Homepagina » Het Complot » ‘Dystopische Nieuwe Wereldorde: Canada is kanarie in kolenmijn’
Dystopische Nieuwe Wereldorde: Canada is kanarie in kolenmijn

‘Dystopische Nieuwe Wereldorde: Canada is kanarie in kolenmijn’

Stephen Harper is niet alleen de minister-president van Canada, maar ook de bestuursvoorzitter. Het land is daarmee de eerste democratie die stilzwijgend wereldwijde corporate governance omarmt.

De vader van Harper werkte voor Imperial Oil (Esso) in Calgary. Sinds hij premier is neemt Harper het niet zo nauw met parlementaire democratie.

Eind vorige maand schreef Carol Goar, columniste voor de Toronto Star, dat ‘Canadezen worden belast zonder dat hun gekozen vertegenwoordigers een kans krijgen om voor ze op te komen’.

Invloed

De Canadese regering legt geen verantwoording af aan het parlement, maar het parlement moet wel verantwoording afleggen aan de regering. In december 2008 merkte de voorzitter van de Constitution Unit van University College London op dat het Canadese parlement ‘disfunctioneler is dan ieder ander parlement onder Westminster’.

Harper is geobsedeerd door invloed en geheimzinnigheid. Hij heeft weinig tot geen contact met de afzonderlijke Canadese provincies. In plaats daarvan zet hij zich in voor de rechten van corporaties.

Volgens leider van de Canadese Groene Partij Elizabeth May vormen de verdragen die Harper sluit met landen als Panama, Jordanië, Colombia, Honduras en Zwitserland een bedreiging voor de veiligheid, soevereiniteit en democratie van Canada.

David Rockefeller

Canada wordt ook wel omschreven als de kanarie in de kolenmijn van een dystopische Nieuwe Wereldorde. De opmars van wereldwijde corporate governance begon in 1973 toen de Amerikaanse miljardair David Rockefeller de Trilaterale Commissie oprichtte, een geheimzinnige elitaire club mensen uit de Amerikaanse, Europese en Japanse zakenwereld en politieke arena.

In september 1989 schreef Samuel P. Huntington in Le Monde Diplomatique dat democratie alleen effectief kan zijn als bepaalde groepen worden uitgesloten van deelname terwijl de rest van de bevolking apathisch toekijkt. Hij benadrukte verder dat de werking van democratie wordt bedreigd op het moment dat ‘voorheen passieve of ongeorganiseerde groepen ontwaken’.

Bron: Ipolitics.ca

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Kielhalen die Harper!

  0 likes
 2. [quote name=”biff”]Kielhalen die Harper![/quote]
  Moet je dat eens voor de gein in zijn gezicht zeggen…

  0 likes
 3. Dus is organiséren het antwoordt..

  0 likes
 4. Eens kijken wat Salusa ons vandaag te vertellen heeft na een week congres.

  0 likes
 5. [quote name=”Paardenliefhebber”][quote name=”biff”]Kielhalen die Harper![/quote]
  Moet je dat eens voor de gein in zijn gezicht zeggen…[/quote]

  Dan draai ik de bak in!

  0 likes
 6. En dan zijn er nog steeds mensen die geloven dat Utopia eraan komt. Een typisch Orwelliaanse omdraaiing (armoede in een dictatuur) als overvloed en vrijheid te zien. Uiteraard begint men bij kinderen dit op school ein de kop te stampen zodat die het geloven. Kinderen kun je nog wijsmaken dat 2 + 5 = 5. Ik geloof niet dat er een zogenaamde utopie aan komt maar dat dat een afleidingsmanouvre is voor de
  “new agekerk”. Men zal dit wel afdoen als lage trilling en zo en dat dit door de wet van aantrekkingskracht die dystopie zou kunnen gebeuren. Zo praten new agers recht wat krom is en krom wat recht is.

  0 likes
 7. [quote name=”biff”][quote name=”Paardenliefhebber”][quote name=”biff”]Kielhalen die Harper![/quote]
  Moet je dat eens voor de gein in zijn gezicht zeggen…[/quote]

  Dan draai ik de bak in![/quote]
  Nee hoor dan uit je je mening.Kielhalen is geen scheldwoord, dus een belediging is het ook niet.Dus Biff je gaat vrijuit.Dus recht in zijn gezicht zeggen ze moesten je kielhalen?Prima!!Doe je de daad pas dan, ben je strafbaar.Wrijven helpt niet, maar een machinegeweer(loveshooter) doet wonderen tijdens je vlucht naar een leuk verblijf.

  0 likes
 8. Harper is te vergelijken met Bakellende.Allebei niet zo populair in eigen land & hebben allebei een wereld visie die weinig democratisch is.

  0 likes
 9. [quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”biff”][quote name=”Paardenliefhebber”][quote name=”biff”]Kielhalen die Harper![/quote]
  Moet je dat eens voor de gein in zijn gezicht zeggen…[/quote]

  Dan draai ik de bak in![/quote]
  Nee hoor dan uit je je mening.Kielhalen is geen scheldwoord, dus een belediging is het ook niet.Dus Biff je gaat vrijuit.Dus recht in zijn gezicht zeggen ze moesten je kielhalen?Prima!!Doe je de daad pas dan, ben je strafbaar.Wrijven helpt niet, maar een machinegeweer(loveshooter) doet wonderen tijdens je vlucht naar een leuk verblijf.[/quote]

  Tnx Wolf!

  als ik hem tegnekom zal ik het hem rechtstreeks zeggen!

  0 likes
 10. [quote name=”Herman de Graaf”]Eens kijken wat Salusa ons vandaag te vertellen heeft na een week congres.[/quote]

  Dat het nu wel heel vlug beter zal worden allemaal… heeeeel vlug

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

nederland

Zo koud is het op 11 juli in bijna 100 jaar niet geweest

Nederland krijgt warme zomer: 35 tot 40 ...

agent

Het moet niet veel gekker worden. Agent richt PISTOOL op boer die naar de Mac wil

De media berichtten gisteravond dat een agent ...