Binnenland

‘CBS vervult één van belangrijkste rollen in verdoezelen grootste misdaad uit de geschiedenis’

Help door deze info met vrienden op je socials te delen!

Angelique Berg is sinds 1 september 2020 directeur-generaal van het CBS. Daarvoor was ze directeur-generaal op het ministerie van Volksgezondheid. Ze was ook betrokken bij het World Economic Forum.

Uit vrijgegeven Wob-documenten is gebleken dat Berg heeft gezegd dat het CBS ‘in een spagaat zit’ omdat de rekenmeesters ‘hebben geknoeid met de coronacijfers’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De hoogste baas van het CBS was op het hoogste niveau betrokken bij het OMT, de vaccininkoop en het coronabeleid. De vraag is of onder deze directeur-generaal de CBS-rapportage van coronadoden en het onderzoek naar oversterfte zuiver kunnen verlopen, zei data-analist Daniël van der Tuin eerder al.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Verrassend

Eerder deze maand maakte het CBS bekend te stoppen met het berekenen van de ‘mogelijke’ oversterfte op weekbasis. Daarnaast gaat het statistiekbureau voortaan de sterftecijfers van het RIVM duiden. De RIVM-prognose zorgt ervoor dat de oversterfte als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Het is verrassend dat iemand als Berg naar het CBS gaat, zei jurist Jeroen Pols in het Weekoverzicht in gesprek met Willem Engel. Hij denkt dat ze een Young Global Leader is.

Cijfers verhullen

Nu weten we waarom ze naar het CBS moest, vervolgde Pols. “Het CBS vervult één van de belangrijkste rollen in het verdoezelen van de grootste misdaad uit de geschiedenis.”

Stel je voor dat het CBS echte data zou vrijgeven, dan was het spel over en uit, aldus Pols. “Angelique Berg heeft de heel belangrijke opdracht: doe alles wat je kunt om de cijfers te vervalsen, om de cijfers te verhullen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 155 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
3 maanden geleden

Ik vraag me af of al die betrokken ambtenaren wel beseffen dat ze strafbaar bezig zijn (geweest)?

Julia
Julia
3 maanden geleden

Ze kunnen vervalsen tot ze groen zien, de meeste mensen trappen niet meer in de statistieken van het CBS. En onder de voorheen schaapjes, zijn nu veel zombies, bij hen dringt niets meer door.

Malle Pietje
Malle Pietje
3 maanden geleden

De lijst is lang maar ik denk dat we er in 3 dagen in Nederland- met snelrecht- wel klaar mee zijn.

JollyJoker
JollyJoker
3 maanden geleden

“De vraag is” ??!
Wat denk je zelf…..

De corrupte trut is aangesteld door de zittende macht om cijfers te manipuleren, net als directeurtje knmi en al die andere overheids instellingen.
Liegen en corruptie is het overheidsnormaal.

Back to top button
40
0
We lezen graag je reactie!x