Gezondheid

Canadese artsen willen waarschuwingslabels op junkfood (video)

Help door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Canadese artsen willen de obesitas-epidemie in hun land aanpakken door anti-rookcampagnes toe te passen op voedsel.

Ze willen waarschuwingslabels op bijvoorbeeld pizza’s, blikjes frisdrank en ander junkfood verplicht maken. De labels moeten ziektes gaan tonen die mensen kunnen krijgen door het eten van ongezonde voeding.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De artsenvereniging Ontario Medical Association stelt nog een andere reeks maatregelen voor om obesitas tegen te gaan: een hogere belasting op junkfood en lagere belasting op gezonde voeding, waarschuwingsborden in winkels en beperkte verkoop aan kinderen.

Volgens voorzitter van de artsenvereniging Doug Weir is de Canadese provincie Ontario ieder jaar bijna 2 miljard euro kwijt aan ziektes die worden geassocieerd met obesitas. In Canada lijdt 31,5 procent van alle kinderen en tieners aan overgewicht of obesitas.

De industrie is tegen de waarschuwingslabels op verpakkingen. “Ik vind het schokkend dat artsen voedsel vergelijken met tabak,” zei vicevoorzitter van Food and Consumer Products Canada (FCPC) Derek Nighbor. “Ze demoniseren individuele producten en bepaalde categorieën. Dat is in mijn ogen onverantwoord.”

Sinds 2000 staan op Canadese pakjes sigaretten niet alleen meer teksten, maar ook foto’s die de effecten van roken laten zien. Diverse andere landen hebben de maatregel overgenomen. In de Verenigde Staten werd echter gesteld dat het een oneerlijke poging was om consumenten te manipuleren.

Bron: RT.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dymph
dymph
11 jaren geleden

Wat een onzin zeg. Men doet net of iedereen achtelijk is.
Maak gewoon het gezondevoedsel goedkoper en Whalla het “probleem” dik zijn is opgelost.
Ik ben het overheids betutteling meer als zat.
Dat ze eerst bv monsanto-voer eens aan gingen pakken.
Het zou me niet eens verbazen als daar ook de oorzaak ligt.

Aardebewoner
Aardebewoner
11 jaren geleden

Wat betuttelend en kinderachtig om dit op verpakkingen te zetten. Echt iets voor de dystopische nieuwe wereldorde waar alles truttig en betuttelend geregeld is en op een gegeven moment de tijd komt dat men mensen die wel eens een lekker bakje patat lusten uiteraard zwaarder wil belasten met zorgpremie.

kengai
kengai
11 jaren geleden

Je moet de bron aanpakken en het niet overlaten aan de mensen zelf of veel meer lessen op school over voedsel, waar het vandaan komt en hoe ermee omgegaan word en wat het doet in je lichaam.
De meeste mensen willen zelf niet nadenken wat ze in hun mond steken, als het maar lekker is, dus vol suiker en andere verslavende aditieven.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Als de teksten op sigaretten tegen roken niet werken, zal dit dan wel werken?Nee dus!Hoe vaak zie je niet in een winkel de produkten zonder te lezen in een winkelwagentje verdwijnen?Waarom niet gezonde dingen in een groene verpakking en de ongezonde in een rode?Er is maar één weg en dat is het ongezonde niet meer op de markt brengen.En krijg alle neuzen die richting maar eens uit.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x