Binnenland

RFID-implantaten steeds populairder: 2000 mensen gechipt

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wereldwijd hebben al zo’n 2000 mensen een RFID-chip laten implanteren om bijvoorbeeld een kop koffie af te rekenen of in te checken op het station. Er zijn ook steeds meer Nederlanders die rondlopen met een onderhuidse chip.

Tom van Oudenaarden is voor zover hij weet de enige in Nederland die de chips implanteert. Hij heeft er dit jaar bij ongeveer 50 Nederlanders eentje gezet. Volgens hem wordt de belangstelling alleen maar groter.

Katten en honden krijgen dezelfde chip als mensen, zodat ze makkelijk gevolgd kunnen worden. Martijn Wismeijer heeft sinds een aantal weken twee chips. Toen de chips geïmplanteerd waren, had hij enkele dagen pijn. “Je voelt ze nog wel, maar je vergeet dat ze er zitten,” zegt hij.

Martijn gebruikt de ene RFID-chip als spaarrekening voor bitcoins. Op de andere chip bewaart hij wachtwoorden voor zo’n 900 websites. Ook kan hij de wekker op zijn telefoon uitzetten als hij met zijn hand langs het scherm gaat. Binnenkort opent hij zijn autodeur door met zijn hand langs het raam te gaan.

Deze wetenschapper zette een virus op de RFID-chip in zijn hand. Hij zou de eerste mens zijn met een computervirus in zijn lichaam.

Volgens Melanie Rieback van de Vrije Universiteit zijn dit soort chips niet veilig. De RFID-chip is makkelijk te hacken, aldus Rieback. “De chip is goedkoop en heeft niet veel stroom, waardoor het geen sterke cryptografie ondersteunt.” Versleutelen is dus lastig.

Volgens de Italiaanse parlementariër Paulo Bernini van de Vijf Sterren Beweging (M5S) zijn de Verenigde Staten al begonnen bij burgers microchips onder de huid te implanteren om hen te controleren. Volgens hem is er een complot van de media om de burgers niet goed te informeren.

[NOS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
charlino
charlino
7 jaren geleden

Nou, nee!!

exegese
exegese
7 jaren geleden

Hoe gek moet je zijn en belachelijk naïef bovendien om zoiets in je lichaam te laten plaatsen ?

Arnold 2
Arnold 2
7 jaren geleden

…… zijn de Verenigde Staten al begonnen bij burgers microchips onder de huid te implanteren om hen te controleren.

Je kunt er zeker van zijn dat je er in de nabije toekomst na het woord controleren ook het woord aansturen kunt zetten.

wolfje
wolfje
7 jaren geleden

en wederom dient het gemak de mens. waarom zou ú daar niet voor kiezen?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

33
0
We lezen graag je reactie!x