Binnenland

Troonrede: ‘Koning slaat op elk gebied de plank mis’

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dinsdag sprak koning Willem-Alexander de troonrede uit. Hij zei dat Nederland moet bezuinigen, maar tegelijkertijd moet investeren in baanbehoud, goede voorzieningen en een schoner land. Het overgrote deel van de troonrede was gewijd aan de gevolgen van de coronacrisis. Ook de thema’s klimaat en discriminatie kwamen aan bod.

We moeten ons schrap zetten voor de gevolgen van een zware economische terugslag die doorwerkt in de economie, benadrukte hij. Met zijn eigen koopkracht zit het overigens wel snor. In de begroting voor volgend jaar is voor Willem-Alexander een grondwettelijke uitkering opgenomen van bijna 1 miljoen euro. Dat betekent een plus van 5,2 procent.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

FvD-leider Thierry Baudet, die tijdens de troonrede naast Henk Otten moest zitten, liet voor de camera van de NOS zijn frustratie blijken over de uitspraken van de koning. Op de vraag van de verslaggeefster of dit nu een verhaal is waarmee we uit de crisis kunnen komen, antwoordde hij: “Nee, natuurlijk niet. Op elk gebied slaat de koning de plank mis.”

Rutte heeft in de afgelopen 10 jaar een ravage aangericht

“[Het was] een heel klimaatveranderingsgericht verhaal terwijl dat juist 1000 miljard kost en helemaal geen enkel effect heeft op het klimaat. Er ligt een plan voor een investeringsfonds zoals het genoemd wordt van 20 miljard, waar allemaal kartelvriendjes worden benoemd. Mensen hebben gewoon meer geld nodig. De huizenmarkt moet worden opengebroken, de veiligheid moet worden hersteld,” verzuchtte Baudet.

“Een heel verhaal over institutioneel racisme, terwijl juist immigratie het grootste probleem is dat we nu hebben. Een pleidooi voor de EU, terwijl we net 750 miljard euro aan Zuid-Europa cadeau hebben gedaan. Het zijn precies de verkeerde prioriteiten,” zei hij.

Het grote plaatje is dat we ons land in de uitverkoop zetten, aldus Baudet. Hij haalde ook uit naar premier Rutte. Die heeft in de afgelopen 10 jaar een ravage aangericht, zei de FvD-voorman. “Ons land is echt in de uitverkoop gedaan door deze regering. Dat moet veranderen. Het verhaal van de koning wijst op geen enkele manier op een koerswijziging.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PREDATOR
PREDATOR
3 jaren geleden

750 miljard cadeau gedaan!!…en wij??
Hoeven ze het daar niet over te hebben met ons?..goed geregeld!!

M
M
3 jaren geleden

Voor de duidelijkheid, de koning preekt de rede geschreven door de premier.
De koning is op prinsjesdag dus niets anders dan de buikspreekpop van de premier.

Je hoort Rutte zijn manier van spreken en zijn woordgebruik, maar dan door de mond van Willem-Alexander.

Enge shizzle

Monique
Monique
3 jaren geleden

Ze zaten er gisteren benepen en nerveus erbij, schandalig een miljoen er bij voor Willem Alexander, terwijl de meeste mensen vele dubbeltjes moeten omdraaien! Weg met die bedriegers! Allemaal opzouten!

exegese
exegese
3 jaren geleden

Quote : Het grote plaatje is dat we ons land in de uitverkoop zetten

Hij bedoelt het zielige restje wat niet al lang verkocht IS aan het buitenland. En dat is natuurlijk ook precies het plan. Er moet ten alle tijde voorkomen worden dat wij in ons kikkerlandje het idee zouden hebben of weer krijgen dat wij best zelf onze broek op kunnen houden en heel die EU en de toekomstige satanische wereldorde helemaal niet nodig hebben. We moeten koste wat kost volledig afhankelijk gemaakt worden van hen die de wereldmacht willen grijpen. Deze troonrede stuurt duidelijk aan op volledig verlies van soevereiniteit en onderwerping aan de “multi laterale wereldorde” wat gewoon een verkapte term is voor the new worldorder waar ze al tijden lang naartoe werken.
Als je een paar jaar geleden sprak over geheime plannen voor een nieuwe wereldorde was je een complotgekkie, nu zegt de koning het in zijn troonrede right in your face.

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x