Het Complot

“CIA zat achter Belgische Bende van Nijvel”

Help mee door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tussen 1982 en 1985 sloeg in België de Bende van Nijvel toe, waarbij er minstens 28 doden vielen. De bende maakte volgens onderzoeksjournalist Guy Bouten deel uit van de Strategie van de Spanning, een concept van de Amerikaanse generaal Westmoreland dat de steun genoot van de CIA.

De bende pleegde gewelddadige moorden, inbraken, diefstallen en overvallen. Hoogtepunt van de acties waren de bloedige overvallen op supermarkten van Delhaize in 1985. Het politieonderzoek verliep chaotisch en onzorgvuldig.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Voor de auteur, die een nieuw boek heeft geschreven over het onderwerp, gaat het in deze zaak om meer dan gewoon banditisme. De koepelorganisatie waar de Bende van Nijvel aan toebehoorde, vindt haar oorsprong waarschijnlijk in de praktijken van sommige van onze toenmalige politici, zei Bouten, zonder namen te noemen.

Oud-premier Paul Vanden Boeyants was volgens de onderzoeksjournalist niet rechtstreeks betrokken, maar wel zijn entourage. Boven de organisatie hing de schaduw van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, die in België actief was om ‘de staatsveiligheid te ondermijnen’, ‘om te infiltreren in de vredesbewegingen die tegen de plaatsing van kernraketten in België waren’ of ‘om linkse terroristen te creëren’.

"CIA zat achter Belgische Bende van Nijvel"“Alles hangt samen en houdt verband met elkaar,” besloot Bouten, die vijf jaar lang onderzoek deed naar de Bende van Nijvel. “Ze bleek het zichtbare deel te zijn van een maffioos drugs- en wapenhandelnetwerk dat banden had met de CIA en de Mossad.”

Ook volgens een onderzoek van de Belgische senaat pasten deze misdaden mogelijk binnen het Gladio-netwerk van de Amerikaanse inlichtingendiensten. Voorzitter van de commissie-Gladio Roger Lallemand schreef de aanslagen toe aan de buitenlandse geheime diensten, die als doel hadden de Belgische democratie te beïnvloeden.

“Deze terreuraanslagen moesten een media-effect veroorzaken,” zei hij. “Deze geheime diensten gebruikten daarvoor beurtelings extreemlinkse of extreemrechtse groeperingen.”

Boek: De Bende van Nijvel

[Radio2]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ferry
Ferry
9 jaren geleden

Wel raar dat er in dit artikel niet vermeld wie wordt wie tijdens die periode onze minister van justitie was, het was een jood en de enige in onze regering. Toen nam men zelfs het woord “terrorist” nog niet in de mond.

Elise49
Elise49
9 jaren geleden

Volgens mij heeft het meer te maken met het bedrijf Delhaize als corporatie/aandelen. Een zeer machtig Belgisch bedrijf dat ook winkels heeft in Amerika, Zuid/Oost Europa. Sommige leden zijn koninklijk onderscheiden. Dus waarschijnlijk is het Belgisch koningshuis grootaandeelhouder.
Er is/was dus iemand of een groep die dit bedrijf een kopje kleiner wilde maken dmv heftige overvallen en als laatste die zuuraanval. Dus burgers bang maken dat ze daar niet meer gaan winkelen(omzet verminderd) en tevens de eigenaren onder druk te zetten.(handelmissies) Als de CIA een zionistisch groep is(beweren sommige), dan is het plaatje weer rond. Misschien was dit wel 1 van de manieren om de EU/NWO op te starten?

Edwin
Edwin
9 jaren geleden

Is het ook niet een vorm van extremisme als achter iedere vermeende samenzwering het werk van de CIA word gezien?
Mensen proberen wijs te maken dat er een samenzwering gaande is, is dat OOK niet een vorm van mindcontroll ?

riek
riek
9 jaren geleden

bende van nijvel was een overheidsopdracht, dat is zeker
en ook al de rest van die zware aanslagen,
je zou op den duur gaan geloven dat islam een goede zaak wordt voor ons…

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x