Homepagina » Propaganda » We kunnen dit niet meer aanhoren: EU-inwoners zijn leugens van westerse media beu
We kunnen dit niet meer aanhoren: EU-inwoners zijn leugens van westerse media beu

We kunnen dit niet meer aanhoren: EU-inwoners zijn leugens van westerse media beu

Ondanks verwoede pogingen van de westerse media om ons ervan te overtuigen dat we een hekel moeten hebben aan Rusland, leven steeds meer inwoners van Tsjechië, Slowakije, Zweden en zelfs de Verenigde Staten mee met de mensen in de Oekraïense regio Donetsk, zo meldt de Tsjechische krant Nova Republika.

De belangrijkste reden is dat men het helemaal gehad heeft met de media-clichés, die mensen vertellen hoe ze moeten denken, wie ze moeten haten en van wie ze moeten houden, aldus de krant.

“Een adequaat antwoord op de vraag waarom EU-burgers meeleven met de Donetsk-militie is dat het een normale reactie is van mensen – een allergie voor een autoritaire orde die vermomd als ‘democratische’ keuze de recepten van clichés verbergt,” schrijft Nova Republika.

Uit eigen zak

Begin juni kondigde EU-buitenlandchef Federica Mogherini de oprichting van een organisatie aan die zich alleen maar bezig gaat houden met het bestrijden van Russische ‘propaganda’. Het doel van de nieuwe organisatie, die de European Foundation for Democracy is gedoopt, is om de rol van het Kremlin in de Russische media terug te dringen.

EU-inwoners beseffen maar al te goed dat ze de organisatie uit eigen zak moeten financieren. Ze hebben weinig zin in extra kosten in een tijd dat het al zo slecht gaat met de economie. Bovendien zijn dergelijke informatiecentra volgens velen totaal overbodig.

Veel makkelijker om bevelen op te volgen

“Het is onverstandig om in zoiets te investeren. Als je dit soort informatie wilt verspreiden, moet dat gebeuren vanuit een individueel land binnen de EU. We kunnen geen Europees informatiecentrum oprichten en onderhouden,” vertelde de voormalige Finse minister van Buitenlandse Zaken Erkki Tuomioja aan de Tsjechische krant.

Het is wel duidelijk geworden dat de heersende elite in de EU al lang geleden heeft begrepen dat het veel makkelijker is om bevelen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op te volgen dan te luisteren naar de mening van haar eigen inwoners, concludeerde Nova Republika. Ben jij de leugens van de westerse media ook beu? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[Sputnik]


Vond je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. De 9-11 leugen en de leugen dat Sadam Hoessein massavernietigings wapens zou bezitten en de leugen dat het met de economie zo goed gaat, gingen er bij de meesten in als koek. Het is zeer makkelijk de sheeple een verhaal op de mouw te spelden ! jammer !

  22 likes
  • Inderdaad Gerda. Maar hoewel de groep van kritisch denkende mensen wel altijd een minderheid zal blijven is het de laatste jaren gelukkig in ieder geval een groeiende minderheid. Mensen voelen instinctief wel aan dat hen iets op de mouw gespeld word. Ze weten misschien niet hoe de vork in de steel zit, maar ze zijn zich steeds meer bewust van het feit dat er iets niet klopt. En dat maakt het voor “de powers that be” toch moeilijker om nog weg te komen met dingen die vijf of tien jaar geleden nog klakkeloos aanvaard zouden worden. Vol houden zou ik zeggen.

   9 likes
 2. Ik ben de overduidelijke propaganda ook zat. Het geruziestook met Rusland en de Bankier slavernij moeten nou eens afgelopen zijn!!!

  28 likes
 3. IN 1945 werden mensen die tegen de derderijk waren (de natte droom van Hitler) als helden gezien.
  Nu wil de EU en de USA dat wie tegen de vierde rijk is genaamd de EU afknallen. Ja mensen die tegen de EU zijn in Oost Oekraine en liever bij Rusland willen horen worden nu afgeknalt en die moeten wij nu haten. Kom op zeg!

  10 likes
 4. De verslaggevingen van de media moeten inderdaad met een korreltje zout genomen worden. Ik volg al geruime tijd de grote meidaconcerns niet meer. Wat dit artikel hier doet is mij ook niet duidelijk:
  vindt het nogal ironisch om je bronnen uit een russische mediaconcern te halen. De verslaggeving van dit concern kan oon niet onafhankelijk en neutral genoemd worden.
  Best een overbodige artikel me dunkt (facepalm).

  6 likes
  • “De verslaggevingen van de media moeten inderdaad met een korreltje zout genomen worden. ”
   Wel, Zu ban it, draai de verslaggeving maar 180° om.
   Mensen willen geen oorlog; mensen die alles al hebben (multimiljardair) willen nóg meer: de hele wereld; d.w.z. de totale controle over de mensheid.
   In het zondagse tv programma “Boeken” deed Hans Schnitzler uit de doeken dat de digitale dictatuur uiterst beangstigend is. En wie beheert die digitale dictatuur? Die mens, die de ander (alle anderen) wil uitbuiten. http://www.npo.nl/vpro-boeken/16-08-2015/VPWON_1241127 (minuut 15-30)

   3 likes
 5. De westerse media zijn niet meer dan een propagandistische organisatie.
  Ook zij zijn mastodonten die neer vallen, ze kunnen niet anders reageren dan ze altijd
  gedaan hebben, het is een rondslaan in de wind.
  Wat goed dat wij nu al ook goed wakker beginnen te worden.
  Ook hier in deze zaak willen mensen alleen mar eerlijkheid en vooral vrede!! Jij ook al??
  Uiteindelijk zal elke vorm van bestuur en vereniging uiteen vallen omdat ze niet meer dient, niet meer dienen kan. Ze is decadent.

  3 likes
  • ” De westerse media…mastodonten….kunnen niet anders reageren dan ze altijd gedaan hebben…”
   hier raak ik je kwijt, de media zijn nl. de enigen die massaal openheid van zaken kunnen geven EN HOREN TE GEVEN aan de gehele mensheid. Maar daar ze kennelijk uitsluitend volgers in dienst hebben genomen zullen zij hun zaken uit handen moeten geven. Het meerendeel in deze lichting verzaken hun belangrijkste taken. Onafhankelijke openheid verschaffen. Ze horen te weigeren zich te laten drillen en zich te kronkelen naar de grillen van psychopaten. Met als gevolg dat de hele planeet een grote chaos is. Schande dat ze er gewoon aan mee blijven werken. Wat ze nu doen voldoet niet meer in deze tijd. WIJ EISEN EERLIJKHEID EN OPENHEID!

   5 likes
  • Geldt dat echt alleen voor de Westerse media?

   De vraag is tevens het antwoord…

   1 likes
 6. ‘kind van vandaag’ van robert long. aanrader

  1 likes
 7. Baas in eigem brein

  1 likes
 8. Federica Mogherini, zegt me al genoeg!! Voorstandster van de heilige Jihad in Europa,…alles wat Islam is omarmt ze, een wegberijdster voor de komende burgeroorlogen in onze achtertuin.

  1 likes
 9. de strategie met het zwarte schaap werkt niet meer, inderdaad mensen zijn het kostbeu iedereen heeft het wel gehad, nu nog actie

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...

zweden

Zweden (geen lockdown) verrast iedereen met groei economie

Terwijl de economie in de meeste Europese ...