Homepagina » Het Complot » Complot: Theo van Gogh werd opgeofferd, bedenkelijke rol AIVD
Complot: Theo van Gogh werd opgeofferd, bedenkelijke rol AIVD

Complot: Theo van Gogh werd opgeofferd, bedenkelijke rol AIVD

Op het Nederlands Filmfestival gaat vanavond de film ‘2/11 – Het spel van de wolf’ in première. De film gaat over de nasleep van de moord op cineast Theo van Gogh. De makers van de film, Gijs van de Westelaken en Theodor Holman, waren allebei dik bevriend met Van Gogh, de filmregisseur die op 2 november 2004 werd vermoord door Mohammed Bouyeri.

De film suggereert dat de aanslag op Van Gogh te voorkomen was geweest. De AIVD zou aanwijzingen hebben gehad dat Van Gogh een doelwit was, maar het bewijs daarvoor – afgeluisterde telefoongesprekken – is opeens verdwenen.

Opgeofferd

De makers suggereren in de film dat Van Gogh werd opgeofferd om een grotere vis te vangen. “Dat is een stelling die je in een fictiefilm wel kunt onderzoeken,” aldus Van de Westelaken. “Of het waar is? Ik denk dat wij er wel heel dicht bij zitten. In elk geval hoop ik dat de politiek er goed naar gaat kijken.”

In de film, met Susan Visser als teamhoofd van de AIVD, worden betrokkenen van destijds met naam en toenaam genoemd. Van de Westelaken: “We hebben niet juridisch laten uitzoeken of dat wel is toegestaan. Als er betrokkenen zijn die bezwaren hebben, dan merken we dat later wel.”

De film ‘2/11 Het spel van de wolf’ is vanaf volgende week te zien in de bioscoop. Op 2 november, precies tien jaar na de moord, zendt de VPRO de film uit op NPO2.

[AD]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

28 reacties

 1. Amerikaanse verkiezingen 2 november 2004, kiezers hadden een finale zetje nodig richting herverkiezing Bush, maar hoe? Men had iets nodig om de kiezers psychologisch gezien de goede kant op te krijgen, maar hoe?

  …..Theo van Gogh om half negen ‘s morgens 2 november 2004 afgeslacht door moslim. Amerikaanse nieuwszenders stonden bol van het nieuws over deze verschrikkelijke islamitische aanslag…. Missie geslaagd?…

  7 likes
  • Is het niet vermoeiend om zo te denken?
   Telkens maar weer bedenken hoe je de schuld bij de VS kan leggen..

   4 likes
   • @Roy

    Vermoeiend? Men heeft liever slapende en niet dieper nadenkende slaven die niet de moeite nemen verder kijken en braaf blijven dromen tot het te laat is?

    Kijk hoe de wereld wordt vernietigd, voorgelogen, afgebroken, vermoord en hoe de slaven nog meer tot slaaf worden gemaakt en zeker als ze niet verder of dieper nadenken. Dankzij de brave niet nadenkende slaaf wordt de wereld alleen maar meer en meer uitgehold totdat het een pak schroot is met een dunne glanzende laag. De wereld lijkt mooi en perfect, maar trap niet door de dunne glanzende laag want dan zie je wat het werkelijk is.

    Zolang de mainstream niet het lef of de ballen heeft zaken anders te brengen dan nu het geval is zal er tegengas moeten worden gegeven. Of de mensen die door de slaven als complotdenkers en aluhoedjes worden uitgemaakt gelijk hebben of niet doet eigenlijk niet eens zo veel ter zake, het geven van tegengas is belangrijk om niet te verzuipen in de leugens die de slaaf in grote golven over zich heen krijgt.

    En, nee, het is niet vermoeiend om zo te denken, het is zelfs zeer verhelderend en maakt dat ik veel mainstream bullshit zo kan overslaan. Heel de media is van onder naar boven één vette en ranzige hap van leugens waar je zo door heen prikt, als je maar even verder wilt nadenken.

    17 likes
   • Eerlijk gezegd wordt het steeds makkelijker, hele volksstammen laten zich door de VS een worst voor de neus houden, vinden hun salaris en carriere belangrijker, en niet te vergeten wat hun partner/familie cq vriendenkring vindt. Want dat vinden zij ook. Het msm nieuws verplicht geloven anders ligt je sociale leven aan gruzelementen, zo is de situatie ongeveer. Vinden wat anderen vinden, lekker makkelijk dan hoef je zelf niet te denken. En zo heeft het zo ver kunnen komen, door volgzame schapen die niet zelfstandig kunnen/durven/willen denken. Maar oohh wat zou ik graag die gezichten willen zien van die dwaallichten als de waarheid eenmaal groots en meeslepend op de tv gebracht gaat worden! Superspannend allemaal.

    6 likes
  • Hahahaha wat een aluhoedjes hier. Dus VS zouden moord op Van Gogh gebruikt hebben voor herverkiezing Bush. Alle journalisten zitten dus ook gewoon in HET complot. Moehaha.

   3 likes
   • Het mes snijdt vaak aan vele kanten voor de touwtjestrekkers. De VS heeft wellicht niets te maken gehad met de aanslag op Theo, maar kon deze wel goed gebruiken voor hun eigen politieke doeleinden, en ze deden dat dus ook.

    Wat betreft de journalisten: velen zitten in het complot, maar zijn zich daar niet van bewust en willen dat ook niet. Ze vinden hun salaris en carrière belangrijker dan een oprechte zoektocht naar de waarheid. Daarom zitten wij opgescheept met een lawine aan halve waarheden en hele leugens die ieder half uur op alle zenders tegelijk op ons wordt losgelaten.

    Het “nieuws” is er niet om jouw te informeren, maar om in jouw hoofd een wereldbeeld te creëren, waarvan jijzelf denkt dat dat jouw eigen ideeën zijn. Iemand die wél moeite doet om achter de waarheid te komen kun jij dan vervolgens uitmaken voor “aluhoedje”. Welterusten verder.

    22 likes
   • @blabla

    De berekende killer koos anders wel een heel bijzondere datum om deze slachtpartij te voltrekken.

    Het kan, als je verder ‘aluhoedt’, ook bewust door hem op deze dag zijn gepleegd om de VS in diskrediet te brengen (diepere gedachte). Een psychopaat die ergens een kick van deze daad had moeten krijgen en hoopt op veel media aandacht, tenminste als je heel diep wilt gaan in de geest van een moordenaar en ik denk niet dat deze zo diep zou kunnen gaat en uiteindelijk was hij dan wel voor geestesziek verklaard.

    De pro-formazitting van vandaag gaat o.a. over het verzoek van de OvJ om
    Mohammed B. door het Pieter Baan Centrum te laten onderzoeken op zijn
    geestelijke vermogens. Dit is een min of meer routine bij de berechting van
    ernstige misdrijven, maar de advocaat van Mohammed B. vindt dat juist in de
    zaak tegen zijn cliënt die routine niet moet worden toegepast. Ik ben
    geneigd het met hem eens te zijn: net zoals verdachten recht hebben om
    gevrijwaard te blijven van aantasting van hun lichamelijke integriteit, zou
    dat ook moeten gelden voor de psychische integriteit: als een verdachte niet
    wenst dat er intensief naar zijn psyche, gedrag en geest wordt gekeken,
    lijkt me dat zijn goede recht (al zal dat gevolgen hebben voor het
    strafproces, maar die moet-ie dan maar dragen).
    Advocaat Plasman hamert echter op de geestelijke gezondheid van zijn cliënt:
    iemand die kiest voor terrorisme en internationale jihad, gebaseerd op een
    extreme geloofsovertuiging en dat deelt met companen met dezelfde
    overtuiging, doet dat bij zijn volle verstand, daar is niets psychiatrisch
    aan, en hij is (zie ook Volkskrant van vandaag) dan ook volledig
    toerekeningsvatbaar. Derhalve zou Mohammed B. niet hoeven te worden
    onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

    Maar ik houd het erop dat Bush door deze actie net even beter in het zadel kon blijven zitten. Bittere ironie, Theo van Gogh was ook nog eens een Bush aanhanger en heeft feitelijk Bush ergens ook nog een zetje gegeven.

    0 likes
 2. Een soort gelijke film zou je kunnen maken over de dood van Pim Fortuijn. Daar had de AIVD de moordenaar ook al lang in het verzier. Echter, ze hebben hem zijn gang laten gaan omdat de dood van Pim een aantal machtige lieden erg goed uitkwam.

  21 likes
 3. Tip: De moord op Theo, Pim en zelfs de aanslag op koninginnedag moet je in de categorie MIND CONTROLE zoeken.

  17 likes
 4. Nou die op konningendag vondt ik wel een beetje terecht die uitzuigers ! Zeg niet dat we ze moeten vermoorden maar ze moeten gewoon weg ! Die familie is zo smerig zo vies ! We weten de helft nog niet ! Dan trouwt die bier prins ook nog eens met een dochter van een verschrikkelijke oorlogs misdadiger ! Wat een moraal !!! Weg met die rotzooi ! Ze gaan over lijken ( kijk maar in nigeria wat er gebeurt in naam van Shell (Beatix is eigenaar) Mensen gaan dood door de vervuiling van Shell (Beatrix ) Genoeg gezegd zoek het maar op ze zijn zo slecht ! Om van te kotsen !

  12 likes
  • En straks maar weer benzine tanken ?! Oh nee u bent waarschijnlijk zo’n type die autorijden een criminele daad vind wegens CO2 uitstoot flauwekul en zo.

   Toch staat uw huis lekker vol met olieprodukten (plastic, uw schoenzolen, fietsbanden en zo).

   Gelooft u ook in het CO2 sprookje ?? Vast wel. heeft u ook braaf gedemonstreerd en gesmeekt om meer maatregelen om het klimaatsprookje tegen te gaan ??

   Toegegeven olie kan wat schoner worden gewonnen dan in de Nigerdelta maar locals stelen ook olie en maken daarvoor leidingen lek. Dat geeft ook troep.

   3 likes
 5. En…….die goeie Kennedy ook een eerlijk mens maar ja…. je mag niet eerlijk zijn ! Wees een huichelaar en je overleefd !

  9 likes
 6. In de docu over de moord (gepresenteerd door o.a Katja Schuurman) werd al duidelijk dat er heel wat dingen niet helemaal klopten. Vreemd dat we er nooit meer iets van vernomen hebben.

  8 likes
 7. Hij is niet de enige!!

  War dacht uw van Albert Hein, Freddy Heineken, Pim Fortuyn, e al die mensen die Desy Bouterse vermoorde in december. en ik zal er nog veel gemist hebben maar dit is allemaal in opdracht van!!!

  2 likes
 8. Huh? Ik zit net te rekenen en de moord op Theo is 911 dagen na die op Pim ??

  2 likes
 9. Wat bijna niemand meer weet/bespreekt is dat op de dag van zijn moord dit plaatsvond: http://nl.wikipedia.org/wiki/Amerikaanse_presidentsverkiezingen_2004
  Zappend naar CNN zag ik op de dag dat amerikanen nog moesten gaan stemmen op CNN-teletekst (bestaat niet meer) het bericht bij de HEADLINES: Dutch islam-critic murdered by fanatic.

  Nu….als dit niet invloed heeft op duizenden kiezers die nog twijfelen weet ik het niet meer ….. over opofferen gesproken!
  Mijn theorie is al langer deze: op beslissende democratische momenten vinden er buiten het zicht manipulaties plaats die het stemgedrag moeten beinvloeden; oppakken Hofstadgroep zonder bewijs als stemmingmakerij; opeens telefoontjes vanuit Brussel over zogenaamde aanslagen ook op vooravond verkiezingen etc Zo vonden er ook wel erg veel onthoofdingen plaats voordat de diverse parlementen moesten beslissen over deelname aan oorlog tegen IS.

  Iedereen kan zich een kap opzetten, claimen dat hij van IS is en een filmpje maken! Het doel is inmiddels bereikt zoals we zien…..

  2 likes
 10. huurmoordenaars.. naar alle waarschijn LIJK heid

  1 likes
 11. Voor degenen met linux of iets anders met python aan boord:
  dit commando berekent het aantal dagen tussen twee data:

  python -c’from datetime import date; print(date(2004, 11, 2) – date(2002, 5, 6)).days’

  en daar komt 911 uitrollen.

  0 likes
 12. Zit waarschijnlijk in de familie.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Tientallen Nederlandse journalisten werken voor de AIVD. Deskundige komt na 25 jaar onderzoek met grote onthullingen

Tientallen Nederlandse journalisten werken voor de AIVD. Deskundige komt na 25 jaar onderzoek met grote onthullingen

De Nederlandse media schrijven vaak klakkeloos berichten ...

We hebben blijkbaar een pijnpuntje te pakken. Verleiders reageren op rel rond 'complottheorieën over privacy in DWDD'

We hebben blijkbaar een pijnpuntje te pakken. Verleiders reageren op rel rond ‘complottheorieën over privacy in DWDD’

De Verleiders lieten maandagavond in het programma ...