Het Complot

Complot: Theo van Gogh werd opgeofferd, bedenkelijke rol AIVD

Help door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op het Nederlands Filmfestival gaat vanavond de film ‘2/11 – Het spel van de wolf’ in première. De film gaat over de nasleep van de moord op cineast Theo van Gogh. De makers van de film, Gijs van de Westelaken en Theodor Holman, waren allebei dik bevriend met Van Gogh, de filmregisseur die op 2 november 2004 werd vermoord door Mohammed Bouyeri.

De film suggereert dat de aanslag op Van Gogh te voorkomen was geweest. De AIVD zou aanwijzingen hebben gehad dat Van Gogh een doelwit was, maar het bewijs daarvoor – afgeluisterde telefoongesprekken – is opeens verdwenen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Opgeofferd

De makers suggereren in de film dat Van Gogh werd opgeofferd om een grotere vis te vangen. “Dat is een stelling die je in een fictiefilm wel kunt onderzoeken,” aldus Van de Westelaken. “Of het waar is? Ik denk dat wij er wel heel dicht bij zitten. In elk geval hoop ik dat de politiek er goed naar gaat kijken.”

In de film, met Susan Visser als teamhoofd van de AIVD, worden betrokkenen van destijds met naam en toenaam genoemd. Van de Westelaken: “We hebben niet juridisch laten uitzoeken of dat wel is toegestaan. Als er betrokkenen zijn die bezwaren hebben, dan merken we dat later wel.”

De film ‘2/11 Het spel van de wolf’ is vanaf volgende week te zien in de bioscoop. Op 2 november, precies tien jaar na de moord, zendt de VPRO de film uit op NPO2.

[AD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
m.b
m.b
9 jaren geleden

In de docu over de moord (gepresenteerd door o.a Katja Schuurman) werd al duidelijk dat er heel wat dingen niet helemaal klopten. Vreemd dat we er nooit meer iets van vernomen hebben.

Radjedef
Radjedef
9 jaren geleden

Een soort gelijke film zou je kunnen maken over de dood van Pim Fortuijn. Daar had de AIVD de moordenaar ook al lang in het verzier. Echter, ze hebben hem zijn gang laten gaan omdat de dood van Pim een aantal machtige lieden erg goed uitkwam.

Old Mason 33
Old Mason 33
9 jaren geleden

Tip: De moord op Theo, Pim en zelfs de aanslag op koninginnedag moet je in de categorie MIND CONTROLE zoeken.

IIS
IIS
9 jaren geleden

Amerikaanse verkiezingen 2 november 2004, kiezers hadden een finale zetje nodig richting herverkiezing Bush, maar hoe? Men had iets nodig om de kiezers psychologisch gezien de goede kant op te krijgen, maar hoe?

…..Theo van Gogh om half negen ’s morgens 2 november 2004 afgeslacht door moslim. Amerikaanse nieuwszenders stonden bol van het nieuws over deze verschrikkelijke islamitische aanslag…. Missie geslaagd?…

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x