Buitenland

Trump noemt explosie Beiroet ‘een vreselijke aanval – een soort bom’

Help door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoewel er nog niet veel bekend is over de toedracht van de verwoestende explosie in de Libanese hoofdstad Beiroet, denkt de Amerikaanse president Donald Trump dat het om een aanval gaat. “De Verenigde Staten staan klaar om Libanon te helpen. Het ziet eruit als een vreselijke aanval,” zei hij.

Trump voegde toe dat zijn militaire experts denken dat het gaat om ‘een soort bom’. “Ja, het was een soort bom,” bevestigde hij. Dinsdag zei hij al dat zijn generaals het vermoeden hadden dat de explosie ‘geen ongeluk was’.

Paddenstoelwolk

De Libanese president Michel Aoun zei dat bijna 3000 ton ammoniumnitraat de explosie zou hebben veroorzaakt. Dat lag al zes jaar opgeslagen in de haven. Sommige inwoners van de stad dachten dat er een kernbom was ontploft, vanwege de paddenstoelwolk die te zien was.

Heeft Trump zojuist geheime informatie prijsgegeven of speculeerde hij simpelweg? Zijn deze uitspraken gebaseerd op inlichtingen? Beiroet is ondertussen verklaard tot rampgebied. Ambassades in de stad waarschuwen mensen voor giftige gassen en chemicaliën in de lucht. “Er wordt gemeld dat er giftige gassen zijn vrijgekomen bij de explosie. Iedereen moet binnenblijven en mondmaskers dragen als ze beschikbaar zijn,” schrijft de Amerikaanse ambassade op haar website.


[Zero Hedge]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lauke
Lauke
2 jaren geleden

Ik zag duidelijk vuurwerk ook, denk een vuurwerkramp zoals Enschede

Byter
Byter
2 jaren geleden

wat is die man toch dom

Peter_W1968
Peter_W1968
2 jaren geleden

Het zou me niks verbazen als dit alles zou terug leiden naar Israel en hun mossad…..
Verdacht is het echter wel….maar goed, we wachten af

J.C.
J.C.
2 jaren geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

21
0
We lezen graag je reactie!x