Blog

De reden om als ondernemer te kiezen voor shortlease

Help door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het leasen van een auto is als ondernemer natuurlijk een stuk aantrekkelijker dan er een aan te schaffen. Allereerst hoef je je geen zorgen te maken over de kosten voor onderhoud en reparatie en hoef je niet direct een enorm bedrag op tafel te leggen, waardoor je cashflow goed blijft. Kortom, reden genoeg dus om hier als bedrijf serieus over na te denken.

Ben je inmiddels al een paar stappen verder en sta je bijvoorbeeld op het punt om iemand aan te nemen, dan is het aan te raden om te kiezen voor een shortlease in plaats van een contract voor 3 of 5 jaar. Hoe dit precies werkt en waarom je hiermee je risico’s als ondernemer aanzienlijk verkleind, leggen we je aan de hand van een aantal praktische voorbeelden uit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Flexibel

Op het moment dat je als ondernemer een nieuwe collega aanneemt, dan weet je natuurlijk nog niet of deze helemaal voldoet aan jouw verwachting. De andere kant is dat ook de werknemer (nog) niet weet of hij of zij de komende jaren voor je blijft werken. Door te kiezen voor een shortlease, heb je vaak een contract van een aantal maanden, waardoor je dus geen jaren vastzit aan een leasecontract.

Gerenommeerde partijen begrijpen dit als geen ander en denken dan dus ook graag met je mee. Kies daarom voor Arval zakelijke lease voor een auto, zodat je de flexibiliteit hebt om te kiezen voor een contract van 6 maanden bijvoorbeeld.

Mocht je om wat voor reden dan ook niet met elkaar doorgaan, dan zit je er geen jaren aan vast. Reden genoeg dus om deze vorm van leasen even in je achterhoofd te houden, ook wanneer je nog geen personeel in dienst hebt.

Kostenbesparend

Naast het niet in dienst houden van je nieuwe collega, zijn er nog veel meer redenen om te kiezen voor short lease. Bij traditionele leasecontracten van vaak 5 jaar zijn de maandelijkse kosten vaak hoger en ben je gebonden aan langere termijnen.

Met shortlease betaal je alleen voor de daadwerkelijke duur van het leasecontract. Dit kan vooral gunstig zijn als je bijvoorbeeld seizoensgebonden werk hebt of projectmatig werkt. Je hoeft niet te investeren in een nieuwe auto en hebt geen last van afschrijving.

Kortom, reden genoeg dus om hier eens serieus over na te denken. In het ergste geval betaal je dan misschien een paar maanden voor niets, terwijl dit met een ander contract veel langer is.

Vaker een nieuwe auto

Wanneer je een echte autoliefhebber bent, vind je het misschien wel gaaf om iedere 6 tot 12 maanden in een andere auto te mogen rijden. Door te kiezen voor shortlease kan dit! Nadat je contract is afgelopen, lever jij je auto namelijk gewoon weer in en is het aan jou om een andere uit te zoeken.

Natuurlijk is dit in verhouding wel een stuk prijziger, dan wanneer je er gewoon voor kiest om 5 jaar in dezelfde auto te rijden, maar wanneer het allemaal financieel uit kan en jij als ondernemer gek bent op mooie auto’s, dan is dit natuurlijk wel een ontzettend leuk idee.

4.3 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lees ook
Close
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x