Homepagina » Binnenland » De huidige politiek is failliet en de burger wordt vermorzeld. Raadslid schetst in dit boek een verontrustende doofpotcultuur
De huidige politiek is failliet en de burger wordt vermorzeld. Raadslid schetst in dit boek een verontrustende doofpotcultuur

De huidige politiek is failliet en de burger wordt vermorzeld. Raadslid schetst in dit boek een verontrustende doofpotcultuur

Raadslid Marielys Roos voor Bloemendaal onthult in haar boek Alles is hier geheim dat je vogelvrij bent als je in Nederland zaken aan de kaak stelt.

De kern van haar betoog: de huidige politiek is failliet. De rode draad: machtsmisbruik door de overheid. De burger loopt tegen een muur en wordt vermorzeld.

De overheid luistert niet naar inwoners en probeert zoveel mogelijk onder de pet te houden.

Macht

“En wij als raadsleden doen er aan mee,” zei ze tegen het Haarlems Dagblad. “De democratie staat onder druk.”

“In de afgelopen jaren heb ik tal van zaken gezien die duiden op netwerkcorruptie, integriteitsschandalen, schimmige dealtjes, belangenverstrengeling en ga zo maar door,” voegde ze toe.

De gemeentepolitiek heeft volgens haar niets met democratie te maken, maar met macht.

Sta op

Als je meedoet levert dat posities op. “Een bestuurslaag waarin mensen elkaar de bal toespelen,” zei ze. “Openheid brengt die banencarrousel in gevaar.”

“Lokale politiek is een schimmig spel,” concludeerde Roos. “Ik zou tegen burgers willen zeggen: sta op en laat van je horen.”

Ze sprak van een verontrustende doofpotcultuur. Er worden geheime besluiten genomen, onwelgevallige informatie verdwijnt, inwoners worden stiekem afgeluisterd.

Aanzienlijk

Toen Roos het in een langslepende onroerend goedzaak tegen het gemeentestandpunt opnam voor een aantal inwoners waren de gevolgen aanzienlijk.

De burgemeester deed aangifte tegen haar wegens het ‘lekken’ van geheime informatie. Roos werd veroordeeld en heeft sindsdien een strafblad.

Achtergehouden

In het beroep dat zij aantekende leek het gemeentebestuur opnieuw ontlastend bewijsmateriaal te hebben achtergehouden.

De situatie in Bloemendaal is volgens Roos van toepassing op veel Nederlandse gemeenten.

Bekijk ook onderstaand filmpje:

Boekentip: Alles is hier geheim

Foto: Kiwiev Wikimedia Commons

[Haarlems Dagblad]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Heleen
Heleen
2 jaren geleden

Ik denk een belangrijk signaal van Marielys Roos voor ons allemaal!

Rik
Rik
2 jaren geleden

De 4e macht is al zoooo lang een feit, niets nieuws onder de zon dus.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden

Het is zoals het is.
Nederland is een land van zakkenvullers geworden, met een kleine groep die de touwtjes in handen heeft.
Ze spelen constant is alle situaties, elkaar het balletje toe.
Voorbeelden te over, opeens verschijnt een afgekeurde bewindsman weer op het toneel, in een zeer interessant, veel Euro’s opleverend baantje.
Nederland is een land geworden van achterdocht en de schuld die zoeken de regeringen niet bij zich zelf, maar het vingertje gaat naar b.v de PVV en of FvD.
Rutte 1 / 2/ 3. de ondergang van Nederland.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
2 jaren geleden

Eindelijk heeft het een naam : netwerkcorruptie.

Ja, dat betreft onze openbare besturen : corrupte netwerken.
Het zijn integriteits-wandaden jegens het volk.
En de rechtelijke macht doet net zo hard mee.
Het stoppen zal plaats moeten vinden vanuit het volk.
De bestuurlijke laag is immers verrot tot op het bot.

Remco
Remco
Reactie op  Herman de Graaf
2 jaren geleden

Dat van de rechterlijke macht betwijfel ik, Herman…rechterlijke macht hoort onafhankelijk te zijn.

salvar
salvar
2 jaren geleden

als ze ons vermorzelen dan zouden wij hen moeten vermorzelen.
ik leef niet graag in land wat steeds verder afglijd naar een bananen republiek.
maar ik las een stuk van een journalist en die zei de nederlander is murv gemaakt en kom niet meer de straat op dus ……. volgens mij einde oefening.

Nea
Nea
Reactie op  salvar
2 jaren geleden

Nederland word mak gehouden met drank en drugs.. dat sloopt de betrokkenheid.

Madeloes
Madeloes
Reactie op  Nea
2 jaren geleden

@Nea

niet alleen met drank en drugs of versta je hier ook de zgn. cloud seeding, haarp en saser, sonic lasers onder? die ook in Nederland wordt gebruikt

o.a.

https://www.cnet.com/news/sonic-lasers-a-shot-heard-round-the-world/

Minute Repeater
Minute Repeater
2 jaren geleden

Staten zijn altijd corrupt geweest, ik verbaas mij dan ook enorm dat voor velen (wellicht niet op sites zoals deze) dit als schokkend ervaren. De adel is nooit echt weg geweest, maar door een “bloei periode” na WO II zijn mensen naar mijn mening in slaap gesukkeld.

Daarnaast hebben we het ook deels aan ons zelf te wijten:

– Tot aan Pim Fortuyn kon het de meeste mensen geer moer schelen wat de overheid deed. Andere landen hadden natuurlijk hun eigen moment, maar over het algemeen kwam de interesse pas langzaam op gang in 2000.

– Mensen laten zich nog altijd te simpel door propaganda verdelen in politieke, religieuze en ethici kampen, wat dat betreft leert ook de “gewone” man niet van het verleden.

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
2 jaren geleden

leven we in een geheime democratie..
dat begint al bij stemmen ieder zegt waar je wel op moet stemmen..
wanneer er de vraag komt waarop dan gestemd is wordt dat als geheim aan gegeven net als het onduidelijke tellen van die stemmen.. dit soort mensen zijn de nagel aan de doodkist van hun eigen democratische samenleving.. een samenleving leef je samen daar is hun onduidelijke geheine democratie de tegenpool van..
democratie is een private beslissingsronde door stemming wanneer geen bevredigend resultaat door machtsmisbruik meer naar voren kan worden geschoven.. omkopen, beloftes of dwang zijn dan de pijlers voor de nieuwe stemming..
de dame hier boven geeft het goed aan.. de stemmende nederlander wil met zijn geweten niet weten dat hij volgens de media verkeerd heeft gestemd.. hier is hij bang of bang gemaakt om verantwoording te nemen over zijn stem en geweten.. die stemmer schuilt in het systeem waar menig en ook hij /zij tegen schopt.. dit staat bekend als het stockholm syndroom..
zij die geen verantwoording nemen voor hun stem “haben es nicht gewusst” en leven in een geheime democratie.. zo als 99% van de stemmers
waarbij ik mede deel dat ik al mijn stempassen nog in mijn bezit heb en niet deel neem de samenleving te demoniseren..

met complimenten van,
:adrianus-johannes.

Nea
Nea
Reactie op  :adrianus-johannes.
2 jaren geleden

Jij hebt er niets te maken met wat ik stem. Neem het voorbeeld van een enkele Ajax supporter in een vak vol Feijenoord hooligans. Ik hoop dat je deze metafoor begrijpt.

Gladiator
Gladiator
2 jaren geleden

Zeer moedige dame deze Marielys Roos en ik kan u garanderen dat zij gelijk heeft……uit eigen ervaring kan ik dat gewoon met zekerheid, ben er namelijk behoorlijk bij betrokken geweest!!

Gladiator

Nea
Nea
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Kom maar op met de smeuïge details!

Gladiator
Gladiator
2 jaren geleden

Oh ja, was ik nog vergeten te vermelden, en binnenkort weer mooi met zijn allen (ikke niet hoor, nooit meer, al 40 jaar niet meer) naar de “stembus” en zoals jullie zien staat “stembus” tussen aanhalingstekens. Er valt namelijk NIETS TE STEMMEN….zie dat nu eens eindelijk in!!!

Gladiator

Nea
Nea
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Tegen wie praat je? Ik bepaal mijn eigen inzichten wel, aan de hand van door mij uitgekozen nieuwsbronnen. Als je niet gaat stemmen heb je ook niets te te zeggen over de politiek, lijkt me.

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Nea
2 jaren geleden

@Nea,

Ben ik geheel NIET met u eens!!
Als u gaat stemmen laat u zien én merken dat u het eens bent met het systeem, en dat ben IK in elk geval niet, daarvoor is me DIT systeem te rot en te corrupt.
En dan nog dit.
Geloofd u echt zelf dat er ook maar IETS veranderd indien u op A of op B stemt, zo ja, geef mij dan een aan wanneer dat zo geweest is. Ik kan u garanderen dat indien dit zo was dit van tevoren zo gewild is!!
Ene Wilders bijv, die zo de hemel in geprezen wordt door, nou ja niet door mij…
Weet u wie deze man is én hoe hij denkt. Ik zeg u met zekerheid dat al zou hij bijv 85 zetels halen, dan nog gaat hij NIET regeren. Nu gaat hij die ook niet halen en ook dat is het GROTE programma!! Hij is opgeleid door de Mossad, gaat elke maand naar de Israëlische ambassade en….nou ja, zoek zelf maar eens iets beter!!

En ene FvD Thierry Baudet…..klaargestoomt op Clingendael…rechtstreeks aangestuurd door de elite cq de Koning!!!

Maar oké.
En uw opmerking “Als je niet gaat stemmen heb je ook niets te te zeggen over de politiek, lijkt me” raakt kant nog wal want als U dan gaat stemmen en we worden wederom 4 jr keihard tegen de muur aangereden bent U medeverantwoordelijk, toch..?? Of zie ik dit nu fout, maar dat dacht ik toch niet.

Maar ik wil ook niemand iets wel of niet verplichten of ergens vanaf houden, het enige wat ik graag zou willen is mensen proberen de ogen te openen!

En dit hier is nog maar een miniem klein beetje, echt waar hoor!!

Gegroet,

Gladiator

Hawks
Hawks
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

En hoe zit het dan als je stem op een partij die ‘het systeem’ gaat aanpakken?

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Hawks
2 jaren geleden

@Hawks,

Hahahahahaha, die bestaan niet, echt niet. Dit heeft misschien eens een aantal jaren iemand willen proberen….echter deze werd eerst van binnenuit gedwarsboomd en daarna door de politiek vermoord, net als Borst overigens die uit de school wilde klappen….

Nog vragen? Hoor ik ze graag echter ik kan u verzekeren dat er niemand meer zo moedig wil zijn!!

Gladiator

Remco
Remco
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

@ Gladiator: Baudet is klaargestoomd..staat in de voltooide tijd, net als aangestuurd, dat schrijft u dan wel weer goed.

Mr.X
Mr.X
Reactie op  Nea
2 jaren geleden

Beste Nea,

Als je gaat stemmen, geef jij je stem “WEG”…!!!
Dat betekend, dat je daarna zelf “NIET MEER” over politiek praten mag…!!!
Stemmen is bedacht om burgers een schijn keuze te geven dat ze iets in te brengen hebben in onze maatschappij en ons land…!!!
Het is pure “SCHIJN” en de beslissingen worden achter de schermen gemaakt door de hogere Elite en grote maatschapijen en besloten Elite groepjes…!!!
Stemmen is net als een EZEL een WORTEL voor hangen zodat hij gaat lopen!

Ga je stemmen dan heb “JIJ” jou “STEM” weggegeven en moet je verder over politieke zaken je “MOND” houden want dat doen andere voor je die ons land steeds verder naar de klote helpen en de Burgers compleet “LEEG” plukken…!!!

Gemeentebestuur en Politieke leiders zouden allemaal vanuit de burgermaatschappij moeten komen en vrijwilligersbanen moeten zijn…!!!

Met de huidige computer systemen en overige technieken zijn er heel veel mogelijkheden om het “VOLK” meer invloed in keuze van de regering te geven, maar dat gebeurd niet omdat een regering en onze politiek en de leiders corrupt zijn en onderdruk staan van heel veel machten boven hun!

En vrije keuze is er totaal “NIET”…!!!
We leven in een “SCHIJN” wereld vol met bedachte en uitgevoerde leugens…!!!
Het is dus meer een ‘SCHIJNHEILIGE” wereld dan een eerlijke die ze ons proberen voor te houden…!!!

Het duurt allemaal niet al te lang meer en alles zal boven tafel komen voor iedere wereldburger…

Mvg,
Mr.X

H.J.
H.J.
Reactie op  Mr.X
2 jaren geleden

Inderdaad zeker na 1954 de eerste Bilderberg bijeenkomst.

In hun ogen zijn mensen, meestal goedwillende politiek niets voorstellende personen, die zich gewillig naar de slachtbank laten lijden.

Het zij zo.

Nea
Nea
Reactie op  Mr.X
2 jaren geleden

Als je gaat stemmen, laat je juist je stem horen.

Dat is dus heel wat anders dan te lallen tegen een denkbeeldig niet-ontwaakte persoon of menigte, zonder onderbouwing, en met veel hoofdletters en aanhalingstkens, en beweringen à la Trump (zoals “geloof me.”) , op een vage conspiracy site, om ze wakker te schudden.

Dat werkt niet. Als je iets wilt veranderen meng je jezelf in deze, in jullie ogen, schijndemocratie en verander je die van binnenuit.

Het minste wat je dan kunt doen is stemmen op de politicus waar je nog de meeste vertrouwen in hebt. Je mening kun je vormen door te kijken naar daden, opleiding, geschreven stukken, stemgedrag in de kamer, gender, kleur, achtergrond.

Als je zegt dat het verstandig is om niet te stemmen, mag je mij wel eens vertellen wat je daar nou precies mee bereikt, behalve een zelf misleidend gevoel dat je in verzet bent gekomen.

Lex
Lex
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Wat denk je met deze ‘verzetsdaad’ te bereiken?

Ariën ebeltjes
Ariën ebeltjes
2 jaren geleden

Ik zou niet weten waarom je niet mag mee Discuseren als je niet stemt.
Ik stem niet uit principe, maar mag natuurlijk mijn mening over alles wat met politiek te maken geven.
Al heel lang geleden heeft de politiek zijn ziel verkocht aan het grote geld.
De banken bepalen de politieke agenda.
Democratie is een concept om bevolkingsgroepen te onderdrukken.
Het mooiste voorbeeld is de zogenaamde individualisering.
Natuurlijk weten politici dat we geen individualisten zijn maar collectivisme.
Door dat individualisme heilig te verklaren hebben de samenleving om zeep geholpen.
Wij zijn geen samenleving meer.
We zijn 17 miljoen eilandjes geworden met alleen nog maar kijk op ons kleine nietige eigenbelang.
Ik denk juist dat we collectief eens niet zouden moeten stemmen.
Een statement maken dat we niet zo verder willen.
De burgermaatschappij heeft veel boter op het hoofd door constant door te blijven stemmen.
We worden gewoon in de maling genomen, voor-gelogen.
Eerlijkheid en integriteit zijn niets waard in deze wereld.

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Ariën ebeltjes
2 jaren geleden

@Ariën ebeltjes,

Natuurlijk mag u mee discussiëren, dat is indien u niet stemt zelfs veel beter daar u niet vooringenomen bent. Daarbij vind ik het absolute onzin om mensen om welke reden dan ook de mond proberen te sluiten, elke MENING of bepaalde blik op iets is leerzaam, ook al is iemand het er totaal NIET MEE eens.

Dus……ga vooral door zou ik zeggen.

Gegroet,

Gladiator

Nea
Nea
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Eigenlijk ben ik wel een beetje opgelucht dat jullie niet stemmen…!

x

Check Also

spaanse artsen

Spaanse artsen staken voor het eerst in 25 jaar uit protest tegen Nieuwe Covid-19-Orde

Sinds dinsdag staken Spaanse artsen en verpleegkundigen ...

artsen

Rutte, maak je borst maar nat! 45 artsen slepen Nederlandse overheid voor de rechter

Zo’n 45 artsen zijn van plan om ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

29
0
We lezen graag je reactie!x