Homepagina » Buitenland » Beiroet ‘veranderd in oorlogsgebied’ na gigantische explosie: ‘Vergelijkbaar met Hiroshima’
beiroet

Beiroet ‘veranderd in oorlogsgebied’ na gigantische explosie: ‘Vergelijkbaar met Hiroshima’

In Beiroet, de hoofdstad van Libanon, heeft zich een gigantische explosie voorgedaan. Daarbij zijn vele honderden slachtoffers gevallen. De ontploffing vond plaats in het havengebied, op een plek waar zware explosieve materialen lagen opgeslagen. Boven de stad zijn dikke rookwolken te zien. Volgens de Libanese binnenlandse veiligheidsdienst is de explosie niet het gevolg van vuurwerk, zoals sommige media meldden.

De schade is enorm. Tot op 10 kilometer afstand zijn huizen beschadigd. De explosie is tot op vele tientallen kilometers van de stad gevoeld. Op beelden die worden verspreid op social media is te zien hoe een enorme schokgolf wordt gevolgd door een reusachtige vuurbal. Verschillende inwoners van de stad waren bang dat ze geraakt waren door een atoombom. In eerste instantie meldden sommige Libanese media dat er mogelijk een ‘raket’ was ingeslagen.

Gouverneur Marwan Abboud noemt de explosie ‘een nationale ramp die vergelijkbaar is met Hiroshima’. Naar verwachting zijn er veel dodelijke slachtoffers gevallen. Hezbollah en Israël zeggen niets met de explosie te maken te hebben.

Bekijk hieronder beelden van de ravage:


[Zero Hedge]

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • :adrianus-johannes.. schreef:

  ook een manier om covid 19 corona 2020 te bestrijden..
  maar 1.5 meter en mond neus kapje zouden ze daar dan een hekel aan hebben..

  0 likes
 • ikbenik schreef:

  Waarom reageert de olieprijs hier zo hard op? ik begrijp het verband niet?

  0 likes
 • Arwijn schreef:

  Het zag eruit als een Enschede Ramp Kwadraat!

  0 likes
 • King of Light schreef:

  Lijkt Fukushima wel. Zo te zien lijkt het verdacht veel op een mini A-Bom.

  0 likes
 • Tony schreef:

  Is dit de opvolger van 9/11?

  0 likes
 • D1rty7 schreef:

  Enkele weken terug in Iran ook veel explosies en branden…Een kerncentrale…enz. In totaal zeven opmerkelijke incidenten binnen twee weken. Sabotage en je vijand klein krijgen is tegenwoordig geperfectioneerd.

  0 likes
 • Jan V schreef:

  Onvoorstelbaar, wat een klap zeg! We geven gewoon Bin Laden de schuld. Hij had vast nog wat massavernietigingswapens in zijn achtertuin liggen.

  0 likes
 • Philip schreef:

  Een waanzinnige ontploffing heeft in de Libanese hoofdstad Beiroet aan minstens 78 mensen het leven gekost en een onmetelijke ravage veroorzaakt. Zeker 4.000 mensen liepen verwondingen op, wat tot chaos leidde in de beschadigde ziekenhuizen. Duizenden tonnen kunstmest die al jaren opgeslagen lagen in de haven, veroorzaakten de explosie.

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200804_97254244

  0 likes
  • Arwijn schreef:

   Ahhhh Kunstmest! Natuurlijk!
   Rot spul is het; Alleen maar gevaarlijk! Ongezond voor gewassen en de grond, giftig in geconcentreerde vorm en ja; explosief. Verbieden ermee!

   0 likes
 • Lawke schreef:

  Deze beelden doen me serieus denken aan wat ik zag in Enschede gebeuren, al is de oorzaak niet van een zelfde aard waarschijnlijk… RIP slachtoffers.

  0 likes
 • Chip schreef:

  Het lijkt mij duidelijk.
  Het narratief om Israël te beschuldigen lijkt ingezet.
  Buckle up!

  0 likes
 • G van peet schreef:

  Het lijkt niet op vuurwerk. Hier gaat alles in één keer. Nucleair ziet er ook anders uit. Dit was een soort raket brandstof zoals ammoniumperchloraat. TNT zou een blauwe wolk geven… nitroglycerine…ach dat kan ook.

  0 likes
 • Ger schreef:

  Kan iemand uiteenzetten waarom de Cabal een valse vlag- aanslag heeft gepleegd in
  Beiroet? Heeft dat iets met olie te maken? Wellicht dat onze toekomstige premier, Bilderberger Kaag, (financiele) hulp stuurt naar Beiroet.

  0 likes
 • Eppo schreef:

  Ze zullen ze wel weer snel hier heen binnen halen die uit t Haagje .

  0 likes
 • Pietka schreef:

  Speculatie de toekomst zal het uitwijzen, maar de buren van Libanon zijn niet de vriendelijkste mensen , bombarderen om de haverklap hun buren of het nou Syrië , Libanon ( ook nog 2 keer binnengevallen) en Gaza is , ze beschrijven zich altijd als het meest humane leger ter wereld 😂😂😂😂 en als de tegenstander hun een pak slaag geeft net als in 2006 dan gaan ze janken en dan is het net niet een herhaling van de holocaust.
  In iedere geval veel sterkte aan de Libanezen die zullen dat zeer zeker nodig hebben , ze zitten in een COVID/ economische crisis en het uitvouwen van het Yinon plan is nog nooit zo makkelijk geweest na dit incident

  0 likes
 • Sebastiaan schreef:

  Vlak voor de grote ontploffing zag je wat richting de loods vliegen. De loods bleek ook een wapen opslag van Hezbollah te zijn. Een loods ernaast lag tonnen amoniumnitraat opgeslagen. Dat verklaart de Rode wolk, dat kan zeker zo’n klap geven. Israël was al 3 weken aan het dreigen.
  Dit is Israël geweest, echt ook een tactiek voor hun en zijn in bezit van militaire drones die wapen ladingen kunnen vervoeren.

  0 likes
 • andré schreef:

  vergeet de truc verdeel en heers niet …

  0 likes
 • eNdEmiOn schreef:

  Als je het filmpje van Borzou Daragahi op 11sec stil zet zeg maar de 2e of 3e frame vd explosie is er als het ware een vrouw met een arm omhoog in het heetste deel van de explosie te zien. Wel apart.

  Overdreven om dit meteen een a-bom te noemen ed. Er is duidelijk een brand met tal van kleine explosies en dan gaat iets groots af. Wat in lijn is met een vuurwerk opslag die in de fik staat.

  0 likes
 • Doeterniettoe schreef:

  Oh nee. Door die blast is corona nog sneller verspreid. Want volgens een Belgische marionet wordt corona door wind en bv airco’s sneller overgezet.

  Wel erg voor die mensen ginds. Hopelijk worden de schuldigen snel gevonden. Maar in deze wereld is toeval een utopie.

  0 likes
 • Gaston schreef:

  En nu alle 10 miljoen overlevenden naar Nederland halen…

  0 likes
 • Piet schreef:

  Ben benieuwd of de waarheidkopers deze kans voorbij laten gaan. Hier kan wellicht ook een “waarheid” doorgedramt worden aan het publiek voor eigen (financiele) belangen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump noemt explosie Beiroet ‘een vreselijke aanval – een soort bom’

  Hoewel er nog niet veel bekend is ...

  libanese

  Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

  De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

  >