Universum

Is het heelal een reusachtige holografische illusie? Deze wetenschappers denken het eerste bewijs te hebben gevonden

Help ons door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is op dit moment hernieuwde aandacht voor een recente ontdekking waaruit blijkt dat het heelal waarschijnlijk een gigantisch hologram is.

Dit zou betekenen dat de wereld om ons heen een complexe projectie is. In de jaren negentig stelden theoretisch natuurkundigen Gerard ’t Hooft en Leonard Susskind voor het eerst dat ons universum een ‘zeer complex hologram’ is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
3D-film

Natuurkundigen proberen al lange tijd de kwantummechanica met de relativiteitstheorie te verenigen.

Sommigen menen dat het holografisch principe kan helpen om dat probleem op te lossen.

Je kunt het vergelijken met een 3D-film: het lijkt alsof de film diepte heeft, maar je zit naar een plat scherm te kijken.

Variaties

Ditzelfde zou gelden voor het universum. De auteurs van een nieuwe studie onderzochten de kosmische achtergrondstraling, die niet overal in het heelal gelijk is.

Wetenschappers van de Universiteit van Southampton ontdekten dat variaties in de achtergrondstraling verklaard kunnen worden aan de hand van het holografisch principe.

“Ik denk dat we in een hologram leven en dat we over pakweg 50 jaar heel anders zullen aankijken tegen de natuurkunde, net zoals we nu anders aankijken tegen de natuurkunde uit de 20e eeuw,” zei hoofdonderzoeker Kostas Skenderis.

Stap voorwaarts

Het zou gaan om het eerste bewijs voor het heelal als hologram, aldus persbureau Sputnik. Dat is nog niet genoeg om te stellen dat het holografisch principe klopt, maar het is zeker een belangrijke stap voorwaarts.

“Eén ding is zeker, er is meer onderzoek nodig,” klonk het.

[Sputniknews]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Het is helemaal niet reusachtig want de werkelijk diepte is enkel zeer beperkt. De sterren zijn maar in een beperkt perspectief zichtbaar. Ga ver naar boven en ze verdwijnen uit het zicht. Maar de sterren structuren hebben onderling wel een enorme diepte die wijst naar een fractalijne aard.

Volg mijn werk op Youtube waarin ik de Holografische Bol van Hemellichamen in detail uitleg. De Zon en maan horen er ook bij en zijn ook Holografisch van aard, iets wat onze gebruikelijk aangeleerde aannames buitengewoon sterk in de weg zit.

rob
rob
6 jaren geleden

JA. het is nu eenmaal een grote Goochelaar met genoeg trucs toont deze[ het heelal] en het leven zijn menselijke publiek de illusies.en reken maar er zijn er zoveel illusies van deze grote Goochelaar dat werkelijkheid en illusies beide parallel door elkaar heen verweven zijn werkelijkheid en onwerkelijkheid zo verweven dat men niet zo maar achter deze truc komt hoe deze nu precies in zijn werk gaat moet men nog veel onderzoek doen om deze Goochelaar te ontmaskeren en de menselijke onderzoek activiteiten probeert men deze grote Goochelaar te ontmaskeren maar reken maar het is een hele groten Hoed met vele soorten konijnen , Deze universele Goochelaar en de mens waarin beide zich bedienen van een vermaak in deze grote universele spel illusies ..de ene[mens] probeert het te ontmaskeren, en de ander[Goochelaar] komt gewoon weer men een nieuwe truc.. de oneindige trukendoos blijf interessant..

Nea
Nea
6 jaren geleden

“Eén ding is zeker, er is meer onderzoek nodig,” klonk het.

En er werd geapplaudisseerd!

Richard
Richard
6 jaren geleden

Mensen zijn niet meer dan zenders en ontvangers. Constant zenden en ontvangen wij beelden en zitten daardoor vast in ons eigen universum en aan onze eigen materie. De zogenoemde zielengevangenis.
Maar in werkelijkheid zijn wij Spirit.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x