Homepagina » Archeologie » Archeologen doen opzienbarende ontdekking in Ethiopië. Leefden hier ooit reuzen?
Archeologen doen opzienbarende ontdekking in Ethiopië. Leefden hier ooit reuzen?

Archeologen doen opzienbarende ontdekking in Ethiopië. Leefden hier ooit reuzen?

Archeologen hebben in het oosten van Ethiopië een oude stad ontdekt waar volgens de lokale bevolking reuzen leefden. Dat schrijft de Britse krant The Independent.

In de plaats Harlaa is onder meer een 12e-eeuwse moskee opgegraven.

Wetenschappers vonden er ook grafstenen, glasscherven, carneool – dat werd gebruikt voor het maken van zegelstenen en sieraden – en aardewerk uit Madagaskar, de Maldiven, Jemen en China.

Reuzen

Daarnaast zijn er bronzen en zilveren munten uit het 13e-eeuwse Egypte gevonden.

Boeren stuitten al vele jaren op stukken aardewerk en munten van de oude beschaving, maar pas toen onderzoekers van de Universiteit van Exeter het gebied bezochten, werd de stad ontdekt.

Lokale bewoners vonden ook andere vreemde voorwerpen, waaronder Chinese munten.

Vanwege de omvang van de stenen waar de gebouwen uit bestaan, is een legende ontstaan die stelt dat er reuzen in het gebied leefden.

Mysteries

De gebouwen en muren van de nederzetting bestaan uit steenblokken die zo groot zijn dat lokale bewoners denken dat ze niet door gewone mensen gemaakt kunnen zijn.

De onderzoekers analyseerden de resten van zo’n 300 mensen die in grafkamers zijn gevonden in de stad, onder andere om meer te weten te komen over de herkomst van deze oude gemeenschap.

“Ze wilden heel graag dat wij deze mysteries voor hen zouden ontrafelen,” zei hoofdonderzoeker Timothy Insoll.

Kinderen

“Volgens een legende woonden er reuzen in het gebied,” voegde hij toe. “Wij hebben dat weerlegd, maar ik ben er niet zeker van of ze ons geloven.”

“Sommigen hebben gezegd dat de lichamen die we bestudeerd hebben, kinderen van reuzen zijn!” aldus professor Insoll.

De archeologen hebben opgravingen verricht tot een diepte van 2,5 meter. De oudste voorwerpen dateren van de zesde eeuw na Christus.

Fascinerende bestemming

Vanwege de rijke geschiedenis van Ethiopië is het land al lange tijd een fascinerende bestemming voor archeologen.

Veel oude culturen van over de hele wereld kennen legendes over reuzen die ooit over de aarde zwierven.

[Independent]


Vind je dit artikel waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Als het oudste wat ze gevonden hebben 1400 jaar oud is hebben niet diep genoeg gegraven. Het feidat wij megalitische gebouwen zoals de pyyramides, met onze huidige technologie, niet kunnen kunnen bouwen zegt wel iets. Die dingen zijn gebouwd door een beschaving die over technolie beschikte die wij niet hebben. Een antedeluviaanse beschaving die door een catastrofale gebeurtenis is weggevaagd.

  12 likes
  • Deze beschaving had een veel hogere intelligentie dan de mensen vandaag de dag hebben. Dit komt onder meer door voeding, straling, rondvliegende fijnstof e.d. Ik zou dan zeggen tussen de 6000-8000 jaar geleden.

   3 likes
  • “Het feit dat wij megalitische gebouwen zoals de pyyramides, met onze huidige technologie, niet kunnen kunnen bouwen zegt wel iets”

   Dat is geen feit dat is een leugen, met de huidige techniek kunnen we zeer zeker wel een piramide bouwen.

   2 likes
 2. Zijn dit kennissen van Mark Rutte, die heeft ook een hoop fantasie, en de waarheid zit zelfs bij hem niet in de midden.

  6 likes
 3. Sprookjesboek gebr, Grim : allemaal reuzen ! Want sprookjes kunnen zeer zeker wel eens de waarheid zijn ! Alles is niet verzonnen Elfen, Reuzen, Trollen ik denk dat ze allemaal bestaan of bestaan hebben ! De verhalen komen niet vanzelf ! Er is een grond ! Er is een waarheid ook de grote skeletten die we hebben gevonden ! Zijn geen verzinsels ! Die zijn echt ja en wat dan !!

  5 likes
  • Ik denk ook dat er ‘mythische’ soorten hebben bestaan. Zoiets verzin je niet en moet bijna wel een grondslag hebben gehad om daar verhalen mee te maken. Waarschijnlijk lang niet zo fantastisch qua uiterlijk en met speciale krachten als in de sprookjes – mensen hebben nou eenmaal een rijke fantasie -, maar er zullen zeker meer vormen van humanoide soorten hebben bestaan. Hetzij nu uitgestorven, hetzij nu ondergronds of onzichtbaar voor ons spectrum. Ook sprookjes hebben een oorsprong.

   3 likes
 4. Kinderen van reuzen, dat zijn dus lichamen van normale afmetingen?

  2 likes
 5. Het moet aangetoond worden door skeletten, anders blijft het een welles nietes verhaal.

  0 likes
 6. Spirit_himalaya27

  De reuzen met 6 vingers. En waar o waar tref je heden de meeste mensen met 6 vingers aan denkt u?… In Erzurum – Turkije.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronamaatregelen

Boze Belgen klagen overheid aan om coronamaatregelen: ‘Georganiseerde uitroeiing van bejaarden’

Meer dan 30 Belgen slepen de Belgische ...

belgische

Belgische huisarts kan niet langer zwijgen over ‘coronacrisis’: ‘Ik steek mijn nek uit’

Toen de corona-epidemie uitbrak in China voelde ...