Buitenland

Congreslid Tulsi Gabbard: “Elke poging om de Syrische president Assad af te zetten is illegaal”

Help anderen door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse politica Tulsi Gabbard komt in aanmerking voor een hoge post in de regering van Donald Trump.

Het lid van het Huis van Afgevaardigden voor de staat Hawaï is op gesprek geweest bij Trump, die haar volgens de New York Times overweegt als VN-ambassadeur.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De 35-jarige Gabbard steunt de Syrische president Bashar al-Assad en de Russische president Poetin.

In een verklaring zei ze dat de Verenigde Staten Rusland niet moeten confronteren omdat dat zou kunnen leiden tot conflicten.

Illegaal

Ze zei ook dat het regime van Assad op zijn plaats moet blijven en dat elke poging om hem af te zetten illegaal is.

“Ik ben erg bezorgd dat het instellen van een no-fly zone zal leiden tot een escalatie van de oorlog in Syrië en desastreus zal zijn voor het Syrische volk, ons land en de rest van de wereld,” zei Gabbard.

“Zo’n zone zal leiden tot meer dood en lijden, zal de vluchtelingencrisis verergeren, IS en Al Qaida sterker maken en ons in conflict brengen met Rusland, wat kan resulteren in een kernoorlog,” voegde ze toe.

Verbijsterend

In maart stemde Gabbard als enige Democraat en één van slechts drie congresleden tegen een resolutie die ‘geweld door het regime van Assad tegen burgers veroordeelt’.

In september vorig jaar schreef ze: “Het is verbijsterend dat we protesteren tegen Russische bombardementen op terroristen.”

Maandag zei Gabbard verder: “Ik vind het belangrijk om nu van de kans gebruik te maken en met de aanstaande president om tafel te gaan zitten, voordat de neocons de oorlogstrom slaan en ons in de oorlog meezuigen om de Syrische overheid omver te werpen.”

Belangrijkste reden

Die oorlog heeft al aan honderdduizenden mensen het leven gekost en heeft ertoe geleid dat miljoenen mensen gevlucht zijn, benadrukte ze.

Het congreslid zei maandag dat de aanstaande president ‘alles behalve een neocon is’.

Gabbard sprak ook met Trump over haar wetsvoorstel dat een einde moet maken aan ‘de illegale oorlog die Amerika voert tegen de Syrische overheid’.

“Eén van mijn prioriteiten is het beëindigen van oorlogen die gericht zijn op regimeverandering,” legde ze uit. “Dit is ook de belangrijkste reden waarom ik congreslid wilde worden.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
7 jaren geleden

Dit en het afwijzen van TTIP kan beide alvast als positieve actie worden bijgeschreven op het conto van Trump. Het achteraf toch niet vervolgen van crooked Hillary is dan weer enigszins teleurstellend.

Kees Loodtviool
Kees Loodtviool
7 jaren geleden

Niet verkeerd! 🙂

Benhur
Benhur
7 jaren geleden

Wat heerlijk dat er nog mensen als Tulsi Gabbard bestaan die voor hogere doelen gaan dan geld en macht. En die de dingen zegt wat de meeste gewone mensen allang wisten maar het niet konden veranderen omdat er toch niet naar hun geluisterd word door de oppermachtigen.
We zijn er 8 jaar geleden in gestonken toen het duivelsgebroed van Amerika ons de valse profeet Obama hadden onder gejubeld die van een brandje aan oorlogen op weg was naar een complete inferno aan oorlogen. De beste plek voor hem is het ISS ruimtestation maar dan zonder communicatie. Dat zo’n man als Obama ook nog uitspraken mag doen als ik zal Trump in de gaten houden, dat moet nou juist een wereldverslechteraar zeggen die ons al jaren in een derde wereldoorlog wil duwen.

Zamunda
Zamunda
7 jaren geleden

Dan mogen we ervan uitgaan dat wanneer Trump in het zadel zit, IS binnen 1 maand verdwenen is uit Syrie en weer een maand later ook uit Irak? 5 maanden daarna zou IS alleen nog geschiedenis zijn.

Ter vergelijking, Saddam’s leger werd in 2003 binnen 6 weken verslagen, dat was het regeringsleger!
https://nl.wikipedia.org/wiki/Multinationale_troepenmacht_in_Irak

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x