Propaganda

We kunnen dit niet meer aanhoren: EU-inwoners zijn leugens van westerse media beu

Help door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ondanks verwoede pogingen van de westerse media om ons ervan te overtuigen dat we een hekel moeten hebben aan Rusland, leven steeds meer inwoners van Tsjechië, Slowakije, Zweden en zelfs de Verenigde Staten mee met de mensen in de Oekraïense regio Donetsk, zo meldt de Tsjechische krant Nova Republika.

De belangrijkste reden is dat men het helemaal gehad heeft met de media-clichés, die mensen vertellen hoe ze moeten denken, wie ze moeten haten en van wie ze moeten houden, aldus de krant.

“Een adequaat antwoord op de vraag waarom EU-burgers meeleven met de Donetsk-militie is dat het een normale reactie is van mensen – een allergie voor een autoritaire orde die vermomd als ‘democratische’ keuze de recepten van clichés verbergt,” schrijft Nova Republika.

Uit eigen zak

Begin juni kondigde EU-buitenlandchef Federica Mogherini de oprichting van een organisatie aan die zich alleen maar bezig gaat houden met het bestrijden van Russische ‘propaganda’. Het doel van de nieuwe organisatie, die de European Foundation for Democracy is gedoopt, is om de rol van het Kremlin in de Russische media terug te dringen.

EU-inwoners beseffen maar al te goed dat ze de organisatie uit eigen zak moeten financieren. Ze hebben weinig zin in extra kosten in een tijd dat het al zo slecht gaat met de economie. Bovendien zijn dergelijke informatiecentra volgens velen totaal overbodig.

Veel makkelijker om bevelen op te volgen

“Het is onverstandig om in zoiets te investeren. Als je dit soort informatie wilt verspreiden, moet dat gebeuren vanuit een individueel land binnen de EU. We kunnen geen Europees informatiecentrum oprichten en onderhouden,” vertelde de voormalige Finse minister van Buitenlandse Zaken Erkki Tuomioja aan de Tsjechische krant.

Het is wel duidelijk geworden dat de heersende elite in de EU al lang geleden heeft begrepen dat het veel makkelijker is om bevelen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op te volgen dan te luisteren naar de mening van haar eigen inwoners, concludeerde Nova Republika. Ben jij de leugens van de westerse media ook beu? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[Sputnik]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
zubunit
zubunit
6 jaren geleden

De verslaggevingen van de media moeten inderdaad met een korreltje zout genomen worden. Ik volg al geruime tijd de grote meidaconcerns niet meer. Wat dit artikel hier doet is mij ook niet duidelijk:
vindt het nogal ironisch om je bronnen uit een russische mediaconcern te halen. De verslaggeving van dit concern kan oon niet onafhankelijk en neutral genoemd worden.
Best een overbodige artikel me dunkt (facepalm).

Gerda
Gerda
6 jaren geleden

De 9-11 leugen en de leugen dat Sadam Hoessein massavernietigings wapens zou bezitten en de leugen dat het met de economie zo goed gaat, gingen er bij de meesten in als koek. Het is zeer makkelijk de sheeple een verhaal op de mouw te spelden ! jammer !

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Ik ben de overduidelijke propaganda ook zat. Het geruziestook met Rusland en de Bankier slavernij moeten nou eens afgelopen zijn!!!

trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x