Homepagina » Archeologie » Indonesisch bouwwerk blijkt minstens 16.000 jaar oud
Indonesisch bouwwerk blijkt minstens 16.000 jaar oud

Indonesisch bouwwerk blijkt minstens 16.000 jaar oud

Beta Analytic in Miami heeft vastgesteld dat een bouwwerk in Gudung Padang in het Indonesische regentschap Cianjur mogelijk ouder is dan de Piramiden van Gizeh.

Het laboratorium heeft op basis van een analyse geconcludeerd dat het bouwwerk dateert van 14.000 voor Christus of nog ouder is.

Afgelopen september deed Niburu verslag van een piramidevormige berg in West-Java die door mensen zou zijn gemaakt. Het laboratorium analyseerde zand, bodemmateriaal en houtskool dat op een diepte tussen drie en 12 meter was gevonden onder het oppervlak van de berg.

Hoogontwikkelde technologieën

Eerder werd verdeeld gereageerd op een test die was uitgevoerd door het Indonesische Kernagentschap (Batan). “Nu is er geen twijfel meer over mogelijk dat het bouwwerk ouder is dan de Piramiden van Gizeh,” zei geoloog en lid van het onderzoeksteam ter plaatse Budianto Ontowirjo zondag.

Onder leiding van een speciaal adviseur van de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono begon een groep onderzoekers begin dit jaar een studie naar een ‘oud bouwwerk’ dat begraven lag onder Mount Padang.

De presidentieel adviseur, Andi Arief, meent dat Indonesië ooit werd bewoond door mensen met hoogontwikkelde technologieën. Hij trof daar rond Sumatra, Java en Bali veel bewijs voor aan. Yudhoyono steunt het project.

De onderzoeksgroep publiceerde zijn bevindingen afgelopen februari en stelde dat het bouwwerk de geschiedenis van het land weleens zou kunnen gaan veranderen.

Blokken steen

Budianto en zijn collega’s zeggen dat ze concreet bewijs hebben gevonden dat prehistorische mensen het bouwwerk diep in de berg hebben gemaakt. “We troffen gegraveerd in steen afbeeldingen aan van de klauwen van een tijger of een kujang (dolk). We vermoeden dat stenen op die manier werden gemarkeerd,” zei hij.

De vondst werd eerder dit jaar bekritiseerd door een grotere groep geologen en archeologen. Activisten zijn daarnaast van mening dat het project een verkwisting van overheidsgeld is. Milieuactivisten zijn tot slot bezorgd dat het onderzoek het kwetsbare ecosysteem rond Mount Padang zou kunnen beschadigen.

Voor nu lijkt alles erop te wijzen dat de structuur door mensen is gemaakt. “Op de vindplaats zijn blokken steen aangetroffen die keurig netjes drie meter onder de grond zijn geplaatst,” zei Ali Akbar van de Universiteit van Indonesië. “Het lijkt me niet dat die stenen daar zomaar terecht zijn gekomen.”

Bron: Thejakartapost.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Hans schreef:

  Allemaal heel interessant. Stel nu dat dit met medewerking van buitenaards is gebouwd. Wie zegt mij dan dat deze er niet korter staat. Een overlevering kan vanaf een aantal generaties maar zo ver toch zeker niet terug. 16.000 jaar geleden waren de buitenaardsen al zo deskundig, dat het mij sterk lijkt

  0 likes
 • King of Light schreef:

  [quote name=”Hans”]Allemaal heel interessant. Stel nu dat dit met medewerking van buitenaards is gebouwd. Wie zegt mij dan dat deze er niet korter staat. Een overlevering kan vanaf een aantal generaties maar zo ver toch zeker niet terug. 16.000 jaar geleden waren de buitenaardsen al zo deskundig, dat het mij sterk lijkt[/quote]

  Beste Hans, je moet verder kijken dan je neus lang is, denk je nou echt dat dit de enige oude beschaving is. Mensen liepen al dino’s rond. Dan wel niet het huidige ras zoals we dat nu kennen. De Sphinx is ook veel ouder dan men wil toegeven. Wat het getal 16.000 jaar betreft is maar een schatting, het is namelijk veel ouder.

  0 likes
 • Shem schreef:

  Buitenaardsen? 16.000 jaar geleden, waar haal je die info vandaan? Dat is dé derde optie: aangezien evolutie een onmogelijkheid is en niet eens een werkende hypothese en de schepping voor velen een te grote blokkade oplevert , komt men tegenwoordig met “buitenaardsen” aan. Wat gewoon een verschuiving van het probleem is, want hoe onstonden “buitenaardsen”?. Wat ik helemaal vermakeliijk vind is de leeftijd van de aarde, niemand wil accepteren dat de leeftijd van de aarde ( miljaaaarden jaren) compleet tegen alle OOPARTS ingaat, een ondeugelijke geologische kolom heeft ( bestaat alleen in de lesboeken)en compleet uit de duim gezogen is en tientallen problemen kent.
  Kritisch zijn in complotland is selectief, kijk een naar alle dateringsmethoden, die compleet ondeugelijk zijn. Kijk naar het grootste sprookje, dat de mens en de banaan van een steen afstammen, complete kolder.

  0 likes
 • King of Light schreef:

  [quote name=”Shem”]Buitenaardsen? 16.000 jaar geleden, waar haal je die info vandaan? Dat is dé derde optie: aangezien evolutie een onmogelijkheid is en niet eens een werkende hypothese en de schepping voor velen een te grote blokkade oplevert , komt men tegenwoordig met “buitenaardsen” aan. Wat gewoon een verschuiving van het probleem is, want hoe onstonden “buitenaardsen”?.[/quote]

  Shem, de mensheid zoals die nu op Gaia leeft is een creatie van buitenaardsen. Wetenschappers hebben dat al aangetoond omdat wij een aantal genen teveel hebben die niet aards zijn. Daarnaast leven er velen tussen ons in, ondanks dat hebben velen dat niet in de gaten. Buitenaardsen is dus niets vreemds, we zijn het zelf. Dat is al voor velen niet acceptabel, omdat die kennis wordt achter gehouden.

  0 likes
 • yes schreef:

  Weer zo’n vage claim:”De presidentieel adviseur, Andi Arief, meent dat Indonesië ooit werd bewoond door mensen met hoogontwikkelde technologieën. Hij trof daar rond Sumatra, Java en Bali veel bewijs voor aan”. Tja dan heb je een groot gedeelte van Indonesie bij de haak…..

  0 likes
 • adriaan schreef:

  Hoe zit het dan Shem?

  0 likes
 • RB schreef:

  Buitenaardsen? Ik denk er anders over. Als dit bouwwerk 16.000 jaar oud is, en volgens onderstaande link binnen 2.000 jaar alles wat we nu hebben gebouwd vergaan is… Dan denk ik dat een opmerking als “meent dat Indonesië ooit werd bewoond door mensen met hoogontwikkelde technologieën” wel eens zou kunnen kloppen. Misschien wel hoger ontwikkeld dan we nu zouden kunnen voorstellen.

  http://www.youtube.com/watch?v=vkMXhKj0D4w

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  huisarts

  Huisarts: ‘Een besmetting is iets totaal anders dan een positieve test’

  Gisterochtend zijn bij het RIVM ruim 1700 ...

  victoria

  Compleet doorgeslagen: Victoria wil wet om ‘complotdenkers’ te kunnen arresteren

  In de Australische deelstaat Victoria wordt deze ...

  >