Homepagina » Het Complot » CIA en MI6 wisten voor inval dat Irak geen massavernietigingswapens had
CIA en MI6 wisten voor inval dat Irak geen massavernietigingswapens had

CIA en MI6 wisten voor inval dat Irak geen massavernietigingswapens had

Volgens nieuwe bewijzen hebben MI6 en de CIA ruim voor de inval in Irak via geheime kanalen te horen gekregen dat het land niet over massavernietigingswapens beschikte.

Tony Blair vertelde het Britse parlement voor de inval dat het Iraakse chemische, biologische en nucleaire wapenprogramma ‘actief’ en ‘operationeel’ was.

Vanavond zendt de BBC een aflevering van het programma Panorama uit waaruit zal blijken dat Britse en Amerikaanse inlichtingendiensten maanden voor de invasie van hooggeplaatste overheidsbronnen te horen kregen dat Irak niet over massavernietigingswapens beschikte en dat er verder niets met de informatie is gedaan.

Bedrogen

Naji Sabri, de minister van Buitenlandse Zaken onder Saddam Hoessein, vertelde de toenmalige afdelingschef van de CIA in Parijs, Bill Murray, dat Irak ‘vrijwel niets’ had op het gebied van massavernietigingswapens.

Drie maanden voor de inval had een MI6-agent een ontmoeting met het Iraakse inlichtingenhoofd Tahir Habbush al-Tikriti, die zei dat Saddam geen massavernietigingswapens had. Enkele dagen na de bijeenkomst in de Jordaanse hoofdstad Amman publiceerde de Britse overheid in september 2002 het aangedikte Iraakse wapendossier.

Toenmalig kabinetsvoorzitter Robin Butler, die een onderzoek instelde naar het gebruik van informatie naar aanleiding van de inval in Irak, zei dat hij niets wist over de uitspraken van Sabri. “Er waren steeds manieren waarop mensen werden misleid of zichzelf misleidden. Ik kan me voorstellen dat vooral het publiek zich nu bedrogen voelt,” zei hij.

Te druk

Het tv-programma laat daarnaast zien dat de baas van MI6, Richard Dearlove, zich heeft gebaseerd op informatie die later onbetrouwbaar bleek. MI6 nam onder meer aan dat Irak uranium kocht van Niger, terwijl die geruchten door andere inlichtingendiensten, zoals de Franse DGSE, niet werden geloofd.

Ook feiten die Irakezen aanleverden werden door MI6 en CIA gewoon gebruikt, zelfs nadat was gebleken dat ze niet klopten. De Duitse bron Rafid Ahmed Alwan al-Janabi gaf in 2011 tegenover The Guardian toe dat alle informatie die hij aan het Westen gaf was gefabriceerd.

Panorama vroeg om een interview met Blair, maar die zei het ‘te druk’ te hebben.

The Spies Who Fooled the World is vanavond om 23.35 uur te zien op BBC1.

Bron: Guardian.co.uk

Gerelateerd:

 Vond je dit interessant? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. Saddam hoessein had al die tijd gelijk! Net als nu, Ahmedinijad en Assad. De russen weten dat ook en daarom staan ze achter Iran en Syrië..Misschien moeten we de russen eens als de “goede” zien en de amerikanen als de SLECHTE

  0 likes
 2. Lekker volkje die Amerikanen!

  0 likes
 3. [quote name=”john wichers”]Saddam hoessein had al die tijd gelijk! Net als nu, Ahmedinijad en Assad. De russen weten dat ook en daarom staan ze achter Iran en Syrië..Misschien moeten we de russen eens als de “goede” zien en de amerikanen als de SLECHTE[/quote]

  Precies john !spijker op de kop!!

  0 likes
 4. Wat we al wisten, wordt nu bevestigd. En nu de hele 911-bende oprollen, want daar gaat het uiteindelijk om!

  0 likes
 5. de waarheid graag, en wel NU

  0 likes
 6. Russen zijn ook geen lekkere jongens hoor 😉 Hebben ook lustig huisgehouden met genocide 😉

  0 likes
 7. De elite laat zich niet zomaar ter verantwoording roepen.
  Laat staan dat het recht zal zegevieren.
  Onlangs heb ik de film “Wistleblower” bekeken. Een film uit 2010 die gaat over sexueel misbruik van jonge vrouwen uit Bosnie/Servie.
  Dat misbruik werd aangestuurd via tussenpersonen. Het was (is?) goedgeorganiseerd en ging (gaat?) om veel geld.
  Er waren hoge officials van o.m. de VN bij betrokken. Door ruchtbaarheid via de BBC is het gekomen tot vervolging van enkele tussenpersonen, maar geen veroordelingen.

  Vergeef me wanneer ik geen goed beeld schets van die film, maar dit is mij bijgebleven.

  Vechten tegen de bierkaai !!!
  Eén individu is geen partij in die strijd.
  Alleen massaal, maar dan ook echt massaal als mensheid, zijn wij in staat iets te veranderen aan de misdragingen van bepaalde elite.

  0 likes
 8. Als je alles bij elkaar optelt en/of af trekt ben je zoals elk normaal mens de draad kwijt en doe je maar wat.

  0 likes
 9. Het is het resultaat wat telt: de poppenspelers op de achtergrond hebben hun doel bereikt, de Rockefellers hebben in irak hun centrale bank, dus de heerschappij over de gelden en de olie.
  Dat er meer dan een half miljoen mensen moesten sterven is maar een kleine prijs, macht is veel belangrijker. En wie denk je dat die oorlog gefinacieerd heeft?

  0 likes
 10. No kidding ?! (geen massaver-nietingingswapens (die waren er naast het volgende wel te vinden (lees verder) !) Ging het naast massavernietingingswapens niet om olie en eventuele kleitabletten daar in Irak en sterrepoorten (een soort piramiden/ mastabas) die met name in een bijbels plaatsje genaamd Ur staan). Ur van Abraham en zo ???!! Blijkbaar meer te vinden voor de illuminati dan wat chemicalien die zouden kunnen worden ingezet als (massavernietigings)wapen. Er moest blijkbaar een reden worden bedacht om daar naar Irak toe te gaan met vele troepen en onder die radar even te gaa kijken wat er nog meer te vinden was (zie bovenstaand). En volgens mij was het voor die illuminati een behoorlijk winstgevende en ook in het kader van control succesvolle operatie daar in Irak. Ook de operties in Afghanistan is best wel succesvol gebleken in wat voorgaand is gemeld. Ook daar wemelt het van de sterrepoorten, delfstoffen en dressuur van mensen waarin de illuminati een snuggere slag naar voren hebben gemaakt. Hiermee wil ik niet zeggen dat ik het met de illuminati eens ben of zo maar het is zo dat ze in die 2 slagen naar voren een behoorlijk succes hebben gemaakt.

  0 likes
 11. Kielhalen die bedriegers!!!!!!

  0 likes
 12. [quote name=”JanKees”]Als je alles bij elkaar optelt en/of af trekt ben je zoals elk normaal mens de draad kwijt en doe je maar wat.[/quote]

  Slaapdronken heet dat.
  Teken dat je wakker aan het worden bent.
  Een koude douche (flink bedrogen worden door iemand die je vertrouwde) doet wonderen.
  Evenals een stevig ontbijt (lees b.v. commentaar van nu.jij elke dag)
  Good luck….volhouden zou ik zo zeggen.

  0 likes
 13. Hahahahaha , een paar jaar geleden werden dergelijke berichten afgedaan met ‘complottheorie’. Nu komt de gevestigde media een keer.

  0 likes
 14. Oud nieuws! op naar de volgende leugens van die Amerikanen!zoals, Syrië, Noord/Zuid Korea, Falklandeilanden, Venezuela, Aruba, Suriname, Curaçao.

  0 likes
 15. [quote name=”Eden”]Russen zijn ook geen lekkere jongens hoor 😉 Hebben ook lustig huisgehouden met genocide ;)[/quote]

  Hadden, en zijn gestopt.

  Wie zijn er nog grootschalig bezig? Juist, de westerse machten

  0 likes
 16. Ik ben zeer tevreden met dit bericht.Kan iedereeen in Nederland eens heerlijk languit op de bank,voetjes op tafel(Bankzaken) doen, en heerlijk uitgebreid genieten van dat wat velen altijd ontkent hebben, of niet geloofden, in de documantaire “The Spies Who Fooled the World”.Advies?? Zet vast iets klaar, om uw overgeefsel op te vangen.En nu nog hopen dat de documantaire ook nog even vermeld dat 9-11 in scene is gezet,om de bevolking achter haar te krijgen Irak binnen te vallen.

  0 likes
 17. Weten is meten zegt men en van deze materie weet men voldoende om te kunnen stellen dat Irak massa vernietiging wapens bezat en gebruikte.
  De wereld heeft gezien dat Saddam Hoessein speciale ontstekers voor nucleaire bommen via de media aan de wereld liet zien en wat gifgas betreft een Nederlander leverde grote aantallen componenten aan Het regiem om gifgas te kunnen produceren en gifgas is een massa vernietigingswapen en dit middel is walgelijk toegepast op de eigen bevolking.

  Het dreigen met … en uitvoeren met … heeft het gevolg gehad
  OORLOG en wederom dreigt er een nieuw conflict ditmaal met miljoenen slachtoffers.
  Zou beter zijn te erkennen dan te ontkennen als wij erkennen en daarmee dealen kan een groot nieuw drama hopelijk voorkomen worden.

  0 likes
 18. Harald Schoonhoven

  Dit is oud nieuws

  0 likes
 19. [quote name=”Silber eye”]Weten is meten zegt men en van deze materie weet men voldoende om te kunnen stellen dat Irak massa vernietiging wapens bezat en gebruikte.
  De wereld heeft gezien dat Saddam Hoessein speciale ontstekers voor nucleaire bommen via de media aan de wereld liet zien en wat gifgas betreft een Nederlander leverde grote aantallen componenten aan Het regiem om gifgas te kunnen produceren en gifgas is een massa vernietigingswapen en dit middel is walgelijk toegepast op de eigen bevolking.

  Het dreigen met … en uitvoeren met … heeft het gevolg gehad
  OORLOG en wederom dreigt er een nieuw conflict ditmaal met miljoenen slachtoffers.
  Zou beter zijn te erkennen dan te ontkennen als wij erkennen en daarmee dealen kan een groot nieuw drama hopelijk voorkomen worden.[/quote]
  Kun je daar een link van geven, van die onstekingen voor een atoom wapen??De beelden van dat gifgas zijn de wereld om geweest, maar die van die ontsteking heb ik nog nooit iets over gezien of gehoord.En heb “no bad feelings” als ik zeg, dat de uitdrukking “METEN is WETEN” de juiste is.Verder ben ik het behoorlijk eens!

  0 likes
 20. CIA, MI6, P2 en niet te vergeten onze eigen krantenknipsel verzamelaars de AIVD, weten drommels goed dat er over van alles en nog wat gelogen wordt.

  Ooggetuigen rapport Richard C Hoagland.
  Hoagland, was de Science Adviser van CBS News van 1968–1971. Hij vertelt dat hij door NASA een briefje kreeg net als de andere aanwezigen journalisten dat Apollo 11 in een studio was opgenomen en dat het fake was. Dit was tijdens een officiële NASA press conference in 1969. De volgende link heeft het stukje van het interview dat waarschijnlijk van het programma Coast to Coast AM is maar daar ben ik niet zeker van. Luister en oordeel zelf.
  http://awe130.nl/index.php/the-news-awe130/22-eyewitness-report-richard-c-hoagland.html

  0 likes
 21. .[/quote]
  Kun je daar een link van geven, van die onstekingen voor een atoom wapen??De beelden van dat gifgas zijn de wereld om geweest, maar die van die ontsteking heb ik nog nooit iets over gezien of gehoord.En heb “no bad feelings” als ik zeg, dat de uitdrukking “METEN is WETEN” de juiste is.Verder ben ik het behoorlijk eens![/quote]
  Misschien dat deze link jou verder kan helpen, ik heb een fotografisch geheugen en zie het nog voor mij evenals de gijzel neming van diplomaten en hun kinderen (aai over de bol van Saddam Hoessein op een zeer angstig ogende diplomaten kind)

  0 likes
 22. [quote name=”Silber eye”].[/quote]
  Kun je daar een link van geven, van die onstekingen voor een atoom wapen??De beelden van dat gifgas zijn de wereld om geweest, maar die van die ontsteking heb ik nog nooit iets over gezien of gehoord.En heb “no bad feelings” als ik zeg, dat de uitdrukking “METEN is WETEN” de juiste is.Verder ben ik het behoorlijk eens![/quote]
  Misschien dat deze link jou verder kan helpen, ik heb een fotografisch geheugen en zie het nog voor mij evenals de gijzel neming van diplomaten en hun kinderen (aai over de bol van Saddam Hoessein op een zeer angstig ogende diplomaten kind)[/quote]
  Ja ik kan de beelden van die angstig ogende kinderen ook nog zo voor mijn ogen zien,maar dan heb ik kennelijk de beelden van die onstekingen voor atoomwapens gemist.Ik heb dit allemaal nagesneupt nogmaals niets gevonden.http://www.youtube.com/results?search_query=saddam+hussein&oq=sadam&gs_l=youtube.1.1.0i10l2j0l3j0i10l2j0l3.324.1533.0.5682.4.4.0.0.0.0.164.492.1j3.4.0…0.0…1ac.1.1Rh1BcL50I4

  0 likes
 23. [quote name=”Silber eye”]Weten is meten zegt men en van deze materie weet men voldoende om te kunnen stellen dat Irak massa vernietiging wapens bezat en gebruikte.
  De wereld heeft gezien dat Saddam Hoessein speciale ontstekers voor nucleaire bommen via de media aan de wereld liet zien en wat gifgas betreft een Nederlander leverde grote aantallen componenten aan Het regiem om gifgas te kunnen produceren en gifgas is een massa vernietigingswapen en dit middel is walgelijk toegepast op de eigen bevolking.

  Het dreigen met … en uitvoeren met … heeft het gevolg gehad
  OORLOG en wederom dreigt er een nieuw conflict ditmaal met miljoenen slachtoffers.
  Zou beter zijn te erkennen dan te ontkennen als wij erkennen en daarmee dealen kan een groot nieuw drama hopelijk voorkomen worden.[/quote]

  En amerika ,cq het westen heeft duizend x meer!

  Maar kijk aub eens deze video

  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M26&s=M118&ss=P2049&l=NL

  Waarom Amerika oorlog voert !
  Grtn Bender

  0 likes
 24. Een land of organisatie (NAVO) moet toch van tijd tot tijd tonen dat ze de machtigste macht op aarde is? Hoe wil je anders dat andere landen je gedwee volgen?
  Wat die Irak-invallen en andere aanvallen op primitief bewapende landen heeft opgeleverd, is dat China (en in mindere mate Rusland) tot de conclusie is gekomen dat ze zeer sterke en moderne strijdkrachten moeten hebben om te voorkomen dat ze als Irak behandeld worden.
  Het Westen heeft door onnodige en illegale aanvallen op andere landen tegenmachten opgeroepen en door alle bezuinigingen die nu gaande zijn lijkt het erop dat NAVO zichzelf en de bevolking van het Westen meer kwaad heeft gedaan dan goed. Alleen, ze kunnen niet ter verantwoording worden geroepen en herhaling is nog steeds mogelijk.

  0 likes
 25. ja al het goede komt uit america :
  oorlogen, vaccinaties, leugens, monsanto en co, google niet te vergeten want die willen ook al de wereld domneren….

  0 likes
 26. natuurlijk wisten ze dat. Het ligt er toch ook voor de hand dat ze iets moesten bedenken om de olie veilig te stellen.

  0 likes
 27. [quote name=”bending unit 22″][quote name=”john wichers”]Saddam hoessein had al die tijd gelijk! Net als nu, Ahmedinijad en Assad. De russen weten dat ook en daarom staan ze achter Iran en Syrië..Misschien moeten we de russen eens als de “goede” zien en de amerikanen als de SLECHTE[/quote]

  Precies john !spijker op de kop!![/quote]
  het is allemaal onzin al deze oorlogen,, nog iran nog syrie nog rusland want ook deze landen mogen zeker wat aan de mensen rechten doen!! wat dacht je van stenigen van mensen ,,, de homo haat,, kan me heugen dat Ahmedinijad zei dat op een dag de islam zelfs de grootste bergtoppen van de wereld gaat beheersen,, we moeten eens meer respect hebben voor elkaar,, laten we daar maar eens mee beginnen ,, waar 2 vechten hebben 2 schuld!!

  0 likes
 28. Lauke, homohaat is hier in Nederland ook schering en inslag.
  Voor jaren terug ging men hier er heel goed mee om, maar tegenwoordig is homo een scheldwoord en zijn die mensen hier op straat ook niet altijd veilig.

  0 likes
 29. [quote name=”kengai”]Lauke, homohaat is hier in Nederland ook schering en inslag.
  Voor jaren terug ging men hier er heel goed mee om, maar tegenwoordig is homo een scheldwoord en zijn die mensen hier op straat ook niet altijd veilig.[/quote]
  daar heb je ook gelijk,, maar dat heeft te maken met de ideologie van bepaalde religies,, daarom zei ik ook,, leer mensen te respecteren of ze nou zwart,bruin, geel, paars ,blank of homo zijn ,,heb respect voor elkaar laten we daar maar mee beginnen en eens geen vooroordelen hebben,, ons bloed is allemaal rood en we hebben elk persoon nodig om deze prachtige planeet mooi te “houden” want we maken er een bende van met zijn allen

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

euro-2976515_1280

Dit is het beste voornemen voor 2018

Het nieuwe jaar ingaan, gaat altijd gepaard met goede ...

UFO's zijn tijdmachines uit de toekomst. Professor doet opzienbarende uitspraken

UFO’s zijn tijdmachines uit de toekomst. Professor doet opzienbarende uitspraken

Een professor van Montana Tech, een Amerikaanse ...

Als je ’s ochtends Radio 1 aanzet, word je er helemaal gek van. Het is gewoon een linkse kerk. Felle kritiek op Baudet-bashing bij staatsomroep

Als je ‘s ochtends Radio 1 aanzet, word je er helemaal gek van. Het is gewoon een linkse kerk. Felle kritiek op Baudet-bashing bij staatsomroep

Rechtsgeleerde Afshin Ellian heeft in het programma ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+