Binnenland

Buitenlandse journalisten slaan terug na kritisch item: ‘Nieuwsuur likt de hielen van Klaus Schwab’

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Donderdagavond besteedde Nieuwsuur aandacht aan ‘de rol van nepnieuws bij de boerenprotesten’. Ironisch genoeg verspreidde Nieuwsuur tijdens de uitzending zelf nepnieuws.

Op een gegeven moment noemde Rudy Bouma Eva Vlaardingerbroek een oud-Kamerlid terwijl ze nooit Kamerlid is geweest. Presentator Jeroen Wollaars knikte ondertussen driftig.

Het Haagse raadslid Ralf Sluijs reageert: “Een item over nepnieuws en desinformatie maken en dan iemand oud-Kamerlid noemen die nooit Kamerlid geweest is. Nieuwsuur kan dat.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Bizarre fuck up

“Dat is een beetje dom in een item over nepnieuws,” twittert Bas Paternotte. “Bizarre fuck up van Nieuwsuur dit.”

“Ik durf bijna niet te klikken op het filmpje. Is dit ook waar ze de Great Reset geen complot noemen omdat ‘het allemaal bekend is’ en zo hun eigen framing weer herframen?” vraagt jurist Sietske Bergsma. “Want dat is altijd erg grappig.”

Ook journalist Joost Niemoller haalt uit naar Nieuwsuur. “Dat hele factchecken, wat Rudy Bouma doet, maar ook een krant als NRC, gaat in tegen wat een journalist zou moeten doen: de macht onderzoeken. Factchecken is alleen maar het verdedigen van de macht tegen haar critici onder het mom dat de macht de waarheid is.”

Eén van de grootste problemen

Het item heeft ook de aandacht getrokken van de buitenlandse journalisten die naar Nederland zijn afgereisd om verslag te doen van de boerenprotesten. Onder andere journalist Keean Bexte moest het in de uitzending ontgelden.

“Je kunt de mainstream media niet vertrouwen,” zegt Bexte, die toevoegt dat Nieuwsuur de hielen likt van Klaus Schwab.

“Mooi om te zien dat de Nederlandse mainstream media onze beelden van de boerenopstand gebruiken en labelen als ‘fake news’. De boeren hebben tegen me gezegd dat de mainstream media één van de grootste problemen zijn waar ze mee te maken hebben,” stelt journalist Katie Daviscourt, die verslag doet namens The Post Millennial.

Ze laat binnenkort aan de hand van een Twitterdraadje zien hoe de boeren over onze media denken.

Doodsbang

Onze aanwezigheid in Nederland maakt de Nederlandse mainstream media doodsbang. Ze noemen ons ‘desinformatie’ en ‘fake news’. Nederland is in crisis, maar ze praten liever over internationale verslaggevers dan over wat er met de boeren gebeurt, stelt de Britse journalist Lewis Blackpool van Rebel News.

4.9 143 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
95 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
4 maanden geleden

Ik wens eenieder een dosis gezond verstand toe en hoop dat de massa op het punt staat te ontwaken uit deze surrealistische boosaardige droom.

Janosch
Janosch
4 maanden geleden

Het programma heb ik gezien. Het was tenenkrommend. Journalisten in NL zijn afgegleden naar ja en amen knikkers.

Guus Velraeds
Guus Velraeds
4 maanden geleden

Na de reset van en door de burger is het eerste wat moet gebeuren de NPO de straat op schoppen. De financiële omkoop stekker eruit en nooit meer een vergelijkbaar gedrocht een kans geven.

Jeff
Jeff
4 maanden geleden

Brain wash factory op 1

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

95
0
We lezen graag je reactie!x