Buitenland

In Amerika was urenlang iets vreemds op de radar te zien. Wat was het?

Help door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Experts van de Amerikaanse weerdienst, de National Weather Service, stonden eerder deze week voor een raadsel toen er boven de staten Illinois, Indiana en Kentucky urenlang een vreemde vlek op de radar was te zien.

De vreemde formatie leek op een regenbui, maar het was op dat moment helder.

Op Twitter werd druk gespeculeerd over het 80 kilometer lange spoor. Sommigen dachten aan een zwerm vogels of een explosie in de ruimte.

Antiradarsneeuw

Een lokale meteoroloog suggereerde dat het ging om antiradarsneeuw, wat door het leger wordt gebruikt om vliegtuigen te verbergen door radars te verblinden.

In het gebied bevinden zich enkele legerbases, maar die waren naar eigen zeggen niet verantwoordelijk voor de vreemde ‘wolk’.

Eén van de bases verklaarde ‘niets te maken te hebben gehad met vliegtuigen die antiradarsneeuw hadden uitgeworpen’.

Slaat nergens op

Een woordvoerder van Fort Campbell in Kentucky zei dat het mogelijk te maken had met een ‘geheime oefening van de speciale troepen’.

De National Weather Service in Paducah in de staat Kentucky zei ook te denken dat de radar antiradarsneeuw had opgepikt.

Stormjager Chris Conley, die voor verschillende nieuws- en weerstations werkzaam is, zei: “We weten niet wat het is. Het slaat nergens op dat het antiradarsneeuw zou zijn. Waarom zouden ze antiradarsneeuw boven het zuiden van Illinois dumpen?”

Foto: YouTube/Eyewitness News WEHT WTVW

[Washington Post, Owensboro Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x