Paranormaal

Langs de meest mysterieuze plaatsen in Rusland

Help door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rusland staat met name bekend om zijn adembenemende landschappen en architectuur. Het land is ook rijk aan plaatsen waar zich geregeld mysterieuze verschijnselen voordoen.

Neem bijvoorbeeld de Molebski-driehoek in de regio Perm. Al sinds 1830 wordt over deze hotspot van paranormale fenomenen geschreven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

In de 19e eeuw spraken lokale boeren over ‘lichtgevende vliegende objecten boven het dorpje Molebka’. In de jaren tachtig ontdekte archeoloog Emil Bachoerin in het gebied naar eigen zeggen een 62 meter grote schijf in de sneeuw. Er zijn sindsdien verschillende expedities georganiseerd om het mysterie van de Molebski-driehoek te ontrafelen.

Mensen zien vaak UFO’s over de dorpen vliegen. Ze zien lichtgevende bollen boven de weilanden en de bossen. Door de lokale bevolking worden ze ‘vurige sinaasappels’ genoemd. Iedereen in het gebied heeft geregeld last van hoofdpijn en een onregelmatige bloeddruk.

Ongeluk in de Djatlovpas

De tweede mysterieuze regio is de Djatlovpas. De pas is bekend vanwege een ongeluk dat zich in de nacht van 2 februari 1959 voordeed aan de oostkant van de Cholattsjachl in het noordelijke Oeralgebergte.

In Jekaterinenburg kwam een groep van acht mannen en twee vrouwen bijeen voor een skitrip. De meeste groepsleden waren studenten of alumni van de Staats-Technische Universiteit van de Oeral. De groep werd geleid door Igor Djatlov en probeerde de berg Otorten te bereiken, die ongeveer 10 kilometer ten noorden van de plaats van het ongeluk ligt.

Na een aantal dagen niets meer van de groepsleden te hebben vernomen, eisten verwanten van de klimmers een reddingsactie. Men vond op 26 februari de zwaar beschadigde tent aan de Cholattsjachl. Aan de bosrand werden enkele lichamen gevonden. De overige lichamen van de klimmers lagen bedekt onder een vier meter dikke sneeuwlaag in een ravijn in het bos.

Uit de lijkschouwing kwam naar voren dat de lichamen van de eerste vijf slachtoffers geen dodelijk letsel vertoonden. De lijkschouwing van de resterende vier lichamen gaf een ander beeld weer. Men speculeerde dat de lichamen onder hoge druk waren verminkt. De reddingswerkers troffen alleen de voetafdrukken van de klimmers aan en er waren geen tekenen van geweld.

Volgens Dr. Boris Vozrozdjenny waren de verwondingen niet door mensen veroorzaakt ‘omdat de kracht van de schokken te sterk was en geen weke delen beschadigd waren’. Forensische onderzoeken toonden een grote hoeveelheid radioactieve besmetting van de kleding van een aantal slachtoffers aan.

Ondanks de zeer lage temperaturen (-30 graden Celsius) en de sterke wind waren de slachtoffers schaars gekleed. Sommigen hadden slechts één schoen aan, terwijl anderen geen schoenen of enkel sokken droegen. Het eindoordeel was dat alle groepsleden door een ‘overheersende, onbekende kracht’ gestorven waren.

De huid van de slachtoffers zag er opvallend oranje uit en hun haar was volledig grijs geworden. De bron van de straling is nooit gevonden. Een andere groep bergbeklimmers zag in de nacht waarop het ongeluk plaatsvond merkwaardige oranjekleurige bollen aan de hemel. Tussen februari en maart 1959 werden soortgelijke bollen ook waargenomen door de meteorologische dienst en het leger.

De media berichtten over de aanwezigheid van een grote hoeveelheid schroot in het gebied, wat leidde tot speculaties dat het leger het gebied in het geheim gebruikte en dit in de doofpot wilde stoppen.

Joeri Joedin, de enige overlevende van de expeditie, zei later in een interview: “Als ik de mogelijkheid had om God één enkele vraag te stellen, zou dat zijn: Wat is er die nacht met mijn vrienden gebeurd?”

Medveditskaja-kam

De derde vreemde plaats in Rusland is de Medveditskaja-kam in de regio Wolgograd. Het gebied trekt allerlei soort bliksem aan, van vuurballen die over de weilanden dansen tot extreem krachtige bliksemschichten die bomen in stukken breken en grote keien beschadigen. Er wordt veel straling in de bodem gemeten.

Verder zijn er tunnels te vinden die zo’n 20 meter onder de bergkam liggen. Lokale bewoners denken dat er UFO-bases zijn of dat er groepen wonen met gestolen schatten. Er zijn ook vreemde bronnen in het gebied waarvan sommige bestaan uit kristalhelder water en andere giftig zijn. Wetenschappers proberen nog steeds te begrijpen waarom dergelijke gebieden bestaan.

Bron: Ruvr.ru

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Carpediem
Carpediem
11 jaren geleden

Al dat oud nieuws de laatste tijd, wat hebben we daar nog aan ? En bestonden er in de jaren 80 nog geen fototoestellen om die 62 meter grote schijf te fotograferen misschien ? En hij heeft die schijf waarschijnlijk niet in zijn rugzak gestoken … Dusl ligt ze er nog. Kan de redactie mij eens de coordinaten geven zodat we ze ook eens kunnen gaan bekijken.

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x