Homepagina » Natuur en Milieu » Amerikaanse overheid experimenteerde met het beheersen van orkanen. Dit is de man die hierachter zit
Amerikaanse overheid experimenteerde met het beheersen van orkanen. Dit is de man die hierachter zit

Amerikaanse overheid experimenteerde met het beheersen van orkanen. Dit is de man die hierachter zit

Is weersbeïnvloeding een complottheorie? Er zijn genoeg documenten waaruit blijkt dat de Amerikaanse regering en het Amerikaanse leger hier onderzoek naar hebben gedaan, ook naar het beheersen van orkanen.

Dit jaar hebben orkanen een spoor van vernieling achtergelaten in het Caraïbisch gebied en het zuidelijke deel van de Verenigde Staten. Het gaat om het zwaarste orkaanseizoen in jaren.

Zo nu en dan duiken ook in de mainstream media berichten op over weersbeïnvloeding. Bijvoorbeeld een bericht in de Los Angeles Times over kunstmatig regen maken.

Project Cirrus

Al in 1947 begonnen General Electric, het Amerikaanse leger, de Amerikaanse luchtmacht en het Office of Naval Research met het beïnvloeden van orkanen.

De drijvende kracht achter het onderzoek was Nobelprijswinnaar Irving Langmuir, die voor General Electric werkzaam was.

In oktober 1947 begon men als onderdeel van Project Cirrus een orkaan met ijspellets te bombarderen.

Project Stormfury

De orkaan verplaatste zich richting het noordoosten in de Atlantische Oceaan, maar na de ingreep nam de storm in kracht toe en stevende hij op Savannah in de staat Georgia af.

Langmuir claimde dat hij verantwoordelijk was geweest voor de koersverandering.

Later lanceerde de Amerikaanse overheid Project Stormfury, waarbij wetenschappers tussen 1961 en 1971 zilverjodide uitstrooiden boven tropische cyclonen.

Cloud seeding

Niet alleen in het Caraïbisch gebied experimenteerde de Amerikaanse overheid met weersbeïnvloeding.

Het Amerikaanse leger probeerde tussen 1967 en 1972 met Operatie Popeye het weer in Zuidoost-Azië te beïnvloeden.

Door middel van cloud seeding werd de moessonperiode in Vietnam verlengd en daarmee de economie van het land schade toegebracht.

Kissinger

Dit alles werd aangestuurd door niemand minder dan Henry Kissinger, die van 1973 tot 1977 de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken was.

Ook in de 21e eeuw wordt nog aan weersbeïnvloeding gedaan. In 2005 publiceerde USA Today een stuk waarin te lezen valt dat het Amerikaanse leger het weer wil beheersen.

In november 2005 wees dr. Joseph Golden, oud-directeur van de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA en iemand die nauw betrokken was bij Project Stormfury, op het belang van het beïnvloeden van orkanen.

Genoeg bewijs

In 2010 deelde hij mee dat het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid de NOAA in 2008 had gevraagd om een workshop te organiseren over het beïnvloeden van orkanen.

Het is dus onjuist om in dit geval nog te spreken van complottheorieën. Er is genoeg bewijs dat men pogingen doet om het weer en orkanen te manipuleren.

[Contra Magazin]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
4 jaren geleden

Tja vrolijker kunnen we het niet maken, ik ben er van overtuigd dat de mens tot alles in staat is…..of hij/zij er wat aan heeft is een ander verhaal , nou had ik een paar maanden geleden een interview gelezen van een Australiër, dat Amerika en Australië bezig waren tsunami’s op te wekken….. het is geen grap maar om te huilen, en uiteindelijk kan je van al het goeds iets kwaads maken………… maar gelukkig wonen wij in een klein landje waar onze onnozele leiders binnenkort in hun eigen voet gaan schieten,daar hopen we dan maar op, blijf klein. en optimistisch ………..

Hawks
Hawks
4 jaren geleden

Op kleine schaal ben ik net zo schuldig aan weer manipulatie. Ik gebruik best wel vaak een paraplu. Da’s beheersen van een mobiel micro klimaatje. En dat blijf ik lekker doen!

War on Error
War on Error
4 jaren geleden

Ze moesten wat verzinnen om ons de carbontax op te leggen, de vliegtax, en alle overige verplichtingen uit dat klimaatakkoord (niet voor het klimaat, wel voor overdracht soevereiniteit aan de Wereldregering).
Als ze de media er maar lang genoeg verwarring en desinformatie laten verspreiden en versterken geloven de argeloze belastingbetalers alles wel.

Over HAARP – militair programma voor ‘geo-engeneering’, weermanipulatie als wapen: http://www.stomverbaasd.com/tag/haarp/

‘Vertrouwen in de toekomst’ . . . . ‘ opwekkender kunnen we het niet maken, rampzaliger wel!’
Op papier is het regeringsbeleid de komende 4 jaar groener dan groen.
Ieder uilskuiken snapt dat we daarmee de wereld toch niet gaan redden, althans nauwelijks tot geen invloed zullen hebben op het CO2-gehalte in de atmosfeer.
Overigens; de veronderstelling dat dat daadwerkelijk hoofdoorzaak is van de klimaatopwarming is in wetenschappelijk kringen op z’n minst omstreden.

U kunt nog zoveel belastingen naar de roverheid brengen – het CO2 gehalte zal niet dalen, en ook nauwelijks minder snel stijgen.
Reken er niet op dat onze leiders zo onnozel zijn (enkele bruikbare idioten uitgezonderd). Ze weten vaak perfect dat ze onzin uitkramen, waarom en zelfs dat wordt hen door hun voorlichters voorgekauwd. Ze hoeven het alleen maar van buiten te leren. En vlot voor de camera’s kunnen opdreunen.

Als ze dat allemaal maar vaak genoeg repeteren, geloven ze er wérkelijk zelf in.
Wij ook – op den duur horen we niks anders, en weten we niet meer beter. De denkkaders worden nauwkeurig afgebakend, onderhouden en geëxploiteerd.

densie
densie
4 jaren geleden

haha…
kun je nog denken, denk dan mee!
Wie nemen er ook al weer CO2 op? De bomen ja!
Wie geven zuurstof af? De bomen ja!
Wie kappen alle bomen? De mensen ja!
Wie hebben er zuurstof nodig? De mensen ja! de dieren….
Zonder uitwisseling geen LEVEN….
De Aarde is rond, maar ze wordt wel flat Earth in die zin…
En als de laatste boom is gekapt en de laatste rivier is vergiftigd…
vul maar in….
MONEY cannot be eaten!

namaste

x

Check Also

bank

Ex-president Vaticaanse bank: ‘Pandemie is hulpmiddel bij Great Reset’

Ettore Gotti Tedeschi, van 2009 tot 2012 ...

professor

Franse professor: geprikte mensen vormen gevaar voor anderen en moeten in quarantaine

De Franse professor Christian Perronne kreeg tijdens ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

5
0
We lezen graag je reactie!x