Buitenland

Geloofwaardigheid Fox News ‘nog nooit zo laag’

Help door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De geloofwaardigheid van Fox News is in vergelijking met drie jaar geleden met bijna een tiende gezakt, zo blijkt uit onderzoek van een grote opiniepeiler.

Respondenten werd gevraagd naar hun vertrouwen in diverse televisienetwerken waaronder Fox News, MSNBC, CNN, PBS, Comedy Central, ABC News, CBS News en NBC News.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Voor het vierde jaar op rij is het vertrouwen in Fox News naar een dieptepunt gezakt. Van de ondervraagden heeft 46 procent geen vertrouwen in het netwerk. Eenenveertig procent heeft wel vertrouwen in Fox. Drie jaar geleden vertrouwde 49 procent het netwerk nog, tegen 37 procent die de nieuwszender niet vertrouwde.

Net als vorig jaar kwamen onderzoekers tot de ontdekking dat Fox News in vergelijking met andere zenders zowel het minst als het meest vertrouwde netwerk is. Vierendertig procent zei het meeste vertrouwen in Fox News te hebben, terwijl 39 procent zei de zender het minst te vertrouwen.

Andere nieuwszenders komen er niet veel beter af. Vijfendertig procent van de respondenten zei MSNBC te vertrouwen, terwijl 44 procent zei geen vertrouwen te hebben in de zender. In het geval van CNN zei 38 procent van de participanten het netwerk te vertrouwen, maar 43 procent vertrouwde het kabelnetwerk het minst.

PBS is de enige nieuwszender die kan rekenen op meer vertrouwen dan wantrouwen. Iets meer dan de helft van de stemmers zei het netwerk te vertrouwen, 29 procent zei geen vertrouwen te hebben in PBS.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Je moet nooit één nieuwszender vertrouwen.Luister er naar meer,of zoek op de pc naar de waarheid.Ook al ligt de waarheid soms in het diepste hoekje verscholen!!!

Knn
Knn
11 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Je moet nooit één nieuwszender vertrouwen.Luister er naar meer,of zoek op de pc naar de waarheid.Ook al ligt de waarheid soms in het diepste hoekje verscholen!!![/quote]

Is ook wel zo, maar hoe weet je wat de waarheid is als er heel veel verschillende verhalen zijn?

Wesley
Wesley
11 jaren geleden

Fox is dan ook gewoon hilarisch slecht.

Sowieso vind ik de nieuwsvoorziening in de VS een lachertje. Als je daar de tv aanzet zie je alleen maar sensatienieuws en geen enkel buitenlands nieuws.

Wil je toch wat te weten komen over zaken die er toe doen dan ben je aangewezen op de echte news channels, maar die zijn bijna allemaal sterk politiek gekleurd.

Ik zal nooit vergeten dat ik in Los Angeles zat en verbijsterd heb zitten (niet aan 1 stuks) kijken naar een verslag van zeker 2 uur over een mogelijke “bom” op een kruispunt. Alle nieuwszenders waren ter plaatse en de meeste zelfs met een helicopter van waaruit de vermoedelijke “bom” werd gefilmd. Het ging om een metalen pijpje ter grootte van een lipstick dat ergens op de weg lag. Gewoon ergens van een wagen gevallen. Daar weten ze dan een hele ochtend mee te vullen….

wicman
wicman
11 jaren geleden

[quote name=”Knn”][quote name=”Hunting Wolf”]Je moet nooit één nieuwszender vertrouwen.Luister er naar meer,of zoek op de pc naar de waarheid.Ook al ligt de waarheid soms in het diepste hoekje verscholen!!![/quote]

Is ook wel zo, maar hoe weet je wat de waarheid is als er heel veel verschillende verhalen zijn?[/quote]

You don’t, get used to it!

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x