Paranormaal

Het spookt in Nederland (video)

Help anderen door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het contact met het onverklaarbare neemt een grote vlucht. Ongeveer 45 procent van de Amerikanen geeft aan in geesten te geloven. Daarnaast hoort één op de tien Nederlanders wel eens stemmen in het hoofd.

Enkele jaren geleden maakte filmmaker Frans Bomet een drieluik over spookhuizen in Nederland. Bestaan geesten?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Samen met Lise Schimmel, die contact kan maken met geesten en entiteiten, ging Bromet op zoek naar de herkomst van onverklaarbare verschijnselen in Nederlandse woonhuizen.

Lidy uit Wolvega is ervan overtuigd dat er geesten op de zolder van haar huis wonen. Ze ziet angstwekkende verschijningen en is er zeker van dat ze een keer door een entiteit van de zoldertrap is gesleurd. Lise komt haar te hulp en Frans is getuige van een wonderbaarlijke ontmoeting op zolder.

Aan de Wilhelminastraat in Monster staat een verlaten villa waar het zou spoken. Volgens omwonenden verliet de laatste eigenaar de woning enkele jaren geleden in grote paniek en sindsdien is het huis onverkoopbaar. In het pand zou een overleden bewoner rondspoken en meubels schijnen spontaan te worden verplaatst. Lise ziet op afstand 30 entiteiten in het huis en hoort de reden van het verblijf aldaar.

Sinds haar moeder is overleden maakt Nicole vreemde dingen mee in haar huis. De cd-speler springt spontaan aan met de favoriete muziek van haar moeder en ze hoort vreemde geluiden uit het kastje naast haar bed. Ook ruikt ze onverklaarbare bloemengeuren. Nicole vraagt zich af of het haar overleden moeder is die in het huis rondwaart en haar nog iets wil vertellen.

Remmy en haar man Peter worden achtervolgd door ongeluk sinds zij hun huis hebben verbouwd. Alle apparaten in huis gaan stuk en er lopen vreemde natte strepen over de pas geschilderde muur. Remmy is ervan overtuigd dat de geest van de vorige bewoner in huis rondspookt en onheil veroorzaakt.

Mevrouw De Deugd hoort al 25 jaar getik bij haar bed. In haar woonkamer staat een kast waar harde knallen uit komen. Hoewel ze na al die jaren enigszins vertrouwd is geraakt met de onverklaarbare verschijnselen, is ze toch nieuwsgierig naar de oorzaak van de geluidsoverlast.

Bekijk de uitzending van 22 januari jongstleden hier in zijn geheel terug.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vonzie
Vonzie
11 jaren geleden

Ik denk dat als men stemmen in het hoofd hoort er dan toch eerder aan een psychiater gedacht moet worden…

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Ik wil wel eens een paar nachtjes in dit spookhuis doorbrengen.Dus men mag mij uitnodigen.Mevrouw is nonverbaal door mij bekeken,en ziet vanuit haar depressie de werkelijkheid niet meer.Nogmaals ik help haar zo.Bovendien is haar huis beveiligd, als ik daar ben!!Geesten en aardmagnetisme worden wel vaker met elkaar verward, met een depressieve dame tot gevolg.En mijn hulp is gratis!!!!

Knn
Knn
11 jaren geleden

Was dat nou ook die docu waarbij een vrouw constant getik hoorde bij haar bed terwijl er een ouwe wekker op de ombouw van t bed stond? Ik weet dat t best angstig kan zijn voor die mensen maar zoals met die fietspomp op die trap is stiekem toch best grappig eig! 😛 Denk dat merendeel gewoon misidentificatie van geluiden en oorsprong van geluiden is. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niet meer is dan dat we kunnen zien. 🙂

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Alle genoemde dingen als geluiden, het aangaan cd speler etc.kan veroorzaakt worden door aardstraling.Maar de Ghostbuster komt bij u op [email protected] voor een afspraak.

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x