Homepagina » Binnenland » Troonrede: ‘Koning slaat op elk gebied de plank mis’
troonrede
Foto: rijksoverheid CC0 1.0

Troonrede: ‘Koning slaat op elk gebied de plank mis’

Dinsdag sprak koning Willem-Alexander de troonrede uit. Hij zei dat Nederland moet bezuinigen, maar tegelijkertijd moet investeren in baanbehoud, goede voorzieningen en een schoner land. Het overgrote deel van de troonrede was gewijd aan de gevolgen van de coronacrisis. Ook de thema’s klimaat en discriminatie kwamen aan bod.

We moeten ons schrap zetten voor de gevolgen van een zware economische terugslag die doorwerkt in de economie, benadrukte hij. Met zijn eigen koopkracht zit het overigens wel snor. In de begroting voor volgend jaar is voor Willem-Alexander een grondwettelijke uitkering opgenomen van bijna 1 miljoen euro. Dat betekent een plus van 5,2 procent.

FvD-leider Thierry Baudet, die tijdens de troonrede naast Henk Otten moest zitten, liet voor de camera van de NOS zijn frustratie blijken over de uitspraken van de koning. Op de vraag van de verslaggeefster of dit nu een verhaal is waarmee we uit de crisis kunnen komen, antwoordde hij: “Nee, natuurlijk niet. Op elk gebied slaat de koning de plank mis.”

Rutte heeft in de afgelopen 10 jaar een ravage aangericht

“[Het was] een heel klimaatveranderingsgericht verhaal terwijl dat juist 1000 miljard kost en helemaal geen enkel effect heeft op het klimaat. Er ligt een plan voor een investeringsfonds zoals het genoemd wordt van 20 miljard, waar allemaal kartelvriendjes worden benoemd. Mensen hebben gewoon meer geld nodig. De huizenmarkt moet worden opengebroken, de veiligheid moet worden hersteld,” verzuchtte Baudet.

“Een heel verhaal over institutioneel racisme, terwijl juist immigratie het grootste probleem is dat we nu hebben. Een pleidooi voor de EU, terwijl we net 750 miljard euro aan Zuid-Europa cadeau hebben gedaan. Het zijn precies de verkeerde prioriteiten,” zei hij.

Het grote plaatje is dat we ons land in de uitverkoop zetten, aldus Baudet. Hij haalde ook uit naar premier Rutte. Die heeft in de afgelopen 10 jaar een ravage aangericht, zei de FvD-voorman. “Ons land is echt in de uitverkoop gedaan door deze regering. Dat moet veranderen. Het verhaal van de koning wijst op geen enkele manier op een koerswijziging.”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • PREDATOR schreef:

  750 miljard cadeau gedaan!!…en wij??
  Hoeven ze het daar niet over te hebben met ons?..goed geregeld!!

  0 likes
 • M schreef:

  Voor de duidelijkheid, de koning preekt de rede geschreven door de premier.
  De koning is op prinsjesdag dus niets anders dan de buikspreekpop van de premier.

  Je hoort Rutte zijn manier van spreken en zijn woordgebruik, maar dan door de mond van Willem-Alexander.

  Enge shizzle

  0 likes
  • MdeFilosoof schreef:

   Beste M. Klopt maar die buispreekpop kan wel weigeren. Dan valt de regering en/of moet hij aftreden. Nou en, als je geweten zegt, niet uitspreken laat je niet gebruiken door fascisten en je doet het toch ben m.i. net zo fout.

   0 likes
  • Margie schreef:

   Het heet niet voor niets prinsjesdag…het woord zegt meer dan menigeen denkt

   0 likes
  • Rob schreef:

   Het koningshuis hoort bij de elite die alle welvaart op de planeet bij elkaar roven. Die lui doen niets zelf maar laten alles door anderen doen. Dan denk je toch niet dat Lex zelf de rede gaat schrijven? Daar heeft hij Rutte voor als trekpop van de elite. Lex heeft wel wat beters te doen. Zoals bv rond dobberen op zijn nieuwe sloep van twee miljoen.

   0 likes
 • Monique schreef:

  Ze zaten er gisteren benepen en nerveus erbij, schandalig een miljoen er bij voor Willem Alexander, terwijl de meeste mensen vele dubbeltjes moeten omdraaien! Weg met die bedriegers! Allemaal opzouten!

  0 likes
 • exegese schreef:

  Quote : Het grote plaatje is dat we ons land in de uitverkoop zetten

  Hij bedoelt het zielige restje wat niet al lang verkocht IS aan het buitenland. En dat is natuurlijk ook precies het plan. Er moet ten alle tijde voorkomen worden dat wij in ons kikkerlandje het idee zouden hebben of weer krijgen dat wij best zelf onze broek op kunnen houden en heel die EU en de toekomstige satanische wereldorde helemaal niet nodig hebben. We moeten koste wat kost volledig afhankelijk gemaakt worden van hen die de wereldmacht willen grijpen. Deze troonrede stuurt duidelijk aan op volledig verlies van soevereiniteit en onderwerping aan de “multi laterale wereldorde” wat gewoon een verkapte term is voor the new worldorder waar ze al tijden lang naartoe werken.
  Als je een paar jaar geleden sprak over geheime plannen voor een nieuwe wereldorde was je een complotgekkie, nu zegt de koning het in zijn troonrede right in your face.

  0 likes
 • Jack. Burton schreef:

  2 dingen heeft deze Orde van Malta boy wel (Willem)…Humor en! Geld!…

  Wat zal hij zich de pest pleuris lachen komend voorjaar op z’n nieuwe jacht wetende dat het geld elke maand netjes gestort is…terwijl de Nederlanders worden beziggehouden met bezuinigingen, faillisementen, regionale lockdowns en fascistoïde handhaving…zolang ze maar lappen ist het credo…

  Dit moet echt veranderen, dit kan niet meer, het is puur waanzin!!!!

  0 likes
  • sjaakie van den hoek schreef:

   Wat mij betreft, mag de koning op zoek gaan naar een plek om in ballingschap te gaan want hij is geen WILLEM van Oranje van weleer hij is het land aan het overdragen aan de N.W.O (verraad?) De normale Nederlander moet op een houtje bijten en alle centen 10 X omdraaien om de touwtjes aan elkaar te kunnen knopen, en die baardaap gaat er 5,2% op vooruit en hij heeft al een koninklijk salaris van enkele miljoenen, verder heeft zijn vrouw ook een zeer zeer vorstelijk salaris. Als een Nederlands echtpaar allebei werken worden die salarissen bij elkaar opgeteld en dan belast, bij Alex wordt dat niet gedaan, ik vind dat grove discriminatie. En ik vraag mij ook af, waarom Beatrix ook een half miljoen moet krijgen en dat alles belasting vrij, terwijl zij allen een gigantisch banktegoed hebben.
   Nee, zij willen het volk uitzuigen tot er niets meer te halen valt, en dan zeggen ze, geef ze allemaal maar een laatste vaccin.

   0 likes
   • sjaakie van den hoek schreef:

    Even een korte toevoeging, kijk eens even deze link Uw hersens zullen exploderen
    Pateo TV over de zaak-Demmink.
    Zo verrot is de Nederlandse justitie en de rechters en de politiek.

    0 likes
   • GEEN Schaap schreef:

    Geschat vermogen is nu 10 miljard.

    0 likes
    • Carolina spuesens schreef:

     Nee, nee Schaap.
     Daar moeten 2 nullen bij.
     Echter, zij hebben 25% aandelen van Koninklijke Shell. Deze waren in Mrt j.l. nog 40 miljard waard en daar is nu meer dan de helft vanaf.Ongeveer 25 miljard
     Maar dat is lang niet het enige wat die familie heeft.
     Wil je wel een lijstje sturen.

     0 likes
 • Het leugentijdperk schreef:

  Deze ‘koning’ voorspelde eerder dat peak oil een drama en groot wereldwijd probleem zou worden, het moment zeg maar dat de vraag naar olie groter is dan het aanbod. De ‘koning’ speelde hier de rol van profeet van de verdoemenis. Heel zijn door anderen voorgekauwde peak oil verhaal bleek dus totaal waardeloos en niets anders te zijn geweest dan het creëren van een stemming en sturen met angst in een richting die gunstig is voor het invoeren van heel slechte en waardeloze, maar vooral geldverslindende milieumaatregelen.

  Peak oil was en blijkt nu niets anders dan een grove leugen, daar het aanbod vele malen de vraag overtreft.

  Deze koning is net als de politici van tegenwoordig een liegende en misleidende marionet van de corporatistische multinationals. Deze mensen zijn helaas geen mensen voor, maar tegen de bevolking. Maar goed, de koning denkt natuurlijk ook aan zijn eigen toekomst en wordt daarvoor ook nog eens vorstelijk beloond.

  Binnenkort zal hij wel komen met het verhaal dat peak human een probleem is dat opgelost kan worden met een roundupspuit.

  0 likes
 • Beleid van list en bedrog schreef:

  De plank misslaan is een eigenschap van de middeleeuwen omdat mensen het daar altijd beter weten. Een koning is ook een middeleeuws iets dus ik zeg niets geks.

  0 likes
 • koloth schreef:

  éérst helpen ze de economie naar de knoppen met een absurde lockdown o.i.d. en nu mogen wij de slachtoffers de schade ook nog een keer betalen. Ik snap niet dat het volk dit allemaal maar voor zoete koek accepteert.

  0 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Ravage die door Rutte is aangericht is ongehoord.
  Criminaliteit geëxplodeerd.
  Huizenmarkt verziekt.
  Zorg om zeep geholpen.
  800.000 naar Nederland halen, we hebben tenslotte
  ruimte genoeg in Nederland.
  Miljarden weggeven aan Zuid Europa.
  Miljarden weggeven aan de EU.
  Omderwijs failliet. Die Haagse nar heeft met zijn partij en D’66 van Nederland een paradijs gemaakt van en voor egoisten en criminelen.
  En in maart stemt het Nederlandse volk weer op deze Pinokkio.

  0 likes
 • koddebeier schreef:

  En maar graaien, het zou hem sieren om is een keer NEE te zeggen.

  0 likes
 • Ab normaal schreef:

  Verkondigt het woord van deep state?

  0 likes
 • RayOfLight schreef:

  Zie hier de blauwbloedige nieuwslezer van de het nederlandse kabinet bestaande trekpoppen van de multilaterale nieuwe wereldorde.

  ‘Leve de Koning’ geeft al aan dat het gewone volk kan barsten daarna volgt de boodschap die dit nogmaals bevestigt. Deze poppenkast kost ook nog eens handen vol geld maar dat geeft niet want de (super)elite heeft genoeg.

  De wereld is kaput nederland is kaput en de man met het dietsche bloed kan dit eigenlijk niet veel schelen. Prive wil hij nog wel eens uit de school klappen. Dat is een privilege. En dit wordt dan ook vergeven. Zelfs door het volk dat nog steeds in een min of meer nacroleptische toestand verkeert. Hoewel die toestand de laatste tijd door het wereldwijde griepje wat minder is geworden.
  Halfwakker, met dictators aan de horizon. Een spoedwet voor iedereen en dan befehl ist befehl. Het dietsche bloed kriebelt. Ach wat maakt het uit de coronatrein dendert door. Vaccinaties en een Jodenster in de vorm van een muilkorf. Wereldwijd zien we de gevolgen van de lockdown. Dictatuur in de maak, Evil rules. En onze blauwbloedige vriend danst vrolijk mee. Pooier bootje erbij geen probleem. Amalia miljoentje erbij geen probleem.

  Dus lijkt het mij dat deze hele show niets met Nederland (dat ik nog altijd hoor in het vaandel heb staan) te maken heeft. Prinsjes dag is voor de prinsen. Is er nog wel een dag voor het volk dat hardwerkend de welvaart van deze prinsjes mogelijk maakt ?

  0 likes
 • Joyce Ramgatie schreef:

  Rutte en de EU hebben Nederland helemaal kapot gemaakt..Rutte is kampioen in geld doorsluizen.. Nederland is hijacked door stelletjes criminelen !!
  En de vaccine programma is/wordt een GROTE flop !!
  Deze ChinaVirus (Covid-19) is een biowapen, gemaakt om massamoord te plegen en geld makerij met de vaccine! GAME OVER !!
  https://www.youtube.com/watch?v=0mP7T-Dg4j4

  0 likes
 • Margot Schlösser schreef:

  Ja, die zogenaamde troonrede was een onbezield voorgelezen riedeltje. Bedroevend.

  0 likes
 • jenne schreef:

  Ten eerste erken ik geen Koning die door mij zelf gekozen is, deze Duits Engelse weet ik veel opvreters, in onze schoenen geschoven na het vernietigen van onze Republiek der 7 provincien, door de Duits Engelse weet ik veel Rothschild bankiers, en wat zij prédikken is nooit wat ik wil, dus ga ik lekker mijn kruiden tuin verzorgen, groet !

  0 likes
 • LovingTruth! schreef:

  Rutte is neergezet om Nederland de afgrond in te schuiven, net zoals communisten als Obama en Merkel dat hebben gedaan/doen met resp. de VS en Duitsland… En Ik-wil’m-niet is net zomin van koninklijke bloede als jij en ik!

  0 likes
 • Justin schreef:

  Die “royals” zijn de schaamte voorbij.zum kotzen ,echt.
  En denken ze nou echt dat met een jurk 2x gebruiken kunnen verbloemen dat ze schijnheilig zijn.NOT.

  0 likes
 • jenne schreef:

  Zijn vader was een mof, zijn grootvader een mof en een nazi, zijn grootmoeder een koekoes ei, nog verder gaan, groet !

  0 likes
 • Sjazon schreef:

  Bezuinigen?! Op wie of wat willen ze nu weer gaan bezuinigen? De lonen stijgen niet, er wordt heel veel gewerkt met het minimumloon, de prijzen stijgen en de multinationals betalen nauwelijks belasting. Wie moet opdraaien voor de bezuinigingen?

  0 likes
 • Rens schreef:

  Nederland is officieel gevallen , schade en schande voor de koning! jammer dat ze hem in de pocket hebben .

  0 likes
 • BB schreef:

  Koning Willem I richtte in 1814 De Nederlandse Bank op en heeft het Nederlandse monopolie op de uitgifte van bankbiljetten, dus de leugen regeert al een poosje.

  0 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Nu begrijpt Dikke Willy al helemaal niet waarover het gaat en dat zal hem ook worst wezen. Zijn poen is binnen en ook voor zijn uit de kluiten gewassen dochter zit het wel snor… Zo lang als het allemaal nog duurt natuurlijk…

  0 likes
 • Angela schreef:

  Het koningshuis heb ik de afgelopen maanden in populariteit echt inelkaar zien donderen. Ik was al een republikein in hart en nieren maar nu hoor en lees ik het overal jong en oud zijndie familie zat zijn!
  Het kaartenhuis dondert in elkaar….

  0 likes
 • x

  Check Also

  van haga

  Van Haga: ‘Enorme foutenmarge bij coronatest leidt tot verkeerd beeld’

  Premier Rutte beweerde in de Tweede Kamer ...

  huisarts

  Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

  Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een ...

  >