Natuur en Milieu

Niet CO2-uitstoot, maar zon is drijvende kracht achter klimaatverandering. Professor legt in deze must-see video uit waarom het weleens heel koud kan worden

Help door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Professor Valentina Zharkova van de Northumbria University heeft onlangs een presentatie verzorgd bij de Global Warming Policy Foundation.

Uit haar onderzoek blijkt dat de zon een steeds terugkerende cyclus van 350 tot 400 jaar doorloopt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Aan de hand van deze cyclus kunnen warmere en koudere perioden op aarde worden voorspeld.

Nieuw minimum

Het Maunderminimum (1645-1715), het Wolfminimum (1200), Oortminimum (1010-1050), Homerminimum (800-900 voor Christus) en de warmere periode in de middeleeuwen (900-1200) en andere warmere perioden komen overeen met de cyclus.

Deze benadering voorspelt ook dat er in 2020-2055 een nieuw minimum aan zit te komen.

Wetenschappers weten al heel lang dat het aantal zonnevlekken om de 11 jaar een maximum bereikt. Dit verschijnsel wordt toegeschreven aan veranderingen in de magnetische activiteit van de zon.

Moeite

Bestaande modellen kunnen deze 11-jarige regelmaat goed verklaren, maar ze hebben moeite met het feit dat het ene maximum veel hoger is dan het andere.

Professor Zharkova liet zien dat de nauwkeurigheid van de modellen sterk verbetert als stromingen vlak onder het zonneoppervlak erbij worden betrokken.

Er is in feite sprake van twee magnetische cycli die beide ongeveer 11 jaar duren, maar die niet dezelfde frequentie hebben. Hierdoor versterken ze elkaar soms, terwijl ze elkaar op andere momenten juist opheffen.

Kleine IJstijd

Beide cycli gaan elkaar de komende tijd steeds meer tegenwerken, waardoor de magnetische activiteit van de zon in 2020-2055 net zo laag wordt als tijdens het Maunderminimum, dat samenviel met de Kleine IJstijd.

Toen was het zo koud dat de Theems in Londen bevroor.

Bekijk de presentatie hieronder:

[GWPF]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
5 jaren geleden

En Rutte maar 1000 miljard in het klimaatverandering putje van onze belstingcenten stoppen. Dat deze man nog uberhaupt in de regering zit.. hij heeft lak aan idereen en doet wat hij wil.. allemaal egotrippers die alleen maar aanzichzelf denken. Behalve Baudet, hij is de enige die het begrepen heeft en het ook duidelijk weet te verwoorden.. was zeer verbaasd dat er tijdens het debat over dit onderwerp slechts een hadvol mensen in de kamer zaten, die ook nog eens volledig ongeintereseert naar hun mobieltje of lapton zaten te staren.. dat belooft wat.. dat hebben wij gekozen.. ik hoop dat er een frisse wind komt met Baudet als minister president…

wysiwygman
wysiwygman
5 jaren geleden

Interessant maar Zharkova heeft zich laten meeslepen door de felle “doomsday”-achtige reacties van de pers, deze collega van haar heeft haar gecontacteerd en plaatst heel dit verhaal in de juiste context (lees = doom off):

https://www.iflscience.com/environment/mini-ice-age-hoopla-giant-failure-science-communication/

JanB
JanB
5 jaren geleden

Die vlegel die niet eens z´n historische feiten op een rij heeft tot premier van NL maken…..
Ja, gezien de huidige IQ en EQ staat van veel NL-ers misschien maar de beste oplossing.
Men krijgt wat men vraagt/verdient. Ciao, Adios, Au revoir

Sint Zwarte Kerst Biff
Sint Zwarte Kerst Biff
5 jaren geleden

Ik heb alvast extra hout gesprokkeld voor mijn allesbrander, alsmede extra dekens gekocht en dikke truien en fleece jacks.
Dat we strenge vorst gaan krijgen is onderhand wel duidelijk!
Hoog tijd dat we zoveel mogelijk CO2 gaan uitstoten om de temperatuur nog enigszins op niveau te gaan houden hoewel de mens hier natuurlijk amper invloed op kan uitoefenen.

In ieder geval draag ik mijn steentje bij door zoveel mogelijk CO2 bevattende SCHETEN te laten.
Natuurlijk is dat een druppel op een gloeiende plaat, maar alle kleine beetjes helpen en wie het kleine niet eert is het grote niet weert.

Als rechtgeaarde hardwerkende belastingbetalers zetten we met zijn allen onze schouders eronder en schakelen we gezamenlijk een tandje bij want met wind tegen trappen we als Nederlanders gewoon een beetje harder!

Laat je niet gek maken door de pilotici en lever je bijdrage. Laat onze wereld niet afkoelen!
Ik doe een oproep aan iedereen die dit leest: sluit je aan bij het schetenfront. Laat je scheten vrij, onbelemmerd en zonder gène of schaamte.
Organiseer chili con carne evenementen met heerlijke bruine bonenschotels met extra uien. Goedkoop, voedzaam met garantie voor een scheetrijke nazit!

Omdat IEMAND het moet doen zal ik dan maar de leider (sterke man), aanjager, inspirator en woordvoerder zijn van deze nieuwe beweging.
Ook allochtonen, negers, joden, mohammedanen, homo’s, lesbo’s, en iedereen die ik per ongeluk vergeet zijn van harte welkom!
De scheetbeweging heeft iedereen nodig, ongeacht geslacht, religie, seksuele voorkeur of politieke partij.
Ook van groot, midden en kleinbedrijf kunnen we alle hulp gebruiken
Van multinationals ontvangen ook we graag elke hulp die men bereid is te geven.
Leger en politie roep ik op om enthousiast mee te doen en, misschien een beetje op het randje…. Ook de doden kunnen hun bijdrage nog leveren mits hun rectale openingen niet onmiddellijk worden afgesloten door goedbedoelde maar scheetgewijs ongewenste pogingen.

Misschien ben ik nu wat te radicaal maar met mijn betoog wil ik alleen maar een grote maatschappelijke discussie openen om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren.

Jullie aller Biff

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x