Financieel

Wereld op zijn kop: Grieken en Cyprioten veel rijker dan Duitsers

Help door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor het eerst hebben officiële instanties het gemiddelde vermogen van Europese huishoudens op een uniforme manier berekend.

Het blijkt dat Duitse huishoudens gemiddeld armer zijn dan de Slowaken en de Grieken. In vergelijking met huishoudens in Cyprus en Luxemburg zijn Duitsers zelfs bijna hulpbehoevend.

De rijkste huishoudens in Europa zijn die van Luxemburg (397.800 euro), gevolgd door die van Cyprus (266.900 euro), Malta (215.900 euro), Spanje (182.700 euro) en Italië (173.500). Het vermogen van een modaal gezin in Duitsland bedroeg in 2010 gemiddeld 51.400 euro, een bedrag dat lager is dan de gemiddelde vermogens van gezinnen in andere landen van de eurozone. Toch waren het de Duitsers die het meeste geld op tafel moesten leggen om het Cypriotische bankensysteem van een ondergang te redden.

Fabel

De cijfers (pdf) zijn verrassend te noemen en werden bewust achtergehouden door de Europese Centrale Bank (ECB) tot het moment dat er een besluit was genomen over de ‘redding’ van Cyprus. Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung laat dit zien hoezeer de ECB in de huidige eurocrisis ook een politieke rol speelt.

Het rooskleurige beeld van een welvarend Duitsland is net zo’n verkeerde veronderstelling als het hardnekkige sprookje dat Duitsland meer dan andere EU-lidstaten heeft geprofiteerd van de eurozone. In Duitsland is het inkomen per hoofd van de bevolking na invoering van de euro juist gedaald.

Ondertussen blijven Duitse politici liever vasthouden aan de fabel van het arme zuiden, dat wordt uitgebuit door de noordelijke Europese landen.

IJzeren Gordijn

Uit het onderzoek blijkt dat de rijkdom nergens in de eurozone ongelijker is verdeeld dan in Duitsland. Duitse huishoudens hebben binnen de monetaire unie gemiddeld het laagste inkomen. De rijkste Europeanen leven in kleine landen met relatief grote financiële instellingen, zoals Luxemburg, Cyprus en Malta.

Huishoudens in landen als Slovenië of Slowakije hebben na de val van het IJzeren Gordijn gemiddeld meer vermogen opgebouwd dan Duitse huishoudens. De meeste Duitsers zetten hun geld tegen een relatief lage rente op de bank, waarbij ze zelfs geld verliezen omdat de inflatie hoger uitvalt dan de rentevergoeding die ze krijgen.

Bron: Presseurop.eu

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dr. Why
dr. Why
9 jaren geleden

altijd plezant, zo’n berekeningen door officiële instanties.
Misschien moet ik verhuizen. Griekenland lijkt me wel iets…

san
san
9 jaren geleden

Goh, alweer genaaid en wederom niet verbaasd

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Voor dat ze ONS belastinggeld gaven als lening was zowel Duitsland als Frankrijk en Nederland al ziende blind en horende doof.Ik heb het AD hier over gelezen en die gasten zijn 10 maal rijker dan wij blijken te zijn.Wie is er nu dom??EUROPA Gedomineerd door DUITSLAND,en FRANKRIJK.Beide partijen willen graag het baasje spelen in een federaal Europa.Zieke kippen!

Patricia v Moffeland
Patricia v Moffeland
9 jaren geleden

Dat verrast me niet. De salarissen voor de gemiddelde werknemer hier in Duitsland zijn gewoon maar zielig te noemen. Alles minibaantjes. Full-time-job? Vergeet het maar!

Door de jobcenters worden de mensen gedwongen, voor hunkerlonen te werken. Daar krijgen ze dan nog een paar penning Hartz 4 bij.

Ik ben Duitse, en ik ben ook zo’n arme hond. En voor de meeste van mijn kennissen ziet het ook heel donker uit.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

30
0
We lezen graag je reactie!x