Natuur en Milieu

Media jubelen: CO2-uitstoot flink lager door lockdowns. Klopt dat wel?

Help ons door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Deze week kon u via de media vernemen dat de wereldwijde CO2-uitstoot tot begin april flink lager zou zijn dan in dezelfde periode vorig jaar. De media baseerden zich op een onderzoek dat is gepubliceerd in het blad Nature Climate Change. Door de lockdowns die zijn ingesteld vanwege het coronavirus is volgens het onderzoek 17 procent minder CO2 uitgestoten.

“Dit is echt een grote daling, maar het laat ook zien hoe moeilijk het is om de uitstoot blijvend te verlagen,” aldus hoofdonderzoeker Corinne Le Quere. Ze denkt dat over het hele jaar bezien de daling in uitstoot maximaal 7 procent zal zijn. Als de strenge maatregelen in de meeste landen al in juni worden opgeheven, dan kan het zelfs maar 4 procent zijn.

Wat klopt er van het onderzoek? Rob de Vos van website klimaatgek was erg nieuwsgierig naar de gevolgen van die toch wel opzienbarende afname van de CO2-uitstoot op het CO2-gehalte van de atmosfeer. Hij ging op zoek naar een teken in de atmosfeer dat de uitstoot zo sterk is afgenomen.

Raar

Hij keek naar de CO2-metingen die vanaf 1958 worden gedaan op Hawaï. Hij zocht naar gegevens uit januari tot mei 2020 die een vlakker verloop of zelfs daling van de meetdata als gevolg van die sterke daling van CO2-emissies laten zien.

“Ik zag niets,” zegt De Vos. “Dat is raar, want in de grafiek [van Le Quere] is die daling toch echt spectaculair.”

Zelfs hoger

“Niets te bespeuren van een reactie in het atmosferisch CO2 in de laatste maanden,” constateert hij. “De trendcijfers van 2020 liggen zelfs hoger dan de regressielijn.”

Dus terwijl iedereen thuis zat en de economie op z’n gat lag, bleef het CO2-gehalte stijgen.

“Dat belooft wat als we in Nederland voor een waanzinnig bedrag van vele, vele miljarden euro’s de CO2-uitstoot ‘voor het klimaat’ gaan verminderen. En niet te vergeten die 1000 miljard van Frans Timmermans.”

[klimaatgek]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
2 jaren geleden

laat maar gaan die daling (als het waar is, niet dus) zijn we zo meteen allemaal kapot.
wat zal ik het druk krijgen in de hel om die leipo,s achterna te zitten.
waarom stikt het op de wereld van de leugenaars , zeker in dienst geweest bij rutte.

rop
rop
2 jaren geleden

Heb al wel eens meer gezegd ,cijfers zijn berekeningen door de mens zelf berekend maar de natuur heeft op zijn eigen natuurlijke gedrag, wat men geen gedrag kan noemen, maar een samenstelling om zijn eigen natuurlijke systeem te waarborgen voor zich zelf en het behoud van zichzelf,,dat doen mensen met cijfers ,maar dit zijn alleen maar berekeningen door het verstandelijke vermogens ,die zo en zo al niet natuurlijk is maar onnatuurlijk ten opzichte van de Natuur zelf is, cijfers zullen nooit een oplossing brengen eerder meer complexheid. om dat het verstandelijke vermogens nu eenmaal complex in elkaar steekt, en alleen maar gebaseerd is op cijfertjes..en een tekort schiet om op een natuurlijke manier met de Natuurlijke gedrag of te begrijpen hoe de Natuur Zelf werkelijk in elkaar zit, daar begrijpt het menselijke verstand geen ene meter van .als het wel zo was ,dan waren er zeker ook geen problemen geweest en had het menselijke verstand in evenwicht geweest Met Haar. de complexheid is niet de natuur ,het is het verstandelijke kromme vermogen van de Mens.

Mark
Mark
2 jaren geleden

Het probleem zit al bij de openingszin:
Deze week kon u via de media vernemen dat de wereldwijde CO2-uitstoot….

We leven in een wereld waar de leugen regeert en de leugenaars regeren de media.
En de leugenaars mishandelen de kinderen, we mogen hier niet meer voor vallen voor deze waanzin.

What Are We Doing To The Children?
https://www.youtube.com/watch?v=E_K0wY2iP-8

MdeFilosoof
MdeFilosoof
2 jaren geleden

De natuur laat zich niet dwingen. Er is geen natuurlijk recht op bezit. Want de natuur is geen bezit. Uiteraatd citeer ik hier Thomas Hobbes die in zij tijd uiteraard werd verfoeid door de elite. Toen was er een schaartse op het gebied van voedsel waaruit de machthebbers hun macht ontleende. Wat wordt het nu? Wel of niet een vaccinatie, schaartse van medicatie, scholing. De toekomst is de jeugd. Zij staat voor grote taken met deze ontwikkeling. Wij moeten de springplank maken waarop zij zich van machtswellustelingen ontdoen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x