Het Complot

‘Dystopische Nieuwe Wereldorde: Canada is kanarie in kolenmijn’

Help mee door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Stephen Harper is niet alleen de minister-president van Canada, maar ook de bestuursvoorzitter. Het land is daarmee de eerste democratie die stilzwijgend wereldwijde corporate governance omarmt.

De vader van Harper werkte voor Imperial Oil (Esso) in Calgary. Sinds hij premier is neemt Harper het niet zo nauw met parlementaire democratie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Eind vorige maand schreef Carol Goar, columniste voor de Toronto Star, dat ‘Canadezen worden belast zonder dat hun gekozen vertegenwoordigers een kans krijgen om voor ze op te komen’.

Invloed

De Canadese regering legt geen verantwoording af aan het parlement, maar het parlement moet wel verantwoording afleggen aan de regering. In december 2008 merkte de voorzitter van de Constitution Unit van University College London op dat het Canadese parlement ‘disfunctioneler is dan ieder ander parlement onder Westminster’.

Harper is geobsedeerd door invloed en geheimzinnigheid. Hij heeft weinig tot geen contact met de afzonderlijke Canadese provincies. In plaats daarvan zet hij zich in voor de rechten van corporaties.

Volgens leider van de Canadese Groene Partij Elizabeth May vormen de verdragen die Harper sluit met landen als Panama, Jordanië, Colombia, Honduras en Zwitserland een bedreiging voor de veiligheid, soevereiniteit en democratie van Canada.

David Rockefeller

Canada wordt ook wel omschreven als de kanarie in de kolenmijn van een dystopische Nieuwe Wereldorde. De opmars van wereldwijde corporate governance begon in 1973 toen de Amerikaanse miljardair David Rockefeller de Trilaterale Commissie oprichtte, een geheimzinnige elitaire club mensen uit de Amerikaanse, Europese en Japanse zakenwereld en politieke arena.

In september 1989 schreef Samuel P. Huntington in Le Monde Diplomatique dat democratie alleen effectief kan zijn als bepaalde groepen worden uitgesloten van deelname terwijl de rest van de bevolking apathisch toekijkt. Hij benadrukte verder dat de werking van democratie wordt bedreigd op het moment dat ‘voorheen passieve of ongeorganiseerde groepen ontwaken’.

Bron: Ipolitics.ca

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biff
biff
11 jaren geleden

Kielhalen die Harper!

Paardenliefhebber
Paardenliefhebber
11 jaren geleden

[quote name=”biff”]Kielhalen die Harper![/quote]
Moet je dat eens voor de gein in zijn gezicht zeggen…

cc
cc
11 jaren geleden

Dus is organiséren het antwoordt..

Herman de Graaf
Herman de Graaf
11 jaren geleden

Eens kijken wat Salusa ons vandaag te vertellen heeft na een week congres.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x