CoronaBuitenland

Gelekte e-mails wijzen op druk vanuit Von der Leyen op EMA, Europarlementariërs stellen vragen

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!

Dinsdag plaatste Remco van Velzen gelekte e-mails op X waaruit blijkt dat wijlen adjunct-directeur van het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA Noël Wathion onder druk werd gezet door EU-baas Ursula von der Leyen om het coronavaccin goed te keuren.

Toen de EU en Pfizer een contract sloten voor 300 miljoen vaccindoses, stond daarin dat er op dat moment nog niets bekend was over de werkzaamheid en langetermijneffecten van het vaccin.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Wathion sprak in een e-mail van een sfeer die niet alleen ‘behoorlijk gespannen’ was, maar ‘af en toe zelfs een beetje ongemakkelijk’. Een vertraging van enkele weken tussen de Amerikaanse en Europese goedkeuring is voor de Europese Commissie ‘wellicht niet makkelijk te accepteren’ omdat ‘de politieke gevolgen’ te groot zouden zijn.

Vragen aan de Europese Commissie

Van Velzen plaatste nog een tweede gelekte mail van het EMA, die laat zien dat het agentschap in november 2020 al op de hoogte was van verschillen tussen de commerciële en de proefbatches. De commerciële hadden een mRNA-integriteit van 55 procent, de proefbatches een mRNA-integriteit van 78 procent.

EMA heeft duidelijk overwogen of ze nieuwe klinische onderzoeken nodig zouden hebben voor het commerciële product met een verminderde mRNA-integriteit. Dat dit klaarblijkelijk niet of nauwelijks is gebeurd en ook niet als zware eis is gesteld door het EMA is werkelijk waar onvoorstelbaar, vindt Van Velzen.

Hij informeerde Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD), die er meteen werk van heeft gemaakt. Samen met Joachim Kuhs en Bernhard Zimniok heeft hij vragen aan de Europese Commissie gesteld over de e-mails.

Uitleggen

Ze willen weten of de Commissie het met hen eens is dat de gelekte e-mails laten zien dat de snelheid van het beoordelingsproces boven de veiligheid en daarmee de bescherming van de gezondheid van onze burgers ging.

De Europarlementsleden vragen daarnaast aan de Commissie of zij het EMA onder druk heeft gezet om de vaccins goed te keuren zonder uitgebreid onderzoek te doen en ondanks zorgen over hun effectiviteit en bijwerkingen, waaronder sterfte.

En kan de Commissie uitleggen waarom zij niet alleen een contract met Pfizer ondertekende, maar de fabrikant ook vrijstelde van aansprakelijkheid, terwijl het EMA vlak daarvoor nog haar bezwaren en zorgen had geuit over de veiligheid van de vaccins?

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 164 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

69 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joop Visser
Joop Visser
6 maanden geleden

Wanneer zal De Graaff gezelfmoord worden?

Guus Velraeds
Guus Velraeds
6 maanden geleden

De experimentele spuiten waren niet gezondheidszorg technisch gemotiveerd maar politiek gemotiveerd.

snappie
snappie
6 maanden geleden

Fijne kerst die geprikt zijn , als je nog leeft

Christien
Christien
6 maanden geleden

Wat een monsters.

Back to top button
69
0
We lezen graag je reactie!x