Homepagina » Universum » Is het heelal een reusachtige holografische illusie? Deze wetenschappers denken het eerste bewijs te hebben gevonden
Is het heelal een reusachtige holografische illusie? Deze wetenschappers denken het eerste bewijs te hebben gevonden

Is het heelal een reusachtige holografische illusie? Deze wetenschappers denken het eerste bewijs te hebben gevonden

Er is op dit moment hernieuwde aandacht voor een recente ontdekking waaruit blijkt dat het heelal waarschijnlijk een gigantisch hologram is.

Dit zou betekenen dat de wereld om ons heen een complexe projectie is. In de jaren negentig stelden theoretisch natuurkundigen Gerard ’t Hooft en Leonard Susskind voor het eerst dat ons universum een ‘zeer complex hologram’ is.

3D-film

Natuurkundigen proberen al lange tijd de kwantummechanica met de relativiteitstheorie te verenigen.

Sommigen menen dat het holografisch principe kan helpen om dat probleem op te lossen.

Je kunt het vergelijken met een 3D-film: het lijkt alsof de film diepte heeft, maar je zit naar een plat scherm te kijken.

Variaties

Ditzelfde zou gelden voor het universum. De auteurs van een nieuwe studie onderzochten de kosmische achtergrondstraling, die niet overal in het heelal gelijk is.

Wetenschappers van de Universiteit van Southampton ontdekten dat variaties in de achtergrondstraling verklaard kunnen worden aan de hand van het holografisch principe.

“Ik denk dat we in een hologram leven en dat we over pakweg 50 jaar heel anders zullen aankijken tegen de natuurkunde, net zoals we nu anders aankijken tegen de natuurkunde uit de 20e eeuw,” zei hoofdonderzoeker Kostas Skenderis.

Stap voorwaarts

Het zou gaan om het eerste bewijs voor het heelal als hologram, aldus persbureau Sputnik. Dat is nog niet genoeg om te stellen dat het holografisch principe klopt, maar het is zeker een belangrijke stap voorwaarts.

“Eén ding is zeker, er is meer onderzoek nodig,” klonk het.

[Sputniknews]


Vind je deze info belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Het is helemaal niet reusachtig want de werkelijk diepte is enkel zeer beperkt. De sterren zijn maar in een beperkt perspectief zichtbaar. Ga ver naar boven en ze verdwijnen uit het zicht. Maar de sterren structuren hebben onderling wel een enorme diepte die wijst naar een fractalijne aard.

  Volg mijn werk op Youtube waarin ik de Holografische Bol van Hemellichamen in detail uitleg. De Zon en maan horen er ook bij en zijn ook Holografisch van aard, iets wat onze gebruikelijk aangeleerde aannames buitengewoon sterk in de weg zit.

  7 likes
 2. Mensen zijn niet meer dan zenders en ontvangers. Constant zenden en ontvangen wij beelden en zitten daardoor vast in ons eigen universum en aan onze eigen materie. De zogenoemde zielengevangenis.
  Maar in werkelijkheid zijn wij Spirit.

  8 likes
 3. als er een iets op aarde valt vanuit het heelal lijk me dat niet holografisch en vooral niet als hij op je pet valt.

  5 likes
 4. “Eén ding is zeker, er is meer onderzoek nodig,” klonk het.

  En er werd geapplaudisseerd!

  4 likes
 5. Niet alleen het heelal maar alles ook hier op aarde is niet echt. Dat kan je zien omdat alles uit atomen/protonen neutronen bestaat, deze draaien allemaal in de ronte. Is in principe gewoon een 3D filmbeeld. Maar ja….. en nu ? Gewoon de film maar afkijken, het is niet anders.

  4 likes
 6. Allemaal leuk en aardig maar ondertussen zitten we erin en betalen veel teveel belasting 🙂

  3 likes
 7. JA. het is nu eenmaal een grote Goochelaar met genoeg trucs toont deze[ het heelal] en het leven zijn menselijke publiek de illusies.en reken maar er zijn er zoveel illusies van deze grote Goochelaar dat werkelijkheid en illusies beide parallel door elkaar heen verweven zijn werkelijkheid en onwerkelijkheid zo verweven dat men niet zo maar achter deze truc komt hoe deze nu precies in zijn werk gaat moet men nog veel onderzoek doen om deze Goochelaar te ontmaskeren en de menselijke onderzoek activiteiten probeert men deze grote Goochelaar te ontmaskeren maar reken maar het is een hele groten Hoed met vele soorten konijnen , Deze universele Goochelaar en de mens waarin beide zich bedienen van een vermaak in deze grote universele spel illusies ..de ene[mens] probeert het te ontmaskeren, en de ander[Goochelaar] komt gewoon weer men een nieuwe truc.. de oneindige trukendoos blijf interessant..

  2 likes
  • toekomstvisie wordt herkent als dromenland of fantasie..er is geen illusie eigenlijk als dat je ook iemand serieus beaamt….nee roept het iq ik volg u niet….u moet wel gek zijn…roepe ze zelf als conclussie….domzichtig wereldje schand voor de ezel als definitie…mensen beseffen hun eigen niet.draadloos ontvangst tot fysiek inzicht beperkt en verward…….en inderdaad het iq is de trucendoos ….iluinisme is dagelijkse kortzich schotelloos ontvangst…. wil me eigen inschrijven voor nasavrijwiller zet mij maar naar kratercity op zoek na het beseff als ontvangst…echt erg overal

   0 likes
 8. het is een compleet gekkenhuis en wij zetten daar zelden vraagtekens bij

  2 likes
 9. Ouwe koek.

  1 likes
 10. Neo you are the one!!! Met pretletter Arwijn op kop.
  Mensen met je platte aarde, nep maan en wat nog meer. Doe jezelf en de mensheid een plezier en plant uzelf AUB niet voort.

  1 likes
 11. De Nederlandse symfonische metal band Epica uit Limburg had nog een laatst recente album uitgebracht anderhalf jaar terug die The Holographic Principle heet. De cover van hun album zegt al voldoende, waarbij de nummers Beyond The Matrix en The Holographic Principle – A Profound Understanding Of Reality het al over het holografische principe hebben.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

Stem af universum

Afstemmen op het universum

Het was laatst weer zover. Ik sprak ...