Mens en Dier

Koningin Maxima op bezoek bij Gates Foundation: ‘Complotdenkers worden zo wel heel royaal bediend’

Help ons door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!

Koningin Maxima heeft vrijdag in Seattle een bezoek gebracht aan de Bill & Melinda Gates Foundation. Zij deed dat in haar hoedanigheid als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Een hele mond vol.

Maxima voerde gesprekken met hoge vertegenwoordigers van directies binnen de stichting die zich bezighouden met ‘het wereldwijd toegankelijk maken van veilige en betaalbare (digitale) financiële diensten voor het vergroten van ontwikkelingskansen van mensen’, zo lezen we op de website van het Koninklijk Huis.

Digitale financiële inclusie

De Gates Foundation is één van de 11 leden van een VN-klankbordgroep met wie koningin Maxima al sinds 2009 samenwerkt. De gesprekken gingen over ‘het belang van (digitale) financiële inclusie’ en de toekomstagenda, zowel op mondiaal niveau als bilateraal met landen die actief zijn met financiële inclusie.

Samen met Melinda Gates werkt de koningin aan het ‘verbeteren van digitale financiële diensten’ voor vrouwen in Afrika.

Royaal bediend

Journalist Syp Wynia reageert: “Koningin Maxima vliegt vandaag naar Bill Gates in Seattle, voor een bezoek aan de Foundation van Bill en zijn ex Melinda. Iets met geld en goed doen. De complotdenkers worden zo wel heel royaal bediend.”

In 2020 gaf Maxima een toespraak over het belang van een ‘inclusief digitaal identiteitsbewijs voor een veerkrachtig herstel van Covid-19’. Het jaar daarvoor pleitte ze ook al voor de ontwikkeling van digitale identiteitsbewijzen.

4.5 99 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
216 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
De Gedempte Stem
De Gedempte Stem
8 maanden geleden

De heks des vaderlands

Juffie
Juffie
8 maanden geleden

Moeten we niet beginnen met het weglaten van de titel? Ze vertegenwoordigt Nederland niet en is niet meer dan een Weffer.

Annievanhettassie
Annievanhettassie
8 maanden geleden

Ze moet zich schamen!
Niet van alle kritiek aantrekkend…alsof ze dat niet weet!
Beschamend!

Bezorgde nederlander
Bezorgde nederlander
8 maanden geleden

Dank aan het koningshuis, die dit enorme probleem voor de burgers mede hebben gecreëerd.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

216
0
We lezen graag je reactie!x