Homepagina » Buitenland » Congreslid Tulsi Gabbard: “Elke poging om de Syrische president Assad af te zetten is illegaal”
Congreslid Tulsi Gabbard: "Elke poging om de Syrische president Assad af te zetten is illegaal"

Congreslid Tulsi Gabbard: “Elke poging om de Syrische president Assad af te zetten is illegaal”

De Amerikaanse politica Tulsi Gabbard komt in aanmerking voor een hoge post in de regering van Donald Trump.

Het lid van het Huis van Afgevaardigden voor de staat Hawaï is op gesprek geweest bij Trump, die haar volgens de New York Times overweegt als VN-ambassadeur.

De 35-jarige Gabbard steunt de Syrische president Bashar al-Assad en de Russische president Poetin.

In een verklaring zei ze dat de Verenigde Staten Rusland niet moeten confronteren omdat dat zou kunnen leiden tot conflicten.

Illegaal

Ze zei ook dat het regime van Assad op zijn plaats moet blijven en dat elke poging om hem af te zetten illegaal is.

“Ik ben erg bezorgd dat het instellen van een no-fly zone zal leiden tot een escalatie van de oorlog in Syrië en desastreus zal zijn voor het Syrische volk, ons land en de rest van de wereld,” zei Gabbard.

“Zo’n zone zal leiden tot meer dood en lijden, zal de vluchtelingencrisis verergeren, IS en Al Qaida sterker maken en ons in conflict brengen met Rusland, wat kan resulteren in een kernoorlog,” voegde ze toe.

Verbijsterend

In maart stemde Gabbard als enige Democraat en één van slechts drie congresleden tegen een resolutie die ‘geweld door het regime van Assad tegen burgers veroordeelt’.

In september vorig jaar schreef ze: “Het is verbijsterend dat we protesteren tegen Russische bombardementen op terroristen.”

Maandag zei Gabbard verder: “Ik vind het belangrijk om nu van de kans gebruik te maken en met de aanstaande president om tafel te gaan zitten, voordat de neocons de oorlogstrom slaan en ons in de oorlog meezuigen om de Syrische overheid omver te werpen.”

Belangrijkste reden

Die oorlog heeft al aan honderdduizenden mensen het leven gekost en heeft ertoe geleid dat miljoenen mensen gevlucht zijn, benadrukte ze.

Het congreslid zei maandag dat de aanstaande president ‘alles behalve een neocon is’.

Gabbard sprak ook met Trump over haar wetsvoorstel dat een einde moet maken aan ‘de illegale oorlog die Amerika voert tegen de Syrische overheid’.

“Eén van mijn prioriteiten is het beëindigen van oorlogen die gericht zijn op regimeverandering,” legde ze uit. “Dit is ook de belangrijkste reden waarom ik congreslid wilde worden.”Vind je deze informatie waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Dit en het afwijzen van TTIP kan beide alvast als positieve actie worden bijgeschreven op het conto van Trump. Het achteraf toch niet vervolgen van crooked Hillary is dan weer enigszins teleurstellend.

  9 likes
  • René van Zalk uut the Middle of Nowhere

   Assad heeft vele duizenden raketten illegaal (in samenwerking met Iran) laten doorsluizen naar terroristen van hezbollah.
   Deze raketten staan nu gericht op Israël.
   Dit houd in dat er in een noodgeval het volgende kan gebeuren: hezbollah schiet vele duizenden raketten richting Israël, gevolg: vele doden en gewonden. Waarna the IDF genoodzaakt is de stroom raketten vanuit Libanon te stoppen door het gebied te nuken, gevolg: vele miljoenen doden. Concl: Assad moet pootje gelicht worden, het is een zware crimineel.

   3 likes
   • Rene, volgens mij is IS een wereldbedreiging tot in Europa als we de media moeten geloven. Als we nu die ratten eerst verdrijven en daarna ons met Assad bezig gaan houden, dan zou het voor iedereen veiliger zijn.
    Hoeveel last hadden wij of Israel van Assad voor 2011? Geen.

    7 likes
   • idf gaat helemaal niks nuken.

    Straling treft ook eigen bevolking, vanwege de hele korte afstand, dus die optie kun je alvast uit je hoofd zetten.

    Netanyahu is de grootste crimineel daar in de regio, als er iemand afgezet dient te worden is hij het.

    6 likes
   • Duizenden raketten zijn gericht op Israël? En Israël en dan vooral de Mossad weet niet waar deze raketten zijn gestationeerd of wie ze in hun bezit heeft? Maar men weet wel te vertellen dat Assad de leverancier is?

    Een echte vijand en bedreiging voor Israël zou ISIS moeten zijn, maar wonderbaarlijk genoeg laten deze grapjassen Israël, hun grootste vijand…zogenaamd of normaal gesproken never, links liggen??….LOL!!…”Even een straatje om en wie laat wie nu uit??”…Ja, ja, Assad is een crimineel volgens de goegemeente en de pseudo jeudjes, maar verder weten ze allen van de prins geen kwaad.

    3 likes
  • LS…

   Reken maar dat het Trump Regime nog wel het een en ander in petto heeft voor Hillary en Consorten. Wat denk je methaar staat van dienst !

   2 likes
   • Als Trump blijft roepen dat hij HRC gaat vervolgen, heeft hij er een groot dagelijks probleem bij. Beter dat hij zich rustig houdt totdat hij de touwtjes in handen heeft.
    Dus we kunnen pas over hem oordelen als hij een paar maanden in het zadel zit.

    1 likes
  • Wat niet is, kan nog komen….

   2 likes
  • op dit moment is er geen tijd tot vervolgen.
   En.. je zult zien het lost zich vanzelf op binnenkort.
   Trump is even een noodzakelijke tussenstop voordat er weer geregeerd kan worden door een andere, nieuwe, en nog niet in beeld zijnde president.
   Het Clinton-imperium moet voldoende ineen gezakt zijn om nooit weer op te staan.
   Verder komt er hopelijk een disclosure bekendmaking door het presidentiele staartje van regering Obama.
   Het venijn zit in het eind!
   Dan kan Trump rusten.

   2 likes
 2. Wat heerlijk dat er nog mensen als Tulsi Gabbard bestaan die voor hogere doelen gaan dan geld en macht. En die de dingen zegt wat de meeste gewone mensen allang wisten maar het niet konden veranderen omdat er toch niet naar hun geluisterd word door de oppermachtigen.
  We zijn er 8 jaar geleden in gestonken toen het duivelsgebroed van Amerika ons de valse profeet Obama hadden onder gejubeld die van een brandje aan oorlogen op weg was naar een complete inferno aan oorlogen. De beste plek voor hem is het ISS ruimtestation maar dan zonder communicatie. Dat zo’n man als Obama ook nog uitspraken mag doen als ik zal Trump in de gaten houden, dat moet nou juist een wereldverslechteraar zeggen die ons al jaren in een derde wereldoorlog wil duwen.

  5 likes
 3. Niet verkeerd! 🙂

  2 likes
 4. Dan mogen we ervan uitgaan dat wanneer Trump in het zadel zit, IS binnen 1 maand verdwenen is uit Syrie en weer een maand later ook uit Irak? 5 maanden daarna zou IS alleen nog geschiedenis zijn.

  Ter vergelijking, Saddam’s leger werd in 2003 binnen 6 weken verslagen, dat was het regeringsleger!
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Multinationale_troepenmacht_in_Irak

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

protesten

Is dit de grote man achter de gewelddadige protesten in Amerika?

De Amerikaanse minister van Justitie Bill Barr ...

russische

Russische coronachef openhartig in interview: ‘Het is allemaal bullsh*t’

De paniek over de pandemie is misplaatst, ...