Het Complot

‘Dystopische Nieuwe Wereldorde: Canada is kanarie in kolenmijn’

Help anderen door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Stephen Harper is niet alleen de minister-president van Canada, maar ook de bestuursvoorzitter. Het land is daarmee de eerste democratie die stilzwijgend wereldwijde corporate governance omarmt.

De vader van Harper werkte voor Imperial Oil (Esso) in Calgary. Sinds hij premier is neemt Harper het niet zo nauw met parlementaire democratie.

Eind vorige maand schreef Carol Goar, columniste voor de Toronto Star, dat ‘Canadezen worden belast zonder dat hun gekozen vertegenwoordigers een kans krijgen om voor ze op te komen’.

Invloed

De Canadese regering legt geen verantwoording af aan het parlement, maar het parlement moet wel verantwoording afleggen aan de regering. In december 2008 merkte de voorzitter van de Constitution Unit van University College London op dat het Canadese parlement ‘disfunctioneler is dan ieder ander parlement onder Westminster’.

Harper is geobsedeerd door invloed en geheimzinnigheid. Hij heeft weinig tot geen contact met de afzonderlijke Canadese provincies. In plaats daarvan zet hij zich in voor de rechten van corporaties.

Volgens leider van de Canadese Groene Partij Elizabeth May vormen de verdragen die Harper sluit met landen als Panama, Jordanië, Colombia, Honduras en Zwitserland een bedreiging voor de veiligheid, soevereiniteit en democratie van Canada.

David Rockefeller

Canada wordt ook wel omschreven als de kanarie in de kolenmijn van een dystopische Nieuwe Wereldorde. De opmars van wereldwijde corporate governance begon in 1973 toen de Amerikaanse miljardair David Rockefeller de Trilaterale Commissie oprichtte, een geheimzinnige elitaire club mensen uit de Amerikaanse, Europese en Japanse zakenwereld en politieke arena.

In september 1989 schreef Samuel P. Huntington in Le Monde Diplomatique dat democratie alleen effectief kan zijn als bepaalde groepen worden uitgesloten van deelname terwijl de rest van de bevolking apathisch toekijkt. Hij benadrukte verder dat de werking van democratie wordt bedreigd op het moment dat ‘voorheen passieve of ongeorganiseerde groepen ontwaken’.

Bron: Ipolitics.ca

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biff
biff
9 jaren geleden

Kielhalen die Harper!

Paardenliefhebber
Paardenliefhebber
9 jaren geleden

[quote name=”biff”]Kielhalen die Harper![/quote]
Moet je dat eens voor de gein in zijn gezicht zeggen…

cc
cc
9 jaren geleden

Dus is organiséren het antwoordt..

Herman de Graaf
Herman de Graaf
9 jaren geleden

Eens kijken wat Salusa ons vandaag te vertellen heeft na een week congres.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x