CoronaBinnenland

CDA, VVD, D66 én ChristenUnie steunen debat over oversterfte: ‘Wat is dit, een parallelle werkelijkheid?’

Help ons door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!

We proberen al dik een jaar een debat te houden over de aanhoudende oversterfte. Sinds de coronapandemie is de sterfte hoger en de levensverwachting lager. Dat zei NSC-voorman Pieter Omtzigt woensdag in de Kamer.

Hij merkte op dat er een voorbereidingsgroep in de Kamer is geweest, waar ook VVD en D66 in zaten. Hij wil voor eind januari een debat hierover.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Omtzigt kreeg steun van alle partijen, zelfs van coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie. VVD-Kamerlid Tielen: “Ik steun het verzoek van de heer Omtzigt.” D66-Kamerlid Paulusma: “Steun voor het debatverzoek.” CDA-Kamerlid Krul: “We steunen het verzoek.” En ook ChristenUnie-fractievoorzitter Bikker steunde het verzoek. “Wat mij betreft dan wel op een dinsdag of donderdag, zodat we ondertussen ook stevig met de wetgeving aan de slag kunnen gaan.”

Update

Een frisse wind in de Kamer?

“Het is ook een zeer goede suggestie om te weten wat de tussenstand van zaken is van de onderzoeken die al bezig zijn en of die onderzoeken ook over het jaar 2022 doorlopen, want de oversterfte heeft aangehouden. Mocht de minister erin slagen om ons voor 15 januari een update te geven over de oversterfte tot nu toe, dus over hoe groot die is volgens het CBS, dan zouden we dat zeer op prijs stellen,” zei Omtzigt nog.

Wat is dit? Een parallelle werkelijkheid?

Steun voor het debat over de oversterfte van de ChristenUnie, CDA, VVD en D66. “Wat is dit? Een parallelle werkelijkheid?” vraagt neuroloog Jan Bonte zich hardop af.

“Eens kijken met welke dooddoeners de Dood van Pierlala nu weer aan komt zetten,” zegt hij over demissionair minister van Volksgezondheid Kuipers. “Ik sterf bijna van nieuwsgierigheid. Bijna. Maar nét niet helemaal.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 174 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

160 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 maanden geleden

Neuroloog Jan Bonte vraagt zich hardop af, of hier sprake is van een “parallelle werkelijkheid”.

Ik kan het uiteraard niet 100% beamen, maar daar LIJKT het in ieder geval wel op.

Het is wel héél opvallend, dat nu, meer dan een jaar later, INEENS de neuzen van de vertegenwoordigers van de demissionaire regeringspartijen VVD, D66, CDA en Christen Unie dezelfde kant op wijzen.

WAT is hier aan de hand?

Zou het zomaar kunnen, dat de vele onderzoeken in de hele wereld, zoals in Nieuw Zeeland, de Verenigde Staten, Italië en ik ben er vast nog wel wat vergeten, HIER de oorzaak van zijn? Oh ja, en Duitsland natuurlijk. Zou ik bijna vergeten.

Misschien is de druk inmiddels zo groot geworden, dat ze met goed fatsoen er simpelweg niet meer onderuit kunnen komen. Als dat namelijk WEL het geval was geweest, dan was dat zeker gebeurd.

Maar goed. Wij moeten met z’n allen in ieder geval nog een week of 6 wachten, voordat er dan eindelijk iets met de cijfers gedaan gaat worden.

Toch is het natuurlijk een feit, dat er inmiddels zo ongelooflijk veel schade is aangericht, dat het voor mij toch lijkt, alsof ze de put gaan proberen te dempen, NADAT het kalf al lang verdronken is.

Maar ja…. misschien moeten wij toch maar zeggen: BETER LAAT DAN NOOIT!!!

Piet
Piet
2 maanden geleden

Vast wetenschappelijke onderbouwing ingekocht voor reden: klimaatverandering.

Locke
Locke
2 maanden geleden

Tjonge er moet toch wel ergens een steekje onderwater zijn gegeven, is Bergoglio door de mand gevallen.

Arno
Arno
2 maanden geleden

Uitkomst: het klimaat word schuldig bevonden aan de oversterfte, tadaa…..

Back to top button
160
0
We lezen graag je reactie!x