Homepagina » Financieel » ‘Episch plan’ IMF laat schulden verdwijnen en onttroont bankiers
Episch plan IMF laat schulden verdwijnen en onttroont bankiers

‘Episch plan’ IMF laat schulden verdwijnen en onttroont bankiers

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft kennelijk toch een toverstaf. Uit een revolutionair rapport blijkt dat men in theorie een streep zou kunnen zetten door de Amerikaanse netto-staatsschuld.

Hetzelfde kan worden gedaan voor landen als Groot-Brittannië, Duitsland, Italië of Japan. Tegelijkertijd kunnen de bankiers worden onttroond.

De truc? Vervang het huidige geldsysteem waarin geld wordt gecreëerd door privé-banken, circa 97 procent van de geldvoorraad, door een systeem waarin de overheid geld drukt. We zouden daarmee terugkeren naar de historische norm, voordat Charles II de geldvoorraad in 1666 in handen gaf van privé-banken.

Fractioneel bankieren

Er zou een einde komen aan fractioneel bankieren, waarbij banken slechts een deel van de hun toevertrouwde middelen in direct beschikbare vorm aanhouden, en het overgrote deel van de middelen uitlenen, ongeacht hun verplichting om de middelen op eerste verzoek terug te betalen.

Een land krijgt weer soevereine controle over de geldvoorraad. Er zijn geen bankruns. Dat is tenminste de gedachte.

Kredietverstrekkers

De IMF-studie, getiteld The Chicago Plan Revisited (pdf), door Jaromir Benes en Michael Kumhof, merkt op dat rijkdom door kredietcycli altijd in handen komt van een selecte groep kredietverstrekkers. Dat gaat terug tot de oude religies van Mesopotamië en het Midden-Oosten.

Met het rapport, dat voortborduurt op het raamwerk zoals het in 1936 werd opgesteld door de professoren Henry Simons en Irving Fisher, kan mogelijk het hele bankensyndicaat worden aangepakt zonder de economie in gevaar te brengen.

De studie is hier (pdf) in het geheel terug te lezen.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Coeus schreef:

  Uitstekend plan! Het moet afgelopen zijn met het belachelijke, parasitaire, bedrijfsmodel van de banken. Maar hopen op kwijtschelding van hypotheekschuld zal wel weer teveel gevraagd zijn.

  0 likes
 • Avatar_777 schreef:

  Ergens ligt hier toch weer een dikke adder onder het gras. De overheden die dan geld bij gaan drukken? Dat is voortborduren op het oude systeem. De overheden nemen de banken over en dus de bijbehorende macht. Dat het IMF hiermee aankomt baart me toch lichtelijk zorgen. Wat is hun – achterliggende – rol hierin? Wat voor goeds brengt dit de gewone’ mensen?

  0 likes
 • Stefan België schreef:

  Van het IMF mogen we toch niet teveel oplossingen verwachten denk ik, hier zit meer achter. Ze gaan misschien het geld laten bijdrukken door de regering van de NWO 🙂

  0 likes
 • Arie schreef:

  Zo kunnen we weer terug naar het systeem van de goudstandaard. We kunnen de ‘direct opvraagbare depositorekeningen’ niet meer handhaven immers deze rekeningen zijn altijd veel groter dan de hoeveelheid chartaal geld.
  Overheid kan op deze manier grip houden op rentes en inflatie.

  0 likes
 • Justin schreef:

  Weet iemand wat de NL-versie is van Common Law? Ik voel mij wel genaaid. Als we collectief weigeren onze hypotheek te betalen en gewoon eens uitgaan van face value…

  0 likes
 • Rasecht Berensiroop schreef:

  space future exopolitiek vlaanderen- antwerpen
  de planetaire economie en industrie gaan gebukt onder schuldenlasten uitgaande van prive en overheid, inderdaad iedereen doet zijn duit in het zakje om met deze schulden komaf te maken, er zijn verschillende boehhoudkundige werkwijzen in omloop. Iedereen die gelden verworven heeft met ordening van de voorziene wetgeving hoeven niets te vrezen…schulden doorschuiven of extra maken van de ene voor de andere eurolidstaat worden niet publiekelijk geduld, zie u verder naar de voorstellen van de planetaire bancor-centrale-bank

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  Goh de overheid gaat dan geld bijdrukken en niet die vieze bankiers…. Dit is enkel in Amerika mogelijk, immers de FED is daar geen overheidsinstantie. Echter de centrale banken in Europa, staan gewoon onder bewind van de politici aldaar. Geld bijdrukken gebeurd al in opdracht van overheden, die het juist heel makkelijk maken om heel goedkoop bijgedrukt geld te lenen. Er verandert dus helemaal niets, echter de blinde haat etegen bankiers, en de fabelen die ondertussen ongekenden hoogtes hebben bereikt, maakt dat men iets simpels als; “de ECB(Europese Centrale Bank) drukt het geld”, en drukt op grote schaal elke minuut bij, daar komt geen enkele private bank bij kijken. Nu moeten mensen dat nog even gaan begrijpen, zoals ze ook moeten gaan begrijpen dat politici banken overeind houden met fictief geld omdat die banken als tegenprestaties elke leningen van en overheid af nemen omdat die overheid structureel teveel geld uitgeeft. Dat is geen kapitalisme, dat is corporatisme.

  0 likes
 • Meuron schreef:

  Dream on . . .

  0 likes
 • legaal schreef:

  hoi allemaal,Benjamin Fulford,heeft een tijdje terug geschreven op bovendien dat ze bezig waren met een ander soort geld systeem,en geen papier geld meer.Dit zou dan goud en zilvere munten moeten worden.Iedereen kreeg dan een basis aan geld en zou eerlijk verdeeld worden.Daarnaast is het de bedoeling ruil handel.

  0 likes
 • Thrive Movement schreef:

  Jullie missen wat volgens mij…

  IMF Rothschild -> GOOGLE zoeken.

  IMF = Rothschild
  World Bank = Rothschild
  BIS = Rothschild
  99% vd centrale Banken = Rothschild

  Niburu.nl zou dat toch ook moeten weten!

  0 likes
 • Paul schreef:

  het schijnt dat we allemaal 60.000.000 krijgen als alles van de rotschilds verdeeld wordt.

  0 likes
 • Koos schreef:

  [quote name=”Thrive Movement”]Jullie missen wat volgens mij…

  IMF Rothschild -> GOOGLE zoeken.

  IMF = Rothschild
  World Bank = Rothschild
  BIS = Rothschild
  99% vd centrale Banken = Rothschild

  Niburu.nl zou dat toch ook moeten weten![/quote]
  De Rothschilds moeten doen wat de “hogere families” hen bevelen, de hogere families moeten weer doen wat de “4D Orion groep” hen opdraagt: afbreken de oude handel en gereedmaken voor ascentie.

  0 likes
 • Hans schreef:

  Staatschuld oplossen door overheid het bedrag wat we aan staatschuld hebben in omloop laten brengen geeft hoge inflatie.

  Klopt dat overheid en niet private banken geld in omloop zou moeten brengen.

  Creatie van geld moeten we niet baseren op schuld of goud, maar recht op leven en recht op werk (art. 3 + 23 van Universele Verklaring van de Rechten van de Mens). Het leven zelf is het belangrijkste goud, niet “bling” in kluizen van banken.

  Rente op onze hypotheken kan 2% dalen als we in NL net als in Denemarken het “hypotheek obligatie systeem” invoeren. Iemand met een hypotheek van € 230.000 hoeft hierdoor in 30 jaar € 100.000 minder rente te betalen.

  Staatschuld kunnen we in Nederland met een “Sale and lease back” formule met > € 300 miljard verminderen zonder dat we hier iemand mee bevoor- of benadelen.

  Zie voor meer informatie:
  http://mensenspirit.nl/oplossing-financiele-problemen-volgens-mens/

  0 likes
 • Padja schreef:

  [quote name=”Paul”]het schijnt dat we allemaal 60.000.000 krijgen als alles van de rotschilds verdeeld wordt.[/quote]

  En waarom zouden we dat willen?
  Op jacht naar het grote geld?

  0 likes
 • Padja schreef:

  [quote name=”legaal”]hoi allemaal,Benjamin Fulford,heeft een tijdje terug geschreven op bovendien dat ze bezig waren met een ander soort geld systeem,en geen papier geld meer.Dit zou dan goud en zilvere munten moeten worden.Iedereen kreeg dan een basis aan geld en zou eerlijk verdeeld worden.Daarnaast is het de bedoeling ruil handel.[/quote]

  Goud en zilver munten zijn nogal zwaar in je zak..dus leggen we die in een kastje (kluis). Dan schrijven we op papiertjes hoeveel we in ons kastje hebben..en HE…daar zijn de “bankbiljetten” weer.
  Ruilhandel….ik neem jouw schaap en ruil die voor mijn kaas. Maar jouw schaap is meer waard dan mijn kaas..dus schrijven ik er een briefje bij dat je nog 2 kazen tegoed hebt. En HEEE dat is dus weer een “bankbiljet”

  Het maakt m.i. niet uit of je met munten, ruilhandel of schelpen werkt. Wat als elke vorm van geld nou ophoud te bestaan?
  we delen gewoon dat schaap en die kazen?

  0 likes
 • Z-PiLL schreef:

  [quote name=”M. Brandenburg”] Geld bijdrukken gebeurd al in opdracht van overheden, die het juist heel makkelijk maken om heel goedkoop bijgedrukt geld te lenen…[/quote]

  Dit is natuurlijk niet waar: de centrale banken beheersen wel degelijk de geldpers waar het voorheen de overheid was die de “mints” opdracht gaf om geld te printen.
  De overheden zitten zelf juist in de klauwen van de private centrale banken die ze verslaafd hebben gemaakt aan “gratis geld” en verplichten de overheden in hun klauwen om de de kosten te verhalen op hun burgers via bezuinigingen.
  Verder vind ik dit een vreemd rapport komende van de IMF als zijnde Rothschild-speeltje.
  Ik vermoed dat dit plan op den duur wel uitvoerbaar zal zijn wanneer zij ook in de landelijke politiek hun poppetjes op de juiste plaats hebben, zoals dat nu in de Europese Commissie al lijkt te zijn (vnl. via Goldman Sachs-links).

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  supermarkt

  Sluiting ‘corona-supermarkt’ gepaard met groot machtsvertoon: ‘Dit hoort thuis in een politiestaat’

  In Noord Deurningen is een supermarkt gesloten ...

  artsen

  640 Europese artsen slaan handen ineen tegen ‘onderdrukkende coronamaatregelen’

  Op 27 juli gaven Amerikaanse artsen een ...

  >