Homepagina » Het Complot » Complot: Theo van Gogh werd opgeofferd, bedenkelijke rol AIVD
Complot: Theo van Gogh werd opgeofferd, bedenkelijke rol AIVD

Complot: Theo van Gogh werd opgeofferd, bedenkelijke rol AIVD

Op het Nederlands Filmfestival gaat vanavond de film ‘2/11 – Het spel van de wolf’ in première. De film gaat over de nasleep van de moord op cineast Theo van Gogh. De makers van de film, Gijs van de Westelaken en Theodor Holman, waren allebei dik bevriend met Van Gogh, de filmregisseur die op 2 november 2004 werd vermoord door Mohammed Bouyeri.

De film suggereert dat de aanslag op Van Gogh te voorkomen was geweest. De AIVD zou aanwijzingen hebben gehad dat Van Gogh een doelwit was, maar het bewijs daarvoor – afgeluisterde telefoongesprekken – is opeens verdwenen.

Opgeofferd

De makers suggereren in de film dat Van Gogh werd opgeofferd om een grotere vis te vangen. “Dat is een stelling die je in een fictiefilm wel kunt onderzoeken,” aldus Van de Westelaken. “Of het waar is? Ik denk dat wij er wel heel dicht bij zitten. In elk geval hoop ik dat de politiek er goed naar gaat kijken.”

In de film, met Susan Visser als teamhoofd van de AIVD, worden betrokkenen van destijds met naam en toenaam genoemd. Van de Westelaken: “We hebben niet juridisch laten uitzoeken of dat wel is toegestaan. Als er betrokkenen zijn die bezwaren hebben, dan merken we dat later wel.”

De film ‘2/11 Het spel van de wolf’ is vanaf volgende week te zien in de bioscoop. Op 2 november, precies tien jaar na de moord, zendt de VPRO de film uit op NPO2.

[AD]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
m.b
m.b
6 jaren geleden

In de docu over de moord (gepresenteerd door o.a Katja Schuurman) werd al duidelijk dat er heel wat dingen niet helemaal klopten. Vreemd dat we er nooit meer iets van vernomen hebben.

Radjedef
Radjedef
6 jaren geleden

Een soort gelijke film zou je kunnen maken over de dood van Pim Fortuijn. Daar had de AIVD de moordenaar ook al lang in het verzier. Echter, ze hebben hem zijn gang laten gaan omdat de dood van Pim een aantal machtige lieden erg goed uitkwam.

Old Mason 33
Old Mason 33
6 jaren geleden

Tip: De moord op Theo, Pim en zelfs de aanslag op koninginnedag moet je in de categorie MIND CONTROLE zoeken.

IIS
IIS
6 jaren geleden

Amerikaanse verkiezingen 2 november 2004, kiezers hadden een finale zetje nodig richting herverkiezing Bush, maar hoe? Men had iets nodig om de kiezers psychologisch gezien de goede kant op te krijgen, maar hoe?

…..Theo van Gogh om half negen ‘s morgens 2 november 2004 afgeslacht door moslim. Amerikaanse nieuwszenders stonden bol van het nieuws over deze verschrikkelijke islamitische aanslag…. Missie geslaagd?…

x

Check Also

Tientallen Nederlandse journalisten werken voor de AIVD. Deskundige komt na 25 jaar onderzoek met grote onthullingen

Tientallen Nederlandse journalisten werken voor de AIVD. Deskundige komt na 25 jaar onderzoek met grote onthullingen

De Nederlandse media schrijven vaak klakkeloos berichten ...

We hebben blijkbaar een pijnpuntje te pakken. Verleiders reageren op rel rond 'complottheorieën over privacy in DWDD'

We hebben blijkbaar een pijnpuntje te pakken. Verleiders reageren op rel rond ‘complottheorieën over privacy in DWDD’

De Verleiders lieten maandagavond in het programma ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

28
0
We lezen graag je reactie!x