dan men ooit voor mogelijk hield.

De dichtstbijzijnde bewoonbare planeet staat op ongeveer 13 lichtjaar van de zon, zo liet sterrenkundige Courtney Dressing weten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Dat is astronomisch gezien ‘vlak naast de deur’. Het team van Dressing bestudeerde een groot aantal rode dwergen in ons sterrenstelsel. Wetenschappers schatten dat rond 6 procent van de 75 miljard rode dwergen in de Melkweg bewoonbare planeten draaien. Dat zijn pakweg 4,5 miljard potentiële aardes.

Zoektocht

Eerst werd gedacht dat aardachtige planeten niet bestonden, of dat ze zo zeldzaam waren dat we de dichtstbijzijnde niet met een telescoop zouden kunnen vinden, aldus David Charbonneau.

Charbonneau is coauteur van de studie (pdf) die is gedaan door het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics. Hij erkent dat het publiek erg geïnteresseerd is in de zoektocht naar buitenaardse intelligentie.

“De belangrijkste vraag in de wetenschap is of we alleen zijn,” zei hij. “De aankondiging die we nu hebben gedaan brengt het antwoord op die vraag een heel stuk dichterbij.”

Biosignaturen

Maar hoe kunnen we een planeet die op de aarde lijkt en zich op een steenworp afstand bevindt zien met onze huidige technologie? Volgens Dressing zullen toekomstige missies de atmosfeer van nabijgelegen bewoonbare planeten kunnen onderzoeken.

“Die missies kunnen zoeken naar biosignaturen zoals zuurstof en mogelijk leiden tot de eerste officiële aankondiging van leven op een andere wereld,” besloot Charbonneau.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dreamfall
Dreamfall
11 jaren geleden

We worden klaargestoomd voor disclosure… gaat nu wel erg snel.

Mooi zo.

Wasbeertjuh
Wasbeertjuh
11 jaren geleden

“No one would have believed in the last years of the nineteenth century that this world was being watched keenly and closely by intelligences greater than man’s and yet as mortal as his own; that as men busied themselves about their various concerns they were scrutinised and studied, perhaps almost as narrowly as a man with a microscope might scrutinise the transient creatures that swarm and multiply in a drop of water.”
― H.G. Wells, The War of the Worlds

Wasbeertjuh
Wasbeertjuh
11 jaren geleden

[quote name=”Dreamfall”]We worden klaargestoomd voor disclosure… gaat nu wel erg snel.

Mooi zo.[/quote]
Niet. Wie zegt dat ze allemaal goedaardig zijn?

Bert
Bert
11 jaren geleden

Hoe zouden ze eruit zien? Als ‘greys’, of wellicht als arische ‘nordics’ met blond haar en blauwe ogen, of uiteindelijk toch iets dat niet de weerschijn is van de menselijke fantasie, maar meer realistisch echt ‘out of this world’ is.

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x