Mens en Dier

Christoffel Columbus was een genocidale maniak (en niet de ontdekker van Amerika)

Help ons door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het was eergisteren Columbusdag. Op 12 oktober wordt de aankomst van de Italiaanse ontdekkingsreiziger in Spaanse dienst op het continent Amerika herdacht. In Amerika beginnen steeds meer gemeenschappen nu ook de dag der inheemsen te omarmen. Politieke correctheid of een stukje erkenning dat onder het fundament van westerse waarden de verbrande resten van miljoenen inheemse Amerikanen liggen.

Het moge duidelijk zijn dat Christoffel Columbus een genocidale maniak was, maar vergeleken met andere Europese ontdekkingsreizigers was hij niet uitzonderlijk wreed. Hoewel we op school hebben geleerd dat Columbus in 1492 Amerika ontdekte, was de Viking Leif Erickson 500 jaar eerder waarschijnlijk de eerste Europeaan die op Amerika een nederzetting stichtte. In 1492 geloofden overigens alleen ongeschoolde boeren nog dat de aarde plat was.

Rodrigo de Triana, een matroos aan boord van het schip van Columbus, zag de Nieuwe Wereld als eerste. De Spanjaarden hadden een levenslang pensioen beloofd aan de man die als eerste land zag, dus claimde Columbus later dat hij een dag eerder al land had gezien, maar dat hij er niets over had gezegd.

Karma is a…

Eenmaal aangekomen in de Nieuwe Wereld moordde Columbus de Arawakken van Hispaniola uit, het gebied dat nu uit Haïti en de Dominicaanse Republiek bestaat. Velen stierven als gevolg van ziektes en de rest werkte zich dood in de slavenkampen van Columbus of werd simpelweg afgeslacht bij verzet. Volgens historicus Bob Corbett is dit de enige keer in de geschiedenis dat een volk volledig is uitgeroeid.

Columbus is ook verantwoordelijk voor de verspreiding van Amerikaanse ziektes naar Europa. Overal waar hij aanmeerde werden de vrouwen verkracht en dorpen verwoest. Uit een studie die in 2008 is gepubliceerd blijkt dat de matrozen van Columbus tijdens de eerste reis syfilis mee terug hebben gebracht naar Europa. De ziekte leidde twee jaar later tot een pokkenepidemie, die aan vijf miljoen Europeanen het leven kostte.

Wraakzuchtige tiran

De ontdekkingsreiziger was een wraakzuchtige tiran die de meest gewelddadige straffen voor zijn eigen volgelingen bewaarde. Hij sneed oren en neuzen af, liet vrouwen naakt door de straten lopen en verkocht ze als slaaf als ze kwaad over hem spraken.

De meeste historici vermoeden dat Columbus tot zijn dood in 1506 dacht dat hij Azië had ontdekt. Alleen Colombia werd naar hem vernoemd, terwijl het hele continent werd vernoemd naar Amerigo Vespucci, een ontdekkingsreiziger die in dienst was van de steenrijke bankiersfamilie De’ Medici.

Iedere 12 oktober viert men in de VS, Zuid-Amerika en Spanje dat een genocidale maniak in 1492 een continent ontdekte, waar 500 jaar eerder al Europeanen waren geweest en dat later alsnog naar een andere ontdekkingsreiziger is vernoemd. We kunnen dus maar beter de dag der inheemsen vieren.

[RawStory]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x