Homepagina » Het Complot » “CIA zat achter Belgische Bende van Nijvel”
"CIA zat achter Belgische Bende van Nijvel"

“CIA zat achter Belgische Bende van Nijvel”

Tussen 1982 en 1985 sloeg in België de Bende van Nijvel toe, waarbij er minstens 28 doden vielen. De bende maakte volgens onderzoeksjournalist Guy Bouten deel uit van de Strategie van de Spanning, een concept van de Amerikaanse generaal Westmoreland dat de steun genoot van de CIA.

De bende pleegde gewelddadige moorden, inbraken, diefstallen en overvallen. Hoogtepunt van de acties waren de bloedige overvallen op supermarkten van Delhaize in 1985. Het politieonderzoek verliep chaotisch en onzorgvuldig.

Voor de auteur, die een nieuw boek heeft geschreven over het onderwerp, gaat het in deze zaak om meer dan gewoon banditisme. De koepelorganisatie waar de Bende van Nijvel aan toebehoorde, vindt haar oorsprong waarschijnlijk in de praktijken van sommige van onze toenmalige politici, zei Bouten, zonder namen te noemen.

Oud-premier Paul Vanden Boeyants was volgens de onderzoeksjournalist niet rechtstreeks betrokken, maar wel zijn entourage. Boven de organisatie hing de schaduw van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, die in België actief was om ‘de staatsveiligheid te ondermijnen’, ‘om te infiltreren in de vredesbewegingen die tegen de plaatsing van kernraketten in België waren’ of ‘om linkse terroristen te creëren’.

"CIA zat achter Belgische Bende van Nijvel"“Alles hangt samen en houdt verband met elkaar,” besloot Bouten, die vijf jaar lang onderzoek deed naar de Bende van Nijvel. “Ze bleek het zichtbare deel te zijn van een maffioos drugs- en wapenhandelnetwerk dat banden had met de CIA en de Mossad.”

Ook volgens een onderzoek van de Belgische senaat pasten deze misdaden mogelijk binnen het Gladio-netwerk van de Amerikaanse inlichtingendiensten. Voorzitter van de commissie-Gladio Roger Lallemand schreef de aanslagen toe aan de buitenlandse geheime diensten, die als doel hadden de Belgische democratie te beïnvloeden.

“Deze terreuraanslagen moesten een media-effect veroorzaken,” zei hij. “Deze geheime diensten gebruikten daarvoor beurtelings extreemlinkse of extreemrechtse groeperingen.”

Boek: De Bende van Nijvel

[Radio2]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Ferry schreef:

  Wel raar dat er in dit artikel niet vermeld wie wordt wie tijdens die periode onze minister van justitie was, het was een jood en de enige in onze regering. Toen nam men zelfs het woord “terrorist” nog niet in de mond.

 • Elise49 schreef:

  Volgens mij heeft het meer te maken met het bedrijf Delhaize als corporatie/aandelen. Een zeer machtig Belgisch bedrijf dat ook winkels heeft in Amerika, Zuid/Oost Europa. Sommige leden zijn koninklijk onderscheiden. Dus waarschijnlijk is het Belgisch koningshuis grootaandeelhouder.
  Er is/was dus iemand of een groep die dit bedrijf een kopje kleiner wilde maken dmv heftige overvallen en als laatste die zuuraanval. Dus burgers bang maken dat ze daar niet meer gaan winkelen(omzet verminderd) en tevens de eigenaren onder druk te zetten.(handelmissies) Als de CIA een zionistisch groep is(beweren sommige), dan is het plaatje weer rond. Misschien was dit wel 1 van de manieren om de EU/NWO op te starten?

  • Ferry schreef:

   Elise49 het had hoe dan ook totaal niets met het bedrijf Delhaize te maken want het gebeurde meer bij filialen van de Colruyt groep ook geldtransporten waren de klos.
   Ge moet het politieke klimaat eens nader bekijken van die bewuste periode, toen was er nog de rijkswacht en men vroeg toen al om meer bevoegdheden en in het bijzonder meer en betere wapens, wel hier golden de middelen heiligen het doel zoals in ieder rechts beleid.
   Een angstpsychose creëren heeft altijd al de rechtse politiekers gediend en nu gebeurd er net hetzelfde onder het mom van terreurdreiging, zo bouwt men een neoliberale strafstaat, betutteling, allerlei boetes en totale controle tot in de huiiskamer.
   De media wordt nu al gecensureerd en gemuilkorfd, nu is men bezig om vakbonden het leven zuur te maken zodat er niemand meer opkomt voor de arbeiders en bedienden.
   Diezelfde politiekers die het in de media hebben over vrijheid van meningsuiting streven juist naar het tegenovergestelde.

   • Elise49 schreef:

    Ik zei toch: 1 van de manieren om hier voet aan de grond te krijgen. Dus het kan ook bij andere winkelketens zijn. En ja, fascisten/zionisten groep is 1 kliek. Lees/hoor bericht Martijn Vrijland site: interview historicus Sean. De tweede wereldoorlog uit de schoolboeken is maar de helft van waar.

   • Elise49 schreef:

    Ik wil je niet beledigen, maar ken je Agenda 21? Je kunt het terugvinden in de EU dossiers. Daar staan ook dingen in over sociale controle. De angst is dus bewust opgezet om totale controle te krijgen. Zonder controle kan men geen NWO creëren. Zelfs de kindermisbruik affaires zijn een onderdeel van de elitespelletjes. Het gaat dan niet over het misbruik, maar de controle die iemand anders weer heeft. Dat je dus je mond voor altijd dicht houdt bij andere zaken als je kindermisbruik hebt gedaan.

 • Edwin schreef:

  Is het ook niet een vorm van extremisme als achter iedere vermeende samenzwering het werk van de CIA word gezien?
  Mensen proberen wijs te maken dat er een samenzwering gaande is, is dat OOK niet een vorm van mindcontroll ?

  • van Eijk schreef:

   Beste Edwin,

   Heb je de moeite genomen om het artikel te lezen? Het verhaal verteld over een auteur die een boek heeft geschreven over zijn onderzoek naar de Bende van Nijvel en zijn bevindingen. Ik ken de man verder niet maar hij komt me niet over als een ‘complotdenker’. Als de man 20 boeken had geschreven, over verschillende onderwerpen, waarin de CIA constant aanwijst als dader dan zou ik je gelijk kunnen geven.
   Dit is gewoon een man die zijn best doet om een beerput open te trekken. Toen ik de man google’de kwam ik een vrijspraak wegens laster tegen. Guy Bouten is dus bekent met de mogelijke gevolgen van het neerpennen van bullshit. Ik ga er dus van uit dat hij er goed over nagedacht heeft voordat hij naar de uitgever stapte met zijn boek.
   Het tweede punt heb je wel gelijk in. Dit is een tactiek die al jaren gebruikt wordt. Als je het internet overspoelt met veel informatie, of het nu de waarheid is of niet, mensen zien door de bomen het bos niet meer. Mensen vertrouwen het niet meer. Want weer CIA…

 • riek schreef:

  bende van nijvel was een overheidsopdracht, dat is zeker
  en ook al de rest van die zware aanslagen,
  je zou op den duur gaan geloven dat islam een goede zaak wordt voor ons…

 • Mieke Winter schreef:

  Riek – de islam erbij slepen doet vermoeden dat u listig moslimhaat hier wilt verspreiden.
  Ook een vorm van terreur. Moderne oorlogsvoering zelfs; de NATO-doctrine. Moslimhaat = handel.

  In het algemeen: de CIA is opgericht voor oorlogsvoering middels terreurdaden. Het Amerikaanse OSS en de Duitse Gestapo zijn in elkaar geschoven.
  Die Methoden der CIA ll Ex-Minister Andreas von Bülow:
  https://www.youtube.com/watch?v=ykngbBNn1LU
  Operation Gladio [BBC Timewatch, 1992] State-Sponsored Terror:
  http://www.youtube.com/watch?v=AUvrPvV-KQo&feature=youtu.be
  he CIA America’s Premier International Terrorist Organization:
  http://www.serendipity.li/cia.html
  CIA conducts asymmetrische oorlogsvoering; corrumperen van politiek, media, wetenschap en ngo’s:
  Black 9-11 Money, Motive, Technology, and Plausible Deniability
  https://www.youtube.com/watch?v=BsDtvu2uTuA

 • Bla schreef:

  We leven in een tijdperk waarin Assad en ISIS samenwerken – maar ~20% van hun aanvallen zijn op elkaar gericht, en ze verkopen elkaar olie!! – en Moskou daar nog achter staat ook. En WEERAL is het zogezegd de schuld van de Amerikanen en de Joden ??! Alles dat nog maar ruikt naar de Germaanse grond-cultuur (de VS, Vlaanderen, maar ook Israel) en/of politiek rechts is, is per definitie des duivels. Alles wat links is of vriendjes is met Moskou, dat is warm, lief en hemels. Zelfs de huidige Waalse onderzoekers gaan er van uit dat de aanval uit extreem rechtse kringen komt, en deden zelfs een inval bij de vorige onderzoekers!!!! Il faut le faire, quand même. Dat vorige Vlaamse team was wel het eerste dat het ooit professioneel heeft aangepakt, met robotfoto’s en al, terwijl onze Waalse vrienden zich lagen te wentelen in hun eigen zelfmedelijden en anti-Germaanse, anti-rechtse, zieke, samenzweringshaat. O ja, de Bende was Franstalig, *ironie* misschien was het dus wel de ontaarde PS die er achter zat, aangezien dat de enige Walen zijn die ook maar iets doen in hun hele leven.
  Salut en de kost.

 • Silvia migliore schreef:

  Do you know if in year 2019 Someone will publish, in Belgium or in other countries, a new book about bende van nijvel? I pray you to answer to me. Thank you very much.

 • Silvia migliore schreef:

  May someone answer to my reactie on 27 February? I pray Someone to answer to me. Thank you.

 • x

  Check Also

  cia-klokkenluider

  CIA-klokkenluider: ‘Biden en Obama hebben Navy Seals vermoord’

  President Donald Trump heeft een artikel geretweet ...

  clinton

  Vrijgegeven documenten: Hillary Clinton zat achter ‘Rusland-hoax’

  Hillary Clinton heeft tijdens de verkiezingscampagne van ...

  >