Homepagina » Buitenland » Dit is pas echt een beest (en daarom houdt het Westen van hem). Ontsnapte prinses ontmaskert haar vader, emir van Dubai, in emotionele video
Dit is pas echt een beest (en daarom houdt het Westen van hem). Ontsnapte prinses ontmaskert haar vader, emir van Dubai, in emotionele video

Dit is pas echt een beest (en daarom houdt het Westen van hem). Ontsnapte prinses ontmaskert haar vader, emir van Dubai, in emotionele video

Mijn vader is de belichaming van het kwaad. Hij is verantwoordelijk voor de dood van zo veel mensen. Zijn imago van familieman is slechts een pr-stunt. Dat zegt prinses Latifa Bint Mohammed Bin Rashid Al Maktoem over haar vader, de emir van Dubai en huidige minister-president van de Verenigde Arabische Emiraten.

En daarom houdt het Westen van hem. De Britse Queen is bijvoorbeeld goed bevriend met de vijfde rijkste man ter wereld, die haar elk jaar ontmoet tijdens de Royal Ascot, het beroemdste paardenrace-evenement ter wereld.

In maart verdween Latifa plotseling van de radar. Ze plaatste een emotionele video waarin ze haar vader ontmaskert.

Urenlang gemarteld

Ze vertelt dat ze niks mag en eigenlijk als gevangene in haar eigen huis leeft. Ze mag al sinds 2000 het land niet uit en wordt continu in de gaten gehouden.

Toen ze in 2002 probeerde te ontsnappen werd ze in opdracht van haar eigen vader jarenlang opgesloten in een gevangenis en vaak urenlang gemarteld.

Dit is pas echt een beest (en daarom houdt het Westen van hem). Ontsnapte prinses ontmaskert haar vader, emir van Dubai, in emotionele video

Foto: Martin H. Wikimedia Commons

“Hij wilde mij dood hebben, maar dat is hem niet gelukt,” zegt ze.

Latifa zegt dat ze vaak dagenlang in het donker werd opgesloten, geen schone kleren kreeg en moest slapen op een dun matras dat was doordrenkt met bloed en uitwerpselen.

Bevestigen

“Wij hebben haar identiteit kunnen bevestigen,” zei advocate Radha Stirling tegen de Spaanse krant El Pais.

De organisatie van Stirling, Detained in Dubai, kreeg eerder een dringend verzoek om hulp van een voormalige agent van de Franse geheime dienst, Jean-Pierre Hervé Jaubert.

Hij zei dat hij de prinses hielp om uit het emiraat te ontsnappen. Ze gingen samen met een Finse vriendin aan boord van een jacht met Amerikaanse vlag voor de kust van India.

Ze waren van plan om via Mumbai naar de VS te vluchten, maar daar zijn ze nooit aangekomen. Het jacht werd geënterd door soldaten.

Vijf oorlogsschepen

Jaubert claimt dat ze werden ‘geblinddoekt, geboeid en geslagen’ door soldaten voordat ze werden teruggebracht naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Bij de operatie waren maar liefst vijf oorlogsschepen, twee gevechtstoestellen en een helikopter betrokken, aldus Jaubert.

De Fransman werd uiteindelijk weer vrijgelaten, maar hij vermoedt dat Latifa nog altijd vastzit.

Volgestopt met pillen

De Finse vriendin, Tiina Jauhiainem, zei dat de emir ervoor zal zorgen dat de prinses niet zal kunnen communiceren met de buitenwereld.

“Ze wordt volgestopt met pillen, iets wat normaal is in Dubai als ze niet willen dat mensen zich uitspreken,” zei ze.

Bekijk de video hieronder:

[Daily Mail]


Vind je deze informatie belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

5 reacties

 1. heftig verhaal dit

  8 likes
 2. ppff.. heftige ouwe heer zeg .. het zal je vaar maar wezen
  las ooit een boek : Dood van een prinses .. super goed beschreven wat zij meemaakt nu, hoopt dat we meer van haar gaan horen alhoewel ik er niet op zit te wachten, maar goed.. alle beetjes helpen de mens wakker te schudden!
  Ze zal binnenkort wel dood worden gevonden in een onderzeeboot of zo..

  6 likes
 3. Dit is heel erg, maar wellicht even erg is dat een westerse vorst geode vriendjes is met dit soort uitschot.

  3 likes
 4. Ach dat kan je toch al zien van zijn duivelse gezicht dat Maktoum een duivelse narcist is,al gelijk als je hem ziet.
  Hij is een Zionist,Vrijmetselaar die zijn zwart geld wit wast achter de liefdadigheids instellingen en achter zijn religie,dit is al zo lang bekend van hem ook.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

bill gates

Bill Gates vernietigt onze vrijheid. Zo komt de wereld eruit te zien als hij zijn zin krijgt

Miljardair Bill Gates is er medeverantwoordelijk voor ...

corona

‘Amerikaanse leger zit achter corona-uitbraak,’ zegt Chinees ministerie. ‘Dit is verbazingwekkend’

Een woordvoerder van het Chinese ministerie van ...