Homepagina » Gezondheid » Zoek je innerlijke genezer: Duizenden Duitse artsen behandelen aandoeningen met hypnose
Duizenden Duitse artsen behandelen aandoeningen met hypnose

Zoek je innerlijke genezer: Duizenden Duitse artsen behandelen aandoeningen met hypnose

Duizenden Duitse therapeuten, tandartsen en andere artsen maken inmiddels gebruik van hypnose. Het verlichten van angst, het terugdringen van overgewicht, het verlichten van pijn en tandingrepen. Het zijn allemaal aandoeningen die Duitse doktoren behandelen met hypnose.

Naast de duizenden psychologen en tandartsen passen ook leden van de Duitse vereniging voor tandheelkundige hypnose (DGZH), die deze week bijeenkomt in Berlijn, en de Duitse vereniging voor hypnose (DGSH) de techniek toe.

Artsen brengen hun patiënten in een hypnotische toestand, een veranderde bewustzijnstoestand waarin ze meer openstaan voor suggesties. Dit betekent dat patiënten beter kunnen leren omgaan met pijn of verlost worden van ongewenste gewoontes.

‘Meer dan je denkt’

“Hypnose is niet wat de meeste mensen denken dat het is,” zei voorzitter van de DGSH Götz Renartz. Steeds meer wetenschappers erkennen hypnose omdat er de laatste jaren verschillende studies zijn verschenen waaruit blijkt dat het kan helpen bij de behandeling van bepaalde aandoeningen, zoals stoppen met roken en slaap- en seksuele stoornissen.

Tandartsen hypnotiseren hun patiënten voor en na een procedure, zoals het verwijderen van verstandskiezen, zodat ze beter kunnen omgaan met de pijn. “Er worden meer mensen gehypnotiseerd dan je denkt,” zei Bernhard Trenkle van de internationale vereniging voor hypnose (ISH).

Innerlijke genezer

Experts benadrukken dat mensen niet de controle over hun gedrag moeten verliezen als ze onder hypnose zijn en niets tegen hun wil mogen doen.

“Je moet je innerlijke genezer zien te vinden,” besloot Renartz.

[The Local]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Onze innerlijke genezer, bij sommigen is hij dagelijks in de weer, bij anderen is hij in een diepe slaap gesust.
  De één loopt de deur plat bij de dokter, de ander komt er nooit en volgt zijn intuïtie qua levensstijl en voeding en voelt zich aangetrokken tot gelijkgestemden die weer een versterkende invloed zullen hebben. Het éne is de oude gewoonte, het andere de meer nieuwe die steeds meer in opkomst is, de pillendraaiers ten spijt.

  10 likes
 2. Hypnose is een soort verkrachting van je bewustzijn, vind ik.

  3 likes
  • Hypnose is alleen verkrachting als het opzettelijk en met verkeerde bedoelingen gebeurt.
   Je onderbewustzijn is voortdurend onderhevig aan misleidende informatie, opzettelijk door overheden en machtsinvloeden van het grote geld. Denk aan reclame (misleidende verkoop propaganda) denk aan verkiezingscampagnes (grove leugens) denk aan NOS leugendienst, dank aan 90% van wat je op de tv te zien krijgt. Wat is er mis als je tracht wat corrigerende actie te ondernemen om de schade te beperken, en het leven wat dragelijker te maken op basis van integere mensen en integer verkregen en feitelijk onderbouwde informatie ?

   3 likes
   • Televisie is inderdaad een massa hypnose machine waar maar weinig mensen zich bewust van schijnen te zijn.
    Zie het verschil met hoe de maatschappij er voor stond voordat de commercieelen letterlijk bezit van mensen namen. Door reclames, hypes, onnozelheden zoals soaps, realityshows, spelletejsprogramma’s, met sterren, en roddelprogramma’s over die sterren. Het gaat maar door en het leidt nergens naar.
    En dat maar blijven herhalen, en maar reclame blijven maken, ook over wat er nu weer voor onbenullig programma komt. Dat je maar BLIJFT kijken en het kijkvee zo afleiden van werkelijk belangrijke zaken.
    Nu is de bedoeling dat de publieke omroep ook aan dom houden van de mensheid moet doen, waar televisie juist een educatieve taak heeft.
    Wie zou dat verzonnen hebben? En vooral, wie werken hier gewillig aan mee?
    We hadden al veel verder in onze ontwikkeling geweest als de commercieelen niet ten tonele waren verschenen met vooral veel reclame, afleiding en misleiding.
    We zijn doelbewust voorgelogen en dom gehouden.

    2 likes
 3. Laat je nooit hypnotiseren, er wordt namelijk iets van de wil van de hypnotiseur in je gelegd…
  meerder mensen waarschuwen tegen hypnose waaronder ook Jozef Rulof. (www.rulof.org)

  3 likes
 4. dankzij hypnose ben ik al jaren van hooikoorts af. In 2 sessies.
  gewoon stukje herprogrammering van de hersenen.

  3 likes
 5. Nederlandse artsen kunnen, als het gaat om “alternatieve” geneeswijzen, nog veel leren van hun Duitse collega’s.

  In Duitsland is ook bioresonantie een door huisartsen veel gebruikte techniek.
  Bijna iedere huisarts heeft een bioresonatie-apparaat staan.
  Zelf heb ik er zeer positieve ervaringen mee.

  Wat is bioresonantie: http://www.fitronics.nl/nl/bioresonantie/wat-is-bioresonantie

  2 likes
 6. Zegme na duizend maal na……Heb geen hoofdpijn!

  2 likes
 7. Experts benadrukken dat mensen niet de controle over hun gedrag moeten verliezen als ze onder hypnose zijn en niets tegen hun wil mogen doen.
  Bovenstaand citaat is tegenstrijdig: Geen expert in hypnose zal dit onderschrijven aangezien je ten alle tijde baas blijft over je zelf. Dave Elman (min of meer de grondlegger van hypnose voor artsen en tandartsen) schreef dit al in 1964. Dat je met toneelhypnose mensen de raarste dingen ziet doen zal je ook alleen maar lukken met mensen die wel van een beetje show houden (gasten bij Willem Ruis in de show doen ook dingen waarvan ik zou denken, nou mij niet gezien). Een zichzelf respecterend hypnotherapeut zal zeker de staat en diepte van hypnose willen testen, maar zal zich verre houden van bizarre zaken.

  2 likes
 8. Tijd voor een cursus hypnotist want er valt een boel te genezen om me heen. Kan je dan ook jezelf hypnotisieren of wacht.. misschien zit ik al in een hypnose

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

stoppen met roken

Dit is hartverscheurend. Zorg dat jij dit nooit meemaakt…

Mijn vrouw is diep droevig. Ze keek ...

De moderne geneeskunde is overstag. Hoe hypnose je gezondheid kan verbeteren

De moderne geneeskunde is overstag. Hoe hypnose je gezondheid kan verbeteren

Hypnotherapie blijkt heilzame gezondheidseffecten te hebben, van ...