Homepagina » Financieel » Wereld op zijn kop: Grieken en Cyprioten veel rijker dan Duitsers
Wereld op zijn kop: Grieken en Cyprioten veel rijker dan Duitsers

Wereld op zijn kop: Grieken en Cyprioten veel rijker dan Duitsers

Voor het eerst hebben officiële instanties het gemiddelde vermogen van Europese huishoudens op een uniforme manier berekend.

Het blijkt dat Duitse huishoudens gemiddeld armer zijn dan de Slowaken en de Grieken. In vergelijking met huishoudens in Cyprus en Luxemburg zijn Duitsers zelfs bijna hulpbehoevend.

De rijkste huishoudens in Europa zijn die van Luxemburg (397.800 euro), gevolgd door die van Cyprus (266.900 euro), Malta (215.900 euro), Spanje (182.700 euro) en Italië (173.500). Het vermogen van een modaal gezin in Duitsland bedroeg in 2010 gemiddeld 51.400 euro, een bedrag dat lager is dan de gemiddelde vermogens van gezinnen in andere landen van de eurozone. Toch waren het de Duitsers die het meeste geld op tafel moesten leggen om het Cypriotische bankensysteem van een ondergang te redden.

Fabel

De cijfers (pdf) zijn verrassend te noemen en werden bewust achtergehouden door de Europese Centrale Bank (ECB) tot het moment dat er een besluit was genomen over de ‘redding’ van Cyprus. Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung laat dit zien hoezeer de ECB in de huidige eurocrisis ook een politieke rol speelt.

Het rooskleurige beeld van een welvarend Duitsland is net zo’n verkeerde veronderstelling als het hardnekkige sprookje dat Duitsland meer dan andere EU-lidstaten heeft geprofiteerd van de eurozone. In Duitsland is het inkomen per hoofd van de bevolking na invoering van de euro juist gedaald.

Ondertussen blijven Duitse politici liever vasthouden aan de fabel van het arme zuiden, dat wordt uitgebuit door de noordelijke Europese landen.

IJzeren Gordijn

Uit het onderzoek blijkt dat de rijkdom nergens in de eurozone ongelijker is verdeeld dan in Duitsland. Duitse huishoudens hebben binnen de monetaire unie gemiddeld het laagste inkomen. De rijkste Europeanen leven in kleine landen met relatief grote financiële instellingen, zoals Luxemburg, Cyprus en Malta.

Huishoudens in landen als Slovenië of Slowakije hebben na de val van het IJzeren Gordijn gemiddeld meer vermogen opgebouwd dan Duitse huishoudens. De meeste Duitsers zetten hun geld tegen een relatief lage rente op de bank, waarbij ze zelfs geld verliezen omdat de inflatie hoger uitvalt dan de rentevergoeding die ze krijgen.

Bron: Presseurop.eu

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. altijd plezant, zo’n berekeningen door officiële instanties.
  Misschien moet ik verhuizen. Griekenland lijkt me wel iets…

  0 likes
 2. Goh, alweer genaaid en wederom niet verbaasd

  0 likes
 3. Voor dat ze ONS belastinggeld gaven als lening was zowel Duitsland als Frankrijk en Nederland al ziende blind en horende doof.Ik heb het AD hier over gelezen en die gasten zijn 10 maal rijker dan wij blijken te zijn.Wie is er nu dom??EUROPA Gedomineerd door DUITSLAND,en FRANKRIJK.Beide partijen willen graag het baasje spelen in een federaal Europa.Zieke kippen!

  0 likes
 4. Patricia v Moffeland

  Dat verrast me niet. De salarissen voor de gemiddelde werknemer hier in Duitsland zijn gewoon maar zielig te noemen. Alles minibaantjes. Full-time-job? Vergeet het maar!

  Door de jobcenters worden de mensen gedwongen, voor hunkerlonen te werken. Daar krijgen ze dan nog een paar penning Hartz 4 bij.

  Ik ben Duitse, en ik ben ook zo’n arme hond. En voor de meeste van mijn kennissen ziet het ook heel donker uit.

  0 likes
 5. Dan zijn wij hier in Nederland dus een beetje een 3e Wereldland. Wordt het dan geen tijd dat andere landen ons gaan spekken? Ik wil wel wat meer salaris dan alleen maar inleveren. We worden dus echt aan alle kanten genaaid (en t is niet eens lekker)

  0 likes
 6. Dan kunnen we de duimschroeven nog wel wat verder aandraaien voor de zuidelijke staten.

  0 likes
 7. moeilijk om te geloven zeker omdat je in het zuiden armoede op straat en in het noorden allesinds minder armoede.
  Het is maar een kleine groep dat in de zuiderese landen het gros van het geld bezit en dit kan de cijfers nogal beinvloeden

  0 likes
 8. Ik begrijp het niet meer. Het gaat toch om de financiën van een land? Welke invloed heeft de private financiële situatie van de burger? Niet dat ik aanvoel dat er iets vreemds aan is…. Ik snap het gewoon niet meer.

  0 likes
 9. vind ik wel byzonder want in spanje zit 30% zonder wekr en jongeren 60% wn hun hebben blijkbaar gemiddeld 160.000 vind ik erg knap want de helft van het land eet en leeft van voedselbanken en uit de vuilnisbak en hetzelfde geld voor de grieken. misshien rekenen ze de hypotheek mee met het vermogen maar ik vind het byzonder dat veel landen rijker zijn dan ons

  0 likes
 10. Wat voor crisis men ook doet, ik doe er niet aan mee.

  0 likes
 11. [quote name=”sif”]moeilijk om te geloven zeker omdat je in het zuiden armoede op straat en in het noorden allesinds minder armoede.
  Het is maar een kleine groep dat in de zuiderese landen het gros van het geld bezit en dit kan de cijfers nogal beinvloeden[/quote]

  Ja het klopt hier zie je veel armoede op straat en in elk Zuid Europees land. Maar het is ook zo dat ons klimaat veel armoede aantrekt vannuit het rest van Europa. Als je goed kijkt zie je maar dat slechts een klein gedeelte van de armoede opstraat autochtoon is en de meerderheid allochtoon is.

  Veel zwervers uit Noord Europese landen komen ook de winter doorbrengen in Zuid Europese landen waar ze vanzelf blijven hangen. Bijvoorbeeld veel Duitse zwervers overwinteren in Zuid Europa en trekken in de zomer terug naar Duitsland waar ze hun uitkering opeisen waarmee ze weer een jaar doorkomen.

  Mensen die in containers zoeken zoeken hier geen voedsel maar atributen die ze vervolgens verkopen op rommelmarkten.

  Slechts ter info.

  0 likes
 12. Uiteraard een verkeerd beeld welk hier neergezet word, de banken in die landen hebben weliswaar een groot vermogen vergeleken met bijvoorbeeld Duitsland en Nederland maar de burgers daarentegen niet…

  Word tijd dat er weer eens genuanceerd word weergegeven wat er werkelijk speelt en niet steeds op de sentimenten inspelen om maar lezers te trekken, is de laatste tijd weer erger geworden lijkt wel dit soort berichtgeving!!!

  0 likes
 13. [quote name=”Paul”]Uiteraard een verkeerd beeld welk hier neergezet word, de banken in die landen hebben weliswaar een groot vermogen vergeleken met bijvoorbeeld Duitsland en Nederland maar de burgers daarentegen niet…

  Word tijd dat er weer eens genuanceerd word weergegeven wat er werkelijk speelt en niet steeds op de sentimenten inspelen om maar lezers te trekken, is de laatste tijd weer erger geworden lijkt wel dit soort berichtgeving!!![/quote]
  Als je nu eens de moeite had genomen even de bron aan te klikken zou je weten dat je er niet verder naast had kunnen zitten met je reactie.

  JUIST de burgers zijn ontzettend rijk vergeleken met ons. Het gemiddelde netto vermogen van een Cypriotisch gezin bedraagt €267000,- en van een Duits gezin slechts €51000,-.

  Eerst je feiten op orde hebben.

  0 likes
 14. In die berekening wordt de hypotheek of bezit van een woning ook meegerekend. Als Belg zijnde weet ik dat wij belgen met een baksteen in ons maag geboren zij. Een eigen woning bezitten is dus een must voor ons.

  In Duitsland is het vooral een huur culuur die daar heerst, dus maakt dat al een heel verschil in de eind afrekening. Waar wij na 20 a 25 jaar niks meer moeten betalan voor woonst, zal een duitser tot aan zijn dood maandelijks een deel van zijn inkomen moeten afgeven voor onderdak.
  Toch stel ik vast dat hun auto’s, eetgewoonten en hobby uitgaven allesbehalve moeten onder doe voor hun buurlanden.

  0 likes
 15. Hoe je het ook wendt of keert of hoe je de cijfers ook leest..Wij Nederlanders worden aan alle kanten belazerd door Brussel en de Zuid Europese landen.Wij betalend bakken met geld aan die leugenachtige landen, die zogenaamd zo arm zijn , maar vele MILJARDEN(!) hebben weg gesluisd naar Zwitserse banken..De Griekse ARMOEDZAAIERS hebben 800 MILJARD(!) op deze rekeningen staan, en toch hun handje ophouden bij Europa (wij dus)…

  0 likes
 16. Welnu, hier in NL wordt het gemiddelde in elk geval behoorlijk opgekrikt door de Familie Van Orange… Dus eigenlijk hebben we nix te klagen…

  0 likes
 17. zoveel corrupte rating agentcy’ s die zich ook laten sturen door de elite, gooi een land in een junk status en wij schokken wel, kortom we leven in een leugen, rentes moeten blijven vloeien richting de elite, maar ach als we onze sport maar op tv zien afgewisseld met programma’s zonder enig inhoud, the voice, x factor, waar B artiesten mogen oordelen over andere wie ook een kunstje kan. Geef ze brood en spelen dan hebben ze geen tijd om met politiek te bemoeien wie zei dat ook al weer. Politiek staat in dienst van de grote corperaties waar zijn de rode rakkers van vroeger Zoals Wim Kok , ik zie hem nog op het kistje staan schreeuwen voor de arbeiders, nu plukt die ze in geeft er ook nog eens niets om Wouter Bos, ook die zit goed ergens bij de banken, mensen wordt wakker. Waar blijft het collectief van de genaaide (wij) . Zo weer even wat frustratie weg geschreven.

  0 likes
 18. De belastingstelsels aan elkaar aanpassen is het laatste wat in federaal Europa zal gebeuren. Allerlei wetten worden aangepast vanuit Brussel, maar de landen mogen zelf hun belastingstelsel hebben.
  Ik stel voor per direct box 3 af te schaffen in nederland en ook de erfrechtbelasting. Zodat ik het huis van mijn ouders gratis krijg. En ook mijn kleinkinderen geen huis/hypotheek meer hoeven te betalen. Dit als iedereen twee kinderen heeft en die ook weer trouwen. Dus 4 grootouders met 4 kinderen die samen twee paren vormen en ook weer 4 kleinkinderen hebben die ook weer twee paren vormen, en twee huizen. Als de kleinkinderen van de grootouders de huizen erven, dan hoeven ze nooit een huis te betalen.
  Zoals in Belgie waar geen erfbelasting wordt betaald, die zijn dan ook veel rijker als ons.

  0 likes
 19. hahahas om je rot te lachen en wij arme stupmerts die rijke landen maar helpen met een aalmoes en wij nederlanders kunnen zoals gewoonlijk weer stikken in de narigheid wat deze REGERING ons aan doet .en dan zit er ook nog eens eenje die zijn papieren niet op orde heeft en die is minister van finantien ???? ra ra hoe kan dat !! zeker een gouden kruiwagen mee geleverd met zijn valsheid in geschifte .

  0 likes
 20. Ik wist al lang dat we door de politieke kopstukken en rijke vriendjes, de zogenaamde topmannen die de wereld echt regeren, worden genaaid. Ik ben tegen geweld, maar de enigste oplossing is een nieuwe revolutie. Weg met de nieuwe adel en hun politieke poedels (Rutte, Merkel, enz.)

  0 likes
 21. http://www.smoothweb.be/content/bizarre-facebook-pagina-over-aanslag-boston-video

  Er was al een memorial pagina op facebook op zaterdag………..

  0 likes
 22. [quote name=”Ludwig”]In die berekening wordt de hypotheek of bezit van een woning ook meegerekend. Als Belg zijnde weet ik dat wij belgen met een baksteen in ons maag geboren zij. Een eigen woning bezitten is dus een must voor ons. [/quote]

  Is dit wel waar? Zat mij dat af te vragen bij het lezen van de tabellen.
  Het huis is toch van de bank, met een hoge hypotheek/schuld die nog moet worden afbetaald. Ik lees de tabel als bezit minus de schulden. Iemand anders die het weet? Ik hoor het graag.

  In zuid europa betalen ze volgens mij weinig inkomensbelasting, en is de overheid bijna failliet. De mensen hebben hun huizen al afbetaald en kunnen hun bezit gratis aan hun kinderen geven, geen schenking/erfrecht.

  0 likes
 23. [quote name=”Lies”][quote name=”Ludwig”]In die berekening wordt de hypotheek of bezit van een woning ook meegerekend. Als Belg zijnde weet ik dat wij belgen met een baksteen in ons maag geboren zij. Een eigen woning bezitten is dus een must voor ons. [/quote]

  Is dit wel waar? Zat mij dat af te vragen bij het lezen van de tabellen.
  Het huis is toch van de bank, met een hoge hypotheek/schuld die nog moet worden afbetaald. Ik lees de tabel als bezit minus de schulden. Iemand anders die het weet? Ik hoor het graag.

  In zuid europa betalen ze volgens mij weinig inkomensbelasting, en is de overheid bijna failliet. De mensen hebben hun huizen al afbetaald en kunnen hun bezit gratis aan hun kinderen geven, geen schenking/erfrecht.[/quote]
  Natuurlijk is het huis niet van de bank.

  Je leent geld van de bank, en koopt het huis. Het is jouw huis, jij koopt het. Niet de bank, die leent jou alleen het geld.

  Een hypotheek is gewoon een lening met het huis als onderpand.

  0 likes
 24. [quote name=”Lies”]
  Zoals in Belgie waar geen erfbelasting wordt betaald, die zijn dan ook veel rijker als ons.[/quote]

  In België hebben we ook erfbeslastingen. (succesierechten) Voor onroerende goederen en roerende kan dit oplopen van 3 to 7% voor eerste graads verwanten (ouders naar kinderen) tot 60% van de waarde voor derde graads en geen bloedverwanten.
  Ook hebben wij als huiseigenaar jaarlijks een grondbelasting die afhankelijk is van de grondopp., grote en comfort huis en omgeving van de woonst die we moeten betalen. In mijn geval is dat een dikke stuk in de 900€.

  0 likes
 25. [quote name=”Wesley”][quote name=”Lies”][quote name=”Ludwig”]In die berekening wordt de hypotheek of bezit van een woning ook meegerekend. Als Belg zijnde weet ik dat wij belgen met een baksteen in ons maag geboren zij. Een eigen woning bezitten is dus een must voor ons. [/quote]

  Is dit wel waar? Zat mij dat af te vragen bij het lezen van de tabellen.
  Het huis is toch van de bank, met een hoge hypotheek/schuld die nog moet worden afbetaald. Ik lees de tabel als bezit minus de schulden. Iemand anders die het weet? Ik hoor het graag.

  In zuid europa betalen ze volgens mij weinig inkomensbelasting, en is de overheid bijna failliet. De mensen hebben hun huizen al afbetaald en kunnen hun bezit gratis aan hun kinderen geven, geen schenking/erfrecht.[/quote]
  Natuurlijk is het huis niet van de bank.

  Je leent geld van de bank, en koopt het huis. Het is jouw huis, jij koopt het. Niet de bank, die leent jou alleen het geld.

  Een hypotheek is gewoon een lening met het huis als onderpand.[/quote]

  Het gaat erom of in de tabel de schulden op de hypotheek ook zijn meegenomen. Het huis kan wel van jou zijn, maar dat wil niet zeggen dat jij 300.000E hebt, en ik met een huurhuis niets. Daar gaat het om.
  De belgen, cyprioten en grieken zijn rijk. Waarom? Is hun huis al afbetaald?
  Wordt in de tabel het vermogen van alle personen, ook de totale hypotheekschulden van een land afgetrokken?

  0 likes
 26. Maar weet men ook dat als je de ww in gaat dat dat voor ene half jaar is bij de grieken en darana krijg je echt helemaal niks meer noppes !
  Dan mag de duitser nog van geluk spreken dat ie daarna nog iets krijgt.
  Ook in Spanje krijgt men nog maar ene half jaar een uitkering en daarna ook niks meer.
  Als je ene paar miljarders hebt wonen in een land dan krikt dat de gemiddelde echt wel op in Griekenland en dat wil niks zeggen hoe de gemiddelde burger het heeft in Griekenland.
  Want die heeft het echt heel slecht.
  En met cijfers kan je ook heel leuk sjoemelen.

  0 likes
 27. [quote name=”Lies”][quote name=”Ludwig”]In die berekening wordt de hypotheek of bezit van een woning ook meegerekend. Als Belg zijnde weet ik dat wij belgen met een baksteen in ons maag geboren zij. Een eigen woning bezitten is dus een must voor ons. [/quote]

  Is dit wel waar? Zat mij dat af te vragen bij het lezen van de tabellen.
  Het huis is toch van de bank, met een hoge hypotheek/schuld die nog moet worden afbetaald. Ik lees de tabel als bezit minus de schulden. Iemand anders die het weet? Ik hoor het graag.

  In zuid europa betalen ze volgens mij weinig inkomensbelasting, en is de overheid bijna failliet. De mensen hebben hun huizen al afbetaald en kunnen hun bezit gratis aan hun kinderen geven, geen schenking/erfrecht.[/quote]
  Vergeet dan ook niet bij te vermelden dat de uitkeringen daar maar een half jaar zijn en daarna krijg je helemaal NIKS meer.

  0 likes
 28. [quote name=”Lies”][quote name=”Wesley”][quote name=”Lies”][quote name=”Ludwig”]In die berekening wordt de hypotheek of bezit van een woning ook meegerekend. Als Belg zijnde weet ik dat wij belgen met een baksteen in ons maag geboren zij. Een eigen woning bezitten is dus een must voor ons. [/quote]

  Is dit wel waar? Zat mij dat af te vragen bij het lezen van de tabellen.
  Het huis is toch van de bank, met een hoge hypotheek/schuld die nog moet worden afbetaald. Ik lees de tabel als bezit minus de schulden. Iemand anders die het weet? Ik hoor het graag.

  In zuid europa betalen ze volgens mij weinig inkomensbelasting, en is de overheid bijna failliet. De mensen hebben hun huizen al afbetaald en kunnen hun bezit gratis aan hun kinderen geven, geen schenking/erfrecht.[/quote]
  Natuurlijk is het huis niet van de bank.

  Je leent geld van de bank, en koopt het huis. Het is jouw huis, jij koopt het. Niet de bank, die leent jou alleen het geld.

  Een hypotheek is gewoon een lening met het huis als onderpand.[/quote]

  Het gaat erom of in de tabel de schulden op de hypotheek ook zijn meegenomen. Het huis kan wel van jou zijn, maar dat wil niet zeggen dat jij 300.000E hebt, en ik met een huurhuis niets. Daar gaat het om.
  De belgen, cyprioten en grieken zijn rijk. Waarom? Is hun huis al afbetaald?
  Wordt in de tabel het vermogen van alle personen, ook de totale hypotheekschulden van een land afgetrokken?[/quote]
  Iemand met een huis heeft geen 300000 euro, hij bezit voor 300000 euro aan vermogen, in dit geval in vorm van een huis. Daartegenover staat dan wel een schuld van zeg ook 300000,-. Per saldo dus 0.

  Het afbetalen van een huis kan er mee te maken hebben. Ik heb het idee dat in die landen huizen vaak generaties in de familie zijn en dus afbetaald. In Nederland zijn we natuurlijk een beetje doorgeschoten met 100% aflossingsvrije hypotheken.

  0 likes
 29. Gaat om deze tabel in dit bericht(Frankfurter zeitung)
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/armut-und-reichtum/ezb-umfrage-deutsche-sind-die-aermsten-im-euroraum-12142944.html

  Dymphna: In de tabel staat een mediaan en een gemiddeld vermogen. Beiden zijn hoog bij Cyprus. Mediaan wil zeggen, dan de helft van de mensen boven dit vermogen zit. Niet een enkele miljardairs.

  0 likes
 30. [quote name=”Wesley”][quote name=”Lies”][quote name=”Ludwig”]In die berekening wordt de hypotheek of bezit van een woning ook meegerekend. Als Belg zijnde weet ik dat wij belgen met een baksteen in ons maag geboren zij. Een eigen woning bezitten is dus een must voor ons. [/quote]

  Is dit wel waar? Zat mij dat af te vragen bij het lezen van de tabellen.
  Het huis is toch van de bank, met een hoge hypotheek/schuld die nog moet worden afbetaald. Ik lees de tabel als bezit minus de schulden. Iemand anders die het weet? Ik hoor het graag.

  In zuid europa betalen ze volgens mij weinig inkomensbelasting, en is de overheid bijna failliet. De mensen hebben hun huizen al afbetaald en kunnen hun bezit gratis aan hun kinderen geven, geen schenking/erfrecht.[/quote]
  Natuurlijk is het huis niet van de bank.

  Je leent geld van de bank, en koopt het huis. Het is jouw huis, jij koopt het. Niet de bank, die leent jou alleen het geld.

  Een hypotheek is gewoon een lening met het huis als onderpand.[/quote]
  Totdat je niet meer kan betalen, dan neemt de bank jouw huis af! Conclusie het huis is van de bank totdat het af betaald is!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

coronacrisis

Wit-Russische president waarschuwt: ‘Dit is het doel van de coronacrisis’

Bijna overal ter wereld worden maatregelen getroffen ...

viroloog

Geen bewijs dat coronavirus kan worden verspreid in supermarkt, zegt deze vooraanstaande Duitse viroloog

Er is geen bewijs dat het coronavirus ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.