Financieel

‘Episch plan’ IMF laat schulden verdwijnen en onttroont bankiers

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft kennelijk toch een toverstaf. Uit een revolutionair rapport blijkt dat men in theorie een streep zou kunnen zetten door de Amerikaanse netto-staatsschuld.

Hetzelfde kan worden gedaan voor landen als Groot-Brittannië, Duitsland, Italië of Japan. Tegelijkertijd kunnen de bankiers worden onttroond.

De truc? Vervang het huidige geldsysteem waarin geld wordt gecreëerd door privé-banken, circa 97 procent van de geldvoorraad, door een systeem waarin de overheid geld drukt. We zouden daarmee terugkeren naar de historische norm, voordat Charles II de geldvoorraad in 1666 in handen gaf van privé-banken.

Fractioneel bankieren

Er zou een einde komen aan fractioneel bankieren, waarbij banken slechts een deel van de hun toevertrouwde middelen in direct beschikbare vorm aanhouden, en het overgrote deel van de middelen uitlenen, ongeacht hun verplichting om de middelen op eerste verzoek terug te betalen.

Een land krijgt weer soevereine controle over de geldvoorraad. Er zijn geen bankruns. Dat is tenminste de gedachte.

Kredietverstrekkers

De IMF-studie, getiteld The Chicago Plan Revisited (pdf), door Jaromir Benes en Michael Kumhof, merkt op dat rijkdom door kredietcycli altijd in handen komt van een selecte groep kredietverstrekkers. Dat gaat terug tot de oude religies van Mesopotamië en het Midden-Oosten.

Met het rapport, dat voortborduurt op het raamwerk zoals het in 1936 werd opgesteld door de professoren Henry Simons en Irving Fisher, kan mogelijk het hele bankensyndicaat worden aangepakt zonder de economie in gevaar te brengen.

De studie is hier (pdf) in het geheel terug te lezen.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Coeus
Coeus
9 jaren geleden

Uitstekend plan! Het moet afgelopen zijn met het belachelijke, parasitaire, bedrijfsmodel van de banken. Maar hopen op kwijtschelding van hypotheekschuld zal wel weer teveel gevraagd zijn.

Avatar_777
Avatar_777
9 jaren geleden

Ergens ligt hier toch weer een dikke adder onder het gras. De overheden die dan geld bij gaan drukken? Dat is voortborduren op het oude systeem. De overheden nemen de banken over en dus de bijbehorende macht. Dat het IMF hiermee aankomt baart me toch lichtelijk zorgen. Wat is hun – achterliggende – rol hierin? Wat voor goeds brengt dit de gewone’ mensen?

Stefan België
Stefan België
9 jaren geleden

Van het IMF mogen we toch niet teveel oplossingen verwachten denk ik, hier zit meer achter. Ze gaan misschien het geld laten bijdrukken door de regering van de NWO 🙂

Arie
Arie
9 jaren geleden

Zo kunnen we weer terug naar het systeem van de goudstandaard. We kunnen de ‘direct opvraagbare depositorekeningen’ niet meer handhaven immers deze rekeningen zijn altijd veel groter dan de hoeveelheid chartaal geld.
Overheid kan op deze manier grip houden op rentes en inflatie.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x