Homepagina » Het Complot » CIA geeft informatie vrij over Area 51
CIA geeft informatie vrij over Area 51

CIA geeft informatie vrij over Area 51

De CIA heeft stukken vrijgegeven waaruit blijkt dat Area 51 officieel wordt erkend.

De documenten bevatten onder meer een plattegrond van de basis in Nevada. Op de legerbasis werden de Lockheed U-2 en OXCART getest.

Met de U-2 werd over de hele wereld gespioneerd, ook boven de Sovjet-Unie ten tijde van de Koude Oorlog. Area 51 bevindt zich op zo’n 200 kilometer van Las Vegas en vormt volgens velen de locatie waar de overheid geheime projecten uitvoert. Er wordt ook wel gesteld dat in Area 51 het antwoord kan worden gevonden op één van de belangrijkste vragen ooit: Zijn we alleen in het universum?

Buitenaardse schepen

In de stukken wordt niet gesproken over ruimtes waar buitenaardse lichamen zijn onderzocht of hangars met ruimteschepen. Er wordt gezegd dat in Area 51 buitenaardse schepen kunnen worden gevonden en dat de overheid er alles aan doet om het bestaan ervan stil te houden. Halverwege de twintigste eeuw kwamen de eerste UFO-meldingen uit de Nevada-woestijn.

In 2005 diende Jeffrey T. Richelson van de George Washington-universiteit een WOB-verzoek in over Area 51. Het verzoek werd door Richelson ingediend in verband met zijn onderzoek naar spionageprogramma’s.

Teken

Hoewel in verschillende overheidsdocumenten wordt verwezen naar Area 51, zijn dit de eerste stukken waarin het bestaan en de locatie van Area 51 officieel worden erkend.

De vrijgegeven papieren kunnen volgens Richelson een teken zijn dat de overheid meer bereid is om informatie vrij te geven over de beroemde basis, wat kan betekenen dat er in de toekomst mogelijk meer over Area 51 naar buiten gaat komen.

Bron: CNN.com

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Ze laten alleen naar buiten wat ze willen en dat heeft dan weer een doel. Ik zal ze nooit vertrouwen.

  0 likes
 2. Eindelijk, het is begonnen 🙂

  0 likes
 3. Het verhaal over Ufo’s zal langzaam weer verdwijnen. Het zal ook wel een aantal jaren duren. Er is nergens bewijs over Aliens en vliegende schotels! Lezen en horen is niet geloven en als je het toch geloof, waar is dan het bewijs?

  0 likes
 4. Ufo’s bestaan en ze zullen ook altijd blijven bestaan. Maar dat wil nog niet zeggen dat het buitenaardse voertuigen zijn. En wat nu “officieel” naar buiten is gebracht was allang bekend. Gisteren zag ik iets vrij laag over mijn woonwijk heen vliegen. Een ufo! Maar ik blijf lekker rationeel en denk aan een (kleinere) drone of roofvogel. Het leek rond met vrij korte vleugels (maar dat kan dus ook aan de hoek hebben gelegen met hoe je er naar kijkt)die niet fladderden. Vandaar dat ik roofvogel denk.

  0 likes
 5. Sommige mensen kun je een vliegende schotel laten zien en dan zullen ze het nog niet geloven, want waar is het bewijs dat het door buitenaardsen is gemaakt.

  0 likes
 6. Zoethoudertje en wij maar wachten op de echte waarheid !

  0 likes
 7. Secret_Space.avi

  http://youtu.be/2J2bc3-M9T8

  &

  Secret Space 2: Alien Invasion. (Subtitulos en español).

  http://youtu.be/p8YYdSkdRHI

  En ik heb zelf 2 keer een OVNI mogen aanschouwen. (OVNI is UFO in het spaans)

  0 likes
 8. Het bestaan van Aera 51 is nooit tegengesproken, alleen de wilde verhalen erover die de ronde doen.

  0 likes
 9. pacefuture-exopolitiek vanuit Vlaanderen-Antwerpen
  Space scientific politics and monetary systems
  Exopolitics.org

  Gebruikte het VS-leger de USAF buitenaardse technologie?
  http://www.ufo.be vrijdag, 22 May 2009 21:13

  Professor en Dr. Richard Boylan schreef mij het volgende

  Als fatsoenlijke wetenschapper en klinisch raadgever ben ik meer dan 15 jaar werkzaam met personen die beweren een ontmoeting te hebben gehad met een vorm van buitenaards intellectueel leven, een bezoeker vanuit de sterren. Tijdens de loop van dat werk vond ik het noodzakelijk om zo veel mogelijk te leren over werkelijke ufo waarheden en wat de overheid reeds weet over de bezoekers van ginds ver ……
  De Northop Grumman B-2 “Spirit” Stealth Bomber, de Aurora, Lockheed-Martin’s X-33A, Boeing and Airbus Industries’ Nautilus, de TR3-A “Pumpkinseed”, de TR3-B “Triangle” (Driehoek), Northrop’s “Great Pumpkin” disc (schijf), Teledyne Ryan Aeronautical’s XH-75D “Shark” antigravity helicopter, en Lockheed-Martin en Northrop’s jointly-developed TAW-50 hypersonic antigravity gevechtsbommenwerper.

  0 likes
 10. Moeten ze ook gaan toegeven dat er buitenaardse schepen zijn en die ooit zijn gebruikt als replica’s voor na gebouwde UFO’s.

  0 likes
 11. [quote name=”RjSeeker”]Het verhaal over Ufo’s zal langzaam weer verdwijnen. Het zal ook wel een aantal jaren duren. Er is nergens bewijs over Aliens en vliegende schotels! Lezen en horen is niet geloven en als je het toch geloof, waar is dan het bewijs?[/quote]
  Dat is het hem nu juist dat bewijs houden hun vast ! Genoeg whistleblowers zijn er geweest die hebben verteld hoe het zit en al was daar maar een deel van waar en dan nog hebben we het disclosureproject en de documenten via Foia etc. Doe je research.

  0 likes
 12. [quote name=”Rasecht Berensiroop”]pacefuture-exopolitiek vanuit Vlaanderen-Antwerpen
  Space scientific politics and monetary systems
  Exopolitics.org

  Gebruikte het VS-leger de USAF buitenaardse technologie?
  http://www.ufo.be vrijdag, 22 May 2009 21:13

  Professor en Dr. Richard Boylan schreef mij het volgende

  Als fatsoenlijke wetenschapper en klinisch raadgever ben ik meer dan 15 jaar werkzaam met personen die beweren een ontmoeting te hebben gehad met een vorm van buitenaards intellectueel leven, een bezoeker vanuit de sterren. Tijdens de loop van dat werk vond ik het noodzakelijk om zo veel mogelijk te leren over werkelijke ufo waarheden en wat de overheid reeds weet over de bezoekers van ginds ver ……
  De Northop Grumman B-2 “Spirit” Stealth Bomber, de Aurora, Lockheed-Martin’s X-33A, Boeing and Airbus Industries’ Nautilus, de TR3-A “Pumpkinseed”, de TR3-B “Triangle” (Driehoek), Northrop’s “Great Pumpkin” disc (schijf), Teledyne Ryan Aeronautical’s XH-75D “Shark” antigravity helicopter, en Lockheed-Martin en Northrop’s jointly-developed TAW-50 hypersonic antigravity gevechtsbommenwerper.[/quote]
  Ga niet geheel af op Boylan want het meeste van zijn materiaal verzint hij gewoon. Hij is een desinformatie agent. Maar je mag hem geloven hoor als hij beweert dat die crash op de maan om water te vinden was bedoelt om een ET basis plat te leggen of als hij beweert dat een sateliet de lucht uit werd gehaald met geweld omdat er een alien in zat en meer van dat soort flauwekul verzinsels van hem. Heb een tijdje zijn newsletter gehad, je wil niet weten wat voor een onzin die man uitkraamt ! Overigens wat hij over die vliegtuigen zegt kan voor het grootste deel wel waar zijn. De Tr3B is een triangle maar niet echte antigravity as such. Er zit een cyclotron in die voor gewichtsafname zorgt en ja goede motoren natuurlijk. Dat ding kan heeeeeel snel en heeeeel hoog. Antigravity heli heb ik twijfels over.

  0 likes
 13. [quote name=”T.R.Hunter”]

  Ga niet geheel af op Boylan want het meeste van zijn materiaal verzint hij gewoon. [quote]

  O, misschien is dat wel zo…
  Dit zegt hij zelf over anderen:

  The Good, the Bad, and the Ugly of the UFO Scene
  http://www.drboylan.com/goodbadugly.html

  Iemand?

  0 likes
 14. Wat ik wel weet is dat Amerika haar secret service heeft verplaatst naar een andere gebied. Maar dat heeft te maken, omdat ze een ramp verwachten in Amerika. Wanneer is niet echt duidelijk.
  Amerika is op de achtergrond bezig met een geheime operatie. Het heeft niets met Aliens te maken, voor alle duidelijkheid.

  0 likes
 15. Area 51 is een basis waar ze vliegtuigen en helicopters bouwen met exceptionele technologie. Stealth, drones, scramjets. Alles waar wij en de vijand niks over mogen weten. Deze technologie is deels gebaseerd op onze eigen technologie maar ook die van buitenaardse schepen. Dat laatste laten ze liever weg. Want als ze dat laatste vrijgeven kan je wereldwijde paniek verwachten.
  Nouja paniek…massahysterie. Aangezien de mensjes elkaar nog steeds afslachten over welk sprookjesfiguur het beste is kan je er van uit gaan dat de wereld nog niet klaar is om de ogen open te doen.

  0 likes
 16. [quote name=”Vonzie”]Ufo’s bestaan en ze zullen ook altijd blijven bestaan. Maar dat wil nog niet zeggen dat het buitenaardse voertuigen zijn. En wat nu “officieel” naar buiten is gebracht was allang bekend. Gisteren zag ik iets vrij laag over mijn woonwijk heen vliegen. Een ufo! Maar ik blijf lekker rationeel en denk aan een (kleinere) drone of roofvogel. Het leek rond met vrij korte vleugels (maar dat kan dus ook aan de hoek hebben gelegen met hoe je er naar kijkt)die niet fladderden. Vandaar dat ik roofvogel denk.[/quote]

  En jij ziet ze vliegen……… !

  0 likes
 17. Ik heb eens een vakantie besteed aan Area 51 en Dulce. Je komt nog niet op 75 km van A-51. Dan komen er geheimzinnige personen in een dikke pickup vervelend rondzwermen. Dat is dus nog voor de bordjes dat als je doorgaat je dood wordt geschoten, maar al binnen het gebied met de sensors in de grond. Uiteindelijk op een berghelling op vele kilometers staan kijken. Midden in de nacht. Ineens klikte de landingsbaanlichten aan. Er kwam iets uit de lucht “vallen”, waarna direct de lampen weer uitgingen. Ondertussen waren weer die personen in hun pickup naar ons toe aan het rijden. Toen zijn we weggegaan. Dulce was nog vetter, maar dat is een ander verhaal. Toen we uit de USA wilden vertrekken, kwam er een vriendelijk, doch streng persoon. We moesten meekomen. Na een hoop bangmakerij zijn we als persona non grata de USA uitgeschopt. Tot op de dag van vandaag kom ik vanuit Europa de USA niet meer in. Ik moet via Canada binnen komen, dat gaat nog wel. We hebben het hier over kijken naar iets. Als ik terrorist was geweest kon ik het wel begrijpen, maar een bezoekje aan A-51 en Dulce geeft je dezelfde status als een terrorist. Ik zou bijna moslim worden

  0 likes
 18. De eerste gedachte die bij mij opkomt is; jaja, het zal wel..
  Ze zijn natuurlijk ook niet dom, omdat er teveel complottheoriën in omloop zijn en de druk steeds groter wordt, geven ze dit vrij zodat de mensen denken dat het allemaal cosjer is wat daar gebeurt.
  De echte waarheid blijft natuurlijk wel verborgen..

  0 likes
 19. [quote name=”nunki”]Ik heb eens een vakantie besteed aan Area 51 en Dulce. Je komt nog niet op 75 km van A-51. Dan komen er geheimzinnige personen in een dikke pickup vervelend rondzwermen. Dat is dus nog voor de bordjes dat als je doorgaat je dood wordt geschoten, maar al binnen het gebied met de sensors in de grond. Uiteindelijk op een berghelling op vele kilometers staan kijken. Midden in de nacht. Ineens klikte de landingsbaanlichten aan. Er kwam iets uit de lucht “vallen”, waarna direct de lampen weer uitgingen. Ondertussen waren weer die personen in hun pickup naar ons toe aan het rijden. Toen zijn we weggegaan. Dulce was nog vetter, maar dat is een ander verhaal. Toen we uit de USA wilden vertrekken, kwam er een vriendelijk, doch streng persoon. We moesten meekomen. Na een hoop bangmakerij zijn we als persona non grata de USA uitgeschopt. Tot op de dag van vandaag kom ik vanuit Europa de USA niet meer in. Ik moet via Canada binnen komen, dat gaat nog wel. We hebben het hier over kijken naar iets. Als ik terrorist was geweest kon ik het wel begrijpen, maar een bezoekje aan A-51 en Dulce geeft je dezelfde status als een terrorist. Ik zou bijna moslim worden[/quote]

  Heb ik ook wel eens gedaan joh, en toen werd ik meegenomen door een ufo en weer afgezet in europa. #yolo

  0 likes
 20. je ziet nu opnieuw wat we ook bij Assange, Manning en Snowdon gezien hebben. Op zich hebben al deze ‘openbaringen’niets nieuws opgeleverd, alles wat zij openbaar gemaakt hebben was al eerder via de nieuwe media op de een of andere manier in de openbaarheid gekomen.
  Het CIA verhaal over area 51 is een lachwekkende vertoning. Ze geven toe dat de basis bestaat,( ontkennen zou ook belachelijk zijn), maar ontkennen daarnaast alles wat we al jaren weten via ex werknemers, Bill Cooper, Bob Dean e.a.

  0 likes
 21. [quote name=”nunki”]Ik heb eens een vakantie besteed aan Area 51 en Dulce. Je komt nog niet op 75 km van A-51. Dan komen er geheimzinnige personen in een dikke pickup vervelend rondzwermen. Dat is dus nog voor de bordjes dat als je doorgaat je dood wordt geschoten, maar al binnen het gebied met de sensors in de grond. Uiteindelijk op een berghelling op vele kilometers staan kijken. Midden in de nacht. Ineens klikte de landingsbaanlichten aan. Er kwam iets uit de lucht “vallen”, waarna direct de lampen weer uitgingen. Ondertussen waren weer die personen in hun pickup naar ons toe aan het rijden. Toen zijn we weggegaan. Dulce was nog vetter, maar dat is een ander verhaal. Toen we uit de USA wilden vertrekken, kwam er een vriendelijk, doch streng persoon. We moesten meekomen. Na een hoop bangmakerij zijn we als persona non grata de USA uitgeschopt. Tot op de dag van vandaag kom ik vanuit Europa de USA niet meer in. Ik moet via Canada binnen komen, dat gaat nog wel. We hebben het hier over kijken naar iets. Als ik terrorist was geweest kon ik het wel begrijpen, maar een bezoekje aan A-51 en Dulce geeft je dezelfde status als een terrorist. Ik zou bijna moslim worden[/quote]

  Lijkt me sterk dat je persona non grata zomaar kan worden. Is er meer aan de hand en zullen ze je doopceel hebben gelicht. Maar goed, US blijft een vreemd land. Iedereen kan daar bakken geld verdienen met het verkondigen van onzin zoals bij Area51. Allang bekend dat dit gebied bestaat (sinds 1955) alleen niet vrij toegankelijk. Je weet ook dat we gebieden hebben in Nederland die niet vrij toegankelijk zijn?

  0 likes
 22. [quote name=”nunki”]Ik heb eens een vakantie besteed aan Area 51 en Dulce. Je komt nog niet op 75 km van A-51. Dan komen er geheimzinnige personen in een dikke pickup vervelend rondzwermen. Dat is dus nog voor de bordjes dat als je doorgaat je dood wordt geschoten, maar al binnen het gebied met de sensors in de grond. Uiteindelijk op een berghelling op vele kilometers staan kijken. Midden in de nacht. Ineens klikte de landingsbaanlichten aan. Er kwam iets uit de lucht “vallen”, waarna direct de lampen weer uitgingen. Ondertussen waren weer die personen in hun pickup naar ons toe aan het rijden. Toen zijn we weggegaan. Dulce was nog vetter, maar dat is een ander verhaal. Toen we uit de USA wilden vertrekken, kwam er een vriendelijk, doch streng persoon. We moesten meekomen. Na een hoop bangmakerij zijn we als persona non grata de USA uitgeschopt. Tot op de dag van vandaag kom ik vanuit Europa de USA niet meer in. Ik moet via Canada binnen komen, dat gaat nog wel. We hebben het hier over kijken naar iets. Als ik terrorist was geweest kon ik het wel begrijpen, maar een bezoekje aan A-51 en Dulce geeft je dezelfde status als een terrorist. Ik zou bijna moslim worden[/quote]

  Eendiehard ufoloog dus. Dat je er zin in hebt daar een beetje te gaan rondneuzen en dan ook nog de VS uitgetrapt wordt. Best wel grappig eigenlijk.

  0 likes
 23. Heb eens van een helderziende gehoord dat er een enorme tsunami over de US westkust zal razen.. ??

  [quote name=”RjSeeker”]Wat ik wel weet is dat Amerika haar secret service heeft verplaatst naar een andere gebied. Maar dat heeft te maken, omdat ze een ramp verwachten in Amerika. Wanneer is niet echt duidelijk.
  Amerika is op de achtergrond bezig met een geheime operatie. Het heeft niets met Aliens te maken, voor alle duidelijkheid.[/quote]

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

maurice de hond

Maurice de Hond pakt OMT-lid aan in Op1: ‘1,5 meter afstand houden is complete onzin’

Buiten 1,5 meter afstand houden is complete ...

jensen

Jensen: ‘Agenda 2030 wordt nu al uitgerold in Nederland, zonder dat je het ziet’

Wat zijn de plannen voor de komende ...