Het Complot

CIA geeft informatie vrij over Area 51

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De CIA heeft stukken vrijgegeven waaruit blijkt dat Area 51 officieel wordt erkend.

De documenten bevatten onder meer een plattegrond van de basis in Nevada. Op de legerbasis werden de Lockheed U-2 en OXCART getest.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Met de U-2 werd over de hele wereld gespioneerd, ook boven de Sovjet-Unie ten tijde van de Koude Oorlog. Area 51 bevindt zich op zo’n 200 kilometer van Las Vegas en vormt volgens velen de locatie waar de overheid geheime projecten uitvoert. Er wordt ook wel gesteld dat in Area 51 het antwoord kan worden gevonden op één van de belangrijkste vragen ooit: Zijn we alleen in het universum?

Buitenaardse schepen

In de stukken wordt niet gesproken over ruimtes waar buitenaardse lichamen zijn onderzocht of hangars met ruimteschepen. Er wordt gezegd dat in Area 51 buitenaardse schepen kunnen worden gevonden en dat de overheid er alles aan doet om het bestaan ervan stil te houden. Halverwege de twintigste eeuw kwamen de eerste UFO-meldingen uit de Nevada-woestijn.

In 2005 diende Jeffrey T. Richelson van de George Washington-universiteit een WOB-verzoek in over Area 51. Het verzoek werd door Richelson ingediend in verband met zijn onderzoek naar spionageprogramma’s.

Teken

Hoewel in verschillende overheidsdocumenten wordt verwezen naar Area 51, zijn dit de eerste stukken waarin het bestaan en de locatie van Area 51 officieel worden erkend.

De vrijgegeven papieren kunnen volgens Richelson een teken zijn dat de overheid meer bereid is om informatie vrij te geven over de beroemde basis, wat kan betekenen dat er in de toekomst mogelijk meer over Area 51 naar buiten gaat komen.

Bron: CNN.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
10 jaren geleden

Ze laten alleen naar buiten wat ze willen en dat heeft dan weer een doel. Ik zal ze nooit vertrouwen.

Donderpoes26
Donderpoes26
10 jaren geleden

Eindelijk, het is begonnen 🙂

RjSeeker
RjSeeker
10 jaren geleden

Het verhaal over Ufo’s zal langzaam weer verdwijnen. Het zal ook wel een aantal jaren duren. Er is nergens bewijs over Aliens en vliegende schotels! Lezen en horen is niet geloven en als je het toch geloof, waar is dan het bewijs?

Vonzie
Vonzie
10 jaren geleden

Ufo’s bestaan en ze zullen ook altijd blijven bestaan. Maar dat wil nog niet zeggen dat het buitenaardse voertuigen zijn. En wat nu “officieel” naar buiten is gebracht was allang bekend. Gisteren zag ik iets vrij laag over mijn woonwijk heen vliegen. Een ufo! Maar ik blijf lekker rationeel en denk aan een (kleinere) drone of roofvogel. Het leek rond met vrij korte vleugels (maar dat kan dus ook aan de hoek hebben gelegen met hoe je er naar kijkt)die niet fladderden. Vandaar dat ik roofvogel denk.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x