Homepagina » Gezondheid » Psychiatrische medicijnen op twee na grootste doodsoorzaak
Psychiatrische medicijnen op twee na grootste doodsoorzaak

Psychiatrische medicijnen op twee na grootste doodsoorzaak

Psychiatrische medicijnen tegen depressie, slapeloosheid en angststoornissen zijn in de westerse wereld doodsoorzaak nummer drie, na hart- en vaatziekten en kanker. Dat is gebleken uit een groot literatuuronderzoek.

In Nederland wonen bijna 1,5 miljoen mensen die de meest voorgeschreven psychofarmaca slikken: angstremmers, antidepressiva en kalmerende middelen.

Verslaafd

De medicijnen hebben vaak alleen maar effect op de korte termijn en ook gebeurt het geregeld dat patiënten eraan verslaafd raken. Bovendien hebben ze gevaarlijke bijwerkingen, zo stelt Peter Gøtzsche van de Universiteit van Kopenhagen en de Cochrane Collaboration, een onafhankelijk onderzoekscentrum dat wetenschappelijk bewijs voor reguliere medische behandelingen bestudeert.

Antipsychotica, die vaak worden gegeven om storend gedrag van patiënten te onderdrukken, verhogen het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en beroertes. De meeste psychofarmaca verhogen de kans op vallen. En antidepressiva kunnen een onregelmatige hartslag veroorzaken die dodelijk kan zijn.

15 keer zo hoog

Daarnaast is het aantal zelfmoorden onder mensen die antidepressiva slikken, 15 keer zo hoog als uit de officiële cijfers blijkt. Na bestudering van alle gepubliceerde en ongepubliceerde gegevens komt Gøtzsche tot de conclusie dat psychiatrische medicijnen in het Westen de derde doodsoorzaak zijn.

Lees ook Gøtzsche’s boek Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad, dat hier verkrijgbaar is.

[Medisch Dossier]


Vond je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. De bron van veel ellende is het systeem. Daarna komt pas het medisch circus/hulpprogramma’s om de hoek kijken. Maar die staan weer in dienst van het systeem. Deze cirkel zou doorbroken moeten worden. Hoe?
  We zouden alle kinderen: “de negen intenties die je leven zullen veranderen” moeten aanleren, die bij niburu.co zijn beschreven.
  Daarnaast moeten de scholen weer voor ontplooiing van het kind staan en niet als product voor het systeem gezien worden. Dit werkt sowieso averechts. Dus dit is ook in het belang van de bedrijven/systeem enz. Gezonde, gelukkige, creatieve kinderen. Angstcultuur opheffen door het geven van geborgenheid op alle vlakken. Dat geldt ook voor volwassenen.
  Als ik naar mijn verleden kijk, dan heb ik echt vaak moeten knokken tegen het systeem. Het kastje naar de muur gevoel. vb. ernstige schimmel in je huis. Ga dat maar eens oplossen. Of het wachten op een huis. Je verliest er veel jaren mee. Geldt ook voor een financieel of product conflict, waarbij jij in je recht staat en vele gevolgen kunnen hebben, omdat het te lang duurt. Voor een buitenstaander zegt dit niet zoveel, maar als je het zelf meemaakt, dan weet je hoeveel impact dat op je leven heeft/geeft. Denk dat iedereen wel iets meegemaakt heeft wat helemaal niet nodig is of was. En als je dus vaak van die dingen achter elkaar krijgt, dan heb je een hele lange adem nodig. En dat vreet je op. Lichamelijk, geestelijk of beide. Ook al sta je sterk in je schoenen. Wat dan heel belangrijk is dat er iemand voor je is. Die jou begrijpt en/of die het voor je op gaat nemen. Iemand die dus voortkomt uit die negen intenties. Geen medicijnen dus, maar begrip/hulp.

  14 likes
  • Helemaal mee eens!!! Als je wat heftigs in je leven hebt meegemaakt en je wilt je verhaal kwijt, aan familie vooral, dan wordt dit vaak weggewimpeld of ze vinden jou een zeur i.pl.v. dat ze belangstellend informeren hoe het met je gaat. Deze reactie maakt juist hetgeen waar je verhaal over gaat alleen maar nog heftiger. Je voelt je niet begrepen, niet gesteund. Men denkt vaak dat ze een oplossing moeten aandragen voor datgene wat je verteld maar een luisterend oor doet al wonderen en kun je dan toch weer verder. Helaas kunnen weinig mensen goed communiceren en met aandacht luisteren waardoor je je gehoord voelt.

   11 likes
  • En daarom Elise, heeft een kind tot ± 5 à 6 jaar altijd de moeder in de buurt nodig. Want alleen de eigen moeder kan, in geval dat nodig is, vertrouwen geven. Dat is voor het kind het fundament om hierop het eigen zelfvertouwen op te kunnen bouwen.
   Naar kleuterschool en zelfs naar de crèche is geen probleem, zolang de eigen moeder maar op hoor-/roepafstand aanwezig is.
   En angsten – welke tegenwoordig zóveel voor komen – overwin je niet door deze te onderdrukken; dat begrijpt iedereen. Daarom is EMDR (waar de psychiatrie schoorvoetend gebruik van lijkt te willen gaan maken) ook geen definitieve oplossing.
   Hiernaast roept de werkfunctie waar mensen in terecht komen, ook zeer dikwijls grote spanning op (verantwoordelijkheid wordt vereist, verwachtingen van de werkgever (prestatie), eigen carrière-eisen, zeer strakke werkschema’s (zorgberoepen), waar dan ook maar weer al te gemakkelijk pillen voor worden voorgeschreven.
   In noodgevallen kunnen dergelijke middelen tijdelijk een verlaging van de druk geven, maar dan dient tegelijkertijd aan éigen aanpak van het probleem (angst voor …, stress vanwege …) gewerkt te worden. Dat gebeurt in de psychiatrie zelden; en zo wél, dan veelal ondeskundig.

   2 likes
 2. Ook zijn mensen die over gaan tot het willekeurig neerschieten van zo veel mogelijk mensen zoals in Alphen aan de Rijn en zoals in Amerika inmiddels bijna doorlopend gebeurt, altijd aan dergelijke medicijnen.
  Ze worden gebruikt om mensen totaal in verwarring te brengen zodat ze dingen doen wat de overheid weer een smoes geeft om vrijheidsbeperkende en privacyschendende maatregelen te nemen. Maar ook dat komt nu gelukkig in de openbaarheid en ze zullen zich moeten verantwoorden als wapenvergunningen gewoon samen gaan met het gebruik van dergelijke medicijnen. Het wordt gelukkig steeds weer moeilijker om het volk om de tuin te leiden.

  22 likes
 3. Je kunt dus net zo goed zeggen dat die schietgrage mensen een stoornis hebben.

  1 likes
  • Nee @Deneb,
   die schietgrage mensen hebben niet zelden problemen doordat ze hooggevoelig zijn of gebukt gaan onder een aandoening uit het spectrum van autisme wat weer het gevolg is van giftige vaccins ook straling kan een belangrijke oorzaak vormen. Er wordt vervolgens niet gezocht naar de oorzaak maar zoals gewoonlijk worden de symptomen onderdrukt door giftige medicijnen die hen op den duur nog depressiever en niet zelden zeer agressief maken wat die wilde schietpartijen tot gevolg kan hebben.

   Ook hier weer de schrijnende conclusie dat veelvuldig onderzoek dit al lang heeft aangetoond maar daar vervolgens niets mee wordt gedaan. Het biedt immers twee grote voordelen : big pharma harkt onnoemelijk veel geld binnen en de overheid kan vrijheidsbeperkende en privacyschendende maatregelen nemen om hun machtspositie te versterken en zo is de cirkel weer rond. Alleen jammer voor ze dat steeds meer mensen dit gaan zien en begrijpen. Het wordt steeds weer moeilijker om de kluit te belazeren.

   7 likes
 4. Wat een schrik barend hoog aantal mensen wat die rotzooi slikt, het is zogenaamd zo,n goed land om in the wonen.
  We kunnen hierdoor gerust zeggen dat het heel slecht gaat met Nederlanders.

  6 likes
 5. Beetje logisch natuurlijk he, depressieve mensen plegen sowieso vaker zelfmoord onafhankelijk van het feit of ze al dan niet medicijnen slikken. Zelf slikte ik jaren antipsychotica en het is idd rotzooi, maar helaas is er nog niks beters te krijgen. Maar geloof mij dat als je kunt kiezen tussen een psychose en wat rotzooi slikken, je die rotzooi naar binnen werkt als tic tacs.

  4 likes
 6. Er staan genoeg gevallen van ssri verhalen op http://ssristories.org/all-posts/

  De eerste is van 1965 tot nu toe.

  1 likes
 7. Once you get in, you never get out!

  1 likes
 8. Suïcidale middel en zijn dit?

  0 likes
 9. Goedenavond allemaal

  Ik heb Zerosaat (Antidepresiva) vroeger gebruikt.
  Daardoor had ik Zelfmoord neigingen en ik werd zelfs Agressief tegen mijn Lieve Mama.
  Ik ben na een tijdje toen gelijk meegestopt en ik had eigenlijk moeten afbouwen in overleg met de huisarts in Breda.
  Jaren later heb ik andere soort Antidepresiva gebruikt en dat moest ik ‘s morgens innemen, daardoor was ik alle dagen heel slaperig en erg MOET.
  Voor mij NOOIT MEER ANTIDEPRESIVA.

  Mensen die dat slikken of een andere soort… Ik zou het afbouwen en Mee Stoppen.

  Succes, sterkte, fijne avond en groetjes.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

marc de hond

Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...

baudet

Baudet waarschuwt voor gezondheidsrisico’s 5G: ‘Dit zijn geen kleine kwaaltjes’

Donderdag werd in de Tweede Kamer gedebatteerd ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.