Homepagina » Natuur en Milieu » Media jubelen: CO2-uitstoot flink lager door lockdowns. Klopt dat wel?
co2

Media jubelen: CO2-uitstoot flink lager door lockdowns. Klopt dat wel?

Deze week kon u via de media vernemen dat de wereldwijde CO2-uitstoot tot begin april flink lager zou zijn dan in dezelfde periode vorig jaar. De media baseerden zich op een onderzoek dat is gepubliceerd in het blad Nature Climate Change. Door de lockdowns die zijn ingesteld vanwege het coronavirus is volgens het onderzoek 17 procent minder CO2 uitgestoten.

“Dit is echt een grote daling, maar het laat ook zien hoe moeilijk het is om de uitstoot blijvend te verlagen,” aldus hoofdonderzoeker Corinne Le Quere. Ze denkt dat over het hele jaar bezien de daling in uitstoot maximaal 7 procent zal zijn. Als de strenge maatregelen in de meeste landen al in juni worden opgeheven, dan kan het zelfs maar 4 procent zijn.

Wat klopt er van het onderzoek? Rob de Vos van website klimaatgek was erg nieuwsgierig naar de gevolgen van die toch wel opzienbarende afname van de CO2-uitstoot op het CO2-gehalte van de atmosfeer. Hij ging op zoek naar een teken in de atmosfeer dat de uitstoot zo sterk is afgenomen.

Raar

Hij keek naar de CO2-metingen die vanaf 1958 worden gedaan op Hawaï. Hij zocht naar gegevens uit januari tot mei 2020 die een vlakker verloop of zelfs daling van de meetdata als gevolg van die sterke daling van CO2-emissies laten zien.

“Ik zag niets,” zegt De Vos. “Dat is raar, want in de grafiek [van Le Quere] is die daling toch echt spectaculair.”

Zelfs hoger

“Niets te bespeuren van een reactie in het atmosferisch CO2 in de laatste maanden,” constateert hij. “De trendcijfers van 2020 liggen zelfs hoger dan de regressielijn.”

Dus terwijl iedereen thuis zat en de economie op z’n gat lag, bleef het CO2-gehalte stijgen.

“Dat belooft wat als we in Nederland voor een waanzinnig bedrag van vele, vele miljarden euro’s de CO2-uitstoot ‘voor het klimaat’ gaan verminderen. En niet te vergeten die 1000 miljard van Frans Timmermans.”

[klimaatgek]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
9 maanden geleden

laat maar gaan die daling (als het waar is, niet dus) zijn we zo meteen allemaal kapot.
wat zal ik het druk krijgen in de hel om die leipo,s achterna te zitten.
waarom stikt het op de wereld van de leugenaars , zeker in dienst geweest bij rutte.

rop
rop
9 maanden geleden

Heb al wel eens meer gezegd ,cijfers zijn berekeningen door de mens zelf berekend maar de natuur heeft op zijn eigen natuurlijke gedrag, wat men geen gedrag kan noemen, maar een samenstelling om zijn eigen natuurlijke systeem te waarborgen voor zich zelf en het behoud van zichzelf,,dat doen mensen met cijfers ,maar dit zijn alleen maar berekeningen door het verstandelijke vermogens ,die zo en zo al niet natuurlijk is maar onnatuurlijk ten opzichte van de Natuur zelf is, cijfers zullen nooit een oplossing brengen eerder meer complexheid. om dat het verstandelijke vermogens nu eenmaal complex in elkaar steekt, en alleen maar gebaseerd is op cijfertjes..en een tekort schiet om op een natuurlijke manier met de Natuurlijke gedrag of te begrijpen hoe de Natuur Zelf werkelijk in elkaar zit, daar begrijpt het menselijke verstand geen ene meter van .als het wel zo was ,dan waren er zeker ook geen problemen geweest en had het menselijke verstand in evenwicht geweest Met Haar. de complexheid is niet de natuur ,het is het verstandelijke kromme vermogen van de Mens.

Mark
Mark
9 maanden geleden

Het probleem zit al bij de openingszin:
Deze week kon u via de media vernemen dat de wereldwijde CO2-uitstoot….

We leven in een wereld waar de leugen regeert en de leugenaars regeren de media.
En de leugenaars mishandelen de kinderen, we mogen hier niet meer voor vallen voor deze waanzin.

What Are We Doing To The Children?
https://www.youtube.com/watch?v=E_K0wY2iP-8

MdeFilosoof
MdeFilosoof
9 maanden geleden

De natuur laat zich niet dwingen. Er is geen natuurlijk recht op bezit. Want de natuur is geen bezit. Uiteraatd citeer ik hier Thomas Hobbes die in zij tijd uiteraard werd verfoeid door de elite. Toen was er een schaartse op het gebied van voedsel waaruit de machthebbers hun macht ontleende. Wat wordt het nu? Wel of niet een vaccinatie, schaartse van medicatie, scholing. De toekomst is de jeugd. Zij staat voor grote taken met deze ontwikkeling. Wij moeten de springplank maken waarop zij zich van machtswellustelingen ontdoen.

Zootje
Zootje
9 maanden geleden

Fransjetimmermansje.
Die man moet achter lockdown en grendel.
Dat zo’n man nog vrij rondloopt.
Totaal niet van deze wereld en al helemaal geen neurotypical.
En zoiets heeft een vinger in de pap bij klimaatsbeleid.
Dat is hetzelfde als een dwerg in een uitkijktoren.

Eelke Piers
Eelke Piers
9 maanden geleden

Het is maar goed dat het O2 gehalte blijft stijgen. De wereldbevolking stijgt enorm snel en de natuur heeft deze CO2 nodig om de planten te laten groeien en daarmee de mensen en dieren van eten te voorzien

Rob
Rob
9 maanden geleden

1000 miljard van Timmermans, 500 miljard voor de EU om de landen te steunen met de door henzelf veroorzaakte problemen bij staten en bedrijven, Nederland gaat ook nog eens een miljard naar Afrika sturen om zogenaamd de corona te bestrijden (of is het voor de trancefer van Afrikanen naar Europa) enz. Ze smijten met enorme bedragen alsof het niets is. Dat geld is door het volk al niet meer op te brengen en de bedrijven betalen niet mee. Dat wordt een faillissement zoals dat nog nooit eerder is gezien, ooit. Maar ja, het systeem zal sowieso een keer plat gaan. Nu werken ze dat alleen maar in de hand en proberen ze ons van de laatste centen te beroven. Help mee om dat systeem te laten instorten. Zorg voor je eigen geld, koop alleen de basisbehoeften, blijf verder thuis en maak nergens meer gebruik van wat geld kost want we hebben het sowieso al hard nodig voor de basisbehoeften.

Ron
Ron
9 maanden geleden

De flauwe kul over de mens en het klimaat mag je laten varen en eens verder te kijken dan uw neus lang is. Nooit gehoord van Solar Particle Forcing space weather climate forcing? Het elektrisch ontladingsveld tussen aarde en zon en zijn invloed op het weer, wolken, stormen en bliksem. Dan zou je al lang weten dat de mens niet de oorzaak is van het veranderende klimaat maar de ZON. Al jaren weet men dat maar het IPCC weigert rekening te houden met de zon en kosmische straling. Nochtans als je naar het weer op alle planeten en manen bekijkt weet je dat er eveneens veranderingen zijn. Nog sterker en ingrijpender tot 18 graden Celsius. We kunnen eveneens verwachten dat de zon mogelijk in de nabije toekomst zal veranderen in een mini nova. Dit betekent een kortstondige hevige opwarming om daarna in ijs te verdwijnen.

Pieter Heering
Pieter Heering
9 maanden geleden

Waarom alleen naar Hawaïï en deze korte periode kijken. Het enige interessante is het globale plaatje van alle metingen. En daarin is zeer duidelijk dat het CO2 gehalte al jaren aan het stijgen is. Dit is natuurlijk gekoppeld aan de enorme uitstoot door menselijke activiteiten.
Al in de jaren 50 van de vorige eeuw is ontdekt dat CO2 een broeikasgas is. Tot de jaren 80 was er nog het idee dat er andere? mechanismen waren om de CO2 spiegel niet te laten stijgen. Die blijken niet voldoende.
We hebben dus 40 jaar niets gedaan met deze aankomende ramp.
Als je nu nog steeds denkt dat globale temperatuurstijging en de gevolgen daarvan (smeltende poolkappen en gletschers, grote plotselinge klimaatveranderingen, sterven koraal etc.) niet door de mens komt dan denk ik dat dat je meer geïïnteresserd bent in je eigen mening dan in de werkelijkheid.

jac
jac
Reactie op  Pieter Heering
9 maanden geleden

In Noord Canada zijn vrij recent ontdekkingen gedaan,
die erop wijzen, dat het daar, duizenden jaren geleden,
tropisch is geweest.
Het gaat niet over eigen mening.
Er zijn klimaat deskundigen genoeg, die het weten,
maar geen podium krijgen.

jtprf
jtprf
9 maanden geleden

“flink lager”.. lulkoek

x

Check Also

land

Dit land trekt zich niets aan van corona

Om het virus eronder te krijgen, moeten ...

praktijk

Duitse artsenpraktijk gesloten: personeel valt uit na vaccinatie

Een artsenpraktijk in Viersen-Süchteln in de Duitse ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x