Homepagina » Binnenland » Troonrede: ‘Koning slaat op elk gebied de plank mis’
troonrede
Foto: rijksoverheid CC0 1.0

Troonrede: ‘Koning slaat op elk gebied de plank mis’

Dinsdag sprak koning Willem-Alexander de troonrede uit. Hij zei dat Nederland moet bezuinigen, maar tegelijkertijd moet investeren in baanbehoud, goede voorzieningen en een schoner land. Het overgrote deel van de troonrede was gewijd aan de gevolgen van de coronacrisis. Ook de thema’s klimaat en discriminatie kwamen aan bod.

We moeten ons schrap zetten voor de gevolgen van een zware economische terugslag die doorwerkt in de economie, benadrukte hij. Met zijn eigen koopkracht zit het overigens wel snor. In de begroting voor volgend jaar is voor Willem-Alexander een grondwettelijke uitkering opgenomen van bijna 1 miljoen euro. Dat betekent een plus van 5,2 procent.

FvD-leider Thierry Baudet, die tijdens de troonrede naast Henk Otten moest zitten, liet voor de camera van de NOS zijn frustratie blijken over de uitspraken van de koning. Op de vraag van de verslaggeefster of dit nu een verhaal is waarmee we uit de crisis kunnen komen, antwoordde hij: “Nee, natuurlijk niet. Op elk gebied slaat de koning de plank mis.”

Rutte heeft in de afgelopen 10 jaar een ravage aangericht

“[Het was] een heel klimaatveranderingsgericht verhaal terwijl dat juist 1000 miljard kost en helemaal geen enkel effect heeft op het klimaat. Er ligt een plan voor een investeringsfonds zoals het genoemd wordt van 20 miljard, waar allemaal kartelvriendjes worden benoemd. Mensen hebben gewoon meer geld nodig. De huizenmarkt moet worden opengebroken, de veiligheid moet worden hersteld,” verzuchtte Baudet.

“Een heel verhaal over institutioneel racisme, terwijl juist immigratie het grootste probleem is dat we nu hebben. Een pleidooi voor de EU, terwijl we net 750 miljard euro aan Zuid-Europa cadeau hebben gedaan. Het zijn precies de verkeerde prioriteiten,” zei hij.

Het grote plaatje is dat we ons land in de uitverkoop zetten, aldus Baudet. Hij haalde ook uit naar premier Rutte. Die heeft in de afgelopen 10 jaar een ravage aangericht, zei de FvD-voorman. “Ons land is echt in de uitverkoop gedaan door deze regering. Dat moet veranderen. Het verhaal van de koning wijst op geen enkele manier op een koerswijziging.”

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PREDATOR
PREDATOR
4 maanden geleden

750 miljard cadeau gedaan!!…en wij??
Hoeven ze het daar niet over te hebben met ons?..goed geregeld!!

M
M
4 maanden geleden

Voor de duidelijkheid, de koning preekt de rede geschreven door de premier.
De koning is op prinsjesdag dus niets anders dan de buikspreekpop van de premier.

Je hoort Rutte zijn manier van spreken en zijn woordgebruik, maar dan door de mond van Willem-Alexander.

Enge shizzle

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  M
4 maanden geleden

Beste M. Klopt maar die buispreekpop kan wel weigeren. Dan valt de regering en/of moet hij aftreden. Nou en, als je geweten zegt, niet uitspreken laat je niet gebruiken door fascisten en je doet het toch ben m.i. net zo fout.

M
M
Reactie op  MdeFilosoof
4 maanden geleden

Opa organiseerde in een hotel op de eand van Arnhem met een bepaalde naam om vrij van gedachte te wisselen zonder pottenkijkers.

Margie
Margie
Reactie op  M
4 maanden geleden

Het heet niet voor niets prinsjesdag…het woord zegt meer dan menigeen denkt

Rob
Rob
Reactie op  M
4 maanden geleden

Het koningshuis hoort bij de elite die alle welvaart op de planeet bij elkaar roven. Die lui doen niets zelf maar laten alles door anderen doen. Dan denk je toch niet dat Lex zelf de rede gaat schrijven? Daar heeft hij Rutte voor als trekpop van de elite. Lex heeft wel wat beters te doen. Zoals bv rond dobberen op zijn nieuwe sloep van twee miljoen.

Monique
Monique
4 maanden geleden

Ze zaten er gisteren benepen en nerveus erbij, schandalig een miljoen er bij voor Willem Alexander, terwijl de meeste mensen vele dubbeltjes moeten omdraaien! Weg met die bedriegers! Allemaal opzouten!

exegese
exegese
4 maanden geleden

Quote : Het grote plaatje is dat we ons land in de uitverkoop zetten

Hij bedoelt het zielige restje wat niet al lang verkocht IS aan het buitenland. En dat is natuurlijk ook precies het plan. Er moet ten alle tijde voorkomen worden dat wij in ons kikkerlandje het idee zouden hebben of weer krijgen dat wij best zelf onze broek op kunnen houden en heel die EU en de toekomstige satanische wereldorde helemaal niet nodig hebben. We moeten koste wat kost volledig afhankelijk gemaakt worden van hen die de wereldmacht willen grijpen. Deze troonrede stuurt duidelijk aan op volledig verlies van soevereiniteit en onderwerping aan de “multi laterale wereldorde” wat gewoon een verkapte term is voor the new worldorder waar ze al tijden lang naartoe werken.
Als je een paar jaar geleden sprak over geheime plannen voor een nieuwe wereldorde was je een complotgekkie, nu zegt de koning het in zijn troonrede right in your face.

Jack. Burton
Jack. Burton
4 maanden geleden

2 dingen heeft deze Orde van Malta boy wel (Willem)…Humor en! Geld!…

Wat zal hij zich de pest pleuris lachen komend voorjaar op z’n nieuwe jacht wetende dat het geld elke maand netjes gestort is…terwijl de Nederlanders worden beziggehouden met bezuinigingen, faillisementen, regionale lockdowns en fascistoïde handhaving…zolang ze maar lappen ist het credo…

Dit moet echt veranderen, dit kan niet meer, het is puur waanzin!!!!

sjaakie van den hoek
sjaakie van den hoek
Reactie op  Jack. Burton
4 maanden geleden

Wat mij betreft, mag de koning op zoek gaan naar een plek om in ballingschap te gaan want hij is geen WILLEM van Oranje van weleer hij is het land aan het overdragen aan de N.W.O (verraad?) De normale Nederlander moet op een houtje bijten en alle centen 10 X omdraaien om de touwtjes aan elkaar te kunnen knopen, en die baardaap gaat er 5,2% op vooruit en hij heeft al een koninklijk salaris van enkele miljoenen, verder heeft zijn vrouw ook een zeer zeer vorstelijk salaris. Als een Nederlands echtpaar allebei werken worden die salarissen bij elkaar opgeteld en dan belast, bij Alex wordt dat niet gedaan, ik vind dat grove discriminatie. En ik vraag mij ook af, waarom Beatrix ook een half miljoen moet krijgen en dat alles belasting vrij, terwijl zij allen een gigantisch banktegoed hebben.
Nee, zij willen het volk uitzuigen tot er niets meer te halen valt, en dan zeggen ze, geef ze allemaal maar een laatste vaccin.

sjaakie van den hoek
sjaakie van den hoek
Reactie op  sjaakie van den hoek
4 maanden geleden

Even een korte toevoeging, kijk eens even deze link Uw hersens zullen exploderen
Pateo TV over de zaak-Demmink.
Zo verrot is de Nederlandse justitie en de rechters en de politiek.

GEEN Schaap
GEEN Schaap
Reactie op  sjaakie van den hoek
4 maanden geleden

Geschat vermogen is nu 10 miljard.

Carolina spuesens
Carolina spuesens
Reactie op  GEEN Schaap
4 maanden geleden

Nee, nee Schaap.
Daar moeten 2 nullen bij.
Echter, zij hebben 25% aandelen van Koninklijke Shell. Deze waren in Mrt j.l. nog 40 miljard waard en daar is nu meer dan de helft vanaf.Ongeveer 25 miljard
Maar dat is lang niet het enige wat die familie heeft.
Wil je wel een lijstje sturen.

Het leugentijdperk
Het leugentijdperk
4 maanden geleden

Deze ‘koning’ voorspelde eerder dat peak oil een drama en groot wereldwijd probleem zou worden, het moment zeg maar dat de vraag naar olie groter is dan het aanbod. De ‘koning’ speelde hier de rol van profeet van de verdoemenis. Heel zijn door anderen voorgekauwde peak oil verhaal bleek dus totaal waardeloos en niets anders te zijn geweest dan het creëren van een stemming en sturen met angst in een richting die gunstig is voor het invoeren van heel slechte en waardeloze, maar vooral geldverslindende milieumaatregelen.

Peak oil was en blijkt nu niets anders dan een grove leugen, daar het aanbod vele malen de vraag overtreft.

Deze koning is net als de politici van tegenwoordig een liegende en misleidende marionet van de corporatistische multinationals. Deze mensen zijn helaas geen mensen voor, maar tegen de bevolking. Maar goed, de koning denkt natuurlijk ook aan zijn eigen toekomst en wordt daarvoor ook nog eens vorstelijk beloond.

Binnenkort zal hij wel komen met het verhaal dat peak human een probleem is dat opgelost kan worden met een roundupspuit.

Beleid van list en bedrog
Beleid van list en bedrog
4 maanden geleden

De plank misslaan is een eigenschap van de middeleeuwen omdat mensen het daar altijd beter weten. Een koning is ook een middeleeuws iets dus ik zeg niets geks.

koloth
koloth
4 maanden geleden

éérst helpen ze de economie naar de knoppen met een absurde lockdown o.i.d. en nu mogen wij de slachtoffers de schade ook nog een keer betalen. Ik snap niet dat het volk dit allemaal maar voor zoete koek accepteert.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
4 maanden geleden

Ravage die door Rutte is aangericht is ongehoord.
Criminaliteit geëxplodeerd.
Huizenmarkt verziekt.
Zorg om zeep geholpen.
800.000 naar Nederland halen, we hebben tenslotte
ruimte genoeg in Nederland.
Miljarden weggeven aan Zuid Europa.
Miljarden weggeven aan de EU.
Omderwijs failliet. Die Haagse nar heeft met zijn partij en D’66 van Nederland een paradijs gemaakt van en voor egoisten en criminelen.
En in maart stemt het Nederlandse volk weer op deze Pinokkio.

koddebeier
koddebeier
4 maanden geleden

En maar graaien, het zou hem sieren om is een keer NEE te zeggen.

x

Check Also

kolonel

Ex-kolonel Russische geheime dienst GROe waarschuwt: ‘Machthebbers willen wereldbevolking uitdunnen’

Er is geen sprake van een pandemie. ...

de jonge

Coronaminister De Jonge werkt aan quarantaineplicht

Na de val van het kabinet zei ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

34
0
We lezen graag je reactie!x